Fórum témák
» Több friss téma |
Eszembe sem jutott megnézni. Köszi, nem gondoltam volna, hogy ennyire bonyolult.
Sziasztok!
Mivel a C és egyéb programozási nyelvekben eléggé nulla vagyok ezért a flowcode-t választottam némi inspirációra egyik topikból.Olvasgattam a topic-ot és egy magyar nyelvű leírás alapján csináltam egy példaprogramot ami led villogtató. Azt kell mondjam lenyűgöző ez a program mert szinte elég amit annak idején digitális technikából tanultam és könnyű áthidalni a programozási ismeretek hiányát logikus működés közbeni tanulással. Esetleg egyszerűbb példaprogramok leírását magyarul honnan lehet elérni, mert szeretném igazán megérteni és megtanulni a programok megírását a flowcode-val.
Sajnos általános leírást nem fogsz találni magyarul de olvasgass bele ebbe a 225 oldalba itt.Nameg a példaprogramok is sokat segíthetnek ..Üdv a csapatban
Üdv mindenkinek! Egy kis segítséget szeretnék kérni két programban is. Az egyik: van három bemenet és egy kimenet. Ha mind a három bement-re érkezik jel akkor a kimenet bekapcsol ha, valamelyik bemenet hiányzik akkor ki kapcsol a kimenet. Ez az egyik funkciója a programnak. Ez működik is (sikerült önállóan megoldanom,múlt héten kezdtem a flowcode-t). A másik funkciója hogy egy led mindentől függetlenül 1mp-ént 100ms-ra felvillan. Ez is működik de csak külön -külön.
Nem tudom hogy kell beillesztenem hogy egy PIC-ben működjön. Már rakosgattam ide-oda,jobra balra de nem jövök rá mi a gond. Most megy a program csak kivárja az 1mp időzítést annyit késik. A másik program amivel szenvedek egy ideje az pedig egy impulzus kapcsoló lenne. Megnyomom a gombot bekapcsol a kimenet megnyomom megint a gombot akkor meg ki kapcsol a kimenet és így fut tovább a program. Nem jövök rá hogy tudnám megoldani. Nézegettem példákat, olvasgattam a fórumot is de egyelőre nem jutottam dűlőre. Köszönöm előre is a segítséget! Programok majdnem lemaradtak ... A hozzászólás módosítva: Jan 2, 2014
Szia !
Valahogy így próbáld.
Szia! Köszönöm szépen a gyors megoldást!
Sziasztok !
Meg tudja mondani valaki ,hogy ha 2 PIC között SPI kommunikációt választom ,akkor mik a követelmények ?Járhatnak már frekin ? pl. egyik 8MHz ,a másik 20MHz ? Köszönet !
Mitől master és slave ,ha nem túl láma a kérdés ?
Nálam a "mester" 8MHz ,a szolga 20MHz.... Ez az ebay -es 8 csatornás műszer ?
Köszi !
Esetleg mutatod a példád ?Tehát csak a masterbe kell a SPI komponens ? Erről beszélünk ? A hozzászólás módosítva: Jan 2, 2014
Sziasztok!
Egy ideje már olvasgatom a topicot, a téma érdekel. A kérdésem az lenne, hogy magyar nyelven elérhető-e bármilyen átfogó leírás a program használatához, illetve a programozás elsajátításához teljesen az alapoktól. Feladatokkal, példaprogramokkal, magyarázatokkal. Nincs programozási tapasztalatom, nagyon régen még turbo pascal-ban tanultam az iskolában.
Tegnap is olvasgattad ?
A hozzászólás módosítva: Jan 2, 2014
hehe
Simpi : ok ! És megtaláltam matrixon a példádat A hozzászólás módosítva: Jan 2, 2014
Egyelőre nincs mani a paypalon ,de majd megoldjuk. Át kell lássam előbb mit csinálok.
Óvatosan, mert 22$-tól vámot és áfát fizettetnek.
Köszi. Még az elejefelé tartok a témának, a friss hozzászólásokat csak nagyon felületesen szoktam érinteni.
Szia Simpi!
Azt megkerdezhetem, hogy csinaltad a KS0108 komponenst? (Nagyon jo bar nekem a kep helyett vonalakat rajzol ki)
Kozben megtalaltam...
22Euro az 27% áfa köteles (elvileg) néha azért átcsúszik nélküle is.
Ha nem akkor a vámon kiveszik, és emailbe kell küldeni a számlát és a kifizetési bizonylatot. Utána a postás kihozza, és a helyszinen kell fizetni. Persze az áfán felül van még egy költség amit az intézkedés miatt a hivatal leszed magának.
Hát.... kipróbáltam , küzdöttem vele ,de sajnos nem vesz semmit.
Tettem LCD -t a környezetbe ,ha a C kód benne van a programba ,akkor nincs LCD
Sikerült! Elbénáztam ....Annyira néztem , hogy nem láttam a fától az erdőt ,én is elkövettem a baklövést és rosszul állítottam a portokat ! Direkt nem átfordítottam az én PIC-emre a Te programodat (MM-es),hanem újra írtam (jobban megmarad) ,de mégis elszúrtam.
Köszönet a segítségért !
Ertem kosz, hogy feltetted mert igy mar van mibol kiindulni.
Üdv urak!
Valaki megtudná nekem mondani hogyan tudom a FC-ban a Project opciókban úgy beállitani egy PIC18F45K20-as picet hogy belső oszcillátor 16MHz *4(PLL) tehát 64MHz-en szeretném járatni belső oszcillátorral. Illetve az se tiszta hogy a Timer0 modult mért csak 8 bitesen kezeli (Prescaler Rate 1:256 lehet max) Mplab-ban c ben vagy asm használatával simán működik (csak ahhoz meg bonyolult a progi amit írni szeretnék, FC-al már többminden sikerült, de most elekadtam az elején...) Hálás köszönettel előre is UI: Flowcode 5.2-t használok
Sziasztok!
Szeretnék példaprogramokat letölteni a matrixmultimedia-ról de úgy látszik béna vagyok mert nem találom. 5.1-es flowcode-t használok. Egy direkt link jól jönne. Köszi.
Olvass vissza simpi feltett régebben egy c kódot erre
Köszi, keresem még nincs meg..
És a Tmr0 Problémámra van valami megoldás? Ezt a fórumot már végigolvastam párszor, ezért is kezdtem el FC-t használni, a CCSC-és asm-et leváltva.. Belekérdezés nélkül is rengeteg segítséget nyújtottatok, aminek hála már több sikeres projecten vagyok túl, amit ezúton is minden forumozónak nagyonszépen köszönök! Mellesleg egy SD kártyás kb 30-40 mp-es zenelájátszót kellene csinálnom Kb 50W kimenőteljesítménnyel.. |
Bejelentkezés
Hirdetés |