Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Nem értek mindent (lehet öreg vagyok ) amit kérdezel.
25+25W os hibrid most egy tokon belül, vagy monoblokként akarod építeni? Ilyeneket az STK sorozat moduljai közt találhatsz. Sajna a könyvet nem ismerem. A hangszóró impedanciával, valamiféle teljesítményadatával meg nem tudom mit akarsz . A "2va" ha 2VA (voltamper) akkor ezzel sem értem mit akarsz .
okés akkor jól gondoltam IRF610-es védd a hőmegfutástól ha jól gondolom.
köszi szépen a segítséget
Szevasztok. Vettem 2 éve egy Hitachi HA-250 erősítőt.
1 hétig használtam semmi gond nélkül. Aztán egyszercsak már nem adott ki semmi hangot. A Piros kontroll led világít, de semmi hang nem jön ki rajta. Észrevettem, hogy amikor jó volt bekapcsolás után 1-2 másodpercel kattant egy rellé, gondolom ez a koppanás elkerülése miatt van,. Mostmár ezt nem csinálja. Bizti jó, Gréchez elmegy az áram egyenírányítja. 2db - 40v 5600µF kondí van utána egy kicsit puposak. A rellé=koppamás védő gondolom, leszedtem a kupakját és lezártam az érintkezőjét, de csak búgnak a hangszórók. Kérlek titeket valaki segítsen mert én még erősítőt nem javítottam ilyet. Köszönöm előre is. Még annyit, hogy ez egy tranzisztoros elég régi szerkezet de, nagyon jó volt.
valószínüleg elpukkantak a végfok tranzisztorok
Értem de akkor nem lenne szabad bígnia sem, mert elszállt nem?
Mivel értelmetlennek tartom 2 topicban ugyanazt a kérdést feltenni, a másikból törötem...
Azért nem kapcsol fel mert a végtranyó zárlatos lett és kirakta a kimenetre ez egyenfeszt. Ahogy áthúztad a relét úgy te a hangfalakra rátetted az egyenfeszt. Örülj h túlélték. Végtranyók valószínű h zárlatosak most olyan mintha nem is tranyó lenne benne hanem mondjuk szög.
ok. Én is erre azaz a legrosszabbra számítottam.
Ezért vettem 4 db végtranyót, de nem kaptam csak helyettesítőt ami nagyob áramokat képes kapcsolni és a tokozása is más, mert ezek a régi fülesek az ujjaknak meg 3 lábuk van és csavaros felfogatásuak
Oké Bocs hogy 2 helyre tettem, csak nagyon be vagyok zsongva miatta.Szereténém ha menne, mert holnap kertiparty.
Mégegyszer bocs.
Igaz, hogy meg lettek hajtva egyszer rendesen azért, adta be gondolom a kulcsot. És akkor lehet, hogy nincs is más baj és a tranyók cseréjvel megoldom a problémát?
Az nem baj, hogy az ujak amiket vettem kicsit nagyobb teljesítményűek, a tokozés külömbséget megoldom vettem hővezető anyagot a nyékba meg beteszem valahpgy
Annak is a "fülesnek" is három kivezetése a harmadik maga az egész. Azért méregesd ki a többi alakatrészt is nehogy vigye a végtranyókat. Indítás elött el ne felejtsd a tápágakba az izzót! Nyugodtan kösd be kábellel a másik tranyókat.
Az nem baj ha többet bírnak csak a többi paraméterei jók legyenek.
Ha más nem akkor a nyákba vezetékkel kösd be de igyekezz a lehető legrövidebb vezetékkel és ne legyenek vékonyak... Amikor hajtottad a gyárilag megadott impdenciát betartottad? üdv!
Csak Négy óhmmosak voltak a hangszórók 8 hejett.
Gondolom ez baj. 4 8 16 ohmosat lehet rá tenni, csak nem egyértelmű hogy hogyan mert a-b meg azon belül left right azon belül 1-2-3-4 azaz 8 kivezetés van.
Hogy érted, azt, hogy izzót a táp ágra?
Használd légyszíves a válasz gombot!
Helló. Hogy érted, azt, hogy izzót a táp ágra?
Amikor belteszed az új végtranyókat akkor ha szimetrikus tápos akkor +- ágba egy izzót ha szimpla akkor a + ágba de valószínű h szimetrikus. Havalami gond van nem a végtranyók szállnak el hanem az izzó világít.
Egyszerűbb is van.Fogsz egy 230voltos 40 vagy 60 wattos mezei izzót és bekötöd az erősítő 230voltjának a fázisába.Ha bekapcsoláskor halványan izzik semmi gond.Ha erősen világít gáz van,de nem fog elszállni semmi csak az izzó világít.Csatolok egy képet a bekötésről.
Lehet egyszerűbb én úgy szoktam ahogy leírtam de ha szimetrikus a táp és csak az egyik izzó világít lehet sejteni h hol kell keresni a hibát. Most ezen nem veszünk össze
Joseppe210 úgy csináld ami neked jobban tetszik az a lényeg h valahol legyen!
Persze kinek mi az egyszerűbb és a megszokotabb.De szép is lenne a ha mind egyformák lennénk Unalmas lenne a világ
köszi szépen mindenkinek a segítséget.
Az mennyire jó megoldás, hogy az erősítőhöz tartozó dolgokat egy nyák-ra teszem (vu meter vezérlés, digitális hangerőszabályzás, fesz stabok, pufferkondi). Így a különböző panelek között nem kell a hangot meg a tápot huzalozni. Bejön a táp és a hang a hátoldalról, rá erre az "alaplapra" aztán innen tovább a két végfokpanelre.
Heló van ez a tda1562q erősitőm de nem megy igy kötötem be, esetleg kell még valahova feszt(vagy valamit) kapcsolni?
(2-3mp után nagyon meleg lett az ic ezért nem is kinoztam)Gyári az erősitő mindent átnéztem töbször is.
hellósztok
valaki felbirná ide tölteni ezt a kapcsolást jpg-be vagy olyanbva amit a windowws meg bir nyitni mert nekem az eagle nem nyitja meg
Hát ha a TDA 7294-es IC-ből indulok ki, akkor ott a standby lábra a +tápfeszt kell rátenni egy pár 100kilós ellenálláson keresztül.De lehet hogy itt nem így van és tévedek...
Szerintem tanulmányozd kicsit az ic adatlapját. Én most nem látom át hirtelen, hogy mi az a status i/o láb, de az biztus hogy kapcsolatban van valahogyan a némítással. Sajnos azt sem tudom, hogy a nyák hogy néz ki pontosan. Az adatlapot le lehet tölteni. Bővebben: Link
|
Bejelentkezés
Hirdetés |