Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ez milyen alkatrész-készülék?

Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   687 / 1177
(#) jdani hozzászólása Szept 3, 2015 /

Üdv. SZerintetek lehet használni e helyett ilyet?
(#) Chipmunk1960 válasza szepnorbee hozzászólására (») Szept 3, 2015 /

Szia, Talán ez ?
(#) Chipmunk1960 válasza jdani hozzászólására (») Szept 3, 2015 /

Szia, Ha a 350V elég, akkor a 2. gyorsabb, meg 2x akkora áramot bír, szerintem nyugodtan.
(#) kocz111 hozzászólása Szept 4, 2015 /

Sziasztok! Egy tejhabosító javításához szeretnék segítséget kérni:
Szétszedéskor ez a szétment induktivitás fogadott, szerintem narancs-narancs-barna-ezüst, ami ugye 330 uH 10% tűréssel. De ahogy elnézegettem a webshopokat, hasonlót nem láttam. Mivel tudnám őt helyettesíteni, illetve ezt mi alapján lehet meghatározni? Mást is érdemes még cserélnem?
Zöldfülű vagyok, segítségeteket szívesen fogadom.

kep1.jpg

(#) szepnorbee válasza villanyipi hozzászólására (») Szept 4, 2015 /

A nyomatékkulcs tipusa Stahlwille Sensotork 713/6.
(#) qvasz2 válasza kocz111 hozzászólására (») Szept 4, 2015 /

Mindenhol kapható pedig: Bővebben: Link
(#) szepnorbee válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Szept 4, 2015 /

Szia! Ez kb. jónak tűnik, de hogy lehet innen megvenni? Úgy látom itt nem úgy megy mint ebay-en. Az eredetinek kicsit hosszabb a szalagkábele ill nincs háttérvilágítása, de talán a háttérfény leszerelhető.
(#) kocz111 válasza qvasz2 hozzászólására (») Szept 4, 2015 /

Hali, Ezek szerint mindegy nekem az A, R, tűrés?
(#) qvasz2 válasza kocz111 hozzászólására (») Szept 4, 2015 /

A tűrés, az nem szokott lényeges lenni, az áram és az ellenállás viszont lehet az. Csakhogy a színkód egyiket sem tartalmazza; az áramra lehet a méretből következtetni.
(#) Chipmunk1960 válasza szepnorbee hozzászólására (») Szept 5, 2015 /

Szia, Az Alibabáról én sem vásároltam még, csupán a kijelző beazonosítása dobta ki.
Általában nagyobb tételekkel foglalkoznak, de írni kell nekik, hogy 1 db-ot küldenének-e s ,mennyiért??? Sajnos, más forgalmazónál nem találtam
(#) kameleon2 válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Szept 5, 2015 /

Az Alibabán ugyanazt árulják 1000-es tételekben, mint amit az Aliexpressen meg tudsz venni egy-egy darabot is, akár ingyen postával. Persze nem mindent, mert személyautót és ipari berendezéseket, csak az Alibabán.
(#) bbazs hozzászólása Szept 5, 2015 /

Szia,
Ebből a kijelzőből sikerült be gyűjteni 5 darabot, sajnos nem találtam rajta semmilyen azonosítható jelzést.
Ha valaki ismeri, tudja mibe lehetett, segítsen kérem.
Szerintem magyar gyártás lehet, még keresgélek hátha találok egy párat mellé.
(#) nedudgi válasza bbazs hozzászólására (») Szept 5, 2015 /

A harmadik képen a rajzszám tagolása egyértelműen a Beloiannisz Híradástechnikai Gyárat jelenti, amit a BHG felirat megerősít. Már nem dolgoztam ott, amikor ilyesmiket gyártottak.
A hozzászólás módosítva: Szept 5, 2015
(#) kristaly53 válasza szepnorbee hozzászólására (») Szept 5, 2015 /

Szia! Szerintem a gyártóval vedd fel a kapcsolatot http://www.stahlwille.de/en/home/
Körülnéztem a kinai kapcsolataimnál de semmi hasonlót nem találtak.
1K ájrós szerszámot csak megjavítanak postaköltségért de egy LCD csere nemhiszem hogy egy ötvenesnél több lenne. Gondolom így csak verebet tudsz dobálni vele.
Üdv: Kodak
(#) kristaly53 válasza nedudgi hozzászólására (») Szept 5, 2015 /

Szia! Ez nagyon prototípus kijelző, de baromi jól néz ki. Jó pár munkaórát belefeccöltek az tuti.
Van egy szintén BHG ban készült én csak atomórának hívom prototípus vagy csak fusi szerkezet KB 70,80 as évekbeli egy raklap CMOS ic vel. 4 éve puffereket cseréltem benne azon kívül teszi a dolgát pontosan. Azokkal a dekád kapcsolókkal az ébresztőt lehet állítani a négy kapcsival az időbeállitást, stoppert, kijelző ki, és ébresztő Ki-Be.
(#) Flashrider hozzászólása Szept 5, 2015 /

Sziasztok!

Ez milyen trafó lehet? Egy mosogatógép vezérlőpaneljáról szedtem le. Ilyet lehet valahol kapni?

Ki lehet valahogy mérni ha hibás? Ha a 4 alsó lábat mérem ,akkor 1-2 között sipol,3-4 között sipol. Ez jó lehet akkor? Ha nem akkor hol szerezhető be?

image.jpg

(#) szucsistvan123 válasza Flashrider hozzászólására (») Szept 5, 2015 /

Szia!
Ez egy kapcsoló üzemű táp trafó.
Nem olyan sok menet van rajta, azért sípol. (kicsi az ellenállása)
Nagyon ritkán megy ez tönkre!
(#) Flashrider válasza szucsistvan123 hozzászólására (») Szept 5, 2015 /

Köszi István a segítséget! Nekem kezdőnek ez üj, szóval ha sipol ott akkor semmi baj. Vettem! Ez a szegény panel vízben volt azért kérdeztem amúgy. Megprobálom megmenteni.
(#) szucsistvan123 válasza Flashrider hozzászólására (») Szept 5, 2015 /

Azért ha visszaforrasztod, előtte tedd ki a napra egy kicsit!
(#) szucsistvan123 válasza szucsistvan123 hozzászólására (») Szept 5, 2015 /

Vagy szárítsd meg alaposan!
(#) pucuka válasza Flashrider hozzászólására (») Szept 5, 2015 /

Menetzárlatot még ellenállásmérővel sem tudsz kimérni, nemhogy sipolóval. Még többezres menetszám esetén sem. Mert nem tudod, hogy mennyinek kéne lenni normális esetben, és ha hiányzik pár tized ohm, azt meg ki sem lehet mérni. Primer szekunder zárlatot lehetne mérni szigetelés mérővel, de az nagyon durva hiba.
(#) Chipmunk1960 válasza kameleon2 hozzászólására (») Szept 5, 2015 /

Szia, Rákerestem a kijelzőn lévő kódra, de nem találtam sehol, csak ott. Ez persze nem jelenti azt, hogy nem lehet, legfeljebb én voltam béna....
(#) Chipmunk1960 válasza szucsistvan123 hozzászólására (») Szept 5, 2015 /

Igen az! Találkoztam már rosszal, de csak a cserével tudtam beazonosítani, hiába mértem össze-vissza. Egy másik ugyanolyan működőből áttettem, s egyből indult táp.
(#) sunside hozzászólása Szept 6, 2015 /

Sziasztok,
Kellene egy kis segítség, van itt egy Hall-elemes panel, megette az idő. Szeretném újra csinálni a panelt.
Az a gond, hogy a rajta levő felirat alapján nem tudom beazonosítani. (régi szép idők, amikor még minden adat ráfért egy alkatrészre )
Valaki esetleg tud segíteni?

hall_ihó.jpg

(#) ktamas66 válasza sunside hozzászólására (») Szept 6, 2015 /

Az A betű alapján valami ilyesmi lehet.
(#) sunside válasza ktamas66 hozzászólására (») Szept 6, 2015 /

Kössz, hogy megkerested. Remélem, tényleg valami ilyesmi lesz.
(#) sunside hozzászólása Szept 6, 2015 /

A következő gond: Hestore-n találtam ezt, az egyik unipoláris a ktamas66 által talált latch tipusú. Müködés szempontjából mi a különbség?
Olyat szeretnék ami akkor ad be jelet ha fölé kerül egy kis mágnes és kikapcsol ha elveszem azt. A mágnes fixen rögzített tehát nem változik a pólusa közelités-távolitás közben.
(#) Bakman válasza sunside hozzászólására (») Szept 6, 2015 /

Az unipoláris bekapcsol, ha megfelelő irányú mágnese térbe kerül és kikapcsol, ha abból kiveszed. A bipoláris csak akkor kapcsol ki, ha ellentétes irányú mágneses mezőbe kerül, mint ami bekapcsolja. Adatlap 4. és 5. oldala ezeket mutatja.
(#) sunside válasza Bakman hozzászólására (») Szept 6, 2015 /

Ezek szerint nekem az unipoláris fog kelleni. Kössz a felvilágosítást.
(#) Bakman válasza sunside hozzászólására (») Szept 6, 2015 /

Bocsánat, amiről írtam, az a LATCH (tároló) opcióval szerelt. A normál bipoláris nem érzékeny a mágneses tér irányára. Ha a mágneses tér elér egy bizonyos szintet, mindegy milyen irányút, akkor bekapcsol.
Következő: »»   687 / 1177
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem