Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Oké!
Megvan a hiba oka.Mostanában sok a munkahelyi stressz. A jelforrás bekötő vezetékek forditva lettek a csatlakozóba dugva,vagyis a jel ment a GND-re és forditva. Persze hogy nem volt két külön csatorna és zúgott minden. A problémát elháritottam. Kérem a tisztelt moderátort,döntsön belátása szerint,kell-e ide ez a hozzászólás.
Szia! Elnézést, hogy most kapcsolódtam csak be - tudom, hogy régi hozzászólás, de most sikerült beszereznem egy - általad itt említett Unitra WS432 végfokot, amibe belebarmoltak. Esetleg nem maradtak a végfok átépítés után alkatrészeid? Szeretném az eredeti állapotába helyreállítani, mert régen volt ilyenem és nagyon kedveltem. Minden részlet érdekel, mechanikai, doboz is.
Valószínű az 1200 panellal szerelt, ha jól láttam(nem volt időm csak szétszedtem) 2x3 pár fet van benne. Ahol hiányzik a Fet ott is be van ültetve a környezete, trafóm lenne át is építeném . Egyenlőre 2db Top hangfalat hajt 200hz-nél vágva. Szerintem nagyon jó dinamikája van, magasai picit furcsább az idáig használt végfokokhoz képest, de mintha úgy olvastam volna, hogy 30Hz-16khz 0db átvitelnél, -3 vagy -10db-nél 8Hz-70kHz. Puffert megdupláznám jó lenne mélyre is ? Kímélve lesz , szinte csak beltéren lesz használva. Érdekes elképzelés, hogy a -10db es led-ig tuti a használat 0db-nél régen vágja a színusz jelet, így nem is fogom kölcsönadni.
Köszönöm az eddigieket mindenkinek, sok hasznosat megtudtam Pacsi.
Folyt. csak már nem engedett szerkeszteni. Na most már átnéztem és jól tettem mert találtam hibát is. Táp pufferkondi igencsak feszes . és 2x 4 pár fet van.
Akkor nem érdemes beletákolni, szerintem jobban jársz ha így hagyod.
Üdv. Nem tudom, volt-e valakinek olyan hibája (2.1es Blueberry), mikor a hangerő le van tekerve, a woofer hangosan zúg. Ha a basszus potit minimumra tekerem akkor csökken, de nem szünik meg.Ha a hangerő potit tekerem fel akkor kezdi elnyomni, de a doboz miatt nagyon hallatszódik. A basszus része TEA2025-ös IC-vel van megoldva
TEA2025 Megjegyzem gyári hibás, de a nővérem nem volt képes rászánni 1 órát, hogy elvigye vissza az üzletbe és lejárt a garancia -.-
Üdv! A 2, 15 lábakon a tápfeszültség felének kéne megjelenni testhez képest. Ha nem így lenne cseréld ki az IC-t.
az ic 7 es és 16 os lábai közt milyen feszültséget mérsz? A 14-15, 2-3 lábakon mérj kimeneti dc feszültséget.
A hozzászólás módosítva: Jan 10, 2015
Sziasztok!!! A lent látható kapcsolást szeretném megépíteni. Szeretitek van értelme megépíteni, jól fog működni jó lesz a hangja, minden alkatrész meg van hozzá...
Sziasztok! STK2250 IC-t ki lehet mérni diódavizsgálóval, hogy jó-e?Bővebben: Link. A vezérlő része nem kapott áramot, azt megjavítottam, most bekapcsol, és a relé is kattan. A próbahangszórón fura kattogós hang jelenik meg. Az egyik csatorna kimenetén +V a másikon -V DC jelenik meg. A STK-t kiszedve az áramkörből nincs sípolás, tehát nembiztos hogy a komplementerek állandóan vezetik, egyéb hiba okozhatja?
Szia! A 7. láb a második bemenet, lehet éppen testen de miért pont ehhez rendeled a tápmérést? A két bootstrap vizsgálatától milyen eredményt vársz?
A tápfesz 12,25V. 15-ös láb 5,74V és a 2-es 5,7. Észrevettem most valamit, megcserélték a bemenet 1ik oldalát 0val, nagyon szép
Az IC működőképes.
Próbálkozz új tápszűrő kondenzátorral.
Kicseréltem, nem az :/. Nem tudom mennyit segit, hogy felteszem milyen hangot ad ki
Érdemes volna átnézni a fóliát, a test vezetősáv szakadás produkálhat ilyet. Főleg a kezelőszerveknél fordul elő. Jó lenne egy kép róla, mert így csak általános tanácsot tudok adni.
Bocsi a minőségért, a telefonom nem a legjobbak közé tartozik
A piros vezeték valami javítás által került a panel aljára? A test (GND) folytonosságát jó lenne ellenőrizni, szerintem az is oda kapcsolódik.
Nem javitás, most szedtem szét először.Rendbe, mindjárt neki esek
Tea 2025Elnéztem az adatlapját bocsi a 7 est is vcc nek néztem... a tápfeszütségekre lettem volna kíváncsi.
Ugyanezel a panellel én is pár hónapja kűzdöttem hasonló gondja volt torzított végül az ic lett a gond. A hozzászólás módosítva: Jan 10, 2015
Az előző tulajdonosa szerint volt javítva, javítás után otthon működött, de mikor megküldte a hangerőt a relé kattant s elhallgatott.
A piros vezetékek közül az 1ik rögtön az egyenirányitó diódára 0 ra ment, onnan áthelyeztem és lényegesen csökkent.Még egy kicsit hallatszódik, általában hol lehet elérni a legjobb eredményt?Perpill a szűrőkondira tettem de már próbálgattam jóformán mindenhol
Nem bántom, csak puffereket cserélem, és meghúzom a sorkapcsokat, a toroid is le volt lazulva.
Szisztok!
Érdeklődnék hogy ehhez az LM3886 / TDA7294 kapcsoláshoz mekkora transzformátorra lenne szükségem, a bemeneti feszültsége 24V a teljes zenei teljesítmény 410W (5×50W+160W) Valamint, hogy számít e hogy toroid vagy "sima" transzformátort használok? Válaszotok előre is köszönöm!
Sziasztok!
Új vagyok itt, örülök, hogy rátaláltam erre az oldalra. Segítséget szeretnék kérni erősítő javításával kapcsolatban. Van egy Marantz PM 151-es erősítőm, rosszan kaptam, és én szeretném megjavítani hobbiból. Egy ici -pici elektronikai jártasságom van, de inkább mechanikai dolgokat bütykölök Viszont nagyon érdekel A hiba: nem csinál semmit. Biztosíték jó, a trafóig eljut az áram, de legjobb tudásom szerint a nyákra már nem. Legalábbis ha jó helyen mérem. A kép alapján hol kéne mérnem? A két nagy kondi se biztos, hogy jó mert rozsdás az aljuk, meg mintha trutyis is lenne. Előre is köszönöm a segítséget!
A szűrőkondenzátorra kötés helyes lépés volt, ezt még azzal lehetne fokozni, hogy az IC-k 16-os lábához menő helyi szűrőkondi negatívjára viszed tovább, majd onnan a hangerő poti testhez. Hálás ha vastag vezetéket használsz.
Szia! A transzformátor típusa közömbös. Legyen rajta két 24VAC-s 8-10A terhelhetőségű szekunder tekercs.
A linken látható egyenirányító duplázás, az egymást keresztező ki és bemenet aggályokkal tölt el. Van erről a kit-ről referenciád?
Szia! Jártasság hiányában nem lesz könnyű rendbehozni. Az alsó szerelőlemezt (ha lehet) vedd le, és az ott látható panelrészletről készíts éles fotót. Bejelölöm a mérési pontokat.
A nagy kondik ragasztva is vannak, nem az zavar meg? A hozzászólás módosítva: Jan 10, 2015
Sziasztok! Egyik ismerősöm elkészítette a mellékelt kapcsolási rajzot. A megtervezett panelt készítette ugy ahogy van. A bemenet le van kötve a gndre ahogyan illik. A nyugalmi áramot az lehet állítani. Igaz a kimenet nincs leterhelve, de valamiért +17Vdc van rajta. Mellékelem az elkészített kapcsolási rajzot és nyáktervet is. Sem én sem haverom nem jövünk rá mi lehet a probléma, hátha nektek valami szemet szúr.
Időközben meglett a hiba. A jel gnd es a power gnd között 17V különbség volt, csak összekellett kötni és egyből mar működött is minden, elnézést a téves riasztásért!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |