Fórum témák
» Több friss téma |
Nem feltétlenül sok az a 250W pákához. Általánosban a Minifor forrasztópákák központi 12V trafóról működtek a műhelyben.
Hali.
Erről a 2 nyákról szeretném megtudni, hogy mire használták, mi volt a funkciója.. Valószínűleg közük van egymáshoz..
Még lenne egy kép..
A világoskék fojtó mellett jobbra lévő PX 41 M feliratú 2 kivezetéses alkatrész érdekelne veszettül, a lejjebb elégett ugyanilyen típusú cucc cseréje miatt. Lejjebb ugyanilyen tok QV 15 P felirattal. A kód alapján adatlapot nem talál a Google. A pozíciószámozás prefixe: CR.
Nagyon gyanús, hogy valamilyen tranziens elnyomó, vagy ESD védő alkatrész lehet, de katalógusban sehol nem találok rá.
Elnézve a fenékcsatlakozót, és a masszív kivitelt, én ezt ipari alkalmazásnak (egy vezérlő részének) sejtem, de nem önmagukban, hanem több más panellel összekötve. Az alkatrészek viszont ősöregnek számítanak, így más célra szerintem bontani sem érdemes.
Sziasztok!! Tudna nekem valaki segíteni egy SMD félvezető beazonosításában?? Sajna nem találtam róla semmit. Egy egy 3 lábú SMD, amire 8H2 van írva. Egy laptop DC paneljában van, és méréssel nem tudom beazonosítani mert, hogy rossz. Láthatóan el is van repedve. A segítséget előre is köszönöm.
78L09 lehetséges? egy free katalógus egyik javaslata.
Lehetséges, de ebben a katalógusban csak a 8H szerepel.Nem pedig a 8H2. Ezek szerint ilyen hevenyészet a beazonosítása?? Hogy mi a fenéért nem lehet rendesen ráírni mint más normális alkatrészre a pontos tipust??? Ezt az oldalt már néztem, csak mivel nem egyezett pontosan így elvetettem. Minden esetre köszönöm neked!!
Felületszerelt cuccokra elég ritkán kerül rá a pontos típus, csak egy SMD kód. A kérdéses oldal azt hiszem 5 éves...
Hát tényleg megadhattam volna a pontos tokozást!! SOT23 Zéner dióda 3 lábbal??? És a panelen is felleltem egy ZD1 azonosítót, ami feltehetőleg ehez az alkatrészhez tartozik. Na már csak azt kellene tudni mivel lehetne helyettesíteni
A SOT23 Zener diódák esetén nem jelent mindig 3 lábat, elfordul, hogy a nincs bekötve, vagy két láb belül össze van kötve, esetleg két dióda van egy tokban.
http://www.vishay.com/diodes/zener-stabilizers/sot23-package/
Hali! valaki tudja hogy ez mi?
http://www.google.hu/imgres?q=%D0%A0%D0%91+2&hl=hu&safe=off&client=...3,s:48 nekem van egy ilyenem orosz gyártmány RB 2 a tipusa vmi glimm lámpa lenne? ha tud valaki erről valamit leírást adatlapot stb írjon köszi!
Például a BZX84.
Van, az NXP biztosan gyártja, éppen a héten bogarásztam az adatlapot.
Köszi a segítséget!! Ezt a félvezetőt ismerem.Vár volt vele dolgom. De én ezt egy vezérelhető feszültség stabilizátornak tudtam. Építettem egy digitális szkópot, és abban volt.Nem értettem a működését, és egy próba panelen leteszteltem. Végül is vezérelhető zéner dióda is lehet.
Milyen alkatrész lehet ez? Az apró betűk miatt a lehetséges változatokat írtam mellé. (Egy ventillátor vezérlésben találtam,de zárlatos és a neten nem találtam)
Triac-nak gyanítom, pláne ha váltóáramú ventillátorról beszélünk.
Megvan! Több mint valószínű hogy ez lesz az!. A pontos típus ZO103MA
Nagyon KÖSZÖNÖM! Ez az! (A lekopott betűk is stimmelnek! A funkciója is kiderült!)
Már csak be kell szereznem.
Sziasztok, kaptam egy monitort meg javításra és leltem benne egy smd IC-nek kinéző alkatrészt aminek az egyik lába szabályosan le éget. Az Ic-nek nevezet alkatrészre az van írva hogy BD5D41, és 8-lába van, és úgy néz ki pont mint egy TL071-es smd ic. Szerintetek mi lehet ez az alkatrész és mire szolgál?. Válaszotokat előre is köszönöm.
Hello! Nem tudja valaki, hogy milyen típusú kijelző van ezen az impulzus számlálón? Vicsys-el beszéltem, de ő nem tudja. Csak feltette, mert kicsi volt. Illetve az is érdekel, hogy mivel tudom helyettesíteni. olyan LED-es kijelző kéne helyettesítőnek, ami common cathode (közös katódos, CC, KK)-s, méghozzá olyan, ami 1 db 4 digites és nem kell, minden szegmenset összekötögetnem.
Ha annyit tudsz, hogy közös katódos, akkor szabadon választhatsz hozzá bármilyen kijelzőt, amit egy PIC meg tud hajtani (óriáskijelzőhöz meghajtó tranyó, szintillesztés kellhet), legfeljebb áttervezed a kijelződhöz a NYÁKodat, ha nem passzol a lábkiosztása!
Ennek pl totál más a kiosztása, de a négy szegmens egy tokban elég ritkaság, ez meg legalább kapható:Bővebben: Link
Itt egy másik is: Bővebben: Link
Bővebben: Link :yes:
Hello!
"Vicsys-el beszéltem, de ő nem tudta" De lehet én tudom. HP5082-7415.. proli007
Üdv. A kérdésem nem telljesen ide illik csak nem találtam meg a megfelelő topicot...
A kérdésem a következő lenne... Egy erősítőben a védelem résznél és az előfoknál elszált "pár" tranzisztor. A gond csupán csak annyi, hogy nem találok sehol megfelelő alkatrészt (hozzáteszem nem mai erőlködő kenwood ka880 sd). Lehet-e ezeket más fajta/gyártmányúalkatrésszel helyettesíteni. Az alkatrészek a kapcsolási rajz szerint: -SC2320 (E,F) -2SA733 (A) (Q,P) -2SC2631 (Q,R,S) A választ előre is köszönöm és mégegyszer bocs ha rossz helyre írtam.
És ha a másodikra 2SA999 (E,F) nézel? Mivel kapcsolási rajz szerint ez is jó bele csak akárhol néztem ezek mind kifutott alkatrészek. :/
Egyébként ezek rendelhetők amiket néztél? Ha igen légyszives egy linket ha nem a HE storeról.
Uhh... Bocsánat... A kapkodás hátránya valamiért azt olvastam hogy nem találtam nem pedig hogy itt kapható... Nem tudom hogy sikerült. Nagyon szépen köszönöm a segítséged.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |