Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Érdekességek
Szerintem ennél érdekesebb, hogy a súlytalansággal hogy küzdenek meg
Nagyon tetszik 1:10 környékén, ahogy végre megkapaszkodik valamiben, körbenéz és reklamál, hogy most "mivan?"
Nem sok köze van az RTG hez sem, félvezető alapú. És előállítható házilag, igaz az inkább alfavolt lesz Most jött szembe: Bővebben: Link
Bővebben: Link Fura egy táp, kapcsolóüzem 7805 alapon?
Legalább harminc éve használjuk, mi a kérdés?
Nincs kérdés. Nekem új volt és szerintem van még akinek az.
Sipos Gyula: Integrált áramkörös elektronika. 1980
Nincs új vicc, csak újszülöttek vannak.
Hol a táp? Én csak valami hülye videóreklámot láttam, amit azonnal lekapcsoltam.
Sajnálom. Na jó, gondolok azokra is akik nemtudják mi az adblocker. Nem láttam még semmilyen gyári megoldásban direkt begerjesztett háromlábú klasszik 78xx stabot, de akkor úgylátszik valaha elterjedt volt ez a megoldás.
Nem foglalkozok az Adblockerrel, mert soha nem nézek videót.
Így aztán kihagysz egy csomó valóban érdekes dolgot változatos témákban, a te döntésed/bajod.
Egyszer építettem egy ennél egyszerűbb áramkört, de nem működött. A gyári adatlap alapján.
Ilyesmi lehetett, de nehéz elképzelni hogy nem működött, mert nehéz elrontani...
Igen ilyesmi volt. Komolyan nem jött össze. Túl sok időt nem pazaroltam rá.
Analógban is van, az is pöccre szokott működni.
Igen. Ma is használható..... Negatív feszültségre is elkészíthető..... Bővebben: Link
Persze ismerem, használom. A kapcsolóüzemű gyenge pontja, hogy a terheléstől függően változik a rezgési frekvencia. Szerintem anno én terhelés nélkül mértem és nem megfelelő volt a feszültség a kimenetén. Már nem emlékszem pontosan.
Az analóg verzió is hajlamos lehet berezgésre. Különösen az alattomos MHz-es tartományban ha nincs megfelelő kondi szűrés az IC ki és bemenetén. Az egyszerű áramkör is okozhat bosszúságot. Van egy villamos mérnök , nagy tudású és tapasztalatú. Ő elvből nem használ 555-ös IC-vel megépített áramkört. Mondtam neki hogy ahány gyártó, annyi féle működésű. Kísérletezni kell velük.
Nem biztos, de szerintem lehetne 7905-össel is megépíteni és akkor lehet egy szimmetrikus tápegységet csinálni. Mintha ilyenre is láttam volna példát.
Elolvastad, hogy mit írtam 2009-ben és milyen választ adott rá pako??
R2-R3 osztó szándékosan van az induktivitás elé kötve?
Igen. Némi hiszterézist ad a szabályzáshoz, hogy határozottabb legyen a ki/be kapcsolása a félvezetőknek. Szerintem ötletes megoldás, és egyszerűen összedobható.
A hozzászólás módosítva: Jan 20, 2024
Van magyar szinkron, felirat bekapcsolás, magyarra állítás.
Ez miota nem élö müsort kapunk, mindig igy volt. Legyen az mozgokép hang vagy irott szöveg mindenhol, az illuziot kell eladni, nem a valoságot.
Hány olyan dijazott alkotás van ami eredetileg kimodittan rossz volt, de talältak hozzá szinészt , irot zenészt aki a semmiböl világsikert csinált az audifilek meg a mai napig kutatják, hogy mitöl lett az a semmi olyon jo. És milyen kevés olyan ember van mint a filmben is, aki valoban illuziot tud teremteni a semmiböl.
Szerintem ez pontosan így van, ahogyan mondod.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |