Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ez milyen alkatrész-készülék?

Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   686 / 1170
(#) Sebi válasza kistee hozzászólására (») Aug 28, 2015 /

Igen, piezo szűrőd van, vagy NDK, vagy Csehszlovák gyártmány. Régi zsebrádiókban láttam hasonló tokozásssal, azok 455kHz-esek voltak (KF). Felirat nélkül nem lehet megállapítani a frekit, de megpróbálhatod berezgetni egy oszcillátorral, vagy kristályvizsgálóban.
(#) elektroncso válasza kistee hozzászólására (») Aug 28, 2015 /

Ahogy Sebi is írja, ez egy mechanikai sávszűrő, a valamikori NDK gyártotta. Az egyik könyvemben emlékeztem, hogy láttam valamit róla, ennyit találtam:
-a kék színjelzésű: SVP 455 A6
-a piros színjelzésű SPF 455-9
Sajnos a barna nem volt köztük.
A KF fokozatban a fokozatok közti csatolókondenzátor elmaradhat, mivel egyenáramú csatolása nincs, csak váltóáramú jel jut át rajta. Nagyjából két hagyományos rezgőkörnek felel meg.
U.i.: A könyv címe: Klaus Schlenzing - Rádióépítés ma (192.old.).
A hozzászólás módosítva: Aug 28, 2015
(#) Chipmunk1960 válasza dutkair hozzászólására (») Aug 28, 2015 /

Szia, Lehet valami ilyet keresel? Szerintem forrasztott, ha kipotyog, nem jó jel.
(#) kistee válasza elektroncso hozzászólására (») Aug 29, 2015 /

Kösz a segítséget! A második tipusra ráguglizva találtam is letölthető doksit.

Ha esetleg kellene még valakinek, mellékelem a pdf fájlt.
(#) proli007 válasza kistee hozzászólására (») Aug 29, 2015 /

Hello! Csak egy kis infó.. Anno nem túl jó tapasztalatom volt ezekkel. A kivezetések kontakt hibásak lettek, a kristály vélhetően elveszítette a nem hermetikus zárás miatt a kristályvizét és így gyakorlatilag elporlad. (Mint a régi "kristály lemezjátszók" Pickup-ja is ezt tette.) Azóta meg mint hogy én sem lettem fiatalabb, csak öregedhetett..
A hozzászólás módosítva: Aug 29, 2015
(#) elektroncso válasza kistee hozzászólására (») Aug 29, 2015 /

Szívesen.
(#) jdani hozzászólása Aug 29, 2015 /

Üdv. Egy SOT23as alaktrészt kellene megfejtenem, mi is az.
A tokjára ez van írva:
FR, és oldalvást 04.
Valáltam pár infót, de nem egyélrelműek...
Bővebben: Link
Ez lenne az?
(#) kadarist válasza jdani hozzászólására (») Aug 29, 2015 /

Én a "Marking Information"-nál nem látok FR-t.
(#) morgo válasza jdani hozzászólására (») Aug 29, 2015 /

Szia!
Talán ez lesz, a mérések is igazolják:

2SAxxxx.pdf

(#) bereczk.jans hozzászólása Aug 29, 2015 /

Sziasztok! Szeretném újra megkérdezni van -e információja valakinekaz SJ 1004 tranzisztorról?
A hozzászólás módosítva: Aug 29, 2015
(#) kissattila88 hozzászólása Aug 30, 2015 /

Nekem szükségem lenne olyan NTC hőellen állasra mi 100 fokon 100 ohm -10k ohm között van az ellenállása.
(#) Bakman válasza kissattila88 hozzászólására (») Aug 30, 2015 /

R25: 1,5 kOhm - 150 kOhm. Ezek ellenállása van 100 Ohm és 10 kOhm között 100 °C-on.
(#) proli007 válasza kissattila88 hozzászólására (») Aug 30, 2015 /

Hello! Cseppet félreérthető, amit kérdezel. Egy hőfok értéken (pld. 100) a termisztornak csak egy értékű ellenállása van. Minden hőfok értékhez tartozik egy ellenállás érték.
A termisztor ellenállása adatlap szerint a 25 fok mellett mért értéke. Tehát ha az a kérdés, hogy olyan termisztort keresel, amelynek 100 fokon 100ohm körül van az ellenállása, akkor 1kohm-osat kell venni. Mert az 100 fokon 90,45ohm ellenállású.
(#) Chipmunk1960 hozzászólása Aug 30, 2015 /

Sziasztok,
Hoztak javításra wireless security system adóját. 2,4Ghz -en dolgozik/ott. Video, és audió bemenete is van, valamint 4 frekvencia közötti választó. Az elsők at 5-ös lábcsoportra, míg a választó a mellette lévő 4 lábra. Az Adó részben van 2db 4 lábú, "vastagcsík, YD-" SMD, amitnem tudok beazonosítani. Tudna ebben valaki segíteni?
Köszi: Mike
(#) morgo válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Aug 30, 2015 /

Szia! Elég homályos a kép, de én 2SC4926-ra tippelek.
(#) Chipmunk1960 válasza morgo hozzászólására (») Aug 30, 2015 /

Szia, Köszi! Ez jónak tűnik. Ahogy lerajzoltam, gondolom az antenna felől kapott egyet.
(#) kissattila88 hozzászólása Aug 31, 2015 /

Képen látható kapunyitó áramkörről meg tudja valaki mondani hogy milyen típusba volt vagy az hogy hogy kell be kötni?
(#) Remci válasza kissattila88 hozzászólására (») Aug 31, 2015 /

Szerintem garázskapu nyitó motoré. Jó lenne látni hogy mi van a sárga matricára írva.Hasonló mint a Nice Spin, de lehet hogy valami klón.
(#) kissattila88 válasza Remci hozzászólására (») Aug 31, 2015 /

az egyikre CL2
a másikra:
ar:012781
nur:000246960
gur:
4/2011
A hozzászólás módosítva: Aug 31, 2015
(#) sunside válasza kissattila88 hozzászólására (») Aug 31, 2015 /

Csak egy zárójeles javaslat: fényképezd le szemből és a goog.. képkeresővel keress rá. Szinte biztosan fog találni. Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Aug 31, 2015
(#) kissattila88 válasza sunside hozzászólására (») Aug 31, 2015 /

Csak számító gépes találatok vannak.
(#) sunside válasza kissattila88 hozzászólására (») Aug 31, 2015 /

Akkor ez most nem jött be. Nekem már elég sokmindent megtalált. Szereti a nagyfelbontású, jó minőségi képeket.
(#) akos70 hozzászólása Aug 31, 2015 /

Sziasztok! Meg tudná valaki mondani, milyen típusú/max. feszültségű kondik ezek?
(A nagyobbikon a fesz., fel van tüntetve, 630B, a kisebben semmi erre utaló.)

DSCF8111.JPG

(#) kadarist válasza akos70 hozzászólására (») Aug 31, 2015 /

Szia!
Fóliakondenzátorok és annyit lehet látni, hogy a bal oldali 100nF-os, a jobbon nem látszanak a feliratok csillogás miatt.
(#) akos70 válasza kadarist hozzászólására (») Aug 31, 2015 /

Köszi a választ.
Mindkettő 100nanós. Igazából a feszültségtűrésére lennék kíváncsi, és hogy alkalmas lehet-e csöves erősítőbe csatolónak. (Sajnos csak ezeket találtam itthon ebben az értékben.)
(#) kadarist válasza akos70 hozzászólására (») Aug 31, 2015 /

A 630V-os mindenképpen alkalmas. Ilyen méretben és kialakításban csak fóliakondenzátorokkal találkozhatsz, pláne, ha orosz eredetűek.
(#) akos70 válasza kadarist hozzászólására (») Aug 31, 2015 /

Tényleg alkalmas, vagy legalábbis ezzel már nem izzik a végcső, mint az eredetivel.
Köszi.
(#) Chipmunk1960 válasza akos70 hozzászólására (») Szept 2, 2015 /

Nagyon "Oroszos" kinézete van, hogy mikor gyártottá, / '73/ biztosan kivehető, de lehet a többi örök rejtély marad
(#) szepnorbee hozzászólása Szept 3, 2015 /

Sziasztok! Van egy nagyon drága digitális nyomatékkulcsom aminek sajnos betört az LCD-je. Nem tudjátok hol lehet ilyet beszerezni? Nem találok sehol sajnos, de még adatlapot sem. A felbontása 128x48 és nincs háttérvilágítása. Csatoltam fotót. Köszi!

Kép1
Kép2
A hozzászólás módosítva: Szept 3, 2015
(#) villanyipi válasza szepnorbee hozzászólására (») Szept 3, 2015 /

Szia inkább a kulcs pontos típusát írd meg úgy könnyebb lesz alkatrészt találni bele!
Következő: »»   686 / 1170
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem