Fórum témák
» Több friss téma |
Utolsó ötletem, cseréld ki a C1 elkót. Hátha......
A hozzászólás módosítva: Feb 25, 2022
Én kipróbálnék egy 1-2 Mohmot az 5,1 Mohm helyett, hátha könnyebben berúgja az MJE-t. Bővebben: Link.
A kimeneten (a trafó után) váltófeszültég van a dióda nélkül. Miért kéne berúgni?Bővebben: Link
Kérdés, milyen műszer nem mozdul a diódára? Bővebben: Link Nem egyértelmű, hogy a dióda jó, vagy hibás? A C5 kérdéses még, valamint a hibajelenség. Lehet, hogy sima kontakthiba van az akku, és a töltő között?
Jó, lemaradtam a fejleményekről. Kíváncsi lennék, hogy egy kis izzólámpa mit mutat azon a váltakozó kimeneten. Egyébként érdemes lenne átrakatni a hozzászólásokat egy kapcsolóüzemű topikba.
Idézet: „Egyébként érdemes lenne átrakatni a hozzászólásokat egy kapcsolóüzemű topikba.” Nagyon köszönök minden jó indulatú segítséget/hozzászólást. A továbbiakban ha lesz kérdésem, az ide való topikban teszem fel.
Szevasztok!
Örülnék, ha valaki tudna valami adatot erről a tirisztorról, ráírva semmi. Valami régi rendelésem lehet (> 10-20 év), de az már nagyon a múlt homályába vész,. Ha van információ, előre is köszönöm, üdv: StMiklos
Nyugodtabb lennék, ha a teljes címkét látnánk.
Szevasz!
Köszönöm a figyelmet. Te nem láthattad, hogy tulajdonképpen nincs több. Itt a teljes zacskó. Az eszköz házán (tokján) semmi nincs, azt a fekete pacát kivéve, vélhetően valamire utaló gyári válogatási jelzés. A BarcodeScanner is csak azt adja, ami alá van írva. Üdv: StMiklos A hozzászólás módosítva: Feb 26, 2022
Van ilyen kivitelű tirisztorom, annak felülről nézve a szélén körbe van a típusjelzés.
Szevasz!
Ez ennél titokban marad, de jó lenne megfejteni. Ugyan itt-ott fénylik, de üres. Ilyet még nem láttam, illetve most. Ahogy sejtem, jó 30 éve külföldi (deviza) beszerzés volt. Tulajdonképpen megválnék majd tőle, ennyire manapság nincs szükségem. Mindenesetre köszönöm: StMiklos A hozzászólás módosítva: Feb 26, 2022
Jó kis zsákba macska lesz az érdeklődőknek.
Csak annyit találtam, hogy németországi alapú a csomag. Ezzel -gondolom- nem mész sokra, valószínűleg magadtól is tudtad.
Akkor legyen a minimum. 6A 400V ennél gyengébb nem lehet Egyébként TELEFUNKEN gyártmány.
Hali!
Amit küldtél rajzot/linket, tökéletes, köszönöm! Ha kiveszem az R6 ot, (820R) ami nálam 390R, tökéletesen működik. Kicseréltem 1K ra, de akkor sem működik.? Már átmentem az ide illő topikba, de egy reagáló volt.
Szevasztok!
Köszönöm a válaszokat, sejtettem,hogy különleges (akkor még nem szokásos) beszerzésű volt. De hogy ennyire inkognitóban legyen (Cocomm lista?) Marad itt a többi között.. Bár a tippelt (ránézésre) adatokat nyilván túlteljesíti. Ebből ugye van egy "zsák" a macska marad. Üdv: StMiklos
Ráérő, elvetemülteknek adj párat, hogy mérjék meg.
Szia! Adjál mintát, megmérem a letörési feszültségeit a cégnél.
Szia!
Ugyanilyen tokozással (már amennyire a fénykép alapján látható), nekem AEG T6N600CO feliratúak vannak. Ezeknél a kivezetések melletti vékony peremben van a jelölés. (Ez is egy érdekes típus lehetett, mert most rákeresve, egészen más tokozásokkal van találat.) A hozzászólás módosítva: Feb 27, 2022
Mi célt szolgált ez az óriási teherbírású menet? Hőátadásra? Mert ilyen erős mechanikai rögzítést nehezen tudok elképzelni, főleg a hatszög felületekkel (talán még a meghúzási nyomaték is meg volt adva?).
Nem olyan nagy az M6-os menet, ez szokásos volt (vagy még ma is az) félvezetőknél.
Üdv! Az alábbi kristály (vagy mi) milyen félvezető lehet? Az áramot fix hogy vezeti, a diódavizsgáló értéket mutat, de ugrál...
A hozzászólás módosítva: Márc 5, 2022
Te tényleg letörtél belőle egy darabot?
Azt hittem hülyéskedsz, amikor mondtad, hogy "Törjek neked belőle?" Szilánkot elfogadok Szikorán kereszül, legkésőbb egri találkozón...
Nem feltétlen félvezető, valószínűbb, hogy keverék.
Ránézésre - a kristályok alapján - 75 - 80% - os Ferro-szilíciumnak tűnik. Az acélgyártásban használják ötvöző anyagnak. De ez nem félvezető, hanem kohászati segédanyag.
Viszonylag könnyen törik és a "töret" sok apró, tű szerű morzsalékot tartalmaz 1 - 2 nagyobb darab mellett. Persze lehet egészen más is, egy képről nehéz biztosan megállapítani.
És jó nehéz. Bár a vasnál könnyebb. Szilícium szerű. Csabinál volt a kezemben.
A hozzászólás módosítva: Márc 5, 2022
Piszok nehezen tört! Megkínozott mire leszenvedtük azt a darabot!
Ha én mondok valamit, azt érdemes komolyan venni
|
Bejelentkezés
Hirdetés |