Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Gitár torzító / Effekt / Erősítő / Pickup
Lapozás: OK   148 / 316
(#) magneto válasza ZSozsóó hozzászólására (») Dec 29, 2010 /

Szia!
Köszönöm! Na, ma délelőtt összeraktam. Kifejezetten jó cucc! A kapcsolás tone szabályzója szerintem messze az egyik legjobb. Nem egy Digitech Death Metal torzító, de aki megépíti nem fog csalódni benne. Mindent összevetve szerintem nagyon jól szól. (Meghallgatom majd egy nagyobb erősítőn, hogy milyen a hangja, és ennek függvényében lehet az erősítésén egy kicsit majd feljebb állítok....). De mindenkinek csak ajánlani tudom!!!
A led egy Millenium Bypass 1-re van kötve. Az egy kicsit "gány", hogy így a levegőben lóg, de majd azt is lecserélem nyákra.
(#) Hx-2 válasza magneto hozzászólására (») Dec 29, 2010 /

Hangmintat ha tudsz dobj fel!!
(#) ZSozsóó válasza magneto hozzászólására (») Dec 29, 2010 /

Szép munka, látszik, hogy van benne munkaóra! Ha annyi kritikai észrevételt elfogadsz tőlem, én mondjuk nem tűző saruztam volna. Bár ez az én fóbiám, de azt vallom, hogy a lehető legkevesebb ilyen csatlakozás legyen a jelútban, pláne, ha kisjelű a dolog. Meg a kerámia kondikat is hanyagolnám a jelútból(kompenzálásból is), bár tudom annak idején csak ilyesmi volt, meg lehet az origi gyáriban is ilyen van...ez is csak az én fóbiám Meg árnyékolt vezeték legalább a bemeneten...áh én nem is fóbiás, üldözési mániás vagyok
Gyönyörű munka, gratulálok mégegyszer és várjuk valóban a hangot!!!
(#) magneto válasza ZSozsóó hozzászólására (») Dec 29, 2010 /

Szia!
Köszönöm! A sarukat azért raktam oda, mert azt a nyavalyás jack csatlakozót nem fogja az ón. Nem tudom milyen ötvözet, de nem volt már lelkierőm lecsiszolni... Az árnyékoláson gondolkodtam, de mivel - ahogy te is mondtad - a gyáriban is így csinálták inkább követtem őket. A kerámiakondik azért kerültek bele, mert csak ez volt itthon. Nézegettem alacsonyabb zajúakat, de azok szinte "arany" árban vannak. A Sovtek Big Muff (kekizöld) belsejéből indultam ki. Láttam ott olyat is, hogy a kerámiakondiból le volt törve egy kisebb darab - szándékosan -, hogy kisebb kapacitású legyen. (Jó kis orosz módszer.) Apropó! Nem tudsz véletlenül olyan boltot, ahol elfogadható áron árulnak kis zajú kondikat?
(#) zoltansz hozzászólása Dec 30, 2010 /

Boldog Új Évet Kívánok minden forrasztgatónak és seprűnyélsimogatónak.

Zoltán
(#) fecska hozzászólása Dec 30, 2010 /

Sziasztok! Szeretnek egy overdrive pedalt epiteni ami lwgyen tele felharmonikusokkal es telt kemeny torzitasa legyen ami inkabb lustabb legyen Szép s kerek inkabb osszefollyOn mint kasas legyen Szép legyen a hangfelfutasa es tartsa meg ezt a dinamikat a hang vEgefele is de ne okozzon gondot neki ha szolozok es gyorsan jatszok
Reheat hogy ez elso pedalnak kicsit bonyolult less de megbirkozok vele
Koszonom valaszotokat!!!
(#) Bassmester válasza fecska hozzászólására (») Dec 30, 2010 /

Egy frankó csöves "higain", tutira rendelkezik az általad felsorolt tulajdonságokkal
(#) fecska válasza Bassmester hozzászólására (») Dec 30, 2010 /

kösz!

Nincs mit
Első nekifutásra dobj össze egy ilyet. Jó kis overdrive, egyszerű és olcsó.
(#) jampi válasza fecska hozzászólására (») Dec 30, 2010 /

Hát ne is haragudj, a Mikulás már elment, elkéstél ilyen pedált amit kérsz talán meghozta volna, csak rossz helyen kérted, és nem raktad ki a kiscsizmádat!
Egy kicsit nézz már utána,...mitöl hang a hang! Szerintem mindíg vannak olyan emberek akik segítenek, csak az elképzelés, kicsit nehéz amit kérsz ,több-pedállal talán jobban összejön...
(#) ZSozsóó hozzászólása Dec 30, 2010 /

Hát igen, a kérések elég ellentmondónak tűnnek itt- ott, de szerintem is a Bassmester által linklet jfetes kapcsolásokkal kéne barátkozni. Esetleg a Jfetek meg egy tube screamer. Bár én nem vagyok a pedálozás híve, kell egy jó seprűnyél, egy jó kábel, erősítő, láda és rokk Ha az embernek van egy gyakorló kombója egy nem éppen profi gitárral, rettenetes hangszóróval, azon az isten nem segít...Nekem is volt/van, tudom...Ha meg egy jó erősítő- ne adj isten csöves- van az ember keze között, azt maximum meg kell kicsit lökni boost-al. Egy szó mint száz, tube screamer meg valami jfetes motyó ötvözésével elképzelhető, hogy kijöhet adott körülmények és üzemeltetés mellett olyan, ami neked kellhet.
Feljebb már írtam, a lomexben van ismét j201 igen jó áron, akit érdekel...
Bassmester! Lett limiter kapcsolásod? Megkérdeztem mestert, kutakodott is, de neki sem volt semmi ilyesmi
:no:

úgyérted szegény elkényeztetett gyerek akinek barkácsolásmániája van ne élje ki magát egy 2203 mellett?
(#) ZSozsóó válasza fecska hozzászólására (») Dec 30, 2010 /

Egy 2203 elé kell egy boost akkor, ha metálkodni akarsz kis hangerőn is. Ha nem téma a hangerő, akkor nem kell. Csak egy jó láda kell alá...Nézz vissza #867950 hsz-emre az előző oldalon, ott láthatod a motyómat. Volt vele meló...sok...kikérem az elkényeztetett jelzőt!!! 2203 is van benne...meg elé köthető egy boost is...csöves...

nem az a lényeg nekem össze van a cuccom rakva egyénilek kikisérleteztem a saját szandomat
csak nagyon szeretek barkácsomi és nem aktív használatra kell csak ismerkedek az elektronikával és örömömet lelem benne hogy nézdXY ezt is én csináltam

Te az ellentmondások embere vagy Egyénileg kikísérleteztél valamit...de amit felsoroltál igényeket, annak alapján már nem tudsz egyénileg kikísérletezni semmit? Azért vicces ez nekem, mert én pont ezt csinálom a mai napig és ha tudom milyen szandot akarok ,akkor kb abba az irányba haladok a fejlesztésekkel. Kb 4-5 éve semmi gyárit nem csinálok, ha csinálok is tovább fejlesztem az igényeimnek megfelelően. Kikísérletezem amellett, hogy az esetek nagy részében tudom hova kell nyúlni ha xy-t akarok...
Vegyél egy próbapanelt, dugdosósat, forrasztósat mindegy, vegyél egy jó alkatrész készletet, ellenállásokat, kondikat, félvezetőket, csöveket stb nekem kb 20-25 ből megállt és tudsz fejleszteni, kísérletezni. Érdemes csinálni egy kis fémlemezre vagy fa vagy habosított pvc-re egy gain poti, tone stack, hangerő stb szerelvényt . Esetleg be is kanócozni a tone stackot akkor azt nem kell minduntalan összeépíteni. Ilyesmi...Én ezt csinálom. Most is egy metál fejen dolgozok, ami félvezetős lesz...Alakul..

van egy kisvonatom (crybaby delay flanger ts9 és egy grafikus eq)
egy jcm 800 2203
2X'60-as AX v30 akkal és greenbackekkel
és azt mikrofonozom egy 421-el és egy sm 57 el

igen ez a problémám hogy kb semmit nem értek amit beszélsz (csak azt a kis piás szmájlit)
azért szeretnék egy torzitót csinálni mert annak értelme is van és tanulhatok is valamit
nekem csak annyit kell tennem hogy elmondom a hangmérnöknek mit akarok beállítom az erősítőm és jászok
na most ezen szeretnék változtatni megtanulni hol miért megy a hang és mit csinál
ezért vagytok ti
UI.:Nagyon szép a cuccod biztos jól szól (mikor próbálhatom ki?

Ha győri vagy bármikor De ha máshova való vagy akkor is persze, csak akkor utaznod kell Csak sajna nem lehet nagyon megkergetni szegényt, a társasház mg a 412V30 nem egy szerencsés párosítás.Pláne nem egy 50es fejjel.
No, próbapanel olyan dolog, amit megveszel pár ezer forintért és egyszerűen felépítheted rajta az áramköröket, akár forrasztás nélkül is!Bővebben: Link
Így néz ki, ahogy így nézed függőlegesen össze vannak kötve az oszlopok, így lehet alkatrészeket összekötni...csak bele kell dugni. Dugdosós próbapanel, így utána tudsz nézni bővebben is!
Kellenek alkatrészek is ,ellenállás, kondenzátor, jack dugó, potméter, félvezetők (ic,tranyó stb), esetleg cső...Kell még egy tápegység is, amivel táplálhatod az egészet én építettem magamnak egyet. Ez a minimum ahhoz, hogy építgetni kezdjen az ember. Persze nem kell nagy alkatrész készlet, ha mindig elmész a boltba megvenni ami az adott kísérlethez kell....
(#) ZSozsóó válasza ZSozsóó hozzászólására (») Dec 30, 2010 /

Meg persze kezdéshez nem árt egy multiméter sem, a legolcsóbb kínai is megteszi, 4-500 forintért már kapni itt- ott. Feszültség, ellenállás mérés a legfontosabb úgyis, az meg alap.
Ha meg végső formát szeretnél az áramkörödnek, akkor kell majd nyáklemez, marató folyadék, tégely, fúró, forrasztópáka (valami finomabb darab, persze lehet pisztollyal is..) stb...Ennyi minden minimum kell, bár biztos kifelejtettem valamit
Javaslom először csinálj egy tube screamer klónt, azod úgyis van! Bővebben: Link
Megtapasztalhatod, hogy milyen összerakni egy ilyen dolgot, lemérni, éleszteni és az alkatrészekkel játszani, értékekkel, kondenzátor típusokkal , ic-kkel stb, meg össze is tudod hasonlítani a már meglévő készülékeddel!

tapegyseg??
azt honnan szerezzek vagy csinaljak?
ha az van akkor trafo kell transzformalni az aramot?
de azt nem lehet a vegletekig? vagy de?

Micsoda? Ezt hogy érted? A tápegység ezeknél a kis pedálefekteknél csak részletkérdés. Kivétel ez a csöves torzítóm, amiben kapcsolóüzemű táp csinálja a 300V-ot a csöveknek és 12V AC adapterről megy.Íme a belseje.
Ha félvezetős cuccot csinálsz, ahoz sokáig elég egy 9V-os elem is, a gyári megoldásokhoz hasonlóan.
(#) Hx-2 válasza fecska hozzászólására (») Dec 30, 2010 /

en a helyedben ezz Fuzz-zal kezdenem +9V teleppel meghajtva
(#) skero válasza Bassmester hozzászólására (») Dec 30, 2010 /

Gratulálok Mester ! Ez gyönyörű és persze nem csak kívülről. Egyszer szeretnék én is ilyet , de rengeteget kell még fejlődnöm
(#) Hx-2 válasza Hx-2 hozzászólására (») Dec 30, 2010 /

pl. ezzel!!
(#) ZSozsóó válasza skero hozzászólására (») Dec 30, 2010 /

Igen! Bassmestertől sokat lehet tanulni, igényességet, pontosságot, gyönyörű munkái vannak! Ebből a belvilágból is látszik, hogy a jó alkatrészeket sem veti meg A sárga philipsekből nekem is van pár darab, a múltkor próbálgattam csatolóként, pofátlan hangja van az biztos a szó pozitív értelmében. Mondjuk egy wima mkp10 630V-ost is próbáltam utána és feltűnően hasonlított, de pont az a pofátlanság hiányzott belőle Tone stacknál meg legjobban nekem az orange drops jön be...No, ennyi jutott eszembe! Jön az új év, kinek milyen tervei vannak?
(#) Bassmester válasza skero hozzászólására (») Dec 30, 2010 /

Köszi
Nem nagy ördöngősség, csak a fazékmag méretezése volt egy kicsit macerás... elősször 800V-ot adott le a kapcsitápja, de szerencsémre megúsztam a dolgot egy-két kifingatott UF4004 diódával ...no de nem akarok elrettenteni senkit. Ha komolyan érdekel, akkor van hozzá nyáktervem LAY-ban. A hangja is jó, mindenfélét ki lehet hozni belőle.
(#) Bassmester válasza ZSozsóó hozzászólására (») Dec 30, 2010 /

Egyébként tényleg "pofátlan" a hangja, találó a jelző
Jó tolakodós, odaharapós, hirtelen, agresszív hangja van csatolóként. Arcotronincs (szürke) kommersz mkp kondikkal is próbáltam, de úgy hiányoltam belőle a sárga kondi feeling-et.
(#) skero válasza Bassmester hozzászólására (») Dec 31, 2010 /

Hát a csöves cuccoktól még ódzkodok de remélem idővel eljutok arra a szintre ,hogy hasonlókat építsek. Egyenlőre egy pár torzító van tervbe véve. Ünnepek után a múltkor tárgyalt 60W erősítőt akarom befejezni ,kombó lesz belőle csak sajna az egyik végtranyó zárlatos ,de teljesen újra tervezem mert papíron terveztem a nyákot olyan szerencsétlenül ,hogy a táp és a hangszórókimenet közvetlen a végtranyók előtt jön ki (lásd képen középen). Aztán kap egy jó öreg 15 colosat. Aztán ezzel tapasztalódva meg szeretném építeni a hidalt 7294 -est egy komolyabb kombónak valószínűleg 2 Viktorsoundot rakok bele. Nincs valami oldalad ahol meg lehet nézni a többi alkotásod?

PICT0002.JPG

(#) irka hozzászólása Dec 31, 2010 /

Üdv mindenkinek, segítséget kérek.
Elektromos gitár belső kapcsolását szeretném összehozni, gyári Telecaster rajz alapján.
Adva van 2 pickup (az első dupla, de eredetileg a kivezetéseit párhuzamosan kötöttem), 2 poti, 3 állású kapcsoló(1,1+2, 2) kondi, jack.
Kérdésem: Ugyan a pickup-ok kivezetései árnyékolt kábelek, a belső szerelésnél kell-e mindenhol ilyet használni, vagy elég a kapcsolóig, illetve a hangerőpotitól a jack-ig terjedő szakaszon?

Köszi!
(#) ZSozsóó válasza irka hozzászólására (») Jan 1, 2011 /

BUÉK minden kedves fórumozónak!

Kérdésedre válaszolva: szerintem használj árnyékotat én azt tenném. Minél rövidebb a szakasz(1-2cm) és minél kisebb az impedancia, minél nagyobb a jelszint, annál inkább nincs "létjogosultsága" az árnyékolt kábelnek. Namost itt a vezetékhossz sem épp rövid, az impedancia nem vészesen nagy, de azért kicsi sem (hangerő meg tone potik), a jelszint sem túl nagy...én a békesség kedvéért árnyékoltat használnék. Sok oldal foglalkozk azzal, hogy hogyan alakítható ki a jó földelés a gitáron belül, a jó árnyékolás :google: ! Fontos még az alacsony kapacitású árnyékolt kábel, nehogy söntölje a pikupot nagy frekin(bár párcm-en, 10cm-en szerintem bármilyen kapható megfelel), magasveszteséget okozva...Összetett kérdés.
Következő: »»   148 / 316
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem