Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Szia!
Nagyon szépen köszönöm!!!
erről valaki tud valamit?? Bővebben: Link
Én is egy ilyesmit készülök építeni a közeljövőben.
Eddig úgy néz ki hogy 2db hidalt 7294 viszi majd a mélyközepet és egy stk 496-90 a magasat, aktív crossoverrel, és ha még marad hely a rackdobozban a subcsatornát is belerakom ami szintén egy hidalt tda 7294 (jobbhíján).Mindezt egy 1000 VA-es toroid fogja táplálni (remélem gond nélkül).Mélyközép sugárzónak 2db meglévő "Best Of" kétutas ládát alakítok majd át négypólusú speakon-os kábelezésre.
STK el fog pukkani, én tuti nem tennék stk-t még magasnak se. Valamiért nagyon utálom őket.
Jó kis oldal
Konkrétan mi az amit kinéztél innen?
erre gondoltam én is csak a magast is valamien tda-val, 2x50wos van nemtudom pontosan meik.. szóval azzal, vagy 2 db 200as hidalt 7294 és 2db sima 7294, külön erősitö és külön crossover, azaz csak megmaradna az erősítő 2x200 s 2x100wra és elé utána azt kötök amit akarok....
Ajaaaj...aszondod hogy szívás?
Ezt az STK modult nemrég vettem készen egy boltban, a szobai hangfalakat gond nélkül vitte, igaz max 10 W-on De ha csak hírből is gyenge, akkor felejtős lesz PA célra
Teljesítményben a mélycsatorna negyede is is bőven elég ám a magasakra, és a magassugárzót nem árt egy soros izzóval védeni a túlhajtástól.
Nem azt mondtam, de pa-ra télleg felejtős. Vagyis én tuti nem tennék sehova mert kicsit gáz ha elhalgat a magas buli közbe.
Akkor ezek szerint Te már megjártad vele.Nos én még nem vetettem alá igazi "gyilkos" próbának, de lehet hogy már nem is fogom.Végső soron szimpla 7294 -ből is lehet a magascsatorna.Legfeljebb fixen leosztom egy kicsit a bemenetét.
igen tudom, de ha külön potival lenne akkor annyi magastt adok amennyit a mély kér.. az oldalról a 200wos erősitőt néztem..
Én is külön crossoverre gondoltam.A castone SC-202 lenne megfelelő árban és tudásban.Bővebben: Link De még ráérek meggondolni.A dobozban minden esetre csak végfokok lesznek, különben nagyon kaotikus lenne a belseje.
Üdv!
Van egy szerősítőm de egyszerűen nem tudom beállítani a nyugalmi áramot. De Miért nem? Ráraktam bordára de egyszerűen csak elmászik. Fojamatosan nő.Nem gyorsan de mondjuk 30mp alatt nő 1mA-et de közben le és fel is ingadozik . Ez miért van?? :no: Bővebben: Link
Egy ilyen rendszernél nagyon kell vigyázni a magasakra.Könnyebb kivégezni mint gondolnánk...
Ezért jobb lehet dobozon belül egy trimmerrel leosztani, elkerülendő, a véletlen potitekergetéssel okozható károkat.
Van benne valami, bár itt is két oldala van az éremnek.
Az STK-at valójában otthoni standard, és HIFI készülékekbe gyártják. ahol nincsenek relatíve nagy igénybevételnek kitéve. Széles teljesítmény és minőség skála amit ez a sorozat felölel. Ezért is "buknak" rá az amatőr építők, nem beszélve az egyszerű, pár külső elemet tartalmazó kapcsolás, könnyű megépíthetőségéről. Sajnos a sok pozitív tulajdonság mellett, vannak közismert negatívumok. Én elsősorban az általad is említett megbízhatatlanságára gondolok. De bevallom hogy ezért én elsősorban a fake gyártmányokat okolom. A legfőbb gond hogy ezek nem, vagy csak alig szűrhetőek ki a külső megjelenésük alapján. De csináltam már bulikat tota STK végekkel, és ezek a mai napig jól működnek. De volt olyan is, hogy egy reggel bekapcsolás után meg se nyikkant, csak elszállt. Vagy hazavittem a boltból, és be sem indult. Mindenesetre ha jó sorozatot fogsz ki, és nem küldöd csutkán kakaóval, hosszú életű, és jó minőségű készülék készíthető belőlük.
Volt egy sony hifi abba is stk vég volt, az ment buliba is sokat túl is volt hajtva, néha összeért a kimenet le is oldott elég pofás védelem volt benne. Most meg haver megvette az erősítőjébe az stk véget, hallgatta.. egyik oldal elhallgatott utána a másik is. Buliba én inkább TDA-t vagy valami tranyósat csinálnék de STK-t nem, ha hamis ha nem akkor se. Valamiért nekem nem szimpatikusak.
Néhány márkás cuccba kegyetlenül összetett védelmekkel spékelik meg az stk-at. Múltkor is volt valakinek stk problémája, és kétszer-háromszor több alkatrész volt az IC védelmi része mint maga a végfok
Ennél a hifinél amikor összeért a kimenet, elég volt egy pillanat, kiírta hogy protect és lekapcsolta a kimeneteket. Végül a hifit a túlhajtás gyilkolta meg. Jah és olyan típusú stk kell bele aminek még az adatlapját se találtam a neten.
én olyanra gondoltam, hogy épitek egy olyan hangszint, ami több sávos, 10nél több. és mindegyik poti kikapcsolható, és az után lenne a végfok, igy berakom a mélyekre, be tudom állitani a hangszint, és a vágást is tudom állitani, persze lépcsősen de be lehet, még azt is hogyan vágja le ( értsd mondjuk 4khzen vág, 3khzen -8db 2khz -4db ... )
Kapizsgálom, bár elég furcsa 5let
Tehát egy equalizert csinálsz amin a sávszűrőket ki tudod egyenként iktatni? Ez szerintem ugyanaz mintha középre állítanád a potikat... bocs ha félreértettem valamit, de ennek mi volna a gyakorlati haszna? Talán a hangsugárzó átviteli egyenetlenségeit kompenzálnád vele?
kikapcsolni ugy vondoltam, hogy kapna valami nagy ellenállást, ami teljesen szűrné azt a sávot..
Sziasztok!
Az lenne egy kérdésem! Adott egy TDA7386-os IC azt szeretném meghajtani egy 100VA-es 12Voltos egyenirányitva 17 Voltos toroidról és 10000µF puffer kondival! Ez így okés ugye? nem kell hozzá más táprészről? ha kell akkor mi? Köszi PeTi
A pufferrel párhuzamosan egy 100nF ker. kondi. Nem lesz kevés a 10.000µF ?
Igen a grezet beleszámoltam!
akkor ezekszerit nem kell semmi stabilizált táp! ez megnyugtató Akkor a 100VA nem sok neki ugye? Köszi
Szerintem kevés. Ha igaz, hogy 4x40W, akkor az 160W ugyebár, hát a trafónak ennél nagyobbnak kéne lennie.
De ha azt vesszük hogy 4ohm nál 40W-on
10% torzítás ami ugye már soknak számít! amit tud 1% torzításnál az cirka 20W 4*20=80 és már elég is! amúgy nem discozni akarom hanem egy 5.1 es szoba rendszer front -hátsó hangszóróit kell hogy hajtsa! sztem ez így jó lesz
Sziasztok!
Foglalkozott már valaki D osztályos erősítő építésével? vagy valaki csinált is már esetleg? Érdekelne a dolog! Üdv PeTi
Üdv!
Lenne egy nagy kérésem egy vállalkozó szellemű emberkétől. Van egy kapcsolási rajzom és egy nyákrajom de a nyákrajzot nem én csináltam.Szeretném megkérni,hogy a nyákrajzra ha lehetne írja már rá melyik alkatrész hová való.
Jahh most látom ZPKing,hogy neked írtam.Sorry, nem csak neked akartam hanem mindenkinek szól.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |