Fórum témák

» Több friss téma
Lapozás: OK   6 / 138
(#) zenetom válasza t0bi hozzászólására (») Márc 17, 2016 /

Azért belinkelhetted volna az SMS részt.
Bővebben: Link
Nem merültem bele, de az üzenet szövegénél a szóköz helyett"%20"-at kéne írni nem?
Szerk.: illetve
Idézet:
„Figyelem! Az API-t első használat előtt engedélyezze
bejelentkezés után a Beállítások menüpontban!
A hozzászólás módosítva: Márc 17, 2016
(#) t0bi válasza zenetom hozzászólására (») Márc 17, 2016 /

Köszönöm, de API engedélyezve és egyszavas üzenetre sem megy, valami más alaphibát véthettem.
Bocs, hogy nem tettem fel az sms részt, de lua programozás hibára gyanakodtam.
(#) Csirk válasza t0bi hozzászólására (») Márc 17, 2016 /

Amikor összerakod a küldendő string-et miért '-t használsz " helyett? Egyébként a firmware dev branch-én már van beépített http modul, azzal egy sorral megúszható ez a egész conn-os net modulos szenvedés, ha csak be akarsz küldeni valamit.
(#) t0bi válasza Csirk hozzászólására (») Márc 17, 2016 /

Kösz, természetesen megpróbáltam az egysoros módszerrel, de a Lualoader hibát jelzett és nem megy tovább. Csak akkor megy, ha az alap URL-t használom (http://api.bipkampany.hu).
Úgy tudom, nem biztos persze, hogy Lua-ban mindegy, hogy ' vagy"
(#) Csirk válasza t0bi hozzászólására (») Márc 17, 2016 / 1

Kb erre gondoltam:
http modullal (dev-es firmware esetén):
  1. http.get("http://api.bipkampany.hu/sendsms?email=xxxxxx@hotmail.com&password=xxxxxxx&message=uzenet&number=3630xxxxxxx&senderid=BipKampany", nil, function(code, data)
  2. if (code < 0) then
  3. print("HTTP request failed")
  4. else
  5. print("Data sent")
  6. end
  7. end)

net modullal (kb akármilyen régi firmware):
  1. conn=net.createConnection(net.TCP, 0)
  2. conn:on("receive", function(conn, payload) print(payload) end)
  3. conn:connect(80,'http://api.bipkampany.hu')
  4. conn:send("GET /sendsms?email=xxxxxx@hotmail.com&password=xxxxxxx&message=uzenet&number=3630xxxxxxx&senderid=BipKampany")
  5. conn:on("sent", function(conn) conn:close() print("Data sent")  end)

Ha nem megy, az URL helyett megpróbálnék még simán IP-t is (ha mindenképp kell az URL előtte egy DNS lekérdezés), vagy elhagynám a http://-t.
Sajnos a dokumentáció nem mindig követi időben a firmware változtatásokat (bár már fényévekkel jobb, mint korábban volt), főleg a dev ágon. Pl. mostanában próbáltam újabb firmware-rel futtatni a régi, több node-on azóta is futó kódomat, nem működött. Hozzá kellett csapni a http-t is...
(#) t0bi válasza Csirk hozzászólására (») Márc 17, 2016 / 1

Köszönöm! végre sikerült
Az a http modulos megoldás hozta meg az eredményt. Nagyon rendesek voltak a szolgáltató cégnél is, az ő tanácsuk alapján kellett módosítani a kódot:
Idézet:
„Mivel "natúr" bináris adatkapcsolatról van szó, az adatküldéskor a HTTP szabványnak kell megfelelni, és a GET kérést le kell zárni a HTTP verziójelzéssel, és a szokásos Host jelzéssel (hiszen a szerver másként nem fogja tudni beazonosítani, hogy melyik weboldalnak érkezik a kérés).”

Megosztom a teljes működő kódot is, ha valaki érzékelőről, vagy nyomógombról sms értesítést szeretne kapni:
  1. -- Your access point's SSID and password
  2. local SSID = "xxxxxx"
  3. local SSID_PASSWORD = "xxxxxx"
  4.  
  5. -- configure ESP as a station
  6. wifi.setmode(wifi.STATION)
  7. wifi.sta.config(SSID,SSID_PASSWORD)
  8. wifi.sta.autoconnect(1)
  9. conn=net.createConnection(net.TCP, 0)
  10. conn:on("connection", function(conn, payload)
  11.     print('\nConnected')
  12.     conn:send("GET /sendsms?email=xxxxxx@hotmail.com&password=xxxxxx&message=uzenet&number=3630xxxxxx&senderid=BipKampany"
  13.      .." HTTP/1.1\r\n"
  14.      .."Host: api.bipkampany.hu\r\n"
  15.      .."Connection: close\r\n"            
  16.      .."Accept: */*\r\n"
  17.      .."\r\n")
  18.  
  19.    end)
  20.  
  21. conn:on("disconnection", function(conn, payload)
  22.     print('\nDisconnected')
  23.     end)
  24.  
  25. conn:connect (80,'http://api.bipkampany.hu')
(#) Csirk válasza t0bi hozzászólására (») Márc 17, 2016 /

Igaz, ránézve a régi kódomra nálam is hozzá van még fűzve a végéhez:
HTTP/1.1\r\nHost: XXXXX\r\nConnection: keep-alive\r\n\r\n
Csak a tisztázás kedvéért, ez a net modulja a firmware-nek (azt használod mikor létrehozod a conn-t).
(#) t0bi válasza Csirk hozzászólására (») Márc 17, 2016 /

Idézet:
„Csak a tisztázás kedvéért, ez a net modulja a firmware-nek (azt használod mikor létrehozod a conn-t).”
Igen igen, nagy örömömben elírtam: a net modul segített
(#) kszabi hozzászólása Márc 24, 2016 /

Sziasztok!
Megoldható ezzel a modullal két vagy több pic-es kártya közötti komunikáció inernet kapcsolat nélkül?
(#) Lamprologus válasza kszabi hozzászólására (») Márc 24, 2016 / 1

Igen ...
A modul tud szerver és kliens üzemmódot is.
Létre lehet hozni velük saját kis wifi hálózatot.
(#) kszabi válasza Lamprologus hozzászólására (») Márc 25, 2016 /

köszi!
(#) t0bi hozzászólása Márc 25, 2016 / 1

Hosszas bütykölés után végre megszólalt a zsebnetrádió
Bővebben: Link
Nem csak ez az öröm, hanem hogy sikerült működésre bírni az esp-sdk egységet. Sokadszorra próbáltam linuxos, windowsos változatokat, de nem jártam sikerrel. Végül az "esp-open-sdk" alatt beindult az ESP8266_MP3_DECODER, pontosan én sem tudom miért, és kisebb igazítások után meghallottam a zenét. Bekapcsolási ideje egész jó, áram alá helyezés után 10-12 sec múlva már szól a rádió.
Többféleképpen lehet hangot csiholni az ESP-ből, a legegyszerűbb, ha az I2S kimenetet PWM-ként használjuk, akkor csak egy R-C tag kell és fülhallgatón keresztül élvezhető a sercegő, halk muzsika.
Most csak egy egytranyós erősítőt tettem rá, de kipróbálom majd az I2S DAC-t, amit Raspberryhez építettem, meg valami jobb erősítőt, úgy már azért sokkal emberibb lesz.
(#) Lamprologus válasza kszabi hozzászólására (») Márc 25, 2016 /

Itt elég jó leírást találsz, ha AT parancsokkal szeretnéd vezérelni a modult.
(#) kszabi hozzászólása Márc 26, 2016 /

Köszi a tippet, nagyon hasznos volt.
(#) Lamprologus hozzászólása Márc 29, 2016 /

Van egy ESP8266 ESP01-es modulom ami bejelentkezéskor nem az írja ki hogy "Ok" hanem azt, hogy "invalid"
Ez mit jelent? (AT parancsokra reagál, de pl wifire már nem csatlakozik fel.)
(#) Lamprologus hozzászólása Ápr 10, 2016 / 2

Egy programon dolgozgatok, amivel lehet tesztelgetni az ESP8266 modul AT parancsokkal történő vezérlését.
Érdekelhet ez valakit?
Még nincs kész a progi, de talán már látszik mi lesz a vége ...
A hozzászólás módosítva: Ápr 10, 2016

Project2.zip

(#) Taki33 válasza Lamprologus hozzászólására (») Ápr 10, 2016 /

Létezik már hasonló program: ESP8266 User Program.
Közvetlen letöltés ITT!
(#) kszabi hozzászólása Ápr 10, 2016 /

Sziasztok!
Ha több modul közt szeretnék kisebb adatforgalmat cserélni akkor melyik kapcsolati mód az egyszerűbb? Melyik irányba induljak?
NodeMcu Lua és ESP-01 modulok lesznek PIC-es környezetben, 3+ darab.
Köszi Szabolcs
(#) Bakman válasza kszabi hozzászólására (») Ápr 12, 2016 /

A mestert AP üzemmódba kapcsolod, a többi pedig ehhez kapcsolódik. A mester kérdez, a megszólított szolga pedig válaszol. Már ha csillagpontos rendszerben gondolkodsz.
(#) Lamboo hozzászólása Ápr 12, 2016 /

Sziasztok!
Van kettő halott esp8266-01 boardom. A porblémám, hogy irogattam rájuk Arduino IDE-ben programokat, tesztelgettem őket majd egyszer csak elkezdtek melegedni ezerrel és 5-600mA-t vesznek fel mintha a chip halott lenne. Gyári firmware-t fel tudom flashelni de közben végig majd izzik az IC. Zárlat nincs a panelokon, flashelés közben haltak meg, egyszer csak flash után elkezdték zabálni az áramot és melegedni. GPIO0 földre kötve programozáskor, a CH_PD és reset lábak pedig 10k-val tápon vannak. Mi okozhatja ezt és van rá valami megoldás? Gyári firmware esetén mintha válaszolna AT parancsra, csak totál zagyvaságot... :/
(#) Bakman válasza Lamboo hozzászólására (») Ápr 12, 2016 /

Idézet:
„Gyári firmware esetén mintha válaszolna AT parancsra, csak totál zagyvaságot...”
Egy logikai analizátorral nézz rá, lehet, hogy csak nem jó kommunikációs sebesség van beállítva.
(#) Lamboo válasza Bakman hozzászólására (») Ápr 12, 2016 /

A kommunikációs sebesség stimmel, eddig működtek is a modulok, és soha nem sikerült még akarattal sem kicsikarnom belőle 200mA-nél nagyobb áramfelhasználást, azt is csak impulzus szerűen, amikor meg kellett növelnie az adóteljesítményt mert messze volta vevő. A baj, hogy leég kb a chip, mintha valami tönkre ment volna benne, zárlatos lenne belül. Okozhat ilyet flashelés? Mert közben még csak hozzá sem értem. :/ működés közben átlagosan 80mA-t vett fel. Most folyamatosan 5-600mA és nem csinál semmit.
(#) Lamboo hozzászólása Ápr 13, 2016 /

Új fejlemények a megpusztult 01-es modulokkal kapcsolatban:
- a mikrokontroller része működik de csak ventilátoros hűtés mellett (ha nem melegszik túl a chip akkor a kommunikáció is jó meg a led villogtató program is működik.)
- a wifi része halt meg valószínű a chipnek (AT+CWLAP = ERROR válasz), próbáltunk módot is váltani az működik de használhatatlan a wifi része.
Valakinek valami ötlet esetleg?
(#) icserny válasza Lamboo hozzászólására (») Ápr 13, 2016 /

Zárlat az RF kimeneten?
(#) Lamboo válasza icserny hozzászólására (») Ápr 13, 2016 /

Nincs rajta zárlat. Úgy halt meg, hogy hozzá se értünk. A táp is atomstabil volt, mert áteresztő tranzisztorral tápláltuk + szűrőkondi.
(#) Bakman válasza Lamboo hozzászólására (») Ápr 13, 2016 /

Már csak az a kérdés, érdemes-e még foglalkozni vele.
(#) t0bi hozzászólása Ápr 13, 2016 /

Szerencsére segített a program kitalálója - Sprite_tm - és így minőségi hangú netrádió lett az ESP12, PCM5102 együttesből. A néhány órája javított kód 16 bites I2S jelet ad ki, mely a DAC után megy a végerősítőre. Így már elkészülhet a világ legkisebb HIFI netrádiója
Aki meg szeret és tud programozni, az kitalálhatja, hogy lehetne egy GPIO-ra kötött nyomógomb segítségével több rádióállomás között választani. Aztán az LCD kijelzés jöhet....
(#) Lamboo válasza Bakman hozzászólására (») Ápr 13, 2016 /

Az a baj, hogy amíg nem tudom mitől döglött be, nem akarok venni még, mert az is tönkre mehet ugyanígy :/
(#) Csirk válasza Lamboo hozzászólására (») Ápr 13, 2016 /

Milyen USB-soros átalakítót használsz, 5v vagy 3.3v-osat?
(#) Lamboo válasza Csirk hozzászólására (») Ápr 13, 2016 /

3,3V van a Tx kimenetén, direkt megnéztem szkóppal.
Következő: »»   6 / 138
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem