Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ez milyen alkatrész-készülék?

Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   586 / 1175
(#) kadarist válasza Mdavid hozzászólására (») Jún 22, 2014 / 1

A drágább digitális multiméterek alkalmasak kapacitásmérésre. Egy ilyet kell beszerezned. És persze kondenzátorokat is áramkörből kivéve kell mérni.
(#) Mdavid válasza kadarist hozzászólására (») Jún 22, 2014 /

Köszi!
(#) Sanyi220v hozzászólása Jún 22, 2014 /

Sziasztok. ez mire jó mit lehet vele kezdeni?

url.jpg

(#) yulo5310 válasza Sanyi220v hozzászólására (») Jún 22, 2014 /

Hali! Ez egy kezelő panel,valamiféle kondigépből lehet. Persze ez csak tipp,de bármit irányíthatsz vele,mert ezek begombok!
(#) Sanyi220v válasza yulo5310 hozzászólására (») Jún 22, 2014 /

Ez laptophoz való média távirányító buetooth kapcsolattal működik, de nem értem hogy kel használni.
(#) yulo5310 válasza Sanyi220v hozzászólására (») Jún 22, 2014 /

Háát....,ezek a kütyük már nekem is magasak,meg nem is nagyon izgatnak.
(#) Buvarruha válasza Sanyi220v hozzászólására (») Jún 22, 2014 /

Gondolom valami külső eszközhöz való, vagy, szoftver kell hozzá.
(#) Sanyi220v válasza yulo5310 hozzászólására (») Jún 22, 2014 /

Értem. azért kössz.
(#) nedudgi válasza Sanyi220v hozzászólására (») Jún 22, 2014 /

Gondolom, párosítod a laptoppal, és elindítasz egy médialejátszót. Sajnos a képeden még a szöveget sem lehet elolvasni, így nem tudunk utánanézni.
Annyit tehetsz, hogy egy terminálprogrammal megnézed, milyen parancsokat ad, és akkor akár egy mikrokontrollerhez is fel lehet használni.
(#) Bakman válasza Sanyi220v hozzászólására (») Jún 22, 2014 /

Általában tartozik hozzá egy alkalmazás, amit a gépre kell telepíteni. A távirányító átadja az utasításokat a programnak, az meg vezérli a gépet/gépen lévő egyéb programokat.
(#) moderboy hozzászólása Jún 22, 2014 /

Üdv!

Az érdekelne, hogy szerintetek ez a műszer mi lehet és van-e bármi értelme rakosgatni vagy nyugodtan gondoljam újra az alkatrészeit? Én DAC vagy ADC teszterre tippeltem.
Illetve, hogy a képen látható csengő milyen feszültségről üzemelhet, 8V AC-ról (csengőtrafó) probáltam, arról nem szólalt meg, belsőellenállása 1kOhm.
(#) pjg válasza moderboy hozzászólására (») Jún 22, 2014 /

Ez egy aranybánya.
A csengő nagyon régi telefon csengő. Gondolom 90V kell neki.
(#) pjg válasza moderboy hozzászólására (») Jún 22, 2014 /

(#) Sebi válasza pjg hozzászólására (») Jún 23, 2014 /

Ha nem is annyira régi mint a linken lévő telefon, azért még múzeális és szép. A két harang precízen - két frekvenciára - van hangolva, hogy szépen szóljon (és hangosan!)
A telefonvonalra kötve ma is működik, 680nF...1µF 200V-os fólia vagy papírkondi kell vele sorosan.
(#) villanyipi hozzászólása Jún 23, 2014 /

Üdv találtam valami kütyüt Igazából graetz hídnak nézem kondival simítva, de nem sok tippem ötletem volna hogy mégis mire jó tippeket várok szeretettel.
(#) moderboy hozzászólása Jún 23, 2014 /

Köszönöm a válaszokat! Ez alkalmas lehet telefonhoz? Nem tudom honnan való.
(#) gernerakos hozzászólása Jún 23, 2014 /

Ma délután találtam. Valami szkennerből származhat, de pontosan mi ez és hogy kell bele életet lehelni? Talán ez világítja meg a papirt?
(#) mikrokapcsolo válasza gernerakos hozzászólására (») Jún 23, 2014 /

Valószínűleg igen. Ez most vagy fénycsöves, és akkor az invertere nélkül nem tudod beüzemelni, vagy ledes, és akkor az egyik végénél az optikai szálnál van egy RGB led, azt tudod bekötni, vagy régebbi fajta, és akkor több led van rajta, a teljes hosszában, és akkor azokat tudod működtatni.
(#) moderboy válasza gernerakos hozzászólására (») Jún 23, 2014 /

Mit látsz az üveg alatt?
(#) BEMcorp válasza gernerakos hozzászólására (») Jún 24, 2014 /

Szia!
Kissé homályos a kép, de ha jól látom, ez a megvilágítója és az érzékelője is. A hosszú 'kúpos' plexi szélesebbik végén 4-5 kiforrasztható lábat találsz, azokra feszültséget kapcsolva világítani fog a 3 LED (piros-zöld-kék).
A 39-es képen, a plexi felett kellene lenni egy pici "lyuksorra" hasonlító valaminek, na az az érzékelő.
(#) Sebi válasza moderboy hozzászólására (») Jún 24, 2014 /

Ez egy katonai kézibeszélő. Konkrétan ezt a típust nem ismerem, de a hallgató biztosan működik a tárcsás korszakból való készülékkel is. A mikrofon részt meg kell nézni, mert ha nem szenes (vagy annak üzemét szimuláló elektronikus) akkor az nem passzol az áramkörébe.
(de ha erre vágyol, mindent meg lehet oldani...)
(#) gernerakos válasza BEMcorp hozzászólására (») Jún 24, 2014 /

Igen, van egy ilyen lyuksor. Az egyik végén 5 láb van, tehát ezek lennének a ledek lábai? És melyik a földelés, illetve mekkora feszültség kell a működtetéséhez?
(#) gernerakos válasza moderboy hozzászólására (») Jún 24, 2014 /

Az üveg alatt smd ellenállások vannak.
(#) BEMcorp válasza gernerakos hozzászólására (») Jún 24, 2014 /

Normál LED-ek, szóval max. 20mA-rel hajthatod őket. Lábkiosztást azért ne kérj. Fogj két ceruzaelemet, és egy ~50 ohm -os ellenállást, és próbálgasd. Egy közös láb lesz, de hogy anód vagy katód....
(#) moderboy válasza Sebi hozzászólására (») Jún 24, 2014 /

Köszönöm a segítséget, azt hogy szén mikrofon-e hogyan tudom ellenőrözni?
Sajnos itthon nincs telefon vonal, de az lenne a terv, hogy a csengővel meg a kézibeszélővel építek egy pofás kis "telefont" egyenlőre tárcsa nélkül. Aztán lehet mellécsapok még egy CB tárcsát is ha sikerül szerezni.
(#) gernerakos válasza BEMcorp hozzászólására (») Jún 24, 2014 /

Köszi, megpróbálom!
(#) moderboy válasza gernerakos hozzászólására (») Jún 24, 2014 /

Multiméter dióda vizsgáló funkciójával érdemes lehet ránézni a lábakra, hátha közelebb kerülsz a megoldáshoz.
(#) uv142 hozzászólása Jún 24, 2014 /

Sziasztok!
Szembetápláltam egy lézermodult, és sikerrel megsütöttem benne egy A106 felirattal ellátott SMD diódát. Kérdés: milyen hagyományos diódára tudom kicserélni? Találtam a neten adatlapot, de nem igazán vagyok vele ki a vízből.
(#) Sebi válasza moderboy hozzászólására (») Jún 25, 2014 /

Egyszerűen ohmmérővel, hiszen a hangnyomás függvényében az ellenállása változik. (Ahogy belefújsz, csökken az ellenállás, mert tömörülnek a szénszemcsék.)
(#) tranyoval hozzászólása Jún 27, 2014 /

Bontottam egy videó magnóból egy tunert.
Akkora, mint 2 gyufásdoboz egymás mellett.
Van benne egy alacsony házas kvarc TSA5511T IC mellett.
Az van rajta, hogy: 400M1J
Ez azt jelentené, hogy 400 Mhz-es kvarc ez?
Aki tudja, írja meg kérem. Köszönöm.
Következő: »»   586 / 1175
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem