Fórum témák
» Több friss téma |
Idézet: Inkább ne tedd, mert könnyen letörhetnek a tüskék és akkor leszakíthatnak rézfólia darabokat. Azt már tényleg nehéz javítani.„Erre a panelre tüskéket rá lehet forrasztani?” Előbb tettem fel a fényképet, egy óra alatt megvan a dugdosós panel.
Hello!
Nekem a blynk nevű könyvtárral tökéletesen megy napok óta semmi hiba nem dobja le. Lehet azért jót venni.
Van valakinek tapasztalata külső interrupt ügyben? Ráültem a RISING -re , a kérdésem az, hogy miközben fut a meghívott eljárás, és érkezik egy újabb rising, újra hívja, vagy van annyi esze, hogy tudja, épp feldolgoz? Elég hosszú az eljárás futása 49ms, és bőven van benne rising (41 bitet olvasok be). Most biztos ami biztos alapon letiltottam az interruptot benne, de azt se tudom ezt szabad-e. Nem nagyon találtam rá irodalmat sajnos
Eddig tényleg jól működik a projekt, amit mutattál! (kivetted a hozzászólásból?) Végre sikerült átírni a programot más színekkel és magyar feliratokkal. Amíg ezt elértem, elég sokszor kellett módosítanom a programot és csak úgy volt hajlandó működni, ha Nodemcuval fasheltem minden alkalommal és utána töltöttem fel a módosított programot. Ez elég lassú megoldás és nem értem, miért van
Na de most már működik minden eszközről és remélem, nem szakad le a wifiről...
Észrevetted-e, hogy ez a program nem működik iPhone-nal? Minden rendben volt, szépen működött, de ki akartuk próbálni és nem ment, több készülékkel sem. Nem tudom, mi lehet, talán a flash miatt?
Bővebben: Link Elszomorított, hogy egy ilyen egyszerű feladat, mint egy relé kapcsolgatása nem megoldott. Az első projekt mindig leszakadt a wifiről, ez a második nem megy iPhone-on, na próbálkozhatok egy harmadik megoldással
Akkor végül is jól működik, csak normális telefon kell hozzá.
A hozzászólás módosítva: Jún 5, 2016
Csináljátok meg Flash nélkül, tisztán html alapon, pl. így:
Nem vettem ki a hozzászolásból, nálam jó. Kipróbáltam a gyerek ismerősének iPhone val, tényleg nem megy. De azonkívül vagy három másik telefonon és tableten megy. Megy Windows phone is. Valszeg az iPhone böngészője nem eszi meg a HTML kódot. De minden más normális telefonon megy. Az az érdekes, hogy a teljesen átirt HTML kód sem megy iPhone-on. De ezt majd megoldás az almások . Négy nap alatt azért egy fagyás volt, de lehet, hogy az csak a dugdosos panel miatt. Még egy normális antennát akarok rátenni.
A hozzászólás módosítva: Jún 5, 2016
Köszönöm, ez a megoldás célravezetőnek látszik, de érdekes módon nem csak a nyomógombokat nem látja, hanem az a hibajelzés, hogy nem jött létre kapcsolat (ha beírtuk a LAN IP címet).
Lányom iPhone-jával próbáltuk ki, neki akarom ezt a wifi kapcsolót csinálni, tehát azzal kell működnie
Telepítette a Crome-ot, de úgy sem volt jó, de nálunk is minden máson ment, ahogy a fenti fényképen is látszik. Ha nem titok, el tudnád küldeni az átírt kódot, nem tudom, hogy bakman sorait hogyan tegyem be a saját kódomba. Köszi! A hozzászólás módosítva: Jún 5, 2016
Tessék: A proba zip-ben van egy proba.html, azt futtasd le az iPhonon, böngészőben. (csak így tudtam feltenni ide). Ha így megy, akkor tedd bele a programba. Sajnos most már nincs itt az iPhon, így nem tudom megnézni. De kiváncsi vagyok , hogy így megy e.
Ha jól emlékszem ezek pedig a beírt sorok, az előbbi file-ból, de már én is annyit próbáltam hogy nem is emlékszem, de a proba.html -ből csak bemásolod ezen minta szerint:
html_buffer1 = html_buffer1.."<tr><td style=\"border-style: solid; border-width: 1px\" width=\"464\" align=\"center\"><a href=\"?pin=ON1\"><button style=\"width=\"460\"; height=\"256\"><font face=\"Verdana\" size=\"10\"><b>ON</b></font></button></a></td>"; html_buffer1 = html_buffer1.."<tr><td style=\"border-style: solid; border-width: 1px\" align=\"center\"><a href=\"?pin=ON2\"><button style=\"width=\"460\"; height=\"256\"><font face=\"Verdana\" size=\"10\"><b>ON</b></font></button></a></td></tr><tr>"; html_buffer1 = html_buffer1.."<tr><td style=\"border-style: solid; border-width: 1px\" width=\"464\" align=\"center\"><a href=\"?pin=OFF1\"><button style=\"width=\"460\"; height=\"256\"><font face=\"Verdana\" size=\"10\"><b>OFF</b></font></button></a></td>"; html_buffer1 = html_buffer1.."<tr><td style=\"border-style: solid; border-width: 1px\" align=\"center\"><a href=\"?pin=OFF2\"><button style=\"width=\"460\"; height=\"256\"><font face=\"Verdana\" size=\"10\"><b>OFF</b></font></button></a></td><tr></table>"; A hozzászólás módosítva: Jún 5, 2016
Köszönöm, nagyon ígéretesnek látszik Megpróbálom betenni a kódomba, ha működik, már fél siker. Sajna most én sem tudom iPhone-on kipróbálni.
Sziasztok, szeretnék én is egy ilyen wifis projektet elkezdeni. Milyen modult érdemes beszereznem ha alap dolgokra szeretném használni? pl: amit t0bi is készítet hogy csak egy ON-OFF- nyi adat átvitel. 01-es panelt, 12E vagy esetleg a NodeMcu Lua egybeépített fejlesztős panelt érdemesebb? USB UART átalakítóm már van. A távolság amit át kellene hidalni az kb 5-8m gondolom nem szükséges a külön antennás modul de lehet tévedek. Köszönöm.
A külön antennás modult mindenképpen javaslom, pl. a HEStore-ban is kapható 02-es változatot (Bővebben: Link). USB-UART-tal könnyen ki lehet próbálni, mit tud a modul. Ha ez így neked nem elég, még mindig tovább tudsz lépni. Ahhoz, hogy jól tudj bánni vele, mindenképpen érdemes az alapokkal kezdeni, nem egyből valamilyen programot rátölteni és csodálkozni azon, hogy milyen frankó.
Nem baj az ha tudod, mi miért történik. Erre egy nagyon jó példa t0bi esete pár hozzászólással előrébb.
Lehet hogy már kérdeztem, de akkor biztos nem jött rá válasz. Megpróbálom mégegyszer hátha találkozott valaki a problémával. Működik egy 12E modul majd hoszabb idő után megáll a FW rajta és reset sem segít. Ekkor induláskor a boot loader csum errorral megáll. Csak a tápfesz újra ráadása segít.
Azért érdekes ez a ez az esp modul. Kipróbáltam a 01-es és a 12 modult idáig, 2-3 firmware-el.
Ahogy a nagykönyvben megvan írva a felhuzó ellenállások rajta, stabil 3,3 V. Simán futnak az AT parancsok, majd gondol egyet és lefagy az egész. A reset sem segít rajta csak a ki be kapcsolás. A legegyszerűbb progi a led villogtatás megy egy darabig, majd lefagy...Egyszerűen nem értem már. Pl a fent említett wifi switch nodemcu firmware-el van hogy stabil egy két napig is, majd nem megy. Pedig a routerhez raktam 2 méterre, hogy ne legyen gond a távolság a pcb antenna miatt. Átírtam a programot ahogy Bakman javasolta Flash nélkül, tisztán html alapon akkor is megy egy ideig, majd semmi. Pingelni sem lehet olyankor. Tehát szerintem nem a programokkal van a gond, hanem valami mással. Néztem megoldásokat a watchdog-ra is de nem tudom eldönteni, hogy az nem megy vagy a modul fagy le teljesen. Ha valakinek van ötlete szívesen kipróbálnám, mert szeretném ha a wifi kapcsoló stabilan menne.
Miféle FW fut rajta? A tápfeszültség biztos megfelelő? 10µF kondi van -e a modulhoz legközelebb?
Neked is ugyanezt írhatnám,... Milyen routerhez kapcsolódik?
Mint írtam , többféle FW-vel kipróbáltam. Igen a kondi is közvetlenül a modulra van forrasztva rövid lábakkal. A felhúzó ellenállások is rajta vannak. A táp tökéletesen stabil. 3,3 V 2,0 A. Csak elég neki...A benti routerem egy mikrotik, de egy tp-link is van a műhelyemben, a helyzet ott is ugyanaz.
Értem, csak azért kérdezem, mert akkor én szerencsés vagyok, mert nálam hónapok óta megy egy esp-02 - GPS modullal 115500 bauddal ESP-Link FW-vel, PC-re küldi az adatokat megállás nélkül.
És egy ESP-08 , Node-MCU FW - vel, egyszerű programmal, ami a portlábait teszi kapcsolhatóvá web felületen. Meg kellene szkópolni azt a tápot, lehet, hogy tüskézik vagy valami. Bár valamiért rossz tapasztalataim vannak az újabb hálózati eszközökkel, ezért a saját TP-Linkem is kölcsön van adva, használja egy barátom.
Próbálkoztam betenni a programba, de sajnos nem értem teljesen. Mondjátok, ha rosszul látom , de ez mintha csak a tartalmat változtatná, a lényeget nem, ezért nem működött neked ez sem az iPhone-on. Bakman sorait sem értem, hogyan kell "tisztán" betenni a programba, eddig nem sikerült. Az egyszerüség kedvéért mellékelem az eredeti kódot, ha átírnátok, hogy szerintetek hogyan kell módosítani, nagyon megköszönném
Még annyit találtam a neten, hogy esetleg be kell szúrni egy meta Tag-et, amivel iPhone-on is menne a program? Bővebben: Link
Ezt az egyszerű progit ami "Node-MCU FW - vel, ami a portlábait teszi kapcsolhatóvá web felületen" esetleg közzé tudod tenni , mert akkor kipróbálnám, hátha nekem is menne stabilan. Most beüzemeltem egy régi D-link routert, kipróbálom, de szerintem nem ez lesz a gond. A tápra visszatérve próbáltam másikkal is (stabil 5V és low drop 3,3V os szabályzó) de a helyzet akkor sem változott.
Nekem is hónapokon keresztül hiba nélkül küldte a hőmérsékleti adatokat egy ESP01-es a vikendházból a Thingspeakre, örültem Itt meg állandóan leszakadt a wifis relé.
Nem tudnál véletlenül valami megoldást a WDT-re, hogy lehetne beállítani, hogy figyelje a wifi kapcsolatot?
Az iPhone-on kipróbáltad a zip file-ban levő proba.html-t simán böngészőben futtatva ?
Mert ha úgy az megy , akkor más lesz a gond.
Sajnos nincs a közelben iPhone, de a saját gépeimen kiválóan fut
Felteszem, ennyi hát, csak a példaprogram lett átírva kibővítve. Akkor a táppal nem lehet igazán gond. A D-link-re kíváncsi vagyok, nálam is dlink van, DIR-635. Hamar visszatettem a T-home ZTE ZXV10 mögé, mikor el kezdett vacakolni az esp. Így a zte-s már csak modemként funkcionál.
Sajnos nem vagyok nagy penge, így nem értek bővebben hozzá. Idő hiányában, meg szükség sem hozta még úgy, hogy a WDT-vel megismerkedjem.
Gyanítom, hogy valami miatt, talán takarékosságból az új hálózati eszközök adatforgalom hiányában eldobják vagy parkolópályára teszik az inaktív eszközöket. De már nem emlékszem, hogy nekem a gps - esp-t ami azért folyamatosan gyakja a hálózatot azzal hogyan bánt az új router. Rég volt, 3 hónap oly idő nálam..., nem emlékszem mindenre.
Köszönöm. Feltettem rá, indul a próbaüzem. Direkt a D-Link-re csatlakoztam fel rá. Szépen kapott IP címet, megy most is. Meglátjuk. Ha tudom kifogom próbálni még egy harmadik routerrel is, csak az még ide kell hogy érjen.
Szia Bakman! Ki tudnád ezt fejteni egy kicsit részletesebben, mert akárhogy próbálkozom, nem tudok dűlőre jutni. Megpróbáltam ezt betenni a programba, ahogy írtad:
|
Bejelentkezés
Hirdetés |