Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   1644 / 2500
(#) epyn válasza epyn hozzászólására (») Jan 9, 2015 /
 
Oké!
Megvan a hiba oka.Mostanában sok a munkahelyi stressz.
A jelforrás bekötő vezetékek forditva lettek a csatlakozóba dugva,vagyis a jel ment a GND-re és forditva. Persze hogy nem volt két külön csatorna és zúgott minden.
A problémát elháritottam.
Kérem a tisztelt moderátort,döntsön belátása szerint,kell-e ide ez a hozzászólás.
(#) kameleon2 válasza soos csaba hozzászólására (») Jan 9, 2015 /
 
Szia! Elnézést, hogy most kapcsolódtam csak be - tudom, hogy régi hozzászólás, de most sikerült beszereznem egy - általad itt említett Unitra WS432 végfokot, amibe belebarmoltak. Esetleg nem maradtak a végfok átépítés után alkatrészeid? Szeretném az eredeti állapotába helyreállítani, mert régen volt ilyenem és nagyon kedveltem. Minden részlet érdekel, mechanikai, doboz is.
(#) Zosi válasza zotya1983 hozzászólására (») Jan 9, 2015 /
 
És ezt hogy kell használni?
(#) BiG_Lui-Gee válasza djloui hozzászólására (») Jan 9, 2015 /
 
Valószínű az 1200 panellal szerelt, ha jól láttam(nem volt időm csak szétszedtem) 2x3 pár fet van benne. Ahol hiányzik a Fet ott is be van ültetve a környezete, trafóm lenne át is építeném . Egyenlőre 2db Top hangfalat hajt 200hz-nél vágva. Szerintem nagyon jó dinamikája van, magasai picit furcsább az idáig használt végfokokhoz képest, de mintha úgy olvastam volna, hogy 30Hz-16khz 0db átvitelnél, -3 vagy -10db-nél 8Hz-70kHz. Puffert megdupláznám jó lenne mélyre is ? Kímélve lesz , szinte csak beltéren lesz használva. Érdekes elképzelés, hogy a -10db es led-ig tuti a használat 0db-nél régen vágja a színusz jelet, így nem is fogom kölcsönadni.

Köszönöm az eddigieket mindenkinek, sok hasznosat megtudtam Pacsi.
(#) BiG_Lui-Gee válasza BiG_Lui-Gee hozzászólására (») Jan 9, 2015 /
 
Folyt. csak már nem engedett szerkeszteni. Na most már átnéztem és jól tettem mert találtam hibát is. Táp pufferkondi igencsak feszes . és 2x 4 pár fet van.
(#) djloui válasza BiG_Lui-Gee hozzászólására (») Jan 10, 2015 /
 
Akkor nem érdemes beletákolni, szerintem jobban jársz ha így hagyod.
(#) Sanitatum hozzászólása Jan 10, 2015 /
 
Üdv. Nem tudom, volt-e valakinek olyan hibája (2.1es Blueberry), mikor a hangerő le van tekerve, a woofer hangosan zúg. Ha a basszus potit minimumra tekerem akkor csökken, de nem szünik meg.Ha a hangerő potit tekerem fel akkor kezdi elnyomni, de a doboz miatt nagyon hallatszódik. A basszus része TEA2025-ös IC-vel van megoldva
TEA2025
Megjegyzem gyári hibás, de a nővérem nem volt képes rászánni 1 órát, hogy elvigye vissza az üzletbe és lejárt a garancia -.-
(#) reloop válasza Sanitatum hozzászólására (») Jan 10, 2015 /
 
Üdv! A 2, 15 lábakon a tápfeszültség felének kéne megjelenni testhez képest. Ha nem így lenne cseréld ki az IC-t.
(#) zotya1983 válasza Sanitatum hozzászólására (») Jan 10, 2015 /
 
az ic 7 es és 16 os lábai közt milyen feszültséget mérsz? A 14-15, 2-3 lábakon mérj kimeneti dc feszültséget.
A hozzászólás módosítva: Jan 10, 2015
(#) S-line hozzászólása Jan 10, 2015 /
 
Sziasztok!!! A lent látható kapcsolást szeretném megépíteni. Szeretitek van értelme megépíteni, jól fog működni jó lesz a hangja, minden alkatrész meg van hozzá...
(#) Szabi1 hozzászólása Jan 10, 2015 /
 
Sziasztok! STK2250 IC-t ki lehet mérni diódavizsgálóval, hogy jó-e?Bővebben: Link. A vezérlő része nem kapott áramot, azt megjavítottam, most bekapcsol, és a relé is kattan. A próbahangszórón fura kattogós hang jelenik meg. Az egyik csatorna kimenetén +V a másikon -V DC jelenik meg. A STK-t kiszedve az áramkörből nincs sípolás, tehát nembiztos hogy a komplementerek állandóan vezetik, egyéb hiba okozhatja?
(#) reloop válasza zotya1983 hozzászólására (») Jan 10, 2015 /
 
Szia! A 7. láb a második bemenet, lehet éppen testen de miért pont ehhez rendeled a tápmérést? A két bootstrap vizsgálatától milyen eredményt vársz?
(#) Sanitatum válasza reloop hozzászólására (») Jan 10, 2015 /
 
A tápfesz 12,25V. 15-ös láb 5,74V és a 2-es 5,7. Észrevettem most valamit, megcserélték a bemenet 1ik oldalát 0val, nagyon szép
(#) reloop válasza Sanitatum hozzászólására (») Jan 10, 2015 /
 
Az IC működőképes.
Próbálkozz új tápszűrő kondenzátorral.
(#) Sanitatum válasza reloop hozzászólására (») Jan 10, 2015 /
 
Kicseréltem, nem az :/. Nem tudom mennyit segit, hogy felteszem milyen hangot ad ki
(#) reloop válasza Sanitatum hozzászólására (») Jan 10, 2015 /
 
Érdemes volna átnézni a fóliát, a test vezetősáv szakadás produkálhat ilyet. Főleg a kezelőszerveknél fordul elő. Jó lenne egy kép róla, mert így csak általános tanácsot tudok adni.
(#) Sanitatum válasza reloop hozzászólására (») Jan 10, 2015 /
 
Bocsi a minőségért, a telefonom nem a legjobbak közé tartozik
(#) reloop válasza Sanitatum hozzászólására (») Jan 10, 2015 /
 
A piros vezeték valami javítás által került a panel aljára? A test (GND) folytonosságát jó lenne ellenőrizni, szerintem az is oda kapcsolódik.
(#) Sanitatum válasza reloop hozzászólására (») Jan 10, 2015 /
 
Nem javitás, most szedtem szét először.Rendbe, mindjárt neki esek
(#) zotya1983 válasza reloop hozzászólására (») Jan 10, 2015 /
 
Tea 2025Elnéztem az adatlapját bocsi a 7 est is vcc nek néztem... a tápfeszütségekre lettem volna kíváncsi.
Ugyanezel a panellel én is pár hónapja kűzdöttem hasonló gondja volt torzított végül az ic lett a gond.
A hozzászólás módosítva: Jan 10, 2015
(#) Szabi1 válasza Szabi1 hozzászólására (») Jan 10, 2015 /
 
Az előző tulajdonosa szerint volt javítva, javítás után otthon működött, de mikor megküldte a hangerőt a relé kattant s elhallgatott.
(#) Sanitatum válasza reloop hozzászólására (») Jan 10, 2015 /
 
A piros vezetékek közül az 1ik rögtön az egyenirányitó diódára 0 ra ment, onnan áthelyeztem és lényegesen csökkent.Még egy kicsit hallatszódik, általában hol lehet elérni a legjobb eredményt?Perpill a szűrőkondira tettem de már próbálgattam jóformán mindenhol
(#) BiG_Lui-Gee válasza djloui hozzászólására (») Jan 10, 2015 /
 
Nem bántom, csak puffereket cserélem, és meghúzom a sorkapcsokat, a toroid is le volt lazulva.
(#) louis0328 hozzászólása Jan 10, 2015 /
 
Szisztok!
Érdeklődnék hogy ehhez az LM3886 / TDA7294 kapcsoláshoz mekkora transzformátorra lenne szükségem, a bemeneti feszültsége 24V a teljes zenei teljesítmény 410W (5×50W+160W)
Valamint, hogy számít e hogy toroid vagy "sima" transzformátort használok?
Válaszotok előre is köszönöm!
(#) Denon_KEF hozzászólása Jan 10, 2015 /
 
Sziasztok!

Új vagyok itt, örülök, hogy rátaláltam erre az oldalra. Segítséget szeretnék kérni erősítő javításával kapcsolatban. Van egy Marantz PM 151-es erősítőm, rosszan kaptam, és én szeretném megjavítani hobbiból. Egy ici -pici elektronikai jártasságom van, de inkább mechanikai dolgokat bütykölök Viszont nagyon érdekel

A hiba: nem csinál semmit. Biztosíték jó, a trafóig eljut az áram, de legjobb tudásom szerint a nyákra már nem. Legalábbis ha jó helyen mérem. A kép alapján hol kéne mérnem? A két nagy kondi se biztos, hogy jó mert rozsdás az aljuk, meg mintha trutyis is lenne.

Előre is köszönöm a segítséget!
(#) reloop válasza Sanitatum hozzászólására (») Jan 10, 2015 /
 
A szűrőkondenzátorra kötés helyes lépés volt, ezt még azzal lehetne fokozni, hogy az IC-k 16-os lábához menő helyi szűrőkondi negatívjára viszed tovább, majd onnan a hangerő poti testhez. Hálás ha vastag vezetéket használsz.
(#) reloop válasza louis0328 hozzászólására (») Jan 10, 2015 /
 
Szia! A transzformátor típusa közömbös. Legyen rajta két 24VAC-s 8-10A terhelhetőségű szekunder tekercs.
A linken látható egyenirányító duplázás, az egymást keresztező ki és bemenet aggályokkal tölt el. Van erről a kit-ről referenciád?
(#) reloop válasza Denon_KEF hozzászólására (») Jan 10, 2015 /
 
Szia! Jártasság hiányában nem lesz könnyű rendbehozni. Az alsó szerelőlemezt (ha lehet) vedd le, és az ott látható panelrészletről készíts éles fotót. Bejelölöm a mérési pontokat.
A nagy kondik ragasztva is vannak, nem az zavar meg?
A hozzászólás módosítva: Jan 10, 2015
(#) Davidd hozzászólása Jan 10, 2015 /
 
Sziasztok! Egyik ismerősöm elkészítette a mellékelt kapcsolási rajzot. A megtervezett panelt készítette ugy ahogy van. A bemenet le van kötve a gndre ahogyan illik. A nyugalmi áramot az lehet állítani. Igaz a kimenet nincs leterhelve, de valamiért +17Vdc van rajta. Mellékelem az elkészített kapcsolási rajzot és nyáktervet is. Sem én sem haverom nem jövünk rá mi lehet a probléma, hátha nektek valami szemet szúr.
(#) Davidd válasza Davidd hozzászólására (») Jan 10, 2015 /
 
Időközben meglett a hiba. A jel gnd es a power gnd között 17V különbség volt, csak összekellett kötni és egyből mar működött is minden, elnézést a téves riasztásért!
Következő: »»   1644 / 2500
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem