Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem. Volt egy lcd kijelkzőm ami tönkrement, a vezérlővel I2C-n kommunikál, a kijelző egy sima karakteres LCD volt amire maximum 10 betűt írt ki és pár szimbólumot. Annyit sikerült kideríteni, hogy a kijelző címe 0x9B. Tehát a plc küldi az adatokat a 0x9B címre, mert ez a kijelző és ezeket kellene feldolgozni és betűkké alakítani. Ezt hogyan lehet megcsinálni?
Köszönöm mindenkinek a segítséget, sok próbálkozás után elkezdett kommunikálni velem a DHT-11. Az elképzelésem jó volt, csak a kód nem akart összejönni. De nem jó adatokat kapok. Most az jelenik meg rajta, hogy "147 192 2 112", egy normál szobában. A második és negyedik nulla kellene legyen, de nem az, nyilván nem jók az adatok és nem tudom, hogy hol a hiba. Esetleg a bitek elcsúsznak? Hogyan lehetne ezt kideríteni?
Felteszem a jelenlegi programot, amit a példa alapján raktam össze, lehet hogy komoly hibát vétettem benne, de én nem találom. Ha valaki vetne rá egy pillantást. Köszönöm előre is. Az én tippem az lenne, hogy a lekérdezésnél sok a vizsgálat, értékadás, és lecsúszok 1-2 bitről. De hogyan lehetne ezt kideríteni?
Flow 5 ben megoldható valahogy a pic altatása ? Mondjuk egy vezérlő láb gnd-re húzásával alszik,+ ra emelésével ébred ? Ha igen akkor mi módon?
C kódba beírod hogy : sleep()
és már alszik is. Megszakítást megint lehet tenni bele le is felfutóélre. Pice válogatja.
Ez így egyszerű, köszönöm ! Az ébresztés ilyen könnyű?
Meg kellene nézni a pic adatlapjában hogy mire tud fel kelni. De általában feltudnak kelni külső megszakításra.
Köszönöm a segítséget átnyálazom az adatlapot.
Tudna valaki segíteni a HID kapcsolat felépítésben?
A kontrollerem : 18f4550 20MHz kvartzzal. A watt cikke alapján szenvedtek már kb 1 hónapja de nem tudtom megoldani. A pc oldali alkalmazás remekül működik watt hex állományával (annak ellenére is hogy ott 18f2550 van. Viszont fc ben sehogy sem jön össze a kommunikáció. A pc csatlakozik, viszont adatot nem tudok küldeni a picről és fogadni sem és nem jövök rá hogy hogy kellene megoldani. Ill szerintem a HID Destriptions-sal is bajok vannak. Valaki nem tudná összedobni ehhez a progit fcben?
Szia! Privát kérdésedre a válasz, sajnos nem tudom flow alatt hogyan kéne.
Sziasztok!
Hosszas tesztelések után megtaláltam a hibát. Valamiért úgy gondoltam, hogy 7 lekérdezés után megkapok 8 bitet. Szóval egyszerűen 8 helyett 7-t írtam. Egy hetembe került kitalálni, de megvan! Köszönöm a segítséget még egyszer mindenkinek!
Üdvözletem mindenki felé!
Nagyjából végig futottam a listán de a feltett linkekről nem sikerült letölteni egyik FLWCODE verziót sem.A torrenttől irtózok a többi oldalakhoz meg lehet , hogy ügyetlen vagyok.. Rövidebb egyszerűbb letöltés létezik valahol ? üdv simonsen! A hozzászólás módosítva: Máj 30, 2014
Ezt a bootloadert használhatom egy 18f4550 hoz is ügye?
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni, segítséget kérni: flowkód 5.0 programmal írok programokat az PIC beállításokat szeretném megkérdezni. 16F690 PIC-et használok, és PICIT 2-vel programozok. Szeretném megkérdezni, hogy a program beállításokba hogyan kell beállítani a következőket: oscillator wachdoc timer power up timer master clear enable code protect data EE read protect brown out detct internal external swich over mode monitor clock Fail-cafe Köszönöm a segítséget
Hello,
Buld->Projektopcio->Chip beállitás. Nézd a képet!
Nem hol, hanem hogyan kell ?
Szóval mi legyen wachdoc timer power up timer master clear enable enabled - disabled...stb melyik mi legyen ?
Oscillator: Itt meg tudod adni, milyen (és honnan, ugyanis van belső is) órajelet használon a PIC.
Watchdog: Ez akkor lehet hasznos, ha lefagyhat a program, de erre nagy valószínűséggel nem lesz szükséged (Disable). Power Up Timer: Kicsit hosszú elmagyarázni, adatlapon és neten minden megtalálható (Enable) Master Clear: Használod-e a külső Reset-et vagy sem. Ha nem, akkor Internal, Port on .. Code Protect: Ha bekapcsolod, nem lehet kiolvasni a PIC-ből a programot, olvasási védelem lesz rajta, nem tudják lemásolni. EE Read Protect: Hasonló, mint az előző, de ez az EEPROM területre vonatkozik. Brow Out Detect: Tápfeszültség csökkenéskor Reset állapotba tudja taszítani a PIC-et. Internal-external: Külső órajelhiba esetén (kimarad) átkapcsol abelsőre, már ha engedélyezed.
Engem meg az érdekelne hogy az I2C milyen értékekkel tud visszatérni, és melyik mit jelent?
Jelenleg "1" amivel visszatért egy adatküldés után az most jó? vagy az hibát jelöl?
Köszönöm szépen a segítséget mindenkinek .
egy input[32] es string mennyi bájtot tárol 32-őt vagy 33-mat?
és akkor input[0] - input[31] ig vagy [1]-[32] ig?
Üdv Uraim! Kérdésem lenne, még nem kezdtem neki a projektnek, csak tisztába akarom tenni magamba a dolgokat. Szóval adott egy léptető motor unipoláris. Kérdésem az lenne hogy a gyári léptetőmotor makróval megoldható, hogy amikor a PICbe befut egy impulzus, akkor lépjen egyet a motorom? Vagy ez jelen esetben felejtős? Mert ilyen beállítási lehetőséget nem találtam. Köszönöm a válaszokat.
Jogos a kérdés. Általánosabb a programozási nyelvekben a 33, de a Flowcode-ban csak 32-t, 0 - 31 -ig.
Megoldható nagyon egyszerűen de ne beállítást keress, hanem programozd le. Figyeled a bemenetet valamilyen módon, majd amikor befut a jel, léptetsz egyet (előre vagy hátra).
Konkrétan interrupttal terveztem a léptetést, tehát felfutó jelre szeretnék egyet léptetni. Csak kérdés, ha mondjuk nagyobb a frekvencia a motor akkor tudja követni?
Tárolod a bejött inputok számát ,majd a motor végrehajtja a saját tempójában.
Üdv mindenkinek!
Volna egy mosogép motorom AC 420W 13000rpm Ennek szeretném ha lenne 3 fokozata, 10000rpm, 8000rpm, 6000rpm, A motor fordulatszám figyelése egy Tachométer segitségével van mérve a motoron belül (ha jól emlékszek). Az egész egy mosogép program része lenne, de sajnos nem tudom, hogyan oldhatnám meg a motor fordulatszám figyelését, hajtását, s null átmenet figyelést. |
Bejelentkezés
Hirdetés |