Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
nem kell minden témában feltenni ugyanazt a kérdést..elég egyben is!!!
Sziasztok!
Bontásból lenne pár db 4558-as ic-m,ez kettős műv.erősítő 8-lábú tokban.Van-e olyan minőségű ez az ic,h alkalmas legyen komolyabb kapcsolásban meghajtó-fokozat gyanánt.Ha esetleg ismerné valaki...
Szia!
Az a gond, hogy ezzel a típusjelzéssel nagyon sok gyártó gyártott IC-t! Alapban hasonlít a 741-re, dual, de vannak köztük jobb minőségűek is! Ha tudod a gyártót többre mész vele: Bővebben: Link
sziasztok
érdeklődnék hogy tudtok e olyan stab ic-ről ami elvisel 60 65 v-ot? mert én csak 40 45 v osokat találtam. Elég lenne ha már a 60 v-ot leviné 35 40 v ra mert van olyan stab ic-m ami ezt elviseli. előre is kösz sziasztok
Ha csak valami alacsony áramú cucchoz kell akkor zener diódával lehet csökkenteni a feszültséget, aztán jöhet a stabkocka.
Tranyó, zéner, ellenállás. Ha nem kell precíziós fesz.
császtok
nem kell ngy áram ventilátorok ledek jah meg hangszinszabályzot kell meghajtani. jah és nem tugyátok véletlenül hogy 2x 150 w os erősítőbe elég lesz a tápban 2 db 10 000 uf-os kondi 60 volt on? a trafó 800 va-es. előre is köszi sziasztok
A ventillátork és a ledek miatt már picivel bonyolultabb a dolog, de egy tranzisztoros, zener diódás megoldással meg lehetne oldani.
A Puffer mérete függhet a kapcsolástól, de valószínüleg kevés lessz egy picit, inkább 2x20000µF kellene vagy akár még több is.
Szia!
STK4048II tipsu IC s erősítőhöz kell. Akkor most össze kell még egyet dobnom még egy? Mitől füg a kondi méretezése? Nem igazán tudom, mert ilyet még nem dobtam össze. Köszi. Zsolt jav.-szamóca
sziasztok! lehet hülyének fogtok nézni de nem tudom létezik-e ilyen. azt szeretném meg tudni hogy van-e erősítő kimeneti jel osztó és ha van akkor tudtok nekem egy kapcsolási rajzot és egy nyák rajzot küldeni?? előre is köszi mindenkitől.
Kondenzátorból annyit rakj bele, amennyit bír a pénztárcád. Ez egy nézőpont. A másik, hogy amperenként 1000uF. A harmadik pedig, kinek mi az ízlése. Viszont van egy olyan meglátás is, hogy a pattogósabb hangzáshoz kevés puffer kell, a lányabb hangzáshoz pedig több. De ez is csak a fórumtársak tapasztalata (remélem a jelzőket helyesen alkalmaztam ) 10.000µF-dal sem lesz rossz a hangja. Többet rakhatsz bele, de ennél kevesebb ne legyen!
Szia!
Idézet: „de nem tudom létezik-e ilyen. azt szeretném meg tudni hogy van-e erősítő osztó” Mi sem tudjuk létezik-e ilyen, de ha leírnád részletesen mit szeretnél, szerintem tudunk segíteni!
hát az erősítőm csak 2 kimenetes és én azt szeretném hogy több legyen a kimenetéből.
Bele kell építeni egy kapcsolót, és akkor felváltva tudod a kimenetére kötni a hangfalakat!
Kérek minden illetékest, használjon írásjeleket, és nagybetűs mondatkezdést.
Mindenkinek könnyebb lesz. Köszönöm!
én azt szeretném hogy teszem azt hozzá van 4 hangfalam és 1 erősítőm kétt kimenetel ami 4-8 ohmig bírja. ja és egyszere szeretném mind a 4hangfalamat működtetni
Ha olyan erősítőd van, aminek két 4 ohm-os kimenete van, akkor arra rá tudsz kötni két-két(összesen 4 db.) 8 ohm-os hangfalat párhuzamosan(a két 8 ohm-os eredője párhuzamosan 4 ohm lesz!)!
De már 4 db. 4 ohm-os hangfalat nem tudsz rákötni, ekkor venni kell, vagy építeni még egy erősítőt!
Értem és köszi szépen . tudsz nekem egy könyen megépíthető erősítőt mutatni?? ami kb 100w-os
szia
a probaüzemnél az erősítő egyik oldala két sorbakötött tápból táponként 2.5 ampert vet fel vagyis 5-öt. de ezt az áramot 230 w nál vete fel 8 ohmos terhelőelenáláson kimeneten 43 köröli feszültséget rakot ki de it már majdnem vágta a jelet. Joban nem tudtuk vizsgálni mert letérdelt az egyik táp. jah és ez 2 végfokos. Mit gondolsz elég lesz a 2x10 000 uf os kondi? köszi szia
Hát egy ilyen erősítő megépítése nem kis feladat, de ha kedvet érzel hozzá szerintem egy TDA7294-el kezd!
Itt a HE-n van topikja: Bővebben: Link Érdemes az elejétől elolvasni, van kacsolási rajz, panelrajz hozzá, és sokan vannak akik segíteni is tudnak benne.
Szia!
Szerintem elég lesz hozzá, de ha esetleg később úgyérzed még kellene bele, minden további nélkül bele rakhatsz még 2*10000µF-et!
sziasztok olyan erősítőt keresek ami 16V-on adja le a 100W-os szinuszos teljesítményt.
csá
köszi hát az igaz nem tart semedig. mongyuk vizsgamunkának lesz ot meg csak sznuszos jellel kell majd kimérni azt csá annak szerintem elég lesz kösz cscsá
Ha +-16V-od van, TDA2030+BD249-250 hídba, talán 4 ohm-ra kb. 80-100W 10% torzítás.
Ja ezt tudtam de sajna nekem 8ohm-ra kell.
Ha nem probléma a teljesítménycsökkenés, akkor akármennyi hangfalat rá tudsz kötni egy erősítőre.
Nézd át, hogy hogyan alakul különböző ellenállások eredője! Mit jelent a párhuzamos, soros kapcsolás, így nem kell kérdezned a fórumon, hanem csak előveszel egy füzetet, és két osztás alatt kiszámolod, hogy hogyan lenne a legjobb a hangfalat rákötni az erősítőre! Sok sikert!
Már írtuk hogy nem lehet. Vagy a hangszórót cseréled le, vagy a trafót, vagy megelégszel a kisebb teljesítménnyel.
"Mit gondolsz elég lesz a 2x10 000 uf os kondi?" erre én nem tudok válaszolni, ez egyén függő. Az én 2X40-70wattos erősítőmben 2X10.000uf, és 2X20.000µF kondi van, ha jól emlékszem. Vagy több...És azért, mert olcsó volt!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |