Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Érdekességek
Na és ott van még a "játszótéri külön épületben" az is, ami ugye soha nem működött, csak a tanulás, gyakorlás miatt építették meg, ugyanazokból az anyagokból, ha jól emlékszem egyidőben az első blokkal.
Gondolom a laikus amerre lát és visítva...az okosabbja, aki legalább odafigyelt fizika órán, vagy be tud verni egy szeget, az meg figyeli, hogy merre érdemes, hát még a mérnök!
Jó, hát találgatni én is tudtam volna!
Az érdekelt, hogy a meggyőzési szándék milyen érvek mellett próbált érvényesülni
Mire gondolsz? Ha a KGYK-ra, az bizony működik (most is)!
Igen, tudom hogy működik, jártunk ott néhányszor. A "nem működött"-et úgy értettem, hogy nem áramtermelés céljára építették. Eszerint félreérthetően fogalmaztam.
A hozzászólás módosítva: Márc 24, 2021
Csernobilban az "éles" reaktorral "játszottak", meg is lett az eredménye.
Egyébként a mobiltelefon hálózatokban is van "játszási" telefonközpont, minden szoftver frissítést előbb azon tesztelnek, aztán ha rendben lezajlottak a tesztek, akkor teszik fel az "éles" központra. A hozzászólás módosítva: Márc 24, 2021
Ja, így oké!
Azt ugye arra találták ki, hogy nyugodt, inaktív és hideg körülmények között lehessen gyakorolni az éles helyzetben történő "elkövetés" előtt.
Sajnos igen!
Ha nem is "játék" volt, Csernobil egy balul elsült kísérlet vég(?)eredménye. Nyilván, ha van lehetőség tesztkörnyezet kialakítására, az sokkal fájdalommentesebb lehet, bár elég drága, hiszen (lehetőség szerint) kompletten szimulálni kell az éles környezetet. Viszont egy ipari katasztrófánál, termelés-, vagy szolgáltatáskiesésnél jóval olcsóbb.
"Kísérlet járja be Európát, a kommunizmus egy kísérlete..."
Idézet: → pontosido.com „A nyári időszámítás március utolsó vasárnapján kezdődik, és október utolsó vasárnapjáig tart. Az Európai Unió döntése szerint 2021-ben minden országnak véglegesen be kell állnia a választott téli vagy nyári időszámításra. Ezután pedig több óraátállítás nem lesz.”
Nos, itt - ugye! -, nem politizálunk.
Meg, jelen esetben nincs is értelme. Ez esetben még csak nem is a dilettantizmus kifejezés jut az eszembe. Inkább az információáramlás csorbulása / hiánya egy kritikus fizikai állapotban lévő reaktor mellett... Tehát: a trehányság... Sajnos, sokáig fogjuk még inni a levét...
Nem tudom, mi lenne a jó!
Engem mindig megvisel az átállítás, napokig tart, amíg "beállok". Na, nem úgy!
Tevékenységi idő szerint a nyári. Amúgy is az időzóna keleti felén vagyunk, tehát az aktivitási időnk is előbbre csúszik.
Még nem biztos, lévén az EU vezetőinek is rá kell bólintaniuk erre, de - reményeim szerint - valóban ez lesz az utolsó.
A tegnap esti egyik hírműsorban is volt róla szó, sőt, az is szóba került, hogy Magyarország egy időzónával odébb kerüljön (abba, amelyikben Románia is van), ebben az esetben a GMT+1 helyett GMT +2 óra lenne, ami további egy órával későbbi napkeltét és -nyugtát eredményezne a jelenlegi (téli) időszámításhoz képest. Ez pedig a gyakorlatban azt jelentené, hogy este egy órával tovább van világos, cserébe reggel viszont egy órával tovább van sötét.
Nem ez lesz az utolsó.
Bővebben: Link
Én is csak az ebbéli reményemet fejeztem ki. Sajnálatosan a járvány ebbe - is - beleszólt...
Az lenne ám csak az érdekes! Az, hogy így este tovább lenne világos, az előnyös is lehetne, mivel későbbig lehetne mesterséges fény nélkül látni, (...) ellenben aki a sötétedéskor előjövő élővilágot szeretné megfigyelni, annak tovább kellene fent maradnia. Reggel pedig ugyan még nem lenne olyan világos a korán munkába járóknak, de hát minden jóban van valami más is. Szóval, ebben én is szívesen benne lennék.
Szerintem nem lenne jó ha maradna a nyári időszámítás, mert akkor téli időszakban csak fél kilenc körül kezdene világosodni.
A hozzászólás módosítva: Márc 26, 2021
Ne puffogj, a románok is elvannak ezzel valahogyan, nem? Nyilván szokás kérdése az egész, ugyebár...
A rosszat is meg lehet szokni.
Szombathely napkelte napnyugta a mai napon:nap ↑ 05:44 ↓ 18:14 (12óra 31perc)
Bukarest napkelte 06:07, napnyugta: 18:35 Ekkora távolságon 37 perc eltérés van.
06:07 - 05:44 = 23 perc
18:35 - 18:14 = 21 perc =/= 37 perc 18:35 - 06:07 = 12 óra 28 perc ↑ 05:44 ↓ 18:14 (12óra 31perc) Eltérés 3 perc =/= 37 perc Neked hogyan jött ki a 37 perc? Mert nekem sehogy...
Egyik GMT+1 a másik GMT+2 zónában van.
- Ezt eddig is tudtam...
- Ez nem magyarázat a 37 percre...
A Föld forgását nem érdeklik az időzónák. Mikor Párizsba mentünk, ugyan az az időzóna, és majdnem 1 órával eltért a nap a megszokottól.
4:44 - 4:07
A hozzászólás módosítva: Márc 26, 2021
Nem csak az időzónák számítanak ebben az esetben.
Bukarest délebbre van, más a napfény beesési szöge.
Ehhez még hozzátartozik az is, hogy a legkeletibb magyarországi település (Garbolc, 5:18) és a legnyugatibb település (Felsőszölnök, 5:45) közt is ma például 27 perc eltérés van a napfelkelték közt. Ami a nyári napfordulókor 32 percre nő.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |