Fórum témák
» Több friss téma |
Köszönöm.
Persze ez most nem nyugtat meg, mert a direkt hálózatról működő kis elektronikák ( feszültség, áram, teljesítmény mérő modul, vezetéknélküli kapucsengő) X2 soros kondenzátoron csatlakozik a hálózathoz. Zárlat esetén vége lehet. Bár éppen most cseréltem ki egy ilyen csengő én az 1µF X2 kondenzátort, mert csak 42nF maradt belőle. Azóta működik. Pár éve ugyanilyen 1µF X2 kondenzátor csökkent 1nF alá egy aktív hangsugárzó félhidas smps körében.
Na nem kell cserélni. IC méregetése közben egyszer csak elindult a motor. A gnd láb elvált a pad-től, méréskor sikerült rányomnom a pad-re a lábat . Ez van amikor már minden ipari hulladék, guriga t@knyot nem érnek már a mai cuccok. És még folyik a festék a gépről.
Az ólommentes forraszanyagok általános elterjedése miatt egyre több a hasonló eset. Ridegebbek az ólommentes forraszok, a hőciklusok hatására repedhetnek. Amikor kezdtem a szakmát sokkal ritkább volt a hasonló hiba. Mostanában meg már alap, hogy az ember nagyítóval, kocogtatással, hűtő-fagyasztó spray-el ellenőrizze a forrasztásokat.
Nagyobb videokártyáknál már általános, hogy a PCIE foglalthoz közeli területeken lévő chipek felszakadnak a panelről, pontosan az említett jelenség és a PCB vetemedése miatt. Az erősebb változata az, amikor a BGA pad-eket is feltépik magukkal - egy ilyen RTX3060-at javítok éppen.
Egy 3 fázisú 10 tálcás pék sütő a felsőrésze,az alsó szintén 10 tálcás kelesztő.Szoval hatalmas monstrum.Ennek a vezérlőjében van a kondi,13 db van benne ebből 8 kuka.A képen nem látszik,de vannak amiknek az alja nyilt szét.
Egy kérdés még ezzel kapcsolatban,a varisztorok is elég ramaty állapotban vannak,1 el is égett az egyik kondi mellett érdemes cserélni mindet a kondikkal együtt?12M 220VB a tipusa a Hestoren nem találtam,de lehet csak én kerestem rosszul.
Hello! Én egy magnóban láttam ilyeneket, mind vacak volt. Ez a fajta, valami selejt.
Ez vajon jó lehet helyettesitőnek az eredeti helyett?
A fényképen vajon milyen elektronikai alkatrész látható?Sziasztok. Itt a tél, a nemszeretem idők így lomolok itthon. Most került elő ez az alkatrész és bizony már nem emlékszem honnan van és mi ez. Valaki be tudja azonosítani vagy látott már hasonlót? A fényképeket mellékeltem.
Röntgencső lenne? Van kivágás a fém henger oldalán?
Nincs kivágás az oldalán. Viszont nem tettem fel a másik végéről a fényképet de itt pótolom.
A hozzászólás módosítva: Sze, 17:39
Hello! Nem ismerem, de szerintem ez egy Vidicon képfelvevő cső a múltból.
A hozzászólás módosítva: Sze, 17:46
Igazad lehet, valami olyasmi.
Azon belül, hogy pontosan melyik, azt a fene tudja. Gerhard az csak az egyik gyártó (de inkább forgalmazó).
Köszönöm, elfogadható válasz számomra is. Sajnos még mindig nem emlékszem hogyan jutott hozzám de most már mindegy is.
Használni nem fogod, vitrinbe (másnak ilyen nincsen) tökéletes.
GSM átjelzőSziasztok!Feleslegessé vált riasztó GSM átjelzőkről kellene információ; gondolom, spec. SW kell a beállításához, de a GSM modul akár külön hasznos is lehet valakinek. Sajnos semmi infót nem találtam a készülékről, a modul meg BGA tokozású: Quectel BG95-M3 (kimérni a csatlakozókiosztást lehetetlennek tűnik). Szétszedni azért a pár sorkapocsért meg reléért sajnálom. Remélem, a tervezője itt van a fórumon Kérdésem tehát, így használható-e a dolog vagy legalább a GSM modul?
Szia, köszönöm, az a bajom, hogy ez egy kész, működő készülék és mivel BGA a GSM-modul, így nem tudom kivakarni a csatlakozókiosztást (ha csak egyet fel nem áldozok és lekapom) Úgy gondoltam, egyben a használati értéke nagyobb, mint ha szétszedem néhány párforintos alkatrészért. Milyen jó lenne, ha a gyártók a megszűnt vagy több éves dolgaikról kiadnák a leírást, hogy ne a szemétben végezze. Ha nincs infó, akkor bontás lesz a vége (mások meg külön agyalnak, hogy küldjön már egy cucc SMS-t, ha egy kontakt zár/nyit, ez meg megy a kukába)
Maga a GSM modul, ami gyári, annak aránylag könnyen meg lehet találni a végeit. Egyszerű RX, TX soros port. Macerálni AT parancsokkal tudod. Ezeket a parancsokat terminál progival, vagy a vezérlő proci programjával tudod bele gyömöszkölni a GSM modulba. A program gyakorlatilag AT parancsok sokasága, logikus sorrendben.
Egy szélessávú antennára is lesz szükséged. A professzor a köretben van, az kommunikál soros porton a GSM modullal. A linken látható oldalon van a GSM modulodról leírás, ugyan nem néztem végig az összeset, de ahogy láttam többféle professzorral is láttam együtt működni, gondolom van kész program is. A GSM modul panelen nincs sok csatlakozás, antenna, táp, föld, RX, TX, ezek feliratozva szoktak lenni a panelen, meglehet csak lehet nem látni, mert a másik oldalon van.
BGA a modul, nem látok alá a modulról leírást megtaláltam. Tehát nem tudom a sok-sok csatlakozónál mi-hova megy (tápot talán, de a többi...miket használhatnak, az, hogy a uC portjára megy, nem sokat segít ugyebár) Na, mindegy, egyet le kell olvasztani róla, akkor visszarajzolható. Köszönöm mindenkinek!
MA1300ASziasztok! Keresek egy ma1300a névre hallgató ict. Valamilyen meghajto ic lenne, de google nem a barátom, sőt igazaból senki. Aktiv monitor ládában, meghajto szerepe van. Mellékelem a kapcsolási rajzot.EllenállásEz vajon 2Ω lehetett életében?A hozzászólás módosítva: 14:23
Cseh oldalakon kutakodj, azok mániája volt a MA jelzés.
szia!
Jó lenne tudni mibe van és az ic feliratot és a teljes rajzot sem lenne rossz látni. Ki a gyártó? IC n lévő Logó? A hozzászólás módosítva: 16:14
Lehet, hogy ez egy "normál" IC lesz, csak átcímkézték. Pontosan milyen monitorban van? Jól látom, hogy az IC 11 lábú de csak az első nyolc van használva?
Sziasztok! Megoldottam a problémát. Nem találtam semmit neten, igyhogy épitettem az ic helyére egy öcsipanelt. Igazából, egy erősítő előfokozat, ami 4 pnp tranzisztor, 2 dioda és 4 ellenállás. Köszönöm aki kis időt is fordított rá. Mellékelek néhány képet.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |