Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Gitár torzító / Effekt / Erősítő / Pickup
Lapozás: OK   147 / 316
(#) artu hozzászólása Dec 8, 2010 /

Ennek a BigMuff Pi-nek tényleg rohadt jó hangzása van!
És nem is tűnik olyan bonyolultnak!

Köszönöm a pdf-et és a tranzisztoros tippet is!!!
(#) witti válasza artu hozzászólására (») Dec 9, 2010 /

Szia! Belehallgattam a Deftones-ba.
Eléggé hasonló "különleges" dögös, fémes hangzást ad az Ibanez Sonic Distortion SD9. Könnyen megépíthető (ezért ezt ajánlom), viszonylag kemény torzítást ad, ami egy elé kötött booster pedállal még durvább lesz.
(Vagyis egy nagyon gyengére állított torzító is kihozza belőle az állatot. Nekem nagyon bevált az SD9 - TS9 párosítás. Az utóbbi Tube Screamer -re is sokan esküsznek, lágyabb dallamokhoz használható.)
Ha igazán metál pedált akarsz akkor az egyik a Dr.Boogey ami egy csöves hangzást adó hi-gain cucc. Ez sem bonyolult, és valószínű többen is ajánlják / egyetlen hátránya, hogy néha nehézkes hozzá FET-eket szerezni. /
Aztán nekem jobban bejön metálra a SansAmp GT2, de ennek már macerásabb az elkészítése a kapcsolói miatt. Illetve Boss MT-2 Metal Zone rajzok is vannak a Neten, viszont ez is a bonyolult kategória.
Keress rájuk a youtube-on, hogy melyik mit produkál!
(#) artu válasza witti hozzászólására (») Dec 10, 2010 /

Köszi! Nekem a Dr. Boogey tetszik a legjobban, majd ha az előzőekkel végzek, tuti azt is megépítem!
De az Ibanez Sonic Distortion SD9 és a SansAmp GT2 sem rossz.
(#) kefe13 válasza artu hozzászólására (») Dec 10, 2010 /

Csao, bugival jól jársz majd !
simán ver mindent. Ha metálos cucc kell, nem kell megijedni a mély hiánytól, akkora torzításhoz nem kell.
Szal ha metálkodni kell, meg punkrockhoz jó lesz. A leghatásosabban működő cucc, és viszonylag egyszerű.
(persze el lehet modolni évekig)
(#) kefe13 válasza artu hozzászólására (») Dec 10, 2010 /

Mod nélkül gigel tudsz ilyet : Bővebben: Link

Dinamikus mikivel meg ez jön ki belőle (nekem) : Bővebben: Link
(#) ZSozsóó hozzászólása Dec 11, 2010 /

Minden respekt a boogey áramkörnek, nekem is van egy szénné moddolt, úgy már tetszik is, az origi nekem kicsit vékony. Nekem is hiányzott a szand alja, meg szerintem irgalmatlanul nagy gain jön ki belőle, ha válogatottak erősítésre a fetek (bár nem tagadom, válogatás nélkül is nagy a gain), meg nem tudom nektek, hogy ment, de félnél feljebb iszonyatosan ritkán tekertem a gaint, feljebb meg már koszolódott az alja. No, építeni akartam egy higain fejet félvezetőst, meg is építettem a saját boogey verziómat szegecses panelra. Aztán kipróbáltam időközben próbapanelon mást és ahogy mondják a jó terv legnagyobb ellensége a még jobb...sikerált valami az én ízlésemnek jobban tetszőt összehozni. De ehhez már dukál valami tiszta csatorna is, de az még a jövő zenéje Nem túl metál, inkább csak hardabb zenékre való. LM3886 a végfokozat, hangerő csak szobai szintű, nem tudom sajnos itthon kitekerni.
Így hangzik, neve Tranzisztor Terror
60% on axis
center
WM61 mikrofon, diy DoZ szerű előerősítő, alaplapi hangkártya. Láda 4X12 V30. Van mély...sok.
Gityózni nem tudok, ne kérdezzétek mik ezek a hangok, csak úgy hallottam valahol...Gitár DropD ben, epi SG G400.
Kritikákat szívesen fogadok!
Zsolti
(#) Rafael hozzászólása Dec 15, 2010 /

Sziasztok Srácok!
Már régebben rátaláltam erre a pedálokat tápláló polip elosztóra ami Medusa névre hallgat.
Szerintetek ez mennyire csökketheti a pedálok alapzaját? / Mert gondolom azért lett kitalálva. / Mivel nekem csak a stabil IC (2200uF,-100nF,-7809,-100nF) után van simán szétágaztatva néhány DC jack, azért ott van egy kis zajocska.
Érdemes lenne ezt összerakni?
(#) V.Cs. válasza Rafael hozzászólására (») Dec 15, 2010 /

Szia

A zajod több, mint ha csak egy pedál lenne rajta?
Megnéztem a Medúsát. Az a gond, hogy ehhez magasabb tápfesz kell, legalább 12-15 V
Meg az elején a R1-C2 szürőkör kicsit lehetne nagyobb időállandójú. Nagyobb C1-et javasolok... 470µF-1000uF
Persze, attól is függ, mennyire stabil a bejövő tápod.
(#) Rafael válasza V.Cs. hozzászólására (») Dec 15, 2010 /

A zaj az természetesen a pedál effekttől is függ. Egy visszhang zajtalan, az erősebb torzító általában nagyobb alapzajjal jár, de sok mindenhez próbáltam és kicsit gyanúsan zajos féle. (Hallottam olyan cuccnál is zajt ahol nem kellett volna. Pedig eredetileg ezt egy elég jó zajszűrőnek ígérték.) Van pl.: egy olyan kompresszorom és torzítóm amik utálják egymást, konkrétan ez a két cucc erősen morog együtt akkor is amikor testre kötöm a bemenetet, de külön-külön nem okoznak ilyen morgást más pedálokkal.
(#) V.Cs. válasza Rafael hozzászólására (») Dec 15, 2010 /

Igen, ahogy írod, utálják egymást.
Illetve gond lehet a földhurok is, ami sajna létre jön, az egyik út a negativ táp, a másik a Jack dugókon keresztül.
Erre sajna csak az a megoldás, ha a negatívok sincsenek közösítve...
Régóta foglalkozok gitár, erősítők, hangosítás témával, de legjobban néhány darab 9V-os akkuval jársz
(#) JnCon válasza Rafael hozzászólására (») Dec 17, 2010 /

Ha teljesen korrekt és zajtalan tápot akarsz akkor a szekunder tekercseknek is külön kell lenniük, galvanikusan elválasztva (pont a földhurok és az esetleg eltérő polaritások miatt).
A profi tápok ilyenek.
A hosszú tápkábeleken elég rendesen össze tud gyűlni a zaj, ráadásul néhány pedált nem tudsz egyszerűen közösíteni (pl. Line6 pedálokat csak szeparált tápegységekről lehet működtetni).
Persze a semminél az is többet ér, ha a fesz. szabályzókat külön veszed. Viszont arra számíts, hogy elég rendesen fog melegedni a cucc.
(#) ZSozsóó válasza JnCon hozzászólására (») Dec 18, 2010 /

Pontosan így van! A stabilizátor áramkörök, stab IC-k is csak akkor jelentenek némi megváltást, ha a tápvezeték pedál felőli oldalán vannak. Ha a hálozat/adapter/trafó stb felőlin, és indul onnan 2m kanóc, akkor az hajlamos összeszedni ezt azt. Józan ésszel belátható.
Amit én tenni szoktam:
- szétszedem a gyári adaptert, fokozatkapcsoló kioperál, legnagyobbra rátesz
- diódák gyorskapcsoló vagy schottky-ra kicserél, párhuzamba velük 1-10nF (schottky nál nem fontos)
- gyári puffer kihajít , párhuzamban 2db 470µF low esr 105 fokos kondi. (bőőven elég)
- vezeték kihajít, nagyobb keresztmetszetűre cserél
Amit teszek még:
- ha stabilizátort használok ,akkor azt az áramkörbe operálom be
- érdemes elgondolkozni azon, hogy a földhurok elkerülése végett csak mondjuk a +t vinni oda midnen pedálhoz, egy csatlakozón a -t is,(tehát egy mondjuk a "master", annak van +,- a is, a többi a "slave",azoknak csak -) így a többi pedál a felfűzéskor a jel jack dugón keresztül kaphat -t. Nem a legszerencsésebb, az lenne a legjobb, ha inkább a jelföld lenne megszakítva szerintem, azt is meg lehetne próbálni.Ám a hurok is csak akkor gáz, ha van ami brummot, zavart hozzon létre a hurkon...kísérletezni kell, mese nincs.
Persze a legkorrektebb ,ha pedálonként külön külön trafó van, ahogy JnCon írta, a tápban a földek nincsenek összekötve, így aztán nem lehet galiba. Lomexbe nézz be, egyik nap láttam a webshopon a leértékelt trafók között valami 70.- ért talán 4,2VA-s 12V os trafót, ha jól emlékszem. Nem biztos, hogy van nekik még, de ennyi pénzért érdemes megkérdezni!!!(elnézést, ezt Rafaelnek!!)

Zsolti
(#) skero hozzászólása Dec 18, 2010 /

Sziasztok! Azt szeretném kérdezni ,hogy a linkelt kapcsolásban lévő tranzisztorokat kiválthatnám BDT64 és 65C -vel?Bővebben: Link
(#) magitor válasza skero hozzászólására (») Dec 18, 2010 / 1

Igen, szerintem, csak arra figyelj hogy a bdt64 es 60V+ max ot bír ki tehát jóval azalatt a teljesítmény alatt kapjon tápfeszt, viszont szerintem ez a végfok nem éppen legjobb gitározni, nekem nem jött be, fetes előfokkal sem.
(#) skero válasza magitor hozzászólására (») Dec 19, 2010 /

Bocsánat ,rosszul fogalmaztam A BDT 64 ből is C -s van és a BDT 65 ből is. Így nem lehet gond a 60V sem. Köszönöm a segítséget. Már más is mondta ,hogy válasszak másik kapcsolást .
(#) EcoPityu hozzászólása Dec 19, 2010 /

Sziasztok!
Tényleg ekkora májer ez az OC44-es Ge tranyó? Lehet összerakok egy treble boostert, és akkor már klasszikus Ge tranyós kapcsolást kéne...
Viszont alapkapcsolást találtam, földelt /közös/ emitterest , mezei NPN tranyával, de mitől treble az a booster? Talán úgy oldják meg, hogy jó kicsi kicsatoló kondit alkalmaznak, és utána előterhelnek egy ellenállattal?
A másik, hogy AC 128-am van egy rakat, meg TESLA 104NU70, 105NU70, meg 106NU70-em, OC1079-em..
Tudtok-e jó kis Booster kapcsolást Ge tranyóval?
Vagy csak egy síma "közös" emitteres alapkapcsolást építsek kicsi kicsatolóval?

Köszi!
(#) ZSozsóó válasza EcoPityu hozzászólására (») Dec 19, 2010 /

Szia!

Kb erről van szó igen, a bemeneti csatló szokott kicsi lenni egy treble boosternél általában, de a kimenetivel is lehet játszani szerintem. Talán nem rottyan be annyira, ha a bemeneti a kicsi? Próbáld ki, aztán mindent maxra a jtm45-ön és elé a boostert

Zsolti
(#) EcoPityu válasza ZSozsóó hozzászólására (») Dec 19, 2010 /

Szia!
Köszi a tanácsot, és megerősítést!
Csak vicceskedni akartál, hogy:
Idézet:
„aztán mindent maxra a jtm45-ön és elé a boostert”

, avagy láttad már, hogy mi is van itt utánépítve?
Látsd lent!
Ja még egy kérdés:
Mekkora szentségtörés kombóba piezót tenni magaskiegészítés címszóval?

Én soha nem vicceskedek! Ha vintage cuccokról van szó, főleg nem!!! Látom valami 4 bementű cucc, valószínűleg akkor a jtm45-el nem álok messze az igazságtól! Gondoltam, hogy treble boostert valami ilyesmi elé akarsz kötni, óborhoz a lopó alapon... Biztos jól szólós cucc.
Nekem álmom egyet összedobni, egy kombinált fejemben már van egy 1987x áramkör, de még nem tudtam megkergetni otthon. V30 412...nem egyszomszédbarát motyó.
Bővebben: Link
Bővebben: Link
Mesélj a tiédről!!
Szentségtörésnek meg szentségtörés, bár basszus cuccokban van, de ,ha úgy szól jól?! :nemtudom: Mással ne foglalkozz, csak a végső szanddal!
(#) ZSozsóó hozzászólása Dec 19, 2010 /

Sziasztok!

J201 kergetőknek lomexnél megjelent a j201 újra, 29.- nettó forintért 21-09-82 cikkszámon! Megjött nekem is a banzai-tól a rakat j201-em, ha valakinek csak pár darab kell és nem akar csak ezért rendelni a lomextől, akkor levélként tudok küldeni postával. Sajnos én nem ilyen olcsón vettem, de bekerülési áron odaadom bárkinek. Akit érdekel , keressen privátban. Nem tudom ezek a lomexes fiúk honnan szerzik!
(#) EcoPityu válasza ZSozsóó hozzászólására (») Dec 19, 2010 /

Nagyon szép a kis cuccod!
Teljesen saját a fej is? Belül mi van? (Linkelj, ha van róla belcsíny!)Jó a felirat-"márkanév"! Kivágtad, vagy dekoros munka?
Azon a 4x12-es ládán szerintem még egy 15W-os fejecske sem szomszédbarát!

Mondtad, hogy
Idézet:
„Mesélj a tiédről!!”

Meséljenek a képek! Minden linket, és zip-et nézz végig!
A doboza kicsi olcsó, jó!

Itt már feltettem

Saját a fej, amennyiben annak lehet nevezni, marshall alapokon nyugszik, nem árulok el vele nagy titkot, a dizájn is kb ezt tükrözi.
1987x, 2203, meg ezek elé egy boost áramkör külön jacken. Tone stack utáni hangerő meg egy zajzár, a nagy gainre jól jön, nehogy besípoljon nagy hangerőn "adásszünetben". EL34 PP.
CNC-s a felirat, az egész tulajdonképpen cnc-vel készült, a doboz, az előlap(gravír), a sasszi...

Ötletes a megoldása a dobozodnak!
(#) MrEternity hozzászólása Dec 25, 2010 /

helló!

új vagyok még,és lenne egy kérdésem!
gitárba szeretnék beépíteni egy 6,3-as stereo aljzatot,aminek ugye három fülecskéje van.
linkbe mellékelve hogy milyen aljzatrol lenne szó.
kérdésem:melyik fül mire jó--->hogy kössem be?

válaszokat várom,és köszönöm!! Bővebben: Link
(#) ZSozsóó válasza MrEternity hozzászólására (») Dec 25, 2010 /

Szia!

Műszerrel csipogd ki melyik fül tartozik hozzá és úgy kösd be. A maradék "kallantyú" neked nem fog kelleni,mivel a gitár monó jelet ad.

Zsolti
(#) MrEternity válasza ZSozsóó hozzászólására (») Dec 25, 2010 /

kössz a gyors választ,így fogok enni!
(#) skero válasza MrEternity hozzászólására (») Dec 25, 2010 /

Jó étvágyat.
(#) kefe13 válasza skero hozzászólására (») Dec 25, 2010 /

, felvisítottam
Kellemes fás ünnepet mindenkinek !
(#) skero válasza kefe13 hozzászólására (») Dec 25, 2010 /

Viszont!
(#) magneto hozzászólása Dec 28, 2010 /

Sziasztok!
Gondoltam megosztom veletek a legújabb "kreációmat". Még a doboz van meg a szerelvényekkel, de az elektronika hamarosan belekerül...
(#) ZSozsóó válasza magneto hozzászólására (») Dec 29, 2010 /

Szia!

Gratulálok! Szép, igényes munka! Hangot is ossz meg majd róla velünk kérlek!
Gratula még egyszer!

Zsolti
Következő: »»   147 / 316
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem