Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ez milyen alkatrész-készülék?

Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   587 / 1175
(#) Sebi válasza tranyoval hozzászólására (») Jún 27, 2014 /

Nem kvarc lesz az, hanem felületi-hullám szűrő. A tuner és a KF-erősítő között van.
(#) kadarist válasza tranyoval hozzászólására (») Jún 27, 2014 /

Szia!
Az a kristály négy megahertzes és a 2-3 lábakra csatlakozik.
A hozzászólás módosítva: Jún 27, 2014
(#) Sebi válasza kadarist hozzászólására (») Jún 27, 2014 /

Igazad van, a szintézer kvarc 4 megás.
(#) mark.budai hozzászólása Jún 27, 2014 /

Sziasztok! Ezekről a kijelzőkről tudunk valamit? Gondolom multiplexelve kéne hajtani. Adatlapot nem találtam, az oldalára ODLZZW5A01N van írva.
(#) Sebi válasza mark.budai hozzászólására (») Jún 27, 2014 /

Fogsz egy 220 ohmos ellenállást és egy 3...5V-os táppal kikeresed a közös anódokat (vagy katódokat) és felveszed a bekötési vázlatot. Nagy valószínűséggel van 4 közös, 7 szegmens+dp, meg a kettőspont. Így adja ki 13 lábat.
(#) mark.budai válasza Sebi hozzászólására (») Jún 27, 2014 /

Tényleg, igazad van! Köszönöm! A hátuljáról nagyjából ki lehet venni, hogy melyik láb van több helyre kötve, akkor az egy-egy közös pont lesz..
(#) kérdező hozzászólása Jún 28, 2014 /

Sziasztok!
Találtam egy a képen látható dolgot. Első ránézésre 3 fázisú graetz-nek tűnik. Elég nagyok a diódák, de alattuk van egy-egy kis dióda is. Azok esetleg védelmi okokból vannak? 380-400V egyenirányítására alkalmas, vagy kisebb feszültségre való? Biztosan graetz?

DSCF1486.JPG

(#) ujfalusi válasza kérdező hozzászólására (») Jún 28, 2014 /

Ez valószinüleg egy autó generátor dióda sora. A kis diódák gerjesztő diódák.
A hozzászólás módosítva: Jún 28, 2014
(#) zoszka válasza kérdező hozzászólására (») Jún 28, 2014 /

Autógenerátor diódahíd. A segéd diódák meg azért nagyfeszültségűek, hogy elbírják a gerjesztő tekercs által visszagenerált induktív feszültséget.
A hozzászólás módosítva: Jún 28, 2014
(#) kérdező válasza ujfalusi hozzászólására (») Jún 28, 2014 /

Köszi.
Akkor ezt valami régi autóból bontották.
(#) Stewe válasza moderboy hozzászólására (») Jún 29, 2014 /

Telefonhoz biztosan nem, mert a mikrofonja (meglepően jó minőségű) dinamikus beszédmikrofon.
(#) pucuka válasza moderboy hozzászólására (») Jún 29, 2014 /

Biztos, hogy nem szén mikrofon. Ez egy rádió adó/vevő kézi mikrofon hangszórója. Ez egy kisméretű, viszonylag nagy ohmos dinamikus hangszóró, ami a beszédváltó benyomásával az adásindítás mellett mikrofonként működik. Vételkor hangszóró.
Telefonhoz csak erősítő közbeiktatásával tudnád használni, közvetlenül nem, bár lehet, hogy mikrofon erősítő is van benne. Hallgatóként viszont egyenáramú leválasztás után működhet.
A hozzászólás módosítva: Jún 29, 2014
(#) Sanyi220v hozzászólása Jún 29, 2014 /

Sziasztok Találtam egy panelt amin van egy LA1805 ös IC Ez valami rádiós transzmitter lehet?
Mire lehet felhasználni? Egy kapcsolási rajz rólla
(#) zosza18 válasza Sanyi220v hozzászólására (») Jún 29, 2014 /

Szia.
Itt le van írva mire való és mit tud. LA1805 adatok
Gugli a barátod.
(#) Sanyi220v válasza zosza18 hozzászólására (») Jún 29, 2014 /

Köszi szépen a segítséget.
(#) Dani494 hozzászólása Jún 29, 2014 /

Sziasztok!

Adott egy ilyen hőmérő. Megrepedt benne egy SOT223-as tokozású alkatrész amin ez szerepel: 6208A 1340/30 .
A google nem volt a barátom.Mi lehet ez az alkatrész?

Segítségeteket előre is köszönöm!
(#) zosza18 válasza Dani494 hozzászólására (») Jún 29, 2014 /

Szia.
Itt van egy kis infó róla.. Velem jóba van a gugli
Nem biztos, hogy az amit keresel, de a környezetéből le lehet szűrni.
(#) Kovidivi hozzászólása Júl 2, 2014 /

Sziasztok.
Ezt egy videóból bontottam. Tudja valaki, mi ez? 4 lába volt, ebből kettő át volt egy ellenállással kötve, gondolom így javította egy szerelő egyszer.
A hozzászólás módosítva: Júl 2, 2014
(#) elektroncso válasza Kovidivi hozzászólására (») Júl 2, 2014 /

Szia.
Késleltető művonal, rá is szokták írni, dealy line. Erre nincs ráírva, de szerintem az lesz.
(#) Kovidivi válasza elektroncso hozzászólására (») Júl 2, 2014 /

Köszönöm!
(#) Sebi válasza elektroncso hozzászólására (») Júl 2, 2014 /

Nyilván csak elütés, de helyesen: DELAY line.
(#) elektroncso válasza Sebi hozzászólására (») Júl 2, 2014 /

Igen igazad van, nincs nyelvérzékem, illetve nincs előttem az alkatrész, csak valami rémlett. A képet jobban megnézve oda van írva hogy ADL szerintem lehet hogy az Analog Delay Line rövidítése.
(#) ujfalusi hozzászólása Júl 2, 2014 /

Meg tudná valaki mondani hogy ez milyen kapcsló, és mit kapcsol?
Köszönöm.
(#) elektroncso válasza ujfalusi hozzászólására (») Júl 2, 2014 /

Szia.
Három állású, ha jól látom két áramkörös kapcsoló, mivel van rajta földelési jel, erősáramra. Hogy mit fog kapcsolni az rajtad múlik, ha beépíted valamibe akkor azt. Eredetileg valamit ki-, bekapcsolt, illetve talán a harmadik állásban villogtatott. Esetleg világított, persze nem a kapcsoló hanem amit kapcsolt.
(#) kadarist válasza ujfalusi hozzászólására (») Júl 2, 2014 /

A szép múltú Ganz VGK család tagja: Bővebben: Link.
(#) ujfalusi válasza elektroncso hozzászólására (») Júl 2, 2014 /

Köszönöm a választ mind kettőtöknek. (kadarist)
(#) kvic hozzászólása Júl 3, 2014 /

Sziasztok!
Van egy ventilátorom, laptop hűtő része volt. Bontóban vettem, hőcsővel együtt, ott helyben próba közben elfüstölt, mert valszleg fordítva kötötték rá az 5V-ot. Szétszedtem, tippre az L024f feliratú IC adta meg magát. Szerintetek? És egyáltalán ez mi, mivel tudnám pótolni és honnan?
(#) kvic válasza kvic hozzászólására (») Júl 3, 2014 /

Ez lenne az?
L024F
Fesz. szabályzó? Mit rakhatnék a helyére, mert L024F-re keresve nem találtam ilyet kicsiny hazánkban
(#) efraim válasza kvic hozzászólására (») Júl 3, 2014 /

Inkább ez.
(#) mraulajos hozzászólása Júl 4, 2014 /

Hali!
Olyan probléma történt a képen látható kis tablettel, hogy a 5V os töltő helyett, 9V os at raktak rá. Bejelöltem azt az alkatrészt, amely elfüstölt. Ez véljük ráírva, de nem biztos: WE33 1320 Kérnék valakit beazonosítani, valamint történhetett e más baja is.? Köszönöm!

100_3741.JPG

Következő: »»   587 / 1175
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem