Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Energomat mosógép
 
Témaindító: Pethy, idő: Máj 6, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   3 / 21
(#) zsuzsiy hozzászólása Aug 5, 2010 /
 
Minden rendben működik! Köszönöm mindenkinek a tippeket,segitséget főleg boxjakabnak!De ettől függetlenül,várom az új gépre tippeteket,hogy hol lehet kicsit olcsóbban,akár szépséghibásan is venni újat,ki mire esküszik,mert tudom,hogy már kiszolgálta thermálom.
(#) Laslie74 válasza zsuzsiy hozzászólására (») Aug 5, 2010 /
 
Samsung Outlet és Elektro Outlet üzleteket érdemes hetenként látogatni. Pl rakodáskor meghorpadt burkolatú de rendbehozott mosógépeket 10-essel olcsóbban adják.
(#) fulcsii válasza zsuzsiy hozzászólására (») Aug 6, 2010 /
 
Whirlpool felültöltőse!

9 éve megy és egyszer a lúgszivattyút kellett kicserélni!
(#) zsuzsiy hozzászólása Aug 6, 2010 /
 
fulcsii akkor te jól kifogtad,mert pont a Whirlpoolokról nem sok jót hallottam.De mindenki véleményére kíváncsi vagyok,mert remények szeint nem 2évre vesz az ember új gépet.Köszönöm.
(#) Laslie74 válasza zsuzsiy hozzászólására (») Aug 7, 2010 /
 
Elöltöltősök közt is van keskeny kivitel, ami befér panellakásba is úgy hogy nem lóg a fürdőszobaajtó elé. A felültöltősökre sok panaszt halottam: nem mossa ki jól a mosóport a tartóból, penészedik az ajtó peremeinél, nagyon mélyre kell hajolni a kipakoláshoz. Kíváncsi vagyok ezekről mi a tapasztalata a felültöltőst használóknak.
(#) zsuzsiy hozzászólása Aug 8, 2010 /
 
Az elöltöltös nem fér be hozzám és hamar tönkremegy az ajtó tömitése és elúszik a helység.Igen ezt a problémát hallottam a felültöltösökkel,de nem az Energomatoknál!folyékony mosószer a megoldás vagy dobba szórni.Van még tippetek,márkákra,olcsóbb helyekre?Sziasztok
(#) fulcsii válasza Laslie74 hozzászólására (») Aug 9, 2010 /
 
Nekem kényelmes!
Viszont valóban a mosóporból vannak maradványok!
És a penészedés dolog is igaz!
(#) zsuzsiy hozzászólása Aug 11, 2010 /
 
Penész ellen javasolnám az ecetet és a szellőztetést.Én fél napig nem zárom le mosás után a gépet.
(#) fulcsii válasza zsuzsiy hozzászólására (») Aug 12, 2010 /
 
Köszi!
Tulajdonképpen nálunk csak mosáskor van lezárva, mégis van penész!

Néha Domestossal át van permetezve!
(#) zsuzsiy hozzászólása Aug 13, 2010 /
 
fulcsii.Segített az ecet?
(#) scaglietti12 hozzászólása Aug 20, 2010 /
 
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni h helyes-e a képen látható kondi bekötése?(a hálózati kábel mellé vannak téve) Azért kérdem, mert szédszedtem a gépet és a réginek le voltak vágva a kábelei(!) bár anélkül is ment.
Amúgy azért szedtem szét mert legutóbbi mosásnál a víz fűtése közben lecsapta a biztosítékot, de látható hibát én nem találtam sem a gépben sem a hálózati eszközökben... Vmi tipp esetleg mi lehetett a gond?

Mosogép.JPG
    
(#) kelemensandor2 hozzászólása Okt 15, 2010 /
 
Sziasztok!
Hogy kell megbontani az ékszíj tárcsa felőli oldalt a szíj tárcsa rögzítő csavar kivétele után lejön e a szíj tárcsa vagy egybe jön le a csapágy házzal :bohoc:
(#) Gafly válasza kelemensandor2 hozzászólására (») Okt 16, 2010 /
 
A szíjtárcsáról nem tudok nyilatkozni mert nekem a másik oldalt kellett kicserélni, de szerintem sokban hasonló lehet. Ott a csapágyházot rögzítő két csavar kicsavarása után némi feszegetéssel egyben lejött az egész csapágyház. Ha már megbontottad, akkor azt mondják az okosok hogy érdemes automatikusan újra cserélni a gumi közdarabot (nem egy nagy összeg). Az Orczy-ban lehet kapni felújított komplett csapágyházat csapággyal, mindent, csak vinni kell a régit (olyasmi mint az üvegbetét ).
(#) kelemensandor2 válasza Gafly hozzászólására (») Okt 16, 2010 /
 
Köszi sikerült úgy működik mint a másik oldal a szíjtárcsa együtt vehető ki a csápágy házzal
(#) Ottoyes hozzászólása Nov 23, 2010 /
 
Üdvözletem mindenkinek..idős kora ellenére eddig kitünően működő mosógépem sajnos a minap nem volt hajlandó kiszivattyúzni a vizet...10 C progival betölt,11 C progival csak búg egy ideig és ennyi...lúgszivattyú hibára gondolok,és cserélni szeretném.Találtam is pár helyen 3000.- forint környékén.Kérdéseim:lehet más hibája is,ami miatt nem szivattúzza ki a vizet,illetve ha saját kezüleg végezném az életmentő "mütétet"akkor hogy fogjak hozzá?A hátlapot már levettem..
A hozzáértők válaszait előre is köszönöm,és szép napot mindenkinek!
(#) Ottoyes hozzászólása Nov 23, 2010 /
 
....üziben is jöhet,meg minden.. thx!
(#) pinkova válasza Ottoyes hozzászólására (») Nov 23, 2010 /
 
Ha még aktuális.

A gép alján is van 4db csavar ami fogja a burkolatot. Ha eltávolítottad, nézd meg az ajtókapcsolókat nem e szakadt valamelyik (ellenállásmérő vagy szakadásvizsgáló). Ha mindkettő rendben van próbáld meg külső áramról a szivattyút elindítani. Természetesen a sarukat húzd le a motorról. Ha nem indul el és nincs megszorulva a csapágya vagy a lapátkerék mellé nincs beékelődve valami, akkor sajnos jön a csere.
Bontsd le a csöveket a bilincsek meglazításával, majd az alaplemezről csavarozd le a bűnöst. A gépet egy kicsit az oldalára billenve hozzáférni a két M6-os rögzítőcsavarhoz.

FIGYELEM!!!
A burkolat megbontása után a készülékben levő összes vezeték és csatlakozó áram alatt van a villásdugó bedugása után!! Ezek tapogatása CSAK a villásdugó kihúzása után szabad!!!
(#) Ottoyes válasza pinkova hozzászólására (») Nov 23, 2010 /
 
...hogyne lenne aktuális...köszönöm! Rámegyek a megoldásra!
(#) gadam69 hozzászólása Nov 24, 2010 /
 
Meghalt a VA861-em és kaptam egy használt hajdu energomat féleséget. Igazi gyári adattáblát nem látok rajta, felül a fehér műanyag lapra az van írva: HAJDU alfa c PROGRAM. Találkozott már valaki ilyennel? Mi lehet a gyári tipusa ennek? Melyikkel egyezik a kapcsolási rajza?
(#) Bagyula hozzászólása Feb 20, 2011 /
 
sziasztok !
Van egy Hajdu Energomat mosógépem a típusát sajnos nem tudom mert nincs rajta az adattábla.De annyit tudok róla ,hogy két vizes csatlakozása van tehát hideget is meleget is fogyaszt csak ez a két csatlakozás egy "Y"-al össze van kötve ami a hideg vízre csatlakozik .A hibajelenség az ,hogy a rövid centri alatt nem ürít bár a szivattyú dolgozik ,így a legvégén a ruha vizes marad .Bármelyik másik ürítési parancskor vastag sugárban üríti a vizet .A belső csövezést átjárhatóságát már ellenőriztem, szűrőt tisztítottam .Ezt a fórumot olvasgatva lehet hogy főmotor fázistoló kondi hibája van ? Gyengén centrifugál ? A válaszokat előre is köszönöm .
(#) balint850 hozzászólása Feb 28, 2011 /
 
Sziasztok!
Hajdu Energomat mosógépem a centriig jól muzsikál,utánna viszont mindenhonnan nyomja a habot és a vizet!
Mi a baj vele?Tudom orvosolni?
(#) avi88 hozzászólása Márc 30, 2011 /
 
Sziasztok,tiszteletem.A Probléma a következő,vettem egy hajdu energomat mosógépet használtan,működött is egy darabig de a szivattyúja leégett ->ezt kicseréltem->nem kapcsol be a gép nem világít a piros lámpa sem. Légyszíves segítsetek nekem nem tudom mi lehet a probléma
(#) tretuv hozzászólása Máj 12, 2011 /
 
sziasztok!

Van egy energomat mosógépem amiben megadta magát a programkapcsoló, így hát csináltam 1-et időrelékkel. Tökéletesen működik, viszont az a problémám, hogy a motorja piszokul melegszik. Ennek mi lehet az oka.
És ha valaki tudna egy olyan megoldást azt is megköszönném, hogy az öblités ciklusra valami számláló kéne ami egy előre meghatározott (Szivattyú-víz be-motor.....)ciklus szám után leállítja az egészet. Magyarul egy számláló. Abszolút ostoba vagyok a digitális dolgokhoz analóg módon pedig bonyolult lenne megcsinálni.

Kösz
(#) bodgabo válasza tretuv hozzászólására (») Máj 12, 2011 /
 
Mit jelent az a
Idézet:
„"piszokul melegszik"”
? 60-70°C külső hőmérséklet még normális.
Én is gondolkoztam már a programkapcsoló kiváltásán (nekünk Minimat-unk van), csak nem időkapcsolókkal hanem egy mikrovezérlővel és szilárdtest relékkel. Csakhát jó lenne tudni egy -lehetőleg eredeti- időléptékes műveleti sorrendet. Persze, ha már mikrovezérlő, akkor figyelném vele a vízszintet a szintkapcsolókkal és a hőfokot is, természetesen LCD kijelzőn kijelezve a hasznos infókat (pl. a kiválasztott program, éppen futó művelet, hátralévő idő...)
(#) tretuv hozzászólása Máj 13, 2011 /
 
Így kötöttem be!
Több helyen is így mutatták, nem tudom jó e. Minden esetre működik. Ja és kb 10 perc alatt már forró. 50 - 60 fok. Amúgy sikerült teljesen automatikusra megcsinálni. Plusz hülyebiztos is.Pl.:nem engedi a fűtést víz nélkül. Vízszintmérőt is meg a termosztátot is bekötöttem, úgyhogy hőmérsékletet is állíthatok rajta.
Centri meg egy turbósított kis centrin végzem. Azt nem kötöttem be.

névtelen.JPG
    
(#) SQTR hozzászólása Jún 8, 2011 /
 
Van egy Hajdú Energomat mosógépem szivattyú hibával. Rendesen mos, de nem szivattyúzza ki a vizet. Szerintetek mennyi lenen a javítása?
(#) rézágyu válasza SQTR hozzászólására (») Jún 8, 2011 /
 
Ha én javítanám akkor 7500Ft.
(#) rézágyu válasza balint850 hozzászólására (») Jún 8, 2011 /
 
Vagy dugulás, vagy szivattyú csere.
(#) bokor28 hozzászólása Jún 14, 2011 /
 
Sziasztok!

Minimat 560 mosógépet belezem ki.
50 csavart kitekertem és még egyben van. Whirlpoolból talán 10 csavart szedtem ki összesen...

Kérdésem: Alu csapágyház 6 vagy 8 csavarját kitekertem mindkét oldalon. Nagy ékszíjtárcsa szorítócsavarját kiszedtem. Mégis egyben van a szerkezet, nem mozdul. Hogyan tovább? Nem látok több csavart.

üdv: I
(#) bokor28 hozzászólása Jún 14, 2011 /
 
Valaki kérdezte, hogy elöl- vagy felültöltős a jobb.
(Régen.)

Nekünk a whirlpool elöltöltős állandóan betekeri a ruhákat a gumitömítés és az üveg közé - számos ruhát-cipőt ledarált. Zoknit elnyeli.

Indesit felültöltős gumija állandóan bepenészedik, fekete foltot nem lehet letakarítani. Ráadásul a mosószertartó egybe van öntve, nem lehet takarítani, áll benne a maradék mosószertrutymó.

Whirlpool fiókos rendszere jobb. Ellenben az is penészedik, csak könnyebb takarítani.

üdv: I
Következő: »»   3 / 21
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem