Fórum témák
» Több friss téma |
Ez nem olyan mint a kupolfix?
hupolfix, kf-1, mindegyik rácsavarható vezetékösszekötő
Kupolfix,bármit is jelentsen,a villanyszerelők így ismerik.
Nagyon köszi! Akkor ez a MM számomra meghalt, forrasztani még úgy ahogy tudok, de ehhez akkor azért rendesen értenem is kellene
Köszi azért! 380V-os kapcsolók (Mihez jó?) és áramkörKedves Fórumtársak! A következő alkatrészek beazonosításához kérek segítséget. A nyák lapon "13726" szerepel, lásd a 4. képen.
Szia!
A két kapcsoló hivatalos nevét nem tudom, de az Ikarus 200-as széria ajtó végálláskapcsolói ilyenek voltak, ott "S2"-nek hívták. A hozzászólás módosítva: Dec 9, 2024
kondiHali!Jól gondolom, hogy a kis kondi 220UF, 6V?
Kedves Szikravadasz! Köszönöm az infót! A 2. képen a kapcsolók alján látszik is a típus: "S-2"
Találtam képet Ikarus végálláskapcsolóról a neten, de érdekes módon nem ugyanolyan, csak hasonló: https://scontent.fbud7-4.fna.fbcdn.net/v/t1.6435-9/97347835_1396346...7FFA71 Lehet hogy volt korábbi/későbbi verziójuk?
Régen volt, csak az érintkező mechanizmus volt ismerős. Akár évjáratfüggő, későbbi is lehet, mondjuk a 400-asé. Van valahol néhány darabom '83-84-ből, a 200-ashoz való, ha tudnám hol, előkeresném.
Szerintem ez egy annó általánosnak számító érintkezőpár volt, aztán arra használtak, amihez jó volt az NO és/vagy NC érintkező. Mintha láttam volna már ilyen betétet régi motorindító mágneskapcsolók közelében.
Talált tárgyakUrbexről származik a kép de gőzöm sincs mi lehet.AlkatrészÜdv mindenkinek.A képen lévő kondenzátor helyettesithető a Hestore oldalán találttal? Köszönöm
Valaki régebben azt mondta ezzel a típussal kapcsolatban mivel nekem is van, hogy időzített bomba.
Mármint a Hestore-ban kapható, vagy ami a panelban van.
Elméletileg az X2 kondenzátoroknak nem szabad zárlatba menniük, tehát a nagy áramcsúcsokat kapacitásvesztéssel reagálja. Persze az adatlap bármit elbír. Azért kérdeztem, mert nekem mind a kettőből van és használom is.
Bombának éppen nem nevezném, mert robbanni éppen nem fog, de mint minden fémezett fólia kondenzátornak, van "öngyógyuló" tulajdonsága. Viszont az is igaz, hogy minden átütési esemény után csökken a kapacitása, aztán a vége felé cserélni kell.
Lényeges tulajdonsága, hogy éppen ezért egy átütés esetén nem lesz zárlatos. Ha zárlatos lenne, akkor meglehet robbanna, de ez a fajta (X2) nem olyan.
Sajnos azt a példányt nem tartottam meg de rémlik mintha ez a típus is robbanás áldozata lett volna egy félvezetős tévében.
Olyannal már találkoztam, ami cafrangosra szétnyílt. ötven év alatt az nem sok.
Alkatrész azonosításSziasztok!Kis segítséget kérnék, hátha tudja valaki mi lehet ez az IC. Sajnos le van/volt lakozva s így vagy ennyire sikerült a szitázást láthatóvá tenni. mint ami a képen látszik. Feladatta egy Mastroweld MIG-180 MI hegesztőben a drót adagolás lenne. De nem mozdul a motor. Ez vezérli a teljesítmény fetet, ami jó, ki lett mérve. Feszültségek megvannak már csak a gate-re kellene jel.... Segítséget előre is köszönöm.További szép napot
Még mázlid is van, hogy fillérekért kapható.
Rosszul tudod.
X osztály Az X1, X2, X3 kondenzátort a fázis és nulla között alkalmazzák, illetve fázis és fázis között ( háromfázisú rendszereknél ) ( across the line ~ a fázison keresztben ), ahol a kondenzátor meghibásodása nem okozhat áramütést. Ezeknél a kondenzátoroknál megengedett, hogy meghibásodás esetén a kondenzátor átüssön, rövidzárlatot hozzon létre. Ezért feltétlenül kell elé olvadóbiztosító. Az X osztályú kondenzátorok kapacitása 1 nF-tól 10 μF-ig terjed. -- Y osztály Az Y1, Y2, Y3 és Y4 kondenzátort a fázis és föld illetve a nulla és föld között alkalmazzák ( line to ground ~ fázisról a földre ). ( Itt egy általános kondenzátor zárlata áramütést okozhatna. ) Ezek a kondenzátorok meghibásodásuk esetén nem hozhatnak létre zárlatot, csak szakadást. Az Y osztályú kondenzátorok kapacitása 1 nF-tól 0.1 μF-ig terjed. http://wiki.ham.hu/index.php/Zavarsz%C5%B1r%C5%91_kondenz%C3%A1torok |
Bejelentkezés
Hirdetés |