Fórum témák
» Több friss téma |
Azért belinkelhetted volna az SMS részt.
Bővebben: Link Nem merültem bele, de az üzenet szövegénél a szóköz helyett"%20"-at kéne írni nem? Szerk.: illetve Idézet: „Figyelem! Az API-t első használat előtt engedélyezze bejelentkezés után a Beállítások menüpontban! ” A hozzászólás módosítva: Márc 17, 2016
Köszönöm, de API engedélyezve és egyszavas üzenetre sem megy, valami más alaphibát véthettem.
Bocs, hogy nem tettem fel az sms részt, de lua programozás hibára gyanakodtam.
Amikor összerakod a küldendő string-et miért '-t használsz " helyett? Egyébként a firmware dev branch-én már van beépített http modul, azzal egy sorral megúszható ez a egész conn-os net modulos szenvedés, ha csak be akarsz küldeni valamit.
Kösz, természetesen megpróbáltam az egysoros módszerrel, de a Lualoader hibát jelzett és nem megy tovább. Csak akkor megy, ha az alap URL-t használom (http://api.bipkampany.hu).
Úgy tudom, nem biztos persze, hogy Lua-ban mindegy, hogy ' vagy"
Kb erre gondoltam:
http modullal (dev-es firmware esetén):
net modullal (kb akármilyen régi firmware):
Ha nem megy, az URL helyett megpróbálnék még simán IP-t is (ha mindenképp kell az URL előtte egy DNS lekérdezés), vagy elhagynám a http://-t. Sajnos a dokumentáció nem mindig követi időben a firmware változtatásokat (bár már fényévekkel jobb, mint korábban volt), főleg a dev ágon. Pl. mostanában próbáltam újabb firmware-rel futtatni a régi, több node-on azóta is futó kódomat, nem működött. Hozzá kellett csapni a http-t is...
Köszönöm! végre sikerült
Az a http modulos megoldás hozta meg az eredményt. Nagyon rendesek voltak a szolgáltató cégnél is, az ő tanácsuk alapján kellett módosítani a kódot: Idézet: „Mivel "natúr" bináris adatkapcsolatról van szó, az adatküldéskor a HTTP szabványnak kell megfelelni, és a GET kérést le kell zárni a HTTP verziójelzéssel, és a szokásos Host jelzéssel (hiszen a szerver másként nem fogja tudni beazonosítani, hogy melyik weboldalnak érkezik a kérés).” Megosztom a teljes működő kódot is, ha valaki érzékelőről, vagy nyomógombról sms értesítést szeretne kapni:
Igaz, ránézve a régi kódomra nálam is hozzá van még fűzve a végéhez:
HTTP/1.1\r\nHost: XXXXX\r\nConnection: keep-alive\r\n\r\n Csak a tisztázás kedvéért, ez a net modulja a firmware-nek (azt használod mikor létrehozod a conn-t). Idézet: Igen igen, nagy örömömben elírtam: a net modul segített „Csak a tisztázás kedvéért, ez a net modulja a firmware-nek (azt használod mikor létrehozod a conn-t).”
Sziasztok!
Megoldható ezzel a modullal két vagy több pic-es kártya közötti komunikáció inernet kapcsolat nélkül?
Igen ...
A modul tud szerver és kliens üzemmódot is. Létre lehet hozni velük saját kis wifi hálózatot.
köszi!
Hosszas bütykölés után végre megszólalt a zsebnetrádió
Bővebben: Link Nem csak ez az öröm, hanem hogy sikerült működésre bírni az esp-sdk egységet. Sokadszorra próbáltam linuxos, windowsos változatokat, de nem jártam sikerrel. Végül az "esp-open-sdk" alatt beindult az ESP8266_MP3_DECODER, pontosan én sem tudom miért, és kisebb igazítások után meghallottam a zenét. Bekapcsolási ideje egész jó, áram alá helyezés után 10-12 sec múlva már szól a rádió. Többféleképpen lehet hangot csiholni az ESP-ből, a legegyszerűbb, ha az I2S kimenetet PWM-ként használjuk, akkor csak egy R-C tag kell és fülhallgatón keresztül élvezhető a sercegő, halk muzsika. Most csak egy egytranyós erősítőt tettem rá, de kipróbálom majd az I2S DAC-t, amit Raspberryhez építettem, meg valami jobb erősítőt, úgy már azért sokkal emberibb lesz.
Itt elég jó leírást találsz, ha AT parancsokkal szeretnéd vezérelni a modult.
Van egy ESP8266 ESP01-es modulom ami bejelentkezéskor nem az írja ki hogy "Ok" hanem azt, hogy "invalid"
Ez mit jelent? (AT parancsokra reagál, de pl wifire már nem csatlakozik fel.)
Egy programon dolgozgatok, amivel lehet tesztelgetni az ESP8266 modul AT parancsokkal történő vezérlését.
Érdekelhet ez valakit? Még nincs kész a progi, de talán már látszik mi lesz a vége ... A hozzászólás módosítva: Ápr 10, 2016
Sziasztok!
Ha több modul közt szeretnék kisebb adatforgalmat cserélni akkor melyik kapcsolati mód az egyszerűbb? Melyik irányba induljak? NodeMcu Lua és ESP-01 modulok lesznek PIC-es környezetben, 3+ darab. Köszi Szabolcs
A mestert AP üzemmódba kapcsolod, a többi pedig ehhez kapcsolódik. A mester kérdez, a megszólított szolga pedig válaszol. Már ha csillagpontos rendszerben gondolkodsz.
Sziasztok!
Van kettő halott esp8266-01 boardom. A porblémám, hogy irogattam rájuk Arduino IDE-ben programokat, tesztelgettem őket majd egyszer csak elkezdtek melegedni ezerrel és 5-600mA-t vesznek fel mintha a chip halott lenne. Gyári firmware-t fel tudom flashelni de közben végig majd izzik az IC. Zárlat nincs a panelokon, flashelés közben haltak meg, egyszer csak flash után elkezdték zabálni az áramot és melegedni. GPIO0 földre kötve programozáskor, a CH_PD és reset lábak pedig 10k-val tápon vannak. Mi okozhatja ezt és van rá valami megoldás? Gyári firmware esetén mintha válaszolna AT parancsra, csak totál zagyvaságot... :/ Idézet: Egy logikai analizátorral nézz rá, lehet, hogy csak nem jó kommunikációs sebesség van beállítva. „Gyári firmware esetén mintha válaszolna AT parancsra, csak totál zagyvaságot...”
A kommunikációs sebesség stimmel, eddig működtek is a modulok, és soha nem sikerült még akarattal sem kicsikarnom belőle 200mA-nél nagyobb áramfelhasználást, azt is csak impulzus szerűen, amikor meg kellett növelnie az adóteljesítményt mert messze volta vevő. A baj, hogy leég kb a chip, mintha valami tönkre ment volna benne, zárlatos lenne belül. Okozhat ilyet flashelés? Mert közben még csak hozzá sem értem. :/ működés közben átlagosan 80mA-t vett fel. Most folyamatosan 5-600mA és nem csinál semmit.
Új fejlemények a megpusztult 01-es modulokkal kapcsolatban:
- a mikrokontroller része működik de csak ventilátoros hűtés mellett (ha nem melegszik túl a chip akkor a kommunikáció is jó meg a led villogtató program is működik.) - a wifi része halt meg valószínű a chipnek (AT+CWLAP = ERROR válasz), próbáltunk módot is váltani az működik de használhatatlan a wifi része. Valakinek valami ötlet esetleg?
Nincs rajta zárlat. Úgy halt meg, hogy hozzá se értünk. A táp is atomstabil volt, mert áteresztő tranzisztorral tápláltuk + szűrőkondi.
Már csak az a kérdés, érdemes-e még foglalkozni vele.
Szerencsére segített a program kitalálója - Sprite_tm - és így minőségi hangú netrádió lett az ESP12, PCM5102 együttesből. A néhány órája javított kód 16 bites I2S jelet ad ki, mely a DAC után megy a végerősítőre. Így már elkészülhet a világ legkisebb HIFI netrádiója
Aki meg szeret és tud programozni, az kitalálhatja, hogy lehetne egy GPIO-ra kötött nyomógomb segítségével több rádióállomás között választani. Aztán az LCD kijelzés jöhet....
Az a baj, hogy amíg nem tudom mitől döglött be, nem akarok venni még, mert az is tönkre mehet ugyanígy :/
Milyen USB-soros átalakítót használsz, 5v vagy 3.3v-osat?
3,3V van a Tx kimenetén, direkt megnéztem szkóppal.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |