Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
A tda2005 esetleg nem jó? Vagy milyen táppal hajtanád?
Hát két kérdésem van. Milyen tápod van, hány wattosak illetve hány ohmosak a hangfalaid. A hangfalakon két adatot kell találnod a teljesítménynél, pl 50/100W
Neked mindig a kisebbet kell nézned, az lesz az RMS (valódi) teljesítmény. Ezeknek az adatoknak a birtokában már tudunk mondani valamit.
Üdv!
Még mindig azzal a Technics erősitővel bajlódom. (Su-X990D) A probléma még mindig ugyanaz. Van egy folytonos búgása. De ha a jel kábel rávan kötve a végfokra, akkor, ha megérintem a GND-t akkor is elkezd zugni. Olyan mintha a bemenetet érintettem volna meg. Ezt már komolyan nemértem. Ahova GND kell oda mindenhova a csillagpontból megy. Fogalmam sincs, hogy milehet már a hiba. Valakinek esetleg valami ötlet?
Hálozati 0-hoz nincs hozzákötve. Kettős szigetelésű a tápkábel, vagy hogyan kell mondani.
Hali nekem van ilyen 2x15w os megépitve hütöbordával gyári panel valami tv-böl valo Kell? Üdv Tamás
Első körben a tápegységet leválasztanám, majd kívülről labortápról nézném meg. Lehet, hogy dióda zárlatod van, vagy kiszáradt az elkó, etc...
Az a baj, hogy nincsen labortápom. A puffer kondik tuti, hogy jók, bár kipróbálom majd a cserét. Nem eredeti állapotban van már. 2db VF2 van benne.
Halkan megjegyzem, hogy a két fázis közé kötött primer feszültség 400V. Ilyet általában az elektromos elosztószekrényekben használnak leválasztási céllal.
Létezik három fázisú változata is természetesen, de ezek mind ipari alkalmazásokban szereplő eszközök.
Milyen végfokot ajánlanátok kocsiba?
A lényeg inkább az, hogy az ottani feszültségről elmenjen.
Szia!
Valami 2*20W-os IC elég volna. Vagy több.
Néhány 20W-os erősítő: Bővebben: Link. Válassz olyat, amihez nyáktervet is mellékelnek. Az autós erősítők 12V-ról működnek.Például ez vagy ez szimpatikusnak tűnik.
Heló ! Hát annyi adat van, hogy 8 OHM-os, más semmi ! A tápom pedig 17 V-os, (+/-)
Hány wattos a tápod? A hangfal nem bontható meg? Mert ha hangszóró hátuljára biztosan rá van írva valami adat.
Nem bontható, mivel édesapámé ! CSak használni szeretném ! Átmérő 7-8 cm ! A tápon annyit ír, hogy 500 mA ...
Akkor kb 15-20 wattot adhatsz neki. Egyébként 500 mA az neked kevés lesz, nem fog kijönni belőle csak pár watt. Neked olyan kell, amire legalább 3-4A van írva.
Ajjajj, és a DJ keverőmre sem kapcsolhatnám valahogy rá?
A tápod felejtős! A keverőre meg alapból nem kötünk hangszórót csak végfokon keresztül.
Basszus! Akkor már nem tudok mit csinálni ! Előbb. ha készítek egy állítható teljesítményű tápegységet?
Venni kell egy trafót és kész. Az a legegyszerűbb.
El kell döntened mekkora és milyen végfokot akarsz építeni. Ennek függvénye az, hogy milyen trafót kell hozzá venned.
TDA 2030-al szeretnék építeni, és úgy, hogy kettőt építek, mivel ez csak 1x18 W ...
Üdv mindenkinek!
A konyhába szeretnék egy kis zajt csapni. A tunerem és a hangfalaim már meg vannak. Egy pici erősítő kellene a kettő közé. Nincsenek nagy elvárásaim, valami IC-s dologra gondoltam, pl. TDA. Teljesítményben 5-10W bőven elég, a táp viszont adva van 12V AC. És persze olcsó legyen. Tudtok valamit ajánlani? Az erősítőt a tunerbe építeném be, van benne hely bőven. A tápját nagyobb teljesítményűre cseréltem. Lehet, hogy nagyon hülye kérdés, de létezik olyan erősítő IC amiben a graetz híd is benne van? köszönöm
Sziasztok. Érdeklődni szeretnék a szakiktól, hogy van egy Akai dolbis erősítőm és kb. negyed hangerőnél állandóan kikapcsol a cucc. Használtan vettem és már tuti, hogy ellőtem valaki belepiszkált. És még egy kérdés. van a hátsó panelon 2 darab hálózati aljzat és folyamatosan feszültség alatt van. Ezeknek nem akkor kellene hálózat alatt lennie csak, amikor be van kapcsolva az erősítő? Segítségeteket köszönöm.
TDA2003-2005-től kezdődően...Zajt már bőven tudnak csapni.Ha csipre gondoltál,amiben van graetz,olyan nincs.Ha kész kitet szeretnél,olyat már láttam sokat amin az egyenirányítás és a szürés is rajtavan.
Akkor szükséged lesz egy minimum 50 wattos 2*10V-os trafóra.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |