Fórum témák
» Több friss téma |
A drágább digitális multiméterek alkalmasak kapacitásmérésre. Egy ilyet kell beszerezned. És persze kondenzátorokat is áramkörből kivéve kell mérni.
Hali! Ez egy kezelő panel,valamiféle kondigépből lehet. Persze ez csak tipp,de bármit irányíthatsz vele,mert ezek begombok!
Ez laptophoz való média távirányító buetooth kapcsolattal működik, de nem értem hogy kel használni.
Háát....,ezek a kütyük már nekem is magasak,meg nem is nagyon izgatnak.
Gondolom valami külső eszközhöz való, vagy, szoftver kell hozzá.
Gondolom, párosítod a laptoppal, és elindítasz egy médialejátszót. Sajnos a képeden még a szöveget sem lehet elolvasni, így nem tudunk utánanézni.
Annyit tehetsz, hogy egy terminálprogrammal megnézed, milyen parancsokat ad, és akkor akár egy mikrokontrollerhez is fel lehet használni.
Általában tartozik hozzá egy alkalmazás, amit a gépre kell telepíteni. A távirányító átadja az utasításokat a programnak, az meg vezérli a gépet/gépen lévő egyéb programokat.
Üdv!
Az érdekelne, hogy szerintetek ez a műszer mi lehet és van-e bármi értelme rakosgatni vagy nyugodtan gondoljam újra az alkatrészeit? Én DAC vagy ADC teszterre tippeltem. Illetve, hogy a képen látható csengő milyen feszültségről üzemelhet, 8V AC-ról (csengőtrafó) probáltam, arról nem szólalt meg, belsőellenállása 1kOhm.
Ez egy aranybánya.
A csengő nagyon régi telefon csengő. Gondolom 90V kell neki.
Ha nem is annyira régi mint a linken lévő telefon, azért még múzeális és szép. A két harang precízen - két frekvenciára - van hangolva, hogy szépen szóljon (és hangosan!)
A telefonvonalra kötve ma is működik, 680nF...1µF 200V-os fólia vagy papírkondi kell vele sorosan.
Üdv találtam valami kütyüt Igazából graetz hídnak nézem kondival simítva, de nem sok tippem ötletem volna hogy mégis mire jó tippeket várok szeretettel.
Köszönöm a válaszokat! Ez alkalmas lehet telefonhoz? Nem tudom honnan való.
Ma délután találtam. Valami szkennerből származhat, de pontosan mi ez és hogy kell bele életet lehelni? Talán ez világítja meg a papirt?
Valószínűleg igen. Ez most vagy fénycsöves, és akkor az invertere nélkül nem tudod beüzemelni, vagy ledes, és akkor az egyik végénél az optikai szálnál van egy RGB led, azt tudod bekötni, vagy régebbi fajta, és akkor több led van rajta, a teljes hosszában, és akkor azokat tudod működtatni.
Mit látsz az üveg alatt?
Szia!
Kissé homályos a kép, de ha jól látom, ez a megvilágítója és az érzékelője is. A hosszú 'kúpos' plexi szélesebbik végén 4-5 kiforrasztható lábat találsz, azokra feszültséget kapcsolva világítani fog a 3 LED (piros-zöld-kék). A 39-es képen, a plexi felett kellene lenni egy pici "lyuksorra" hasonlító valaminek, na az az érzékelő.
Ez egy katonai kézibeszélő. Konkrétan ezt a típust nem ismerem, de a hallgató biztosan működik a tárcsás korszakból való készülékkel is. A mikrofon részt meg kell nézni, mert ha nem szenes (vagy annak üzemét szimuláló elektronikus) akkor az nem passzol az áramkörébe.
(de ha erre vágyol, mindent meg lehet oldani...)
Igen, van egy ilyen lyuksor. Az egyik végén 5 láb van, tehát ezek lennének a ledek lábai? És melyik a földelés, illetve mekkora feszültség kell a működtetéséhez?
Az üveg alatt smd ellenállások vannak.
Normál LED-ek, szóval max. 20mA-rel hajthatod őket. Lábkiosztást azért ne kérj. Fogj két ceruzaelemet, és egy ~50 ohm -os ellenállást, és próbálgasd. Egy közös láb lesz, de hogy anód vagy katód....
Köszönöm a segítséget, azt hogy szén mikrofon-e hogyan tudom ellenőrözni?
Sajnos itthon nincs telefon vonal, de az lenne a terv, hogy a csengővel meg a kézibeszélővel építek egy pofás kis "telefont" egyenlőre tárcsa nélkül. Aztán lehet mellécsapok még egy CB tárcsát is ha sikerül szerezni.
Köszi, megpróbálom!
Multiméter dióda vizsgáló funkciójával érdemes lehet ránézni a lábakra, hátha közelebb kerülsz a megoldáshoz.
Sziasztok!
Szembetápláltam egy lézermodult, és sikerrel megsütöttem benne egy A106 felirattal ellátott SMD diódát. Kérdés: milyen hagyományos diódára tudom kicserélni? Találtam a neten adatlapot, de nem igazán vagyok vele ki a vízből.
Egyszerűen ohmmérővel, hiszen a hangnyomás függvényében az ellenállása változik. (Ahogy belefújsz, csökken az ellenállás, mert tömörülnek a szénszemcsék.)
|
Bejelentkezés
Hirdetés |