Fórum témák
» Több friss téma |
Köszi én is úgy gondolom ki kell dobni, de most megerősítettél...
Idézet: „Áthúzott a 150v-os rész az 5v felé......” Ezt honnan látod?
Sziasztok! Szeretnék segítséget kérni! Savio caldaide gáz kazánom van,nem gyujt be, probáltam töbször is indítani semmi, milyen hibák lehetnek? Elöre is köszönöm a segítséget!
A hozzászólás módosítva: Ápr 1, 2015
Üdv mindenkinek.saunier duval ecosy f28e (2005-ös) as kazán vezérlése nem indul el egyáltalán ha nincs rádugva a ventilátor csatija (nincs egyáltalán kijelzés sem)?egyébként alapban f12-es hibakodu (nem látja a proci a kezelőpultot).furcsálom hasonló újabb tipusú de ugyanugy syms17.0-as elindult anélkül is.ez természetes ennél a tipusnál vagy hiba?
A hozzászólás módosítva: Ápr 1, 2015
Üdv!
A kijelző panel dönti el ,hogy mit tegyen a panelka. Ha nincs kijelző, nem tud elindulni, de a ventilátor tekercsét szerintem nézi.Ha nincs rádugva az hiba.A panelka szerintem javítható , hívd fel esetleg Őt
Sziasztok.
Vaillant cirkóm van kéményes. Vuw hu 240/2-3 típus. Vezérlő panel hibára van ötlete valakinek? Nem csinálja végig a tesztet. A váltószelep után megáll, a szivattyú már nem indul el. A hálózat jelző led villog. Köszönöm
szia ez nem panel hiba.
Valamelyik hőmérséklet határoló működésbe lépett és nem áll helyre esetleg kontakt hiba netán össze olvadt kábel a tűztér környékén. Csatoltam 2 képet. Az egyik automata helyreállós, a piros nyomógombos kézzel kell visszaállítani, a piros gomb megnyomásával. Kézikönyvből: "a LED nem világít bekapcsolt főkapcsolónál: meghibásodott biztosító vagy nincs rendben az áramellátás a LED villog: lekapcsolt a biztonsági hőmérséklet-határoló" A hozzászólás módosítva: Ápr 5, 2015
Üdv!
Szerintem ha semmit nem csinál halott a panelka. Sajna kuka!
Üdv
Én úgy olvasom, hogy csinál, csak a power lámpa villog azt írja.
Sziasztok!
Vaillant VUW 240 kombikazánom van, kb. 10 éves. Sajnos az égőfej tiltás megszűnt, vagyis nincs. Vizet felmelegíti, lefut egy fűtési ciklus, termosztát még nem kapcsolt ki, láng a víz felmelegítés után kikapcsol, indul az utánforgatás ami le sem fut még, és már indul is újra a kazán. Nincs égőfej tiltás. Lehet ez egy elco hiba, vagy valami más panel hiba. Ezt a tiltást egy potival lehet beállítani 8-60 percre. Választ előre is köszönöm. Üdv, Sándor
Üdv
A kazánnak van kis "takarék" lángja? Ha nincs csinálhatja ezt a hibát. Ugyanis nem csak az időt figyeli hanem a fűtővíz hűlését is. Ha túl gyorsan nagyot esik a hőmérséklete visszakapcsolja az idő letelte előtt. Hibára nem áll ki?
Szia!
Van lángmodulációja, talán arra gondolsz, igazából ha figyelem a működését, nem látni nagy vízhőfok visszahűlést, és még sincs tiltási idő. Köszi a választ. Szép napot
Még lehet az is, igazábol nem tudom kimérni kiforrasztás nélkül. Az jutott eszeme, hogy miért nem jelez ki hibát a készülék, lehet ez?
Sziasztok!
Van egy ilyen gázkazánom olyan jelenséget produkál amit sajnos nem tudom, hogy normális-e. Szóval a következőről lenne szó: tegyük fel be van állítva a termosztát 22°C fokra. Ezt a hőfokot el is éri azonban a kazán sosem akar leállni. Ne teljes gőzön megy, hanem az úgy néz ki -az én feltételezésem szerint - a keringető egy folytában megy, majd néhány percre rendesen be is kapcsol a készülék és elkezd fűteni majd szintén leáll a fűtés de a keringetés továbbra is megy és ez így megy egész álló nap. Azért gondolom, hogy a keringető megy mert amíg teljesen le nem áll a kazán( ehhez a termosztátot el kell tekernem) addig a puffer keringetője sem indul el ugyanis a tiltás a gázkazán keringetőjén van amíg az megy addig nincs vegyes kazán ill puffer. Az érdekelne, hogy valaki tapasztalt-e már ilyen jelenséget vagy egyáltalán abnormális-e ez a jelenség?
Szia!
FW-200 az a bizonyos termosztát? Mert az nem csak simán termosztát... A hozzászólás módosítva: Ápr 9, 2015
Ha nincs külső hőmérséklet érzékelő, akkor rosszul van felkonfigurálva. Biztos, hogy FR10? Nem FB10?
A hozzászólás módosítva: Ápr 9, 2015
A készülék szervízmenüjébe a szivattyú módot kell átállítani. Elvileg benne van.
Sziasztok!
Van egy Demrad HK D224 gázkazánunk és azt csinálja hogyha ki van választva a melegviz +fütés opció akkor nem indul el kiáll F1 hibakódal. De ha átkapcsolom csak melegviz ocióra akkor meg megy hibátlanul. Mi lehet a gondja a gázkazának?
Az F1 nem a túl alacsony víznyomás hibakódja?
1 báron volt most 1, 2báron van.
P0 hibakód jött ki miután feltöltötük a rendszert és nagyon csörög csatog a kazánban valami.
Az a valami a "forr benne a víz" jelenség, mert tele van levegővel. Ki kéne légteleníteni. A P0 a túlmelegedést jelzi.
A radiátoroknál, az összesnél, többször egymás után légteleníteni kell. Közbe a kazán is menjen, hogy a levegő is tudjon vándorolni. Akkor beletrafáltam az F1-be?
Mert most is megy a gázkazán de csak a melegviz előválatás van kiválasztva.
Csörög meg csatog meg jön az f1 és a radiátor kimeneti csöve is meleg. Nekem nagyon gyanus a mágnes szelep. Mindegy mert jön majd a szerelő és átnézi. Köszönöm a segitségeteket.
Nos most értem haza át is néztem a szerviz menüt de ott szivattyú mód 00 azaz alaphelyzetben van ami ugye nekem kell.
Viszont találtam 1-2 dolgot ami eltér az alapbeállítástól: Kapcsolási különbség: 10-nek kellene lennie nálam ez 5 Melegen tartás időtartama:05 helyett 01 de az szerintem nem befolyásol semmit Minimális vízmennyiség: alapban 25 azaz 2,5 liternek kellene lenni de ez nálam 00 Még utólag annyit, hogy amikor egyfolytában megy akkor a kijelzőn 23°C van ah letekerem a termosztátot akkor elindul és felfűt 60°C fokra. |
Bejelentkezés
Hirdetés |