Fórum témák
» Több friss téma |
Szia!
Ha engem kérdezel alapvetően nincs értelme ezzel az egész "kicserélem-egy-az-egyben-a-jfetet-a-csővel" macerának. Persze ez csak az én véleményem, minden mondatom után odatehető!!! Ami itt nem tetszik, az a 82kOhmos source ellenállások, elég nagynak tűnnek, nem nagyon tudom mire vélni. Na meg a tone stack előtt az az 1:10-es osztás is kicsit durvának tűnik (bár a tápfeszültség kellően nagy,nekem ekkora osztás soha nem kellett,pedig ekkora tápfeszt alkalmazok, hogy nehogy túlvezéreljem a source követőt;Q7), a csöveknél a 100Vos jelek mellett még megértem, de itt? Ez nyilvánvalóan egy olyan ember kapcsolása, aki nem sokat ért az egészhez, csak egyszerűen kicserélte a triódákat jfetre, nomeg a katódokban sem 82kOhm van eredetileg szerintem 4,7nF- al átblokkolva. Szerintem kár időt pazarolni rá, nem fog különbül szólni, mint a dr boogey. Ha mindenképpen meg akarod építeni, akkor segítek neked, hogy csináld, hogy valami épkézláb hang kijöjjön belőle,ami legalább a "szónikus" ujjlenyomatát tartalmazza a peavey cuccnak. Csak akkor megnézem mindjárt a 6505 rajzát.... Zs. ![]()
Bővebben: Link
Elkészültem az "átirattal", nem akarok senkit győzködni, flame-elni, ez szerény véleményeimet és tapasztalataimat tükrözi!!! Aki a javaslataimmal nem ért egyet, semmi esetre ne próbálja ki!!! Ajánlom a boogey -fanok figyelmébe a source bypass sturktúrát, a .pdf-ben szereplő első fokozat átvitele így jobban megfelel a 220k anód ellenállás, 1,8k katód ellenállás, 1µF hidegítéses fokozatnak, a második fokozat pedig abban az esetben érvényes, ha az anód ellenállás 100k!!! Ami miatt még mindig nem jó ez az áramkör (nem csak ez) az a tény, hogy a torzított hang lényege a csatolókondenzátorok feltöltésének és kisütésének időállandójában IS keresendő, így ha a csövek anód ellenállásának megfelelő értékű csatoló elemeket használunk(mint az ilyen emulátorokban mindig), az tévútra visz, a drain ellenálláshoz kellene őket "idomítani" (mivel a drain ellenállásunk nem 100 és 220k...hanem jóval kisebb, inkább az nX10k tartományban mozog, így itt is aránypárral át kellene mindent számolni, de mivel itt még a drain trimmer tekergetésével szoktak hangolni, ez eléggé bonyolult történet kezd lenni...). A probléma tehát összetett, jóval túlmutat azon, hogy egyszerűen jfetet teszek oda, ahol eddig cső volt. Ami lemaradt a .pdf-ből, J8 source követőnél R47=100k, ezt szerintem kísérletileg célszerű lejjebb venni, ez a fettől függ, hova fog beállni! Szerintem a jó kivezérelhetőség miatt a source jó ha olyan 12V körül van! Szkóppal lehetne optimalizálni...de felesleges ennyire el-rakéte tudományozni, ez csak gitár cucc ![]() ![]() Remélem tudtam kicsit segíteni, ha valakinek ötlete van, vagy észrevétele, báran jelezze! Zs. ![]()
Sziasztok, kicsit off. Indult egy erősítő modellezős fórum bookon, ha valakinek van kedve csatlakozzon.
(Remélem nem gáz egy ilyen dolog publikálása eme fórumon) Bővebben: Guitar Amp Modeling | Hungary A fémhúr rezgése legyen veletek ![]()
Sziasztok!
Végre volt egy kis időm, és termeltem! DALLAS RangeMaster mod. megépítése, retro kivitelben, volt a cél! Annó bemértem szkóppal a gitáromat, és a "G"-től felfele rohamosan csökkent, majd k.b. fele jelszint volt az "E"-hez képest! Tényleg szükség lehet a treble boosterre! A Dallas-ost mindenkinek ajánlom, főleg így Ge-tranyóval, 5-ös gitárhangerőig szépen erősít, de, ha odatépem 10-re, olyan jó kis overdrive-os hanja lesz, hogy szakad minden! ![]() Ím néhány kép , ízelítőnek: Pityu
Szia!
Nagyon igényes munka, gratulálok, látom igyekeztél régi alkatrészeket szerezni hozzá. ![]() ![]() Még egyszer gratula, nagyon szép művek kerülnek ki a kezed alól! Zs. ![]()
Szia megadnád kapcsolást ami alapján csináltad légyszíves, mármint moddal együtt
![]()
Bővebben: Link
Még jobban lecsontoztam az áramkört, gondolkoztam a tone stack meghajtó fokozaton, valószínűleg szerintem az volt a céljuk a tervezőknek, hogy egy "egyszeres erősítéssel", visszacsatolással lecsökkentsék a kimeneti ellenállást, hogy kis impedanciával hajtsák a tone stackot és vélhetően azért nem használtak katód követőt, hogy az ne kompresszáljon már a hangon, így kicsit nyersebb, zizisebb lehet...Magyarán ,ha a hatást nézzük, kivettem a fokozatot, mert az előtte levő fokozat kimeneti ellenállása úgyis ebbe a pár tíz kOhmos nagyságrendbe esik, a semmi nem kompresszál, ez a feltétel is megvan. A prezencet meg célszerű a tone stackhoz áthelyezni, klasszikus megoldás. Az utolsó erősítő fokozatot is levettem, mert amúgy is nagyon nagy lesz a jelszint(így akár 1-2V is lehet csúcsban a kimeneten, ha ez nem elég, betehető az utolsó erősítő fokozat) (főként, hogy az 1:10 es osztót kivettem a tone stack előtt (csökkentés- erősítés...) ) csak azt érnénk el vele, hogy a master potit épp csak meg kéne mozdítani és már ordítana ![]() ![]()
Köszi srácok az elismerést!
IGYEKSZEM!... ![]() Ma meg a SESSION kombómat nyirbáltam meg, hangszórók ki, magasság lecsökkent, szupi kis fej lett belőle! ![]() A DALLAS modifi, pedig csak annyi, hogy maradt a viszonylag még megfelelő becsatoló, és a kicsatolókat lehet váltogatni, így full range booster, avagy germanium overdrive-nak is lehet használni... Ja, a másik, hogy negatív testeléssel, NPN-re kapta az "átiratot"! Volt nekem NPN, és PNP Ge tranyóm is, de most ez lett az áldozat. Mindenkinek tudom ajánlani, hogyha különleges effekteket akar, szerezzen be némi Ge tranyó alapanyagot, teljesen más a hangja, mint bármely fémtokos, hát még ma. tokos tranyónak! Vaterán, szinte ingyen osztogatják, multkor 10db OC613 volt palettán, még én is licitáltam , de valaki megnyerte 3000-ért ![]() Pityu
Köszi!
Még lenne egy kérdésem: AC128 jó bele és mit kell a rajzon változtatni hogy jó legyen vele?
Szia!
Az AC128 az egy nagyon jó kis PNP Ge tranyó (a Fuzz Face-ben is az van ![]() A te kedvedért átrajzoltam a sajátomat, és akkor vettem észre, hogy a gyári "rajz" hibás, méghozzá a kondik polaritása rossz! Az enyémen már jó, mellesleg nem vagyok híve, még elemes eszközök esetén sem a pozitív testelésnek! Pityu
Nagyon szépen köszönöm.
Egyébként ma reggel találtam még pár Ge tranyót ezeket leírnád légyszíves hogy jók-e és mire? Nem nagyon találok datasheetet. Melyik lehet jó még a rangemasterbe: Orosz: M(pí)41, M(pí)40, (Bocsi nemtudok oroszul én pí jelnek nézem) Tungsram: OC104, OC107(fekete), AC187, AC125, OC1045A, Van még egy fekete tokos amire ez van írva: EF T 317 Köszönöm előre is a segítséget!
Helló. A single coil méretű humbucker-nek ugyan az a felépítése mint a sima humbucker-nek, csak kisebb helyre van összerakva (vékonyabb huzal, kisebb mágnesek), legalábbis én így tudom.
Gondoltam, hogy ugyan az a felépítése, csak milyen lehet.. (Hangra)
Hát az engem is érdekelne.
Kicsit kevesebb mély és több magas a magok kissebb távolsága miatt.
youtube-on lehet hallani ilyeneket.
Azok a sustainerek aktivak, azaz az egyik pickup visszacsatolásként szerepel (gerjeszti a hurt).
Azaz az egyik pickupon felvett jel egy része felerösitve visszakerül a másik pickup tekercsére, igy az gerjeszti a hurt, és meghosszabbitja annak a hangját. Valahol volt (talán itt is) egy komplett leirás - keresd a googlen.
Értem, köszi! Nem is olyan bonyolult dolog, akkor egyszerűen egy erősítő fokozat, amit gondolom nem árt visszacsatolni.
A kettő közt az lenne az összefüggés, ha a nyaki single helyett ilyen kis humbit rakok, az egyik fele használható-e singleként, a másik meg a sustainerként?
Persze a gerjesztö pickup csak kinézésre hasonlit a normálishoz, hiszen ide eleve egy alacsonyimpedanciás szerkezet kell. (Amit láttam, azokat mind ujra tekercselték).
Ja, szóval a rendes pickup nekem nem jó.. Értem. Akkor lehet könnyebb lenne mágnest szereznem, huzal van, ha alacsony impedanciás, akkor meg nem is kell olyan sok menet, mint rendes pickupra kéne..
Nemrég találtam ezt az olalt, innen szerintem tudsz rendelni mágneseket.
Nicsak, egy pillanat alatt megtaláltam, hogy hol láttam (korábban még csak nem is kerestem, gondolván, hogy nekifogsz te is keresni.
Itt van a leirás: DIY sustainer ![]()
Helló mindenkinek. Napokban találtam rá a Boss SD-1 overdrive-ra. Valaki már megépítette? Ha igen akkor milyen tranzisztort illene bele tenni? Meg még egy olyan kérdésem lenne, hogy a hangszínszabályzót hogyan módosítsam ha basszusgitárhoz szeretném használni? Tudom hogy okvetlenül nem kell változtatni rajta, de ha már összerakom akkor szóljon jól
![]()
Szia!
A tranzisztor típusa teljesen mindegy, ha rám hallgatsz, bármilyen kis jelű npn, de akár jFetet is bepróbálhatsz oda, kísérletezhetsz vele bátran. Hangszín szerintem jó lesz basszusgitárhoz is, esetleg a 27nanóval kísérletezhetsz,feljebb ,lejjebb, akár egy kapcsolóval megoldhatsz 2 hangzást is (párhuzamosan kötni két kondit ,ilyenkor nem szabad elfelejteni a kapcsolt kondenzátorral sorba kötni valami jó nagy ellenállást, pl 1M-t és tulajdonképpen azt zárni rövidre, így nem lesz csettenés, puffanás kapcsoláskor)! Ilyen ötleteim lennének...Zs. ![]()
Helló. Kösz a tippeket! Ki is próbálom majd amiket őket.
![]()
Nézzétek meg és rugaszkodjunk el egy pillanatra a valóságtól
![]()
Helló !
Nem tudja valaki megmondani hogy a "crunch" és az "overdriven" közt mi a különbség ? A technikai megoldását kérdezném, szóval mit kavarnak a csöveknél, magyarul. Kösz !
Helló mindenkinek. Valaki nem tud egy olyan kapcsolást, ami a játszott hangnál egy oktávval lejjebbi hangot adja ki? Olyasmi mint egy Boss OC-2 csak egy oktávval meg beszerezhető alkatrészekkel. Előre is köszönöm.
Erre azt írják, hogy octave down:
MXR Blue Box A PDF-ben ott van a teljes dokumentáció. Ahogy elnéztem, teljesen hozzáférhető alkatrészekből van összerakva.
Helló. Köszönöm, csak sajnos ez egyben egy fuzz pedál is, de én meg "tiszta" hangút akarnék csinálni.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |