Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Fejhallgató erősítő
Lapozás: OK   7 / 144
(#) lewi válasza l48 hozzászólására (») Máj 19, 2010 /
 
Egy sony MDR v900 as a fülesem típusa, ha jól emlékszem 24 ohm körül van. az ic ket, pedig az incomp ban vettem, tán úgy 50 forint körül ért. Viszont itt nem lehet 2 raszteres ellenállást venni a cucchoz. :S
Sony MDR V900
lewi
(#) l48 válasza lewi hozzászólására (») Máj 19, 2010 /
 
Nekem jó néhány fülesem van de zömében nagy impedanciásak100-600 ohm. Azért van 32 ohm-os is. Idáig csak csőves felhallgató erősitőket épitettem és 2 hibridet, FET-es végfokkal. A palettáról hiányzik még egy integrált és egy tisztán tranzisztoros. Ez a kapcsolás megtetszett és az igazán igényes publikáció is nagyon szinpatikus
(#) lewi válasza l48 hozzászólására (») Máj 19, 2010 /
 
Én csak ajánlani tudom! A panel tervezése is elég jó, egy vasalásos, és levilágításos módserhez is egyaránt. Ha nekem nem lett volna asajáb bugyutaságom, akkor elsőre be is indult volna. a költsége sem valami nagy, tán a poti, a kapcsoló, a jack csatlakozó az, ami a trafo melett drága volt. A kapcsolót vettem úgy 250 ért, a poti 160 és a két trafót együtt 800 ért vettem. A jack csatit itthon találtam, a dobozta a suliban "találtam" ezeken kívül az aranyoztt rca dugó, ami még 100 forint felett van, de szerintem 3000 forintból mindenestül kijön.

lewi
(#) puzzafutár hozzászólása Jún 1, 2010 /
 
Sziasztok!
Olvasgattam ezt a topic-ot és meg is építettem egy LM386-os füles erősítőt. Most jön a DE... igaz, hogy jóval hangosabb a kimenő jel, de viszont annyival torzabb is.
Oszcilloszkópom sajna nincs, nem tudtam kimérni. Szeretném megkérdezni ki épített már ezzel az ic-vel áramkört és mik a tapasztalatok, esetleg egy működő kapcsolást aki tudna adni, annak megköszönném.
(#) saraha válasza puzzafutár hozzászólására (») Jún 2, 2010 /
 
Szia.Egy jó tanács.
Ezzel az IC-vel nem lesz igazi szépen muzsikáló füles erősítőd.Ha olcsót akarsz és jót más OPA-val próbálkozz.EZ pl. nagyon jó minőségű kis füles amp.
(#) Tomi94 hozzászólása Jún 5, 2010 /
 
Sziasztok! Átolvastam az egész topikot, de kifejezetten ilyen célra nem találtam kapcsolást: egy kétkazettás Fisher deckbe szeretnék fülhallgató erősítőt építeni, mert gyárilag nincs benne, de jó lenne, ha nem kéne külső erősítőre kötni ahhoz, hogy fülhallgatóval is tudjam hallgatni. Az egészet beépíteném a magnó dobozába, az erősítő a magnó 12 V-os stabilizált tápegységéről menne (gondolom nem terhelné le túlságosan), a hang jelet pedig a vonal kimenetről kapná. Valami olyan kapcsolás kellene, ami egyszerű, nem fogyaszt sokat, de viszonylag jó a hangminősége, és kis panelen is elfér. Nem kell, hogy nagyon nagy legyen a hangerő, elég kb. olyan teljesítmény, mint az mp3-lejátszókba épített erősítőké. Ja, és 16 ohmos sztereó fülhallgatóhoz kellene.
(#) Tomi94 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jún 6, 2010 /
 
Szia! Jónak tűnik a kapcsolás, de a tranzisztorokat mivel tudom helyettesíteni? Ui. ilyen típust sehol nem találtam.
(#) Bassmester hozzászólása Júl 27, 2010 /
 
Összedobtam ma egy csöves fejhallgató erősítőt és gondoltam eldicsekszem vele
A kapcsolási rajza és a leírása itt található, a 10-es ábrán. Nagyon szépen szól, azonban 300 Ohm lenne neki az optimális terhelés, de olyan fülesem sajnos nincs. 25 Ohm-ról torzít, de 33 Ohm -os fülesről már élvezhető hangerőt produkál. 200V anódról járatom, a fűtés az 6,3V AC, középleágas, mely a csillagpontba van kötve. Semmi alapzaja és brummja nincs, még nyitott bemenetnél sem.
Az eredeti kapcsolás alkatrészértékein sokat változtattam mire "jó lett" . Ha valakit netán érdekelne, akkor majd felteszem a LAY-t is, csak még át kell írnom néhány dolgot rajta.
(#) mp3maker válasza Bassmester hozzászólására (») Júl 27, 2010 /
 
Szép munka! Természetesen érdekel, úgy hogy jöhet.
(#) Bassmester válasza mp3maker hozzászólására (») Júl 27, 2010 /
 
Köszi
Az otthoni gépen van a LAY de éppen nem vagyok otthon
Holnap, ahogy időm lesz felteszem, csak még át kell irjak rajta néhány alkatrészértéket. ECC88 és ECC 85 csövekkel csináltam és ezek mellett sokmindennel kipróbáltam, még 6N13SZ kettőstriódával is, de az ECC 85-tel szólt a legszebben. Csináltál már valami hasonlót? Nekem ez az első csöves fülesem.
(#) mp3maker válasza Bassmester hozzászólására (») Júl 27, 2010 /
 
Igen, PL504-el. De az "felső" anódkivezetésű.
(#) Bassmester válasza mp3maker hozzászólására (») Júl 27, 2010 /
 
Jaja, vágom... az pentóda. Akkor az kimenőtrafós volt? Vagy a katódról csatoltad ki? Hány Ohm-os fülessel ment? Tudsz kapcs rajzot linkelni?
(#) mp3maker válasza Bassmester hozzászólására (») Júl 27, 2010 /
 
Otl volt az is.300 Ω-os fülessel ment, csak túl nagy volt. Kapcsolási rajzot elő bányászom ha érdekel (félig saját tervezés)
(#) Bassmester válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Júl 27, 2010 /
 
A próbateremünkben lóg a falon pár füles, majd keresek köztük valami sokómosabbat
Van köztük egy AKG K141 is, az ha jól tévedek, akkor 150 vagy 600Ohm -os (?) Hangereje az van így is, de torzít ha rátekerem.
(#) Norberto válasza Bassmester hozzászólására (») Júl 27, 2010 /
 
Tetszetős lett!

Lassan nekem is ideje lenne valamit alkotnom, mert megőrülök, hogy az AKG fülesemhez nincs egy minőségben is hozzávaló erősítő...
(#) Bassmester válasza Norberto hozzászólására (») Júl 27, 2010 /
 
Köszi, örülök hogy tetszést nyert a cuccom
Majd a 300 Ohm -os teszt után ismét leírom a tapasztaltakat. Ha sikerül hoznia az elvártakat, akkor doboza is lesz.
Milyen AKG-d van? Én is régóta tervezek venni valami rendes fülest, de még nem került rá sor. A 20-35 ezer közötti kategóriából szeretnék majd választani egy jót.
(#) Norberto válasza Bassmester hozzászólására (») Júl 27, 2010 /
 
Nekem egy AKG k26P-m van. Nem a legcsúcsabb termékük, de elég jól teljesít sok-sok márkához képest a szememben (egy Sony-t, egy KOSS-t, egy Sennheiser-t simán túlszárnyal, ezt meghallgatása előtt én se gondoltam volna, de kellemes csalódás volt annak idején).
(#) rockersrac válasza mp3maker hozzászólására (») Júl 27, 2010 /
 
Az a pl504-es kapcsolás engem is érdekelne!
(#) Bassmester válasza mp3maker hozzászólására (») Júl 28, 2010 /
 
Hali!
Itt a nyákterv amit ígértem, az általam használt alkatrészértékek vannak beírva. Éppen most álltam neki egy másik csövesnek, jóval kisebb kimenőimpedanciával csinálok egy párhuzamosított triódás katódkövetőt, oldalanként 2 db ECC 85-tel és közös E88CC meghajtással. Majd beszámolok a fejleményekről, de remélem az már frankón fogja vinni a 33 Ohm -os fülest.
(#) mp3maker válasza Bassmester hozzászólására (») Júl 28, 2010 /
 
Köszönöm ! Várjuk az infokat. Nekem 300 ohm-os a fejhallgatóm, ezért érdekel ez a kapcsolás.(ja és van hozzá csövem)
(#) mp3maker válasza rockersrac hozzászólására (») Júl 28, 2010 /
 
Keresem, bár egyelőre még nem találtam meg.
(#) Bassmester hozzászólása Júl 30, 2010 /
 
Csináltam tegnap még egy csövesfülest
3 db ECC 85 csatornánként, az első cső SRPP, a vége pedig párhuzamosított katódkövető, kicsatolókondival. (fotózni most nem volt időm) A kapcsolást egyedileg kreáltam, így még nincs róla kapcsrajz, de majd csinálok hamarosan. Az eredmény több mint bíztató, ez már elég komolyan meglöki, a 33 Ohm -os fülest, a hangja is nagyon jó, de úgy néz ki, hogy stabilizált tápot igényel , mert a bemenőfokozat egy kissé érzékenyebb a brummra és az R-C szűrt tápot is rángatja. Nagy hangerőnél most nem a durva torzítás a gond, hanem az, hogy kompreszzálja a hangot, főleg a mélyeket.
(#) Bassmester hozzászólása Aug 3, 2010 /
 
Sziasztok!
Újra jelentkezem egy minden eddiginél sikeresebb kisérlettel.
EC 360 as triódából építettem egy füleserősítőt, az eredeti iránytól jelentősen elkanyarodva.( Kapcsrajz mellékelve.)
Az első fokozattal még nem sokat kisérleteztem, inkább a végcső beállításával játszadoztam eddig és már a 24 Ohm -os fülest is gyönyörüen viszi a cucc, kellő hangerőt produkálva. A végcső katódellenállásán (3x3k/1W szénréteg) 47V esik, tehát van tartaléka rendesen, akár a 600 Ohm sem jelentene problémát neki, csak legyen olyan füles ami bírja. Egy kép is van róla, de jelen állapotában nem nyújt olyan nagy esztétikai élményt.
A kapcsolás finomítására vonatkozóan, szívesen fogadnék ötleteket, javaslatokat.
(#) l48 válasza Bassmester hozzászólására (») Aug 3, 2010 /
 
Szia! Azt mérted, hogy mekkora áram folyik a katódellenálláson.Azért kérdem mert ide olyan 6-10w körüli ellenállásokat hirdetnek.Kiváncsi lennék 300-600 ohm körül a mélyhangokra és a torzitásra 50 ohm alatt.Nálam itt buknak el a hasonló kapcsolások.Ha neked mindez sikerült akkor őszintén gratulálok
(#) Bassmester válasza l48 hozzászólására (») Aug 3, 2010 /
 
Nem egyszerű, de nem is lehetetlen összehozni az alacsony impedanciás illesztést.
Az EC 360 katódellenállásán, (1 k Ohm/ 3W) 47V esik, tehát 47mA áram megy át a csövön (250mA a cső maximuma)
Hasonlóan jó a 6N13SZ cső is, bár nekem jobban tetszik az EC 360.
(#) mp3maker válasza rockersrac hozzászólására (») Aug 6, 2010 /
 
Megtaláltam végre. A stabilizátorból kettő kell,(csatornánként egy)a csövek egyenáramról vannak fűtve.
(#) rockersrac válasza mp3maker hozzászólására (») Aug 6, 2010 /
 
6N8SZ helyett mit lehet betenni még? Mármint hogy triódának, mert nekem csak sajnos egy darab 6H8C csövem van!
(#) mp3maker válasza rockersrac hozzászólására (») Aug 6, 2010 /
 
ECC 82 Ha jól emlékszem.
(#) Bassmester válasza mp3maker hozzászólására (») Aug 6, 2010 /
 
Érdekes kapcsolás. Mekkora anódáramról ment a végcső? Megnéztem a PL 504 adatlapját, lehet neki adni rendesen, 250mA a maximum, ha nincs elírva. Jól látom, 280 Ohm van a katód alatt? A hangjáról írnál valamit? Hogy bírja az alacsony impedanciás füleseket?
(#) mp3maker válasza Bassmester hozzászólására (») Aug 6, 2010 /
 
Ha jól emlékszem: 70-80mA (a maximális anód disszipációt is figyelni kell) .A katód ellenállás 220 ohm.Én 64 ohm-os fejhallgatóval próbáltam azt még elég jól vitte.A hangja egész jó.
Következő: »»   7 / 144
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem