Fórum témák
» Több friss téma |
Köszi. Erre én is gondoltam de adatlapot nem tudsz hozzá hogy kb. hány A bir
A diódákról képet teszel fel, akkor előrébb vagyunk vele!(lehetőleg a dióda adatai látszódjanak!
Bocs de nem tudok képet feltenni róla. De a két dióda jelzés alá még az van irva: 02C.
Más nincs ráírva, csak hogy 02C ? Nem PC tápból való?
Akkor gondolom az 5V-os részt egyenirányította, meg kellene nézni a táp házát , azon rajta van az A amit kiad a táp az 5V-os részen, kb annyit tud, az biztos hogy gyors diódák vannak benne. Kb 40V 20A 80W lehet, szélsőséges esetekben 30A négyszögjel esetén nagyfrekin.
A táp házát már nem tudom megnézni mert a kukában landolt. De volt benne egy ugyan olyan más számmal. 50Hz-en kb. hány A-t birhat ki?
Szerintem megfelelő hűtéssel 10A nél többet nagyon ne engedj neki, de fontos a feszültség is, pl 40V 10A-t biztosan nem fog elviselni. De ez igazából kapcsitápba való, 50Hz-re graetzet alkalmazunk, persze ha egy felhasználásra gondolunk.
Én egy szimmetrikus +-30V 10A-es trafót akarok vele egyenirányitani szimpla táppá.
Szerintem 25 A 40 V os közös katódos gyors dióda. A 30 V os trafódhoz karcsú lesz, mert kevés a 40 V zárófesz, a váltó csúcsfeszültlségénél 2 szer nagyobbnak kellene lennie, legalább 100 V -osnak, mert kétszer egyutas egyenirányítás történik. Max 2×12 V ~ -ra jó. Áramban bőven bírja.
Köszönöm a válaszokat. Akkor majd egy 2x12V-os trafót fogok vele egyenirányitani.
Vannak nekem itthon izmosabb diódáim maj azzal egyenirányitom.
Sziasztok!
Van egy teljesítmény tranzisztorom és meg is találtam hozzá az adatlapot csak az a gond vele,hogy kínaiul vagy japánul van(valamelyik a kettő közül)és azt szeretném kérni tőletek,hogy ha tudjátok fordítsátok le valami programmal. régen volt ilyen programom az adobehoz,de azóta újra kellet húzni a gépet adatlap: http://pdf1.alldatasheet.com/datasheet-pdf/view/168591/ETC/2SD258.html
Sima 80V 4A 25W - os npn tranyó TO-66-os tokozással, mint pld a 2N3054.
Üdv.
Hy
Mit kell rajta fordítani? Minden alapvető adat oda van írva rendesen olvashatóan. VCE0, VBE0, IB, IC stb. stb Üdv: Zoltán
Most,hogy mondjátok tényleg ott vannak az adatok :kalap:
Sziasztok!
Ez milyen szervomotor? Nem igazán értek hozzá, de ezen négy vezeték van a szokásos 3 helyett. Melyik mi? Köszönöm tényleg
Sziasztok.
A mellékelt adatlapon található IC-t mire lehet használni? Oszcillátort lehet belőle csinálni? Ezt is egy PC tápegységből bontottam.
Valószínűleg a gerjesztő tekercs külön van kivezetve. Ki kéne mérni.
Ebből nem lehet. Amúgy milyen frekvencia/pontosság kell, és milyen jelalak?
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy hívják azt az alkatrészt, amit stabilizálja a feszültséget, és egy 4 lábú ic-re hasonlít. Sok Töltőben, és tápban van ilyen. Előre is köszi!
Feszültség stabilizátor. De remélem nem kevered össze az egyenirányító híddal. Ugye nem kerek?
Jó, de ezt a hestore oldalán hogy hívják?
Nem,nem,nem. Ennyire azért nem vagyok kezdő Gyűjtöm az alkatrészeket, van egyenirányítóm is, kereken 8. De ilyen feszkó stabilizátorom még nincs, azért szeretnék venni egyet, mert 5v-lenne szükségem, meert hol 12v, hol 14.4v-ról menne a 5v-s áramkör. Nem egy drága, de nem szeretném ha tönkremnne.
Mivel tápegységekben használják, ezért ötletesen Tápegység IC-k-nek hívják.
Vagy a feszültség stabilizátor szinonimájajént feszültségszabályzó-knak.
Kössz! ÉS ez Feszkó ic Ezt hogy kell bekötni? +-+- és a összekötni a ++--al? Csak mert nem értem mért 4-4 lába van mérnem 2-2
A frekvencia kb. 20 kHz, a pontosság nem nagyon számit, a jelalak se de lehetőleg a legegyszerübb.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |