Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
A stabilizátor-IC elé mekkora kondenzátort tegyek? Mert azt mondták nekem, hogy az is kell.
Én kb. egy 1000µF-os elektrolytot és egy 100nF-os fóliát tennék be.
Mi a különbség az elektrolyt és a fólia kondenzátor között?
Jobb, ha olvasol a témában: Kondenzátor. Nagyon fontos még, hogy az elektrolitkondenzárot polaritáshelyesen kell bekötni, mert különben tönkremegy.
[OFF]A legjobb eshetőség az,hogy tönkremegy.Fel is robbanhat!
sziasztok nekem van egy SA-HT850 panasonic házimozim és nem tudom mi lehet a baja mert nem szól csak 2 db csati és a többi süket szerintetek mi lehet a probléma?
Ha jól értem az elektrolyt csak egyen, míg a fólia kondenzátor váltóáramba is köthető!
Olcsóbb:
* Keresel valakit, akinek van frekvenciamérője, és nála megméred. * Boltban megkéred, mutassanak be működés közben egy frekvenciamérőt, a te áramkörödön. Egyszerűbb: nem.
hát én nem tudom hogy miért nem írótok semmit se jól esik köszi(:
Állítsd át 5.1-be. Lehet, hogy 2.1-re van állítva, és azért nem szól a többi csatorna.
Ezt a két kondit csak elé, vagy elé és mögé tennéd be? De ha jól gondolom akkor csak elé, és a frekvencia miatt. Mivel az erősítő és a stab-IC közé is kell tennem, de oda már nagyokat.
Sziasztok. Egy olyan kérdésem lenne,hogy adott egy MP4-es és ugye annak,az aksi töltése csak USB-n keresztül lehet.
Az lenne a kérdésem hogy van e olyan átalakító vagy minek nevezik,hogy 12V-os szivargyújtó-ról legyen meg ez az 5V (azt hiszem ennyi jön ki az USB-n)a gépből,hogy ne keljen már magammal vinni a Laptopot hogy fel tudjam tölteni a MP4-et.Van ilyen megépíthető rajz?Ha igen milyen néven keressem? Előre is köszöntem.
Hat szerintem egy Stabilazotr Ic -vel megoldhatnad pl .. a 7805 !
Itt a rajz : Bővebben: Link
szevasztok
tudok váltóáramrol egyen áramot alakitani, ez a legkönyebb de hogy lehetne egyenáramrol váltoáramot csinálni? mert pár voltot szertnék feltranszfolmálni ez sikerült is, váltoáramal de ha egy aksival akarom ezt megcsinálni, akor az kel h egyenáramrol váltoráramra alakicsak szal kérlek aki ért hozá: HELP!!! elöre is köszi
Szia. Amit te keresel annak inverter a neve. Igy nézz utánna és biztos, hohy találsz kapcsolásokat, még itt HE-n is.
Sziasztok.
Azt szeretném kérdezni, hohy ha egy SMD ellenállásra az van írva, hogy R020 akkor az 20 ohmos?
Köszönöm. Azt nem lehetne egyszerüen összeforrasztani?
Biztosan van valamilyen funkciója. Áramérzékelés, áramkiegyenlítés, áramlökés-korlátozás stb.
Heló!
Picit elbizonytalanodtam, vettem egy relét és nem átlátszó a tokozása. Megvan a bekötési rajza is. Váltóérintkezős relé és nem tudom eldönteni, hogy a jelölések feszültség alatti vagy fesz. mentes állapotra vonatkoznak. Az NC ugye Normally Closed, ez akkor milyen állapotban zárt? :no: Ez jelentené azt, hogy behúzott tekerccsel ezen az érintkező folyik áram?
Mérj rá multival, és azonnal választ kapsz. Az NC alaphelyzetben (nem gerjesztetten) zártat jelet.
Kapcsoló
Jogos, nem tudom miért gondoltam, hogy tápot kéne ráadni
Az előző kérdésemre valakinek valami ötlete? Vagy rossz helyen kérdeztem? Esetleg elkerülte a figyelmeteket. Még egyszer összefoglalom. A lényeg, hogy van egy szaggatott ~24V-s vezérlőjelem, amivel egy boltban kapható mozgásérzékelő kapcsolót szeretnék vezérelni. Csak ugye mivel szaggatott a jel egy relét ha rákötök, az is ki be kapcsolgat. Nekem az kéne hogy az első impulzusra meghúzzon egy relé, majd pl. 3 perc múlva elengedjen. Kérlek titeket adjatok tanácsot. Valami egyszerű dolog érdekelne, mert a komolyabbat nem tudom megoldani. Annyira nem megy az elektronika. Köszönöm!
Ha nem vagy otthon az áramkörépítésben, akkor használj gyári időrelét:Bővebben: Link Az "S" és az "A1" kapcsok zárásával indul az időzítés, és a beállított időtartamig tart.
Heló
van egy szép nagy darab trafom, de nem tudom hány w-os lehet nagyábol meg tudná vki mondani mekkora lehet? az egész mérete 11,5 cm csináltam rola egy képet ezek az adatok vannak rajta hátha segit: I--------------------------------------------------------------------I I PLAN LICHT A-6030 VOMP. I I typ nr.:856990 200va ta=60°C I I prt.230v/50hz th-schlat,120grad bl-bn I I sbc.11,5v rt-rt I I 50/90 c I I--------------------------------------------------------------------I
Ott van az adatok között elrejtve: 200VA a teljesítménye.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |