Fórum témák
» Több friss téma |
Minden rendben működik! Köszönöm mindenkinek a tippeket,segitséget főleg boxjakabnak!De ettől függetlenül,várom az új gépre tippeteket,hogy hol lehet kicsit olcsóbban,akár szépséghibásan is venni újat,ki mire esküszik,mert tudom,hogy már kiszolgálta thermálom.
Samsung Outlet és Elektro Outlet üzleteket érdemes hetenként látogatni. Pl rakodáskor meghorpadt burkolatú de rendbehozott mosógépeket 10-essel olcsóbban adják.
Whirlpool felültöltőse!
9 éve megy és egyszer a lúgszivattyút kellett kicserélni!
fulcsii akkor te jól kifogtad,mert pont a Whirlpoolokról nem sok jót hallottam.De mindenki véleményére kíváncsi vagyok,mert remények szeint nem 2évre vesz az ember új gépet.Köszönöm.
Elöltöltősök közt is van keskeny kivitel, ami befér panellakásba is úgy hogy nem lóg a fürdőszobaajtó elé. A felültöltősökre sok panaszt halottam: nem mossa ki jól a mosóport a tartóból, penészedik az ajtó peremeinél, nagyon mélyre kell hajolni a kipakoláshoz. Kíváncsi vagyok ezekről mi a tapasztalata a felültöltőst használóknak.
Az elöltöltös nem fér be hozzám és hamar tönkremegy az ajtó tömitése és elúszik a helység.Igen ezt a problémát hallottam a felültöltösökkel,de nem az Energomatoknál!folyékony mosószer a megoldás vagy dobba szórni.Van még tippetek,márkákra,olcsóbb helyekre?Sziasztok
Nekem kényelmes!
Viszont valóban a mosóporból vannak maradványok! És a penészedés dolog is igaz!
Penész ellen javasolnám az ecetet és a szellőztetést.Én fél napig nem zárom le mosás után a gépet.
Köszi!
Tulajdonképpen nálunk csak mosáskor van lezárva, mégis van penész! Néha Domestossal át van permetezve!
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni h helyes-e a képen látható kondi bekötése?(a hálózati kábel mellé vannak téve) Azért kérdem, mert szédszedtem a gépet és a réginek le voltak vágva a kábelei(!) bár anélkül is ment. Amúgy azért szedtem szét mert legutóbbi mosásnál a víz fűtése közben lecsapta a biztosítékot, de látható hibát én nem találtam sem a gépben sem a hálózati eszközökben... Vmi tipp esetleg mi lehetett a gond?
Sziasztok!
Hogy kell megbontani az ékszíj tárcsa felőli oldalt a szíj tárcsa rögzítő csavar kivétele után lejön e a szíj tárcsa vagy egybe jön le a csapágy házzal :bohoc:
A szíjtárcsáról nem tudok nyilatkozni mert nekem a másik oldalt kellett kicserélni, de szerintem sokban hasonló lehet. Ott a csapágyházot rögzítő két csavar kicsavarása után némi feszegetéssel egyben lejött az egész csapágyház. Ha már megbontottad, akkor azt mondják az okosok hogy érdemes automatikusan újra cserélni a gumi közdarabot (nem egy nagy összeg). Az Orczy-ban lehet kapni felújított komplett csapágyházat csapággyal, mindent, csak vinni kell a régit (olyasmi mint az üvegbetét ).
Köszi sikerült úgy működik mint a másik oldal a szíjtárcsa együtt vehető ki a csápágy házzal
Üdvözletem mindenkinek..idős kora ellenére eddig kitünően működő mosógépem sajnos a minap nem volt hajlandó kiszivattyúzni a vizet...10 C progival betölt,11 C progival csak búg egy ideig és ennyi...lúgszivattyú hibára gondolok,és cserélni szeretném.Találtam is pár helyen 3000.- forint környékén.Kérdéseim:lehet más hibája is,ami miatt nem szivattúzza ki a vizet,illetve ha saját kezüleg végezném az életmentő "mütétet"akkor hogy fogjak hozzá?A hátlapot már levettem..
A hozzáértők válaszait előre is köszönöm,és szép napot mindenkinek!
Ha még aktuális.
A gép alján is van 4db csavar ami fogja a burkolatot. Ha eltávolítottad, nézd meg az ajtókapcsolókat nem e szakadt valamelyik (ellenállásmérő vagy szakadásvizsgáló). Ha mindkettő rendben van próbáld meg külső áramról a szivattyút elindítani. Természetesen a sarukat húzd le a motorról. Ha nem indul el és nincs megszorulva a csapágya vagy a lapátkerék mellé nincs beékelődve valami, akkor sajnos jön a csere. Bontsd le a csöveket a bilincsek meglazításával, majd az alaplemezről csavarozd le a bűnöst. A gépet egy kicsit az oldalára billenve hozzáférni a két M6-os rögzítőcsavarhoz. FIGYELEM!!! A burkolat megbontása után a készülékben levő összes vezeték és csatlakozó áram alatt van a villásdugó bedugása után!! Ezek tapogatása CSAK a villásdugó kihúzása után szabad!!!
...hogyne lenne aktuális...köszönöm! Rámegyek a megoldásra!
Meghalt a VA861-em és kaptam egy használt hajdu energomat féleséget. Igazi gyári adattáblát nem látok rajta, felül a fehér műanyag lapra az van írva: HAJDU alfa c PROGRAM. Találkozott már valaki ilyennel? Mi lehet a gyári tipusa ennek? Melyikkel egyezik a kapcsolási rajza?
sziasztok !
Van egy Hajdu Energomat mosógépem a típusát sajnos nem tudom mert nincs rajta az adattábla.De annyit tudok róla ,hogy két vizes csatlakozása van tehát hideget is meleget is fogyaszt csak ez a két csatlakozás egy "Y"-al össze van kötve ami a hideg vízre csatlakozik .A hibajelenség az ,hogy a rövid centri alatt nem ürít bár a szivattyú dolgozik ,így a legvégén a ruha vizes marad .Bármelyik másik ürítési parancskor vastag sugárban üríti a vizet .A belső csövezést átjárhatóságát már ellenőriztem, szűrőt tisztítottam .Ezt a fórumot olvasgatva lehet hogy főmotor fázistoló kondi hibája van ? Gyengén centrifugál ? A válaszokat előre is köszönöm .
Sziasztok!
Hajdu Energomat mosógépem a centriig jól muzsikál,utánna viszont mindenhonnan nyomja a habot és a vizet! Mi a baj vele?Tudom orvosolni?
Sziasztok,tiszteletem.A Probléma a következő,vettem egy hajdu energomat mosógépet használtan,működött is egy darabig de a szivattyúja leégett ->ezt kicseréltem->nem kapcsol be a gép nem világít a piros lámpa sem. Légyszíves segítsetek nekem nem tudom mi lehet a probléma
sziasztok!
Van egy energomat mosógépem amiben megadta magát a programkapcsoló, így hát csináltam 1-et időrelékkel. Tökéletesen működik, viszont az a problémám, hogy a motorja piszokul melegszik. Ennek mi lehet az oka. És ha valaki tudna egy olyan megoldást azt is megköszönném, hogy az öblités ciklusra valami számláló kéne ami egy előre meghatározott (Szivattyú-víz be-motor.....)ciklus szám után leállítja az egészet. Magyarul egy számláló. Abszolút ostoba vagyok a digitális dolgokhoz analóg módon pedig bonyolult lenne megcsinálni. Kösz
Mit jelent az a
Idézet: ? 60-70°C külső hőmérséklet még normális.„"piszokul melegszik"” Én is gondolkoztam már a programkapcsoló kiváltásán (nekünk Minimat-unk van), csak nem időkapcsolókkal hanem egy mikrovezérlővel és szilárdtest relékkel. Csakhát jó lenne tudni egy -lehetőleg eredeti- időléptékes műveleti sorrendet. Persze, ha már mikrovezérlő, akkor figyelném vele a vízszintet a szintkapcsolókkal és a hőfokot is, természetesen LCD kijelzőn kijelezve a hasznos infókat (pl. a kiválasztott program, éppen futó művelet, hátralévő idő...)
Így kötöttem be!
Több helyen is így mutatták, nem tudom jó e. Minden esetre működik. Ja és kb 10 perc alatt már forró. 50 - 60 fok. Amúgy sikerült teljesen automatikusra megcsinálni. Plusz hülyebiztos is.Pl.:nem engedi a fűtést víz nélkül. Vízszintmérőt is meg a termosztátot is bekötöttem, úgyhogy hőmérsékletet is állíthatok rajta. Centri meg egy turbósított kis centrin végzem. Azt nem kötöttem be.
Van egy Hajdú Energomat mosógépem szivattyú hibával. Rendesen mos, de nem szivattyúzza ki a vizet. Szerintetek mennyi lenen a javítása?
Sziasztok!
Minimat 560 mosógépet belezem ki. 50 csavart kitekertem és még egyben van. Whirlpoolból talán 10 csavart szedtem ki összesen... Kérdésem: Alu csapágyház 6 vagy 8 csavarját kitekertem mindkét oldalon. Nagy ékszíjtárcsa szorítócsavarját kiszedtem. Mégis egyben van a szerkezet, nem mozdul. Hogyan tovább? Nem látok több csavart. üdv: I
Valaki kérdezte, hogy elöl- vagy felültöltős a jobb.
(Régen.) Nekünk a whirlpool elöltöltős állandóan betekeri a ruhákat a gumitömítés és az üveg közé - számos ruhát-cipőt ledarált. Zoknit elnyeli. Indesit felültöltős gumija állandóan bepenészedik, fekete foltot nem lehet letakarítani. Ráadásul a mosószertartó egybe van öntve, nem lehet takarítani, áll benne a maradék mosószertrutymó. Whirlpool fiókos rendszere jobb. Ellenben az is penészedik, csak könnyebb takarítani. üdv: I |
Bejelentkezés
Hirdetés |