Fórum témák

» Több friss téma
Lapozás: OK   7 / 138
(#) kisedison hozzászólása Ápr 13, 2016 /

Konkrétan, mi ennek a modulnak az alapértelmezett sebessége? Mert egyszerűen nem akar működni sehogy. Ma jött meg
(#) Bakman válasza kisedison hozzászólására (») Ápr 13, 2016 /

115200 Baud, már ha erre gondolsz. Legalábbis én ilyeneket kaptam. De kideríthető egy egyszerű logikai analizátorral is. A táplábaira, pl. a tüskékre fentről forrassz egy 10 µF-os kondit, különben bizonytalan lehet az egész.
(#) phr3ak hozzászólása Ápr 16, 2016 /

sw update módban 78800 user módban 115200 vagy 9600 -at érdemes kipróbálni.
(#) Lamboo hozzászólása Ápr 17, 2016 /

Sziasztok! 01-es boardnál flasheléshez elég csak pillanatnyilag földre húzni a gpio0 lábat és úgy resetelni? Vagy flashelés közben végig 0-án kell tartani egy kapcsolóval? Illetve sok képen látom, hogy van aki használ ellenállást földeléshez van aki meg nem. Szükséges az ellenállás?
(#) phr3ak válasza Lamboo hozzászólására (») Ápr 17, 2016 / 1

végig és nem kell.
(#) obenhof hozzászólása Ápr 17, 2016 /

Sziasztok!

Egy ESP modulnak szeretnék weben küldeni adatot. Helyi hálózaton tökéletesen működik a dolog (http://192.168.0.2/?data=7), de hogyan tudom elérni, hogy netről is elérhető legyen?
(#) icserny válasza obenhof hozzászólására (») Ápr 17, 2016 /

Publikus IP címet kell neki adni. Vagy ha a routerre jön be a hálózat, akkor a routeren a 80-as portot (vagy amit használsz) átirányítod a 192.168.0.2 helyi IP számú eszközre. Ha a router nem fix IP címet kap, akkor még a dinamikus IP című eszköz megtalálhatóságával is játszani kell (lásd pl. dydns.hu).
A hozzászólás módosítva: Ápr 17, 2016
(#) obenhof válasza icserny hozzászólására (») Ápr 17, 2016 /

Őszinte leszek, ez nekem kínai . A router beállításainál jó helyen járok?...bár azt még nem tudom mit hova hogyan :/
(#) Attilawap válasza obenhof hozzászólására (») Ápr 17, 2016 /

Rossz helyen jársz, ahhoz, hogy neten is el tudd érni a kiszolgálót, ahhoz portot kell nyitnod a "portindítás" fül alatt, ami jelen esetben 80. Meg kell adnod majd az eszköz privát IP címét is. Hozzáteszem, csak akkor tudod netről elérni a szervered, ha az internet szolgáltatód nem viselkedik tűzfalként. Persze ezt is meg lehet kerülni.
A hozzászólás módosítva: Ápr 17, 2016
(#) obenhof válasza Attilawap hozzászólására (») Ápr 17, 2016 /

Örültem volna, ha csak azt kell beírni, hogy "80"...de az ábra sajnos nem ezt mutatja :/
(#) icserny válasza obenhof hozzászólására (») Ápr 18, 2016 /

Nem ismerem ezt a routert, de szerintem a "Virtuális kiszolgáló" menübe kellene belemenni!
(#) t0bi hozzászólása Ápr 20, 2016 / 2

Wifi SMS-küldő vészkapcsoló igen kicsi dobozban, még kap egy nyaklánc-féleséget, hogy állandóan hordozható legyen. Kisméretü Li akksi, de elég, mert a gomb megnyitása (Reset) felébreszti deep sleep-ből, bejelentkezik a wifire, leadja az adatokat és elmegy aludni.
A program lua nyelven van. NodeMCU környezet és fordító (már volt szó róla )
(#) gyoran válasza obenhof hozzászólására (») Ápr 20, 2016 1 /

Szia
Igen, icsernyinek igaza van.
Nekem ugyan más DLINK routerem van, ott is virtuális kiszolgáló menüpont kezeli (virtual server list)
Ott tudok definiálni egy bejövó portkéréshez (public port) egy belső ip címet és egy portot (többnyire 80) - (privat port és ip address).
Ha nincs fix ip címed, akkor dinamikus DNs-t kell használjál, ez már sajnos nem annyira elterjedt, de pont a DLINK kínál ilyet.
Ehhez a dlinkddns.com oldalon regisztrálsz egy url nevet (pl lacika.dlinkddns.com) és ezeket a paramtereket (pl user, jelszó, url) megadod a routerben a dynamic dns oldalon
Ettől kezdve az ESP8266 elérhető a lacika.dlinkddns.com:port linken. Ha a portok mindenütt 80-ra vannak beállítva, akkor azt sem kell megadni az url-ben.
Én játékból kb két hónapja mérem a hőmérsékletet az egyik szobában, azóta stabilan megy.
(#) t0bi hozzászólása Ápr 25, 2016 /

Idézet:
„Egy egyszerű kérdésem lenne: a DAC mp3 formátumból dolgozik, vagy azt előtte vissza kell alakítani wav-re? Esetleg valami más formára?”
Amit használok, a PCM5102 ic egy olyan DAC, amelyik I2S formátumból állítja elő a sztereo PWM jelet, ami egy szűrő után kerülhet az erősítőbe. Ez az I2S formátum nem egy ördöngősség, két órajel van benne, meg egy adatcsatorna. Az egyik órajel kapcsolja a jobb-bal csatornákat, a frekvenciája megegyezik a mintavételi frekivel (pl 48 kHz). A másik órajel a jobb, vagy a bal csatornán belül számolja a biteket, ami megfelel a felbontásnak. Ez ennél az ic-nél 16 bites. Természetesen az adatcsatorna (ami a hasznos jelet hordozza) frekvenciája meg kell, hogy egyezzen ennek az órajelnek a frekvenciájával, hogy szinkronban legyenek.
Tehát ez egy speciális ic, az mp3-ból történő dekódolást az ESP8266, vagy a Raspberry Pi programja végzi.
(#) kszabi hozzászólása Ápr 26, 2016 /

Sziasztok!
Erre a többféle szolgáltató/IP/tűzfal problémára létezik valami univerzális megoldás?
(#) sirály12 válasza kszabi hozzászólására (») Ápr 26, 2016 / 1

Szerintem nem nagyon.

A routeredben mindenképp be kell állítani a kiengedni kívánt portokat. Ha esetleg upnp-t bekapcsolod a routerben, akkor ha az eszköz is tudja ezt, akkor ez elvileg automatikusan megoldott lesz. A router és az eszköz megbeszélik egymással a nyitni kívánt portokat.
A többféle szolgáltatóval nem tudsz mit kezdeni. Néha pedig sajnos muszáj vagy a szolgáltatótól kapott routert használni, mert eleve csak olyan modemet kapsz amiben már benne van a router szinte kikapcsolhatatlanul.
Ezzel szenvedek néha én is, mert én is ilyet kaptam.
(#) dokidoki válasza sirály12 hozzászólására (») Ápr 26, 2016 /

Valahol, talán itt, hátrébb írtam erről. ZTE eszköz-t nem tolerálták, a esp-k. De visszaraktam mögé a régi Dlink routert, mert a zte lehetőséget biztosít, checkbox "pppoe keresztülvitelére" így gyakorlatilag minden megy a régi szerint, hiba nélkül...
(#) dokidoki válasza kszabi hozzászólására (») Ápr 26, 2016 / 1

Ezt talán úgy szokták megoldani, hogy a programok illetve az eszközök, egy külső nyilvános szerverre kapcsolódnak fel felhasználónévvel és jelszóval, és Te is ilyen módon férsz hozzá. MQTT vagy hasonló módon, de ennek nem néztem még kellően utána, így nem tudok róla többet írni.
(#) kszabi hozzászólása Ápr 26, 2016 /

Hát ez nem lesz egyszerű.
Igényel még tanulást a téma.
A hozzászólás módosítva: Ápr 26, 2016
(#) toreki válasza sirály12 hozzászólására (») Máj 4, 2016 /

milyen szolgáltató? UPC-nél én a Wi-Free nélküli routert kértem, átállítottam bridge módba, és mögé raktam a saját routeremet.
(#) sirály12 válasza toreki hozzászólására (») Máj 4, 2016 /

T-s kábelmodem. A router részét gyakorlatilag nem lehet kikapcsolni, mert a szolgáltató kivette ezt az opciót az eszközből.
(#) phr3ak válasza t0bi hozzászólására (») Máj 6, 2016 /

Szia t0bi. hogyan csináltad a dobozt hozzá?
(#) t0bi válasza phr3ak hozzászólására (») Máj 6, 2016 /

Helló! Hestore szabvány kicsi doboz:
Bővebben: Link
(#) phr3ak hozzászólása Máj 15, 2016 /

vettem két pici modult ezek nincsenek rátéve egy befogadó panelra, tehát csak a modulok magukban. Vezetéket forrasszak rá vagy odaforrasztható tüskesor? Ez így az arduino due 3,3V-ról üzemelni fog?
(#) Bakman válasza phr3ak hozzászólására (») Máj 15, 2016 /

Fénykép van róla?
(#) t0bi válasza phr3ak hozzászólására (») Máj 15, 2016 /

Helló! Szerintem vékony vezetékeket forrassz rá, vagy próbapanelra forraszd valahogy így:
Bővebben: Link
a próbapanelra már lehet tüskesort tenni. Tápegységnek mindig külön 3,3 Voltos adaptert használj, mert néha elég nagy az ESP8266 fogyasztása. Különben sem kell oda Arduino, tud ez maga annyit
(#) obenhof válasza gyoran hozzászólására (») Máj 16, 2016 /

Szia!

Megcsináltam amit mondtál, de amikor megnyitom a valami.dlinkdns.com:80/?pin=7 címet reklámokat dobál fel, a ledet nem kapcsolja be. Helyi ip-vel (198.168.0.2/?pin=7) továbbra is működik...
(#) nedudgi válasza phr3ak hozzászólására (») Máj 17, 2016 /

Én beruháznék 2mm raszterű tüskesorra.
(#) Kovabe válasza nedudgi hozzászólására (») Máj 17, 2016 /

Következő: »»   7 / 138
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem