Fórum témák
» Több friss téma |
Igen, piezo szűrőd van, vagy NDK, vagy Csehszlovák gyártmány. Régi zsebrádiókban láttam hasonló tokozásssal, azok 455kHz-esek voltak (KF). Felirat nélkül nem lehet megállapítani a frekit, de megpróbálhatod berezgetni egy oszcillátorral, vagy kristályvizsgálóban.
Ahogy Sebi is írja, ez egy mechanikai sávszűrő, a valamikori NDK gyártotta. Az egyik könyvemben emlékeztem, hogy láttam valamit róla, ennyit találtam:
-a kék színjelzésű: SVP 455 A6 -a piros színjelzésű SPF 455-9 Sajnos a barna nem volt köztük. A KF fokozatban a fokozatok közti csatolókondenzátor elmaradhat, mivel egyenáramú csatolása nincs, csak váltóáramú jel jut át rajta. Nagyjából két hagyományos rezgőkörnek felel meg. U.i.: A könyv címe: Klaus Schlenzing - Rádióépítés ma (192.old.). A hozzászólás módosítva: Aug 28, 2015
Szia, Lehet valami ilyet keresel? Szerintem forrasztott, ha kipotyog, nem jó jel.
Kösz a segítséget! A második tipusra ráguglizva találtam is letölthető doksit.
Ha esetleg kellene még valakinek, mellékelem a pdf fájlt.
Hello! Csak egy kis infó.. Anno nem túl jó tapasztalatom volt ezekkel. A kivezetések kontakt hibásak lettek, a kristály vélhetően elveszítette a nem hermetikus zárás miatt a kristályvizét és így gyakorlatilag elporlad. (Mint a régi "kristály lemezjátszók" Pickup-ja is ezt tette.) Azóta meg mint hogy én sem lettem fiatalabb, csak öregedhetett..
A hozzászólás módosítva: Aug 29, 2015
Szívesen.
Üdv. Egy SOT23as alaktrészt kellene megfejtenem, mi is az.
A tokjára ez van írva: FR, és oldalvást 04. Valáltam pár infót, de nem egyélrelműek... Bővebben: Link Ez lenne az?
Én a "Marking Information"-nál nem látok FR-t.
Szia!
Talán ez lesz, a mérések is igazolják:
Sziasztok! Szeretném újra megkérdezni van -e információja valakinekaz SJ 1004 tranzisztorról?
A hozzászólás módosítva: Aug 29, 2015
Nekem szükségem lenne olyan NTC hőellen állasra mi 100 fokon 100 ohm -10k ohm között van az ellenállása.
R25: 1,5 kOhm - 150 kOhm. Ezek ellenállása van 100 Ohm és 10 kOhm között 100 °C-on.
Hello! Cseppet félreérthető, amit kérdezel. Egy hőfok értéken (pld. 100) a termisztornak csak egy értékű ellenállása van. Minden hőfok értékhez tartozik egy ellenállás érték.
A termisztor ellenállása adatlap szerint a 25 fok mellett mért értéke. Tehát ha az a kérdés, hogy olyan termisztort keresel, amelynek 100 fokon 100ohm körül van az ellenállása, akkor 1kohm-osat kell venni. Mert az 100 fokon 90,45ohm ellenállású.
Sziasztok,
Hoztak javításra wireless security system adóját. 2,4Ghz -en dolgozik/ott. Video, és audió bemenete is van, valamint 4 frekvencia közötti választó. Az elsők at 5-ös lábcsoportra, míg a választó a mellette lévő 4 lábra. Az Adó részben van 2db 4 lábú, "vastagcsík, YD-" SMD, amitnem tudok beazonosítani. Tudna ebben valaki segíteni? Köszi: Mike
Szia! Elég homályos a kép, de én 2SC4926-ra tippelek.
Szia, Köszi! Ez jónak tűnik. Ahogy lerajzoltam, gondolom az antenna felől kapott egyet.
Képen látható kapunyitó áramkörről meg tudja valaki mondani hogy milyen típusba volt vagy az hogy hogy kell be kötni?
Szerintem garázskapu nyitó motoré. Jó lenne látni hogy mi van a sárga matricára írva.Hasonló mint a Nice Spin, de lehet hogy valami klón.
az egyikre CL2
a másikra: ar:012781 nur:000246960 gur: 4/2011 A hozzászólás módosítva: Aug 31, 2015
Csak egy zárójeles javaslat: fényképezd le szemből és a goog.. képkeresővel keress rá. Szinte biztosan fog találni. Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Aug 31, 2015
Csak számító gépes találatok vannak.
Akkor ez most nem jött be. Nekem már elég sokmindent megtalált. Szereti a nagyfelbontású, jó minőségi képeket.
Sziasztok! Meg tudná valaki mondani, milyen típusú/max. feszültségű kondik ezek?
(A nagyobbikon a fesz., fel van tüntetve, 630B, a kisebben semmi erre utaló.)
Szia!
Fóliakondenzátorok és annyit lehet látni, hogy a bal oldali 100nF-os, a jobbon nem látszanak a feliratok csillogás miatt.
Köszi a választ.
Mindkettő 100nanós. Igazából a feszültségtűrésére lennék kíváncsi, és hogy alkalmas lehet-e csöves erősítőbe csatolónak. (Sajnos csak ezeket találtam itthon ebben az értékben.)
A 630V-os mindenképpen alkalmas. Ilyen méretben és kialakításban csak fóliakondenzátorokkal találkozhatsz, pláne, ha orosz eredetűek.
Tényleg alkalmas, vagy legalábbis ezzel már nem izzik a végcső, mint az eredetivel.
Köszi.
Nagyon "Oroszos" kinézete van, hogy mikor gyártottá, / '73/ biztosan kivehető, de lehet a többi örök rejtély marad
Szia inkább a kulcs pontos típusát írd meg úgy könnyebb lesz alkatrészt találni bele!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |