Fórum témák
» Több friss téma |
Erre a QE kódra egy szupresszor diódát találtam, igaz kicsit magas fesz értékkel, de szerintem szupresszor lesz. Ha kiveszed, akkor elvileg a vinyónak mennie kell. Ez csak túlfeszvédelem miatt van benne. Meg kellene nézni, hogy az 5V-os, vagy 12V-os ágon van-e és annak megfelelően venni bele egy másikat.
Sajnos nem tudom eldönteni,hogy 5 V-hoz vagy 12V-hoz megy,de van mellette egy másik szupresszor dióda(ránézésre az) és kérlek abban segíts,hogy az hány voltos lehet,mert ha az kiderül akkor az is,hogy mekkora a másik.
Az van ráírva,hogy BUX C403
Szerintem vedd ki és mérj a helyén feszültséget.
Ohh,én hülye,hogy ez nem jutott eszembe...............
5 voltot mértem és már csak abban szeretném a segítségeteket kérni,hogy milyen szupresszor diódát vegyek hozzá(ha lehet akkor konkrét típus),mert szupresszorokkal még nem dolgoztam és még csak azt sem tudom milyen tulajdonságok alapján kéne választanom.
Mnidenképp 5V-ra méretezett típus kell. Pl. a RET-nél található SM 6T 6V8CA típus megfelelő lehet.
Sziasztok!
Felismeri-e esetleg valaki az alábbi alkatrészt? Egyébként egy elektromos kályhából lett kibontva az a radiál ventiátor amihez ez hozzá volt kötve. Pontosan nem tudom hogyan volt bekötle, mert sajna nem én szedtem ki. És persze az is érdekelne mit befolyásol ez a ventilátor működésében. Előre is köszi!
Ez egy 330Ohm-os huzalellenállás lehet, vagy 30W-os talán.
Amit az előttem szólók még nem közöltek róla, 20% pontosságú.
Kerámia cső testen és szürke hőálló bevonattal. A kivezetések lapos forrasztható és /vagy csavarral rögzíthető kivitelűek.
A céltágy balkézben..........kissé hanyagul.
Szerintem a színe vöröses barna, legalábbis új korában.
Az ellenállás huzal bilincses rögzítésű mindkét oldalon,mert nem forrasztható.
Te puskázol. Csak nincs egy REMIX katalógusod a könyvespolcon?
De igen. Illetve, van olyan is! Persze ekkora teljesítménynél nem célszerű.
Üdv újra Kollégák!
Köszönet a pontos és kimerítő válaszokért! Vettem a bátorságot és újra lefotóztam normális minőségben ventivel együtt, hátha arra is rá tudtok jönni melyik vezeték hová lehetett bekötve és most hová kell kötnöm. Úgy tűnik nem sorban volt.
Amikor lefotóztam már én is láttam a szőnyeg problémát!
Igen egy rajz jól jönne, mert csak úgy direktbe kötve elég hangos a drágám.
Sziasztok!
Kamerában találtam egy gyanús alkatrész, kondenzátornak hittem, kiforrasztottam és sípol a műszer tehát vezet -> rossz. Furcsa az oldala mert nem szabályos henger alakú, hanem van körül bemélyedés, és ami kiakasztott: mágneses a teteje!!! Az oldalára csak annyi van írva hogy 222. Mi lehet ez, és jó vagy rossz? Köszi!
Nem valószínű, hogy baja lenne, ez egy induktivitás.
Köszi, akkor kár volt kiforrasztani, én rosz kondinak néztem...
Üdvözlet a Mestereknek!
Kezembe akadt a mellékelt képeken látható vas. A vékonyabb lapos tárcsa lehet az állórész, a nagy henger pedig együtt fordul a tengellyel. Léptetőmotornak kaptam, de mikor ki akartam mérni a bekötését, a következőket tapasztaltam: A nyolc érből három esetében van mérhető érték, a háromból bármelyik kettő között ugyanaz az ellenállás és az induktivitás. A másik ötnél semmilyen kombinációban semmi. Illetve, véletlenül diódavizsgáló állásban olyan a helyzet, mintha a maradék ötből egy-egy érpár diódát reprezentálna. Mindebből, valamint az eleinte valami "kódolóbütyoknek" nézett furatkákból arra jutottam, hogy a három induktív ér egy csillagba kötött tekercsrendszer, ami belül áll, a külső henger pedig egy állandómágneses forgórész. Ezesetben a furatkák a kiegyensúlyozásra készülhettek, akkor viszont a cucc valami bazi nagy fordulatszámú, háromfázisú, kefenélküli motor, a másik öt kivezetés meg lehet hőmérő és fordulatszámmérő. Nagyon erősen ipari kütyünek tűnik. A felirat rajta "I 5534-01 GMN GERMANY" (ha esetleg a telefonnal készült képeken olvashatatlan). Google semmit nem tud róla, pedig ezek után piszkosul érdekelne a bekötés, meg a fontosabb paraméterek, mint pl. tápfesz, áramfelvétel, max fordulatszám, stb. Látott már valaki ehhez foghatót valaha? Ha igen, kérem, segítsen! Előre is köszönöm! Üdv.: Zoli
Könnyen lehet, hogy van egy BLDC motorod. Ahol mérsz ellenállást az a gerjesztő tekercs, a többi a hall generátorok kivezetései.
pucuka jól mondja, ez BLDC lesz itt egy nagyon jó flash animáció a vezérléséről (át kell váltani BLDC nézetre).
Pucuka, Stefan,
Köszönöm a válaszokat. Így teljesen logikus a mérés tapasztalata. Lehet, hogy meghajtható pl. a repülőmodellezésben használt "Brushless" szabályozóval? Bár ennek még utánanézek. Köszi mégegyszer: Zoli
Hello mindenlinek
Tegnap kibontottam egy tápbál egy ic-t amihez kéne adatlap vagy bekötés. Annyi van ráírva hogy SMART_FAN_3 P99070247 MALAYSIA. A goglében nem nagyon talált rá semmit. Valami venti szabályzó lehet (a táp egykor szabályozta és a bordán is van termisztor). Van valakinek hozzá adatlapja v. bekötése?
Üdv újra!
A ventilátor működésében nem tapasztaltam változást az általad írt bekötéssel, pedig jó lenne, ha kb fele akkora fordulattal üzemelne.
A fele sohasem lesz, de valamelyest csökkennie kell a fordulatszámnak. Az egyfázisú asszinkron motor fordulatszáma kevéssé függ a feszültségtől, olyan 10 - 20 % ot lehet így szabályozni.
Akkor hogyan lehet szabályozni a fordulatot?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |