Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Sziasztok, ma készen lettem a legújabb alkotásommal, vagyis jobban mondva életre keltetem egy SERWOOD RA 1140-es típusú erősítőt. A probléma az volt vele hogy a végfokok teljesen szénné voltak égve és valaki nagyon bele piszkált, és már nem tudtam meg menteni a végfokokat. Az interneten rengeteget keresgéltem ennek az erősítőnek a rajza után, de sajnos sehol se leltem meg!, így hát építettem bele két UNITRA WS 432-es típusú végfokot, egy lepke karakterisztikájú egy tranzisztoros hangszín szabályozóval. A végfokok és a hangszín tokéletesen viselkedik a kis erősítőben, most hogy minden okés vele így már mehet is eladásra!.
Sziasztok! Meg tudná valaki mondani nekem, hogy az erősítőben lévő balance potmétert hogyan lehet kiiktatni? És hogy továbbá is úgy működjön az erősítő, mintha a balance középre lenne állítva. Ha valaki tudná rajzzal is szemléltetni, akkor nagyon megköszönném!
A hozzászólás módosítva: Jan 28, 2013
Ha csak fölre söntöl a balance, akkor szimplán vedd ki a potit.
Mármint, hogy érted, hogy földre söntöl?
Tedd be a rajzát, mert többféle balansz szabályzás létezik.
Rajzot sajnos nem találtam, de egy Unitra WS432-es típusú erősítőről van szó, amelyet pár hozzászólással feljebb is említenek.
Ha nincs rajz, fotózd le a panel ezen részét mindkét oldalról!
Sajnos ma már nem tudok, de megpróbálom holnap kivenni belöle a potit, ha nem jó, akkor csinálok képet. A segítséget nagyon szépen köszönöm!
A poti csuszkája testre van kötve.
Mármint? Ne haragudj, de nem értem.
A csúszkához menő vezetősávot (mindkettőt) vágd át
kérlek egy gyors rajzzal segíts nekem.
Itt keresd a vágni valót.
Rendben. Megpróbálom. Köszönöm!
Sziasztok, látom szűkségetek van az Unitra WS432-es erősítő rajzára. Tessék itt van akkor! Itt a balansz poti úgy van bekötve mint egy hangerő szabályozó amint a rajzon is látszik. Először ki veszed a balansz potit a helyéről, aztán át kötöd a már ki forrasztott poti lábainak a jel lábait, mert másképp nem fog működni!
Valahogy így ahogy a rajzon szerepel, áthúztam pirossal amit át kell kötni!.
Sziasztok! Lehet, hogy nem jó helyen teszem fel a kérdést, de valahogy mégis úgy érzem kicsit ide is tartozik. Építettem egy automatikus ki-be kapcsolót erősítőhöz, ami úgy működne elvileg, hogyha van bemenő jel akkor behúz a relé, ha nincs akkor elenged, de amint tápfeszt adok neki egyből behúz a relé. Gondolom az erősítő munkapontja nem jól van beállítva... a Gate és + táp között 10,33V-ot mértem, 0 és Gate között pedig 0,67V-ot, úgy, hogy nincs semmilyen bemenő jel. Csatoltam a kapcsolási rajzot. Mi lehet a hiba? Segítségeteket előre is köszönöm.
Szia! A FET hibás, vagy P csatornás N helyett.
Eredeti cikk.
Bocsi, csatolom feliratozva is, talán így jobban átlátni.
A beültetés helyességéről csak magad tudsz meggyőződni. R9-et, vagy D1-et távolítsd el, hogy tisztán tudd vizsgálni a relé-meghajtót. C4-et süsd ki!
Én a műveleti erősítő hibájára tippelnék és nem TL-t használnék, az igencsak hajlamos begerjedni és lehet itt is erről van szó. Próbának tegyél az IC táplábaira 100nf környéki fóliakondenzátort és 100-220uf elkót, hátha észheztér.
A hozzászólás módosítva: Jan 29, 2013
Szia!
Próbáld meg a bemeneteket testelni. Hátha valami kóbor medvét, brummot szed fel. Nálam sem műkszik az auto stand by, de ezt szinte biztos, hogy földhurok okozza. A hozzászólás módosítva: Jan 29, 2013
Köszi az infokat, megcsinálom. Az érdekelne még, hogy a tranzisztorokat ki lehet mérni melyik a rossz? Azt írtad, a Q407 lehet a ludas.
Nem találtam itt a store-on olyan tranzisztort amilyen a szervízkönyvben van.
Skori - alkatrész vizsgálat.
Ha hibásnak találod valamelyik meghajtó tranzisztort MJE340 illetve MJE350 alkalmas helyettesítőnek, attól függően, hogy NPN vagy PNP. (most nincs előttem a rajz)
Sziasztok, találtam egy egészen komolynak tűnő tranzisztoros erősítőt, ami bár nem egyszerű, az adatai nagyon meggyőzőek. Nem fért fel az összes doksi, de csatoltam a végerősítő kapcs. rajzát, és a mérési eredményeit (sajnos német nyelven, de ez nekem nem gond). Mit gondoltok róla? Talákozott már valaki vele?
Szerk: Szerzői jogsértés miatt a melléklet eltávolítva a szerző (Elektor International Media BV) jogi követelése okán. A hozzászólás módosítva: Márc 17, 2016
Szia! Ismert kapcsolás. Nagyon szépen kimunkált. A műszaki paraméterei nyilván kiválóak.
A visszacsatolt hurokban 7 egymást követő aktív tranzisztort számolok, ez általában rossz ómen a hangzás számára. |
Bejelentkezés
Hirdetés |