Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Gázkazán vezérlő hibák
Lapozás: OK   163 / 293
(#) Lucifer válasza sebokr hozzászólására (») Dec 20, 2015 / 1
 
Fagyispray és egy hőlégpáka kell ilyenkor. Hőhatására az ilyen hibák előidézhetők könnyen.
(#) BigGaben hozzászólása Dec 21, 2015 /
 
Sziasztok!
Mi okozhatja Buderus Logamax Plus GB012-25K kondi kazánnál a leállást és a 2-3 másodpercen belüli újraindulást b3 hibakóddal? A jelenség a felfűtés utáni első fél órában jelentkezik és 3-4-szer megismétlődik. Láng ki, ventilátor be, hibakód villog, majd begyújt és megy tovább a fűtés.
Előre is köszönöm a segítséget!
(#) JZoli válasza BigGaben hozzászólására (») Dec 21, 2015 /
 
Nagy valószínűséggel a panel kezdi megadni magát. Keresni kellene a környéken egy elektronikai műszerészt és egy gázszerelőt! Általában egyik relé és egy kondi szokta megadni magát a panelon! Bár ha bátor vagy akkor akár Te is kiveheted a panelt a kazánból és javítás után vissza is teheted (bár ez nem olyan egyszerű).
(#) BigGaben válasza JZoli hozzászólására (») Dec 21, 2015 /
 
Köszi! A szerelővel már múlt héten megbeszéltem egy karbantartásos találkozót. Ma felhívtam és jeleztem neki a problémát. de nem igazán tudott rá mit mondani... Pedig hivatalos szerződéses partner! Majd meglátjuk, jövő héten remélhetőleg okosabb leszek. Egyedül azért nem állnék neki.
(#) sebokr válasza BigGaben hozzászólására (») Dec 21, 2015 /
 
Hivatalos szerződéses partner nem jó! Neki el kell adni a vezérlő panelt nem javítgatja.
Törvény szerint panelt javítani tilos mert biztonsági berendezésnek minősül a gázkazánoknál.
Keress nem hivatalos partnert.
(#) sebokr válasza qvasz2 hozzászólására (») Dec 21, 2015 /
 
Köszönöm, próbálkozok hátha sikerül. 2012-ben beüzemelt kazánokra jellemző ez a hiba. Ha így van lesz még vagy 10 darab.
(#) JZoli válasza BigGaben hozzászólására (») Dec 23, 2015 /
 
Pont azért írtam, hogy műszerész is kell, mert a szervizes az általában gázkészülék szerelő, semmi köze az elektronikához, ha panelhiba van, ő csak cseréli, javítással nem foglalkozik!
(#) WoodstockMind hozzászólása Dec 23, 2015 /
 
Üdvözlet!

Van egy Junkers Euroline ZW23 kombi cirkónk, egy ideje elég gyakran leállt hibakóddal, (piros led másodpercenként villog, valamint a 60Celsius fokot jelző zöld led szintén villog). Újraindítás után begyújtott, de 1-2 másodperc múlva kialudt a láng, aztán néhány újraindítás után elindult, és 1-2 napig rendben volt. Most viszont már így sem kel életre, szikra van, egy pillanatra fel is lobban a láng, de elalszik, és végül ugyanezzel a hibakóddal leáll.
Az elektronikát kiszedtem, forrasztások látszólag rendben, kábelek rendben, alkatrészeken látható égés, vagy ilyesmi nincs. Van esetleg ötlet, hogy mi okozhat ilyet?
(#) pözsó válasza WoodstockMind hozzászólására (») Dec 23, 2015 /
 
Elindul a turbó-ventilátor? Szedd le burkolatot és nézd meg induláskor, ha nem, akkor relé hiba. Nekem is ez volt, 500Ft
(#) WoodstockMind válasza pözsó hozzászólására (») Dec 23, 2015 /
 
Ez nem turbós, hagyományos kombi cirkó.
(#) toro válasza radrob hozzászólására (») Dec 23, 2015 /
 
Ionikus elektróda oxidos!
Csiszolóvászonnal csiszold meg!
(#) toro válasza BigGaben hozzászólására (») Dec 23, 2015 /
 
Ez nem kondenzációs, hanem "csak" kondenzáló kazán!
A ventillátor által szívott elsődleges hőcserélő után beraktak még egy plusz hőcserélőt, a kondenzáló üzemmód miatt. Sohasem fog tudni 110 % hatásfokot!
Amiért a 3B-t írogatja ki a kijelző, nagy valószínűséggel koszos valamelyik hőcserélő!
(#) Koncsar hozzászólása Dec 31, 2015 /
 
Sziasztok! Boldog Új Évet Kívánok mégegyszer.
Ötletet szeretnék kérni, itt van a képen egy Saunier Duval Semia kazán vezérlő, minden periféria működik, kivéve, a szikra adást. Ha valaki már javított ilyen hibával panelt és tudja a megoldást légyszives ossza meg velem. Köszönöm előre is. Meg kéne oldanom a hibát, mert emiatt nincs valakinél fűtés és melegviz, de baba az van. Ja és az elektródáknak nincs bajuk.
A hozzászólás módosítva: Dec 31, 2015

Névtelen.png
    
(#) czanga hozzászólása Jan 2, 2016 /
 
Sziasztok!

Van egy Ariston Genus Premium System 24 kondenzációs gázkazánunk, aminek az alaplapján elpukkant egy IC és egy nagy puffer kondi, stb. Pontosabban az IC egy ICE3B2065, amit csak egy helyen találtam meg, de sajnos ott sem rendelhető már. Érdekelne, hogy véleményetek szerint vajon ezt tudnánk e pótolni más termékkel? Fontos lenne, hogy pótolni tudjuk, mivel jelenleg nincs sem fűtés sem melegvíz ellátás a házunkban december 22 óta. Előre is köszönöm!

Továbbá akármi ötletet szívesen fogadok, mert nem fogunk tudni jelenleg 60-80 000 FT-ot kidobni az ablakon egy panel cserére.
A hozzászólás módosítva: Jan 2, 2016

IMG_3052.jpg
    
(#) Tomi111 válasza czanga hozzászólására (») Jan 2, 2016 / 1
 
Üdv! A hq-ban van helyettesítő:helyette. De nézz át mindent körülötte, különben újra elszáll! A nagy pufferkondit cseréld, az ic melletti kicsit is, nézd meg a schottky diódát, az optót és az optó körében a tl431-et is, ha van és az ellenállásokat.
A hozzászólás módosítva: Jan 2, 2016
(#) Kovidivi válasza czanga hozzászólására (») Jan 2, 2016 / 1
 
Ez állítja elő az alaplapnak a tápot. Van egy feszültség osztó, ami a TL431 ref lábára megy, ez alapján visszaszámolhatod a feszültséget, és kerítesz egy trafót, amivel előállítod ezt a megfelelő terhelhetőséggel. Nem kell megjavítanod a kapcsolóüzemű tápot, lehet azt helyettesíteni is. Aztán ha már megy a fűtés, már ráérsz javítgatni meg cserélgetni a tápot. Reméljük nem tett tönkre semmi mást. Mondjuk az érdekes, ha a pufferkondi tönkrement. Arra tippelek, hogy a kimeneti dióda zárlatos lett, és negatív feszültséget kapott a kondi. Ezt nem szereti semmi alkatrész, és innentől nem is biztos, hogy lehet javítani.
(#) Mate78 válasza Kovidivi hozzászólására (») Jan 2, 2016 /
 
Megelőztetek...
Érdekes, az Infineon honlapján még aktív és preferált az IC státusza, mindenhol máshol obsolete...
Helyettesítőnek a Mouser honlapján én is azt találtam amit a HQ is ajánl.(ICE3BR0665J)
Én mindjárt 2-3-at vennék belőle, és egyből foglalatba tenném.
(#) Kovidivi válasza Mate78 hozzászólására (») Jan 2, 2016 / 1
 
Az a baj, nem tudni, hogy még mit vitt magával ez a hiba. Én adnék neki labortápról feszültséget, megnézném muzsikál-e az alaplap.
(#) Mate78 válasza Kovidivi hozzászólására (») Jan 3, 2016 /
 
Igen, kiváló ötlet egy labortáp is, jól jön az áramkorlátja is.
(#) azonosito1234567 hozzászólása Jan 4, 2016 /
 
Sziasztok
Először is BUÉK mindenkinek.
Van egy VAILLANT VK 41/a-1XE kazánom egy 200 literes indirekt melegvíz-tárolóval. A kazán alkalmanként nem ad gyújtó szikrát és nem gyullad be a fő láng. Minden mechanikai csatlakozást átmozgattam, vezetékeket leellenőriztem. Megcsiszoltam az elektródákat. Ennek ellenére teljesen véletlenszerűen gyújt csak be. Van mikor hetekig nincs gond vele, de sajnos van amikor naponta többször. Az égés biztosító megfelelően működik. Mikor visszakapcsolom, akkor van amikor szikráztat és van amikor egyáltalán nem.
Mit tudnék kezdeni vele, hogy a korábbi üzembiztos működést visszakapjam?
(#) radrob válasza toro hozzászólására (») Jan 5, 2016 /
 
Rendben, köszönöm!
(#) Tothjozef hozzászólása Jan 6, 2016 /
 
Vaillant kombi cirko hibái megodása több éves kínlodás utánmivel a szaki már a kazán árát kérte volna el ami most már tökéletesen üzemel!Első sikeres begyujtásnál hiba-megold:hőérzékelő tisztitása finom csiszoló vagy drótkefe vagy a kábel nekiér a burkoló lemeznek-leszigetelés hőálló szövettel lámpáknál szokták használni.Gyakori melegvíz használatnál begyujtásnál huzat érzékelő nem világít vagy hibát jelez,hibatörlés főkapcsoló min. 2 perc lekapcs. Ha minden tíszta kémény-kazán füstjárat ablak szelőző akkor a huzatérzékelő adta meg magát cseréig le lehet füzni lentre ahol hideg van hogy a kazánt tudjuk használni mert nélküle nem indul el a kazán ára kb25e.Begyújtásnál durranás megold:gyújtó elektroda tisztítás vagy hézag növelés inkább flexel mert könnyen el törik,vagy a gyújtókábel kezd elégni a kerámiába cseréig össze lehet kötni facsavar és kábelcsoki segítségével(műanyag nélkül mert az elég.Remélem aki ezekkel a problémákkal küzd tudtam segíteni.Sok sikert a pénztárca kíméléshez!
(#) ramses79 hozzászólása Jan 6, 2016 /
 
termo max elektromos szelep nem vált át!! Mi lehet az oka???
(#) ramses79 válasza Tothjozef hozzászólására (») Jan 6, 2016 /
 
Tiszteletem Tóth Úr! Ön látom nagy mestere ezeknek a fránya kazánoknak! Az én termo max-om elektromos szelepe nem vált át! jelenleg csak ugy tudom használni ha leveszem fűtéskor melegvíznél felteszem!! továbbá sokszor kell töltenem mert kiírja az a 1-es kódot és néha elfelejt kikapcsolni!!
(#) torta01 hozzászólása Jan 6, 2016 /
 
sziasztok..
segitség kellene a régi panelt
az uj panelre hogy tudom át kötni
az uj még menne mert arra rávan irva mit hova
de a régibe kicsit több a kábel
pl..a termosztáthoz 4db megy az ujon csak kettő van
A hozzászólás módosítva: Jan 6, 2016
(#) KAndxx hozzászólása Jan 6, 2016 /
 
Üdvözlöm a tagságot, segítsetek légy szíves!

Saunier Duval Semia C24 kombi fali gázkazánom van a pincében.
Eddig az elmúlt 3 télen a fűtővíz hőmérséklet 60°C-ra volt beállítva, a kazán max. fűtési teljesítménye 15kw-ra volt állítva. -25 fokban is tökéletesen befűtötte a lakást akár 23-23,5°C-ra beállított szobai termosztát esetén is. ( szobai termosztát is megfelelően szabályozta a kazán ki-be kapcsolását.)

Idén a pincében futó fűtéscsöveket kőgyapottal szigeteltem (valószínű ez nem lesz lényeg)

Azóta az a probléma, hogy ha beállítom a szobai termosztáton a 23°-ot, és nem veszem fel a fűtővíz hőmérsékletet legalább 65-67°C-ra, akkor nem éri el a 23°-ot a szobai termosztáton a hőmérséklet, hanem fűtés közben
lekapcsolja a kazán a fűtővíz melegítését, csak a keringetés működik. (tehát nem a szobai termosztát kapcsolja le).( Hőmérséklet el kezd 1-2 tizedet °-ot csökkenni a szobában.) Majd kb 15 perc elteltével ismét begyújt, fűteni kezd a kazán, és így már el is éri a termosztáton beállított 23°-ot, és akkor már a termosztát kapcsolja le a kazánt.

Miért lehet ez a kiesés/leállás?
Nagyon köszönöm

(ha a szobai termosztáton 22,5° van beállítva akkor tökéletesen működik, nincs ez a jelenség)
(#) Kovidivi válasza KAndxx hozzászólására (») Jan 6, 2016 /
 
Ha a visszatérő víz hőmérséklete elég magas, akkor nem fog a kazán ráfűteni. Ahogy leszigetelted a csövet, csökkent a veszteség, pont annyit, hogy a kazán kikapcsol.
(#) Tothjozef válasza ramses79 hozzászólására (») Jan 6, 2016 /
 
Jó lehet a zárt kiegyenlitő tartály mert a csúcs márkánál vaillant 6 év után kilyukadt a membránja és a szelepnél levegő helyett víz jött.Lehet hogy-e miatt levegősődik és az tud galibát okozni mert a vízszenzorok csak a vízet tudják érzékelni.Ha nem akkor a váltószelep membránja lyukas.
(#) KAndxx válasza Kovidivi hozzászólására (») Jan 6, 2016 /
 
Értem és köszönöm. Ha visszaállítom a fűtővíz hőmérsékletét 60 fokra, ez a ki-be kapcsolgatás a kazán élettartamában okozhat problémát, vagy jobb ha a magasabb, 65 fokos vizet hagyom és nem kapcsolgatja a víz fűtését?
-olvastam, hogy nem tesz jót a kazánnak a kibe kapcsolgatás, bár ott a szivattyú is leállt, illetve nem túl gáztakarékos a ki be kapcsolgatás.Lehet, hogy rám nem vonatkozik, mert nálam ez 60 fokos víz mellett rendeltetésszerű?-
Köszönöm
A hozzászólás módosítva: Jan 6, 2016
(#) sebokr válasza torta01 hozzászólására (») Jan 6, 2016 / 1
 
Szia

Semmi más dolgod nincs keresd meg a következőket amit látsz, hogy hová van kötve (szivattyú, bejövő 230v, hőmérséklet termosztát fűtővíz)
A szoba termosztát attól függ milyen van a falon. Javaslom annak a cserélyét is.
A 4 vezetékből jelenleg is csak 3 van használva. Ha szabványos bekötés akkor:
1: fekete Fázis megy a termosztáthoz
2: fekete Fázis JÖN a termosztát-tól
3: kék Nulla megy a termosztáthoz
Ebben az esetben az új panelhoz csak a két fekete kell, de sehova máshova nem kell kötni csak a panel sorkapcsába megfelelő helyre.
Szivatyút lehet látni a kazánban, a bejövő 230v meg elvileg dugvillás vezeték.

Ha nem sikerül jezezze.

Roland

UI.:
A fekete doboz fedelében benne van a bekötési rajz.
A hozzászólás módosítva: Jan 6, 2016
Következő: »»   163 / 293
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem