Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Gitár torzító / Effekt / Erősítő / Pickup
Lapozás: OK   77 / 316
(#) kefe13 válasza ZSozsóó hozzászólására (») Márc 6, 2010 /
 
Re.
Mivel elég buta vagyok a dolgokhoz, itt a kit leírás és a kapcsi rajz. Szal optós.

004.JPG
    
(#) ZSozsóó válasza kefe13 hozzászólására (») Márc 6, 2010 /
 
Na, eszembe sem jutott az OTA Mindenesetre jól szólhat A digi beléről nincs kedved valamikor majd egy képet csinálni? Kíváncsi lennék kb hogy oldották meg a kérdést
(#) kefe13 válasza ZSozsóó hozzászólására (») Márc 6, 2010 /
 
Dede, jrc4558 van mindkettőben, ugyebár használtan vettem mindkettől nagyon olcsón, szal belenéztem, ha nem felejtem holnap csonalok fotót a belekről . (lehet hogy tanulgatnom kéne ? , de minek ha működik minden )
(#) karpi válasza kefe13 hozzászólására (») Márc 6, 2010 /
 
Evvel a kapcsolassal ,marmint az OTA-s reszt
vezerelve lehet , Ring Modulatort,kompreszort,expandort is epiteni.Csak a vezerlo oszcilatort kell szelesebb hatarok kozott mukodtetni a ringmdulatorhoz.A kompreszor/expandorhoz meg egy burkologorbe generator kell .Ezt le lehet masolni egy kompreszor kapcs-rajzrol a netrol.
Epietetem egyet egy analog gitarprocesszorba es jol mukodott.
Aztan epitettem sztereo eloerosito IC-vel aminel minden feszultsegvezerelt ,igy a hangszint mely/magast az amplitodoi es a panoramazast is automatizalni lehet.
Aztan most ott vannak valahol a polcon .
Egy jo kompreszort aminel minden allithato lessz fogok epiteni .A proceszoraimba es pedalokba nincs megfelelo beallithatosagu kompreszorom.Hianyzik a kulon felfutasi ido.a kulon lecsenges ,hangszin a kimeneten es hangszin EQ a vezerlo burkologorbe generator elott ami a komprimalni kivat savot valasztana ki .Azzal a sztereo IC-vel akarom megepiteni avval lenne legszimplabb.

OTA-val van meg egy mukodo Wah efektem egy pedalt kell szerezzek hozza amibe beleszereljem az optikus Led/fotodiodat ami most van nagyon nehezen allithato labbal mivel nagyon kicsi az elmozdulasi szog .Savszelesseget,alap hangszint ,josagot ,efekt melyeseget lehet allitani szeles hatarokon belul.
(#) ZSozsóó válasza kefe13 hozzászólására (») Márc 7, 2010 /
 
Hello!

Engem igazából az érdekel, hogy egyes marketing szövegekhez milyen fizikai tartalom párosul. Érdekelne a kapcsolási rajz is, ha tudsz olyat, hogy először előről, aztán nyákról egy képet, kb egy szögből mindkettőt, onnan már csak egy kis fotoshop, tükrözés, átlátszóvá tevés és vissza lehet követni a rajzot..Csak érdeklődés szinten érdekel, hogy mi lehet benne, de akár vissza is rajzolhatjuk Hátha van benne valami eget rengető technikai megoldás.

Zsolti
(#) 187BodyGuard hozzászólása Márc 7, 2010 /
 
Sziasztok!

Azért írok, mert egy tavaj épített erősítőm előfokja elég egyengécske, teljes húrkipengetésnél mintha "lefulladna" elmegy a hangja. Ezt azóta csinálja, amióta nem strat gitárral tolom rajta. Amúgy is újra akartam építeni az előfokozatot valami keményebb torzítású efektel fűszerezve. Elkezdtem kísérletezni újfajta torzítókkal, de még nem sikerült elég METÁLT gyártani. :vigyor1: Tudnátok-e segíteni abban, hogy 2db ECC83 vagy ECC85 felhasználásával (inkább ECC85 mert abból van egy zsáknyi) hogy lehetne valami HEAVY METAL cuccost építeni? A tápfesz az adott +212V Mellékeltem képet az erősítőről, és a torzító bétájáról is. Tettem fel hangmintát is a torzítóról. Eddig ez volt a legütősebb amit csővel megtudtam valósítani. Csak nekem olyan kéne amivel lehet "visíttatni" a gitárt. Ennek eddig csak annyi baja volt hogy kicsit magas volt az alapzaja, de feltételezem azért is lehet ez mert térben szereltem a cuccost, de ha diodák nincsenek a kimeneten akkor nincs zaja.
Az alap elvárás az lenne a torzítótól, hogy lehessen Overdrive/Distortion üzemmódban működtetni, és lehessen szabályozni a torzítást.

Az erősítőnek 2 csatornája van A és B az A lenne a torzított OD/DIST. csatorna és a B lenne a tiszta vagy Overdrive.
(#) Bassmester válasza 187BodyGuard hozzászólására (») Márc 7, 2010 /
 
Hali!

Vagány kis erőlködőt csitáltál. Gratula
Meg lehet vadítani az ECC85-öt is, de el kell játszani az alkatrész értékekkel. Ha egy ECC83 kapcsolásban használod a 85-öt, akkor jóval szolídabb, simább, színtelenebb hangot kapsz, jóval kisebb gain-nel.
Egyébként én is szívesen elcserélném valakivel a 85-eimet 83-ra. Előbbiből van kb három maréknyi zsír új, dobozos Tungsram, utóbbiból csak 4 db árválkodik nálam
(#) 187BodyGuard válasza Bassmester hozzászólására (») Márc 7, 2010 /
 
Igen, ezt néztem mert többféle dupla triodára építkeztem már:
-ECC82 17u
-ECC83 100u
-ECC85 55u
-PCC189 31u

Az ECC83-ra még nem akarok nagyon alapozni, mert sok pénzbe fáj és ECC85 ből meg van itthon jópár darab.
Előbb vagy utóbb úgy is át kell térjek másik csövekre tehát ECC85 helyett 83 és PL504 helyett EL34 a kimenőt is direkt így készítettem el. Amíg nincs pénz, meg van még csövem, minek alakítgassam át másik csövekre?
(#) Bassmester válasza 187BodyGuard hozzászólására (») Márc 7, 2010 /
 
Hát igen, ezzel én is így vagyok. Azt preferálom, ami éppen rendelkezésemre áll
Ha végre elkészülök a bass-kombómmal, akkor nekiállok egy majdnem fullcsöves gitárfejnek is. (az is kapcsolótápos lesz)
Havertól kaptam 6p3sz-e csöveket (ruszki 6L6) és ezekből szeretnék valami jóféle dolgot építeni. Egyenlőre a lehetséges kapcsolásokat gyüjtögetem hozzá.
(#) ZSozsóó válasza Bassmester hozzászólására (») Márc 7, 2010 /
 
Hello!

6p3sz -el vigyázz ,nem teljesen kompatibilis a 6L6-al! Kicsit szolídabb feszültséget illik neki adni, de gyébként jó cső

Zsolti
(#) ZSozsóó válasza 187BodyGuard hozzászólására (») Márc 7, 2010 /
 
Hello!

2db Ecc83 vagy 85, simán a recto eleje, ott van 4 aktív erősítő trióda, a tone stack után vagy mosfetet teszel source követőnek, pl irf830 vagy társai, vagy kicsatolsz az anódból. Szerintem a recto elég metál A 212V feszültség is elég kicsi, szóval hamar torzulni fog. Diódára 4 erősítő fokozat esetén neked nem lesz szükséged, az biztos, akkor azért nagy a zaj, mert a jeled, ami limitálódik a diódán, összemérhető a zajjal. ha meg cső torzít, ott tocsogós 10V ok vannak, ott egy pártíz- pár mV os zajjel nem hallatszik.

Zsolti
(#) karpi válasza 187BodyGuard hozzászólására (») Márc 7, 2010 /
 
Ott a Mesa Boogie Dual Rectifier ...kapcsolasi rajza annak megepited az eloerosito/torzitio/ hangszinezo reszeit.
Metal "hangzas" nem nagyon visit mert igencsak ki van vagva a kozepe epen ahol a gitar szolna.Tulajdonkeppen egy 'soft'' hangzas ritmus gitarhoz .
Egy ''chorus" vagy egy ''çomb filter''-rel (harmoniser helyett) megjelennek kiemelkednek a kivant harmonikusok amival lehet ''visitani'' .
(#) Bassmester válasza ZSozsóó hozzászólására (») Márc 7, 2010 /
 
Hali!

Igen, néztem az adatlapját, ahol 250V-ot írnak neki.
Ezt egy kicsit keveslem is, de ha ennyi, akkor ennyi.
Végül is gitárhoz nem kell olyan nagy power, mint bass-hoz, ezért nekem elég lesz a kb 30W is.
(#) 187BodyGuard válasza ZSozsóó hozzászólására (») Márc 7, 2010 /
 
Tudnál egy kapcsolást mellékelni? mert nem hangzik rosszúl, csak akkor annyi a full cső erősítő elvnek. Persze érdekel a dolog.
(#) Jama válasza witti hozzászólására (») Márc 7, 2010 /
 
Hello

először is köszi a segítséget, amúgy igen a végfokra tükörképe került rá, és a beültetési rajz alapján raktam össze, a tda2030a amit össze raktam ezt alapján készült el. Bővebben: Link

és a kép alapján ültettem be.
(#) witti válasza Jama hozzászólására (») Márc 7, 2010 /
 
Ezek szerint jó hozzá az a sima táp.
(#) kefe13 válasza ZSozsóó hozzászólására (») Márc 7, 2010 /
 
Csao.
Lefotóztam a grunge ot, nem tudom eléggé látható e.
(#) 187BodyGuard válasza kefe13 hozzászólására (») Márc 7, 2010 /
 
Nekem DigiTech The Weapon van és az teljesen PIC-ezett. Nem szedtem szét a garancia miatt, de a lábkapcsolónál belátni, és ott figyelnek a különböző mikrokontrollerek meg digitális IC-k meg PIC-ek. Hasznos kis pedál, sokféle effektel. (Disturbed Signature pedal)
(#) ZSozsóó válasza 187BodyGuard hozzászólására (») Márc 7, 2010 /
 
Hello!

Bővebben: Link

Az első rajz kell neked, kapcsolót vagy teszel bele vagy nem, ki kell sakkozni melyik hangzás tetszik, szerintem úgysem nagyon kapcsolgat az ember. ha meg igen, akkor ldr vagy relé. V3b helyére meg beteszel egy IRF830 at, úgy, hogy Anód = Drain , Rács = Gate , Katód = source. Menni fog, persze a mosfet lapkáját aztán nem fogdosni, mert az már tápon van. A 220k-s anódellenállásokkal lehet érdemesebb lejjebb menni olyan kis tápfesznél, én 100k-t tennék be. Ha meg teljesen csövest akarsz, akkor kell még egy ecc, aminek csak az egyik felét használod source követőnek, ahogy a rajzon van.

Zsolti
(#) 187BodyGuard válasza ZSozsóó hozzászólására (») Márc 7, 2010 /
 
Köszi válaszod, most délután kisakkoztam egy jó hangzást, csak az a baj hogy 12AX7-el jobban szólna mert így kicsi a GAIN
Lehet mégis csak ECC83-ra kell alapozni, mert szerintem ezzel a megoldással simán lehetne Heavy Metal hangzása nagyobb GAIN-nál. Mellékeltem a rajzot, ami most ezt a hangzást csinálja.
(#) ZSozsóó válasza kefe13 hozzászólására (») Márc 7, 2010 /
 
Hello!

Fain, köszi, de én igazából a hot head-ra gondoltam A grunge rajza az többé kevésbé elérhető. A hh ról is találtam ,de kíváncsi lennék, tényleg az van e benne.

Zsolti
(#) ZSozsóó válasza 187BodyGuard hozzászólására (») Márc 7, 2010 /
 
Hello!

Miért nem teszel bele ecc83-at? A 85 nem igazán jó ilyen célra. Szerintem a 83akkal nagyon nagy hangzást lehet csinálni, 2db-al már a pokolok torzítása is előhozható. Mindenféle diódás nyavalya nélkül.

Zsolti
(#) Jama válasza witti hozzászólására (») Márc 7, 2010 /
 
Hello


Nos most ott tartok hogy össze raktam kis kábelekkel mindent a minimálisra csökkentve, arra is rájöttem hogy a zizegő búgó hang a volume poti felől jön a kimeneti ágából, minél jobban közelítek felé annál jobban recseg.
valamelyest halkul a recsegés ha megfogom a földet vagy akar a tda2030a hűtőbordáját. nem tudom mitől lehet, amúgy tökéletesen működik.
ja igen rákötöttem az itthoni PC erősítőre ott zúgás mentesen ment a dolog. ha csak az erősítőt probálom az is jól megy de ha a kettőt össze kötöm akkor már recseg búg.

Összekötés:
+ = előerősítő és ugyan ez a + megy az erősítőbe is,
szóval közös,

Föld, az is közös kiegészülve a hangfal földjével.

Mit szúrhatok el?
(#) 187BodyGuard válasza ZSozsóó hozzászólására (») Márc 7, 2010 /
 
Hát, azért ECC85-öt használok, mert sajnos nincs pénzem ECC83-ra. Piszok drágán adják. Ahogy néztem az árakat a hajam égnek állt! Egy ismerősömtől kaptam egy kapcsolást, amit ő tervezett 2db ECC83-al megy és elég metál hangzása van. csak egy a baj vele hogy az 240V táppal működik. nekem meg 200-212V áll rendelkezésemre. De erősen gondolkozom rajta, hogy lehet hogy azt fogom beleépíteni, legfeljebb nem lesz akkora a GAIN. Cornford Copy
(#) ZSozsóó válasza 187BodyGuard hozzászólására (») Márc 7, 2010 /
 
Hát igen, egy jó 12ax7 ért 6k-t is elkérnek. De aki majmot vesz ,az adjon neki banánt, mert különben nem táncol Érdemes áldozni rá, az tuti. 240 helyett a 210bőven jó de pl a recto- ban 400V ok vannak, ahelyett a 210 már kicsit gáz. De attól függetlenül megy. Ha kevés a gain, akkor csökkenteni kell a 3ik fokozat katód ellenállását, 3,3k körüli érték a tipikus az engl fejekben,de ott 330k az anód ellenállás is emellett.
Át is blokkolható 1µF körüli kapaccal a csökkentés után, itt már sok varia nem lehet, esetleg csökkenteni 820R-1.1k ig a többi fokozat katód ellenálásait, de az már tényleg az őrület gain kategória, főleg a mélyeknél.
Ha ez nem elég, akkor semmi nem lesz az.
(#) kefe13 válasza ZSozsóó hozzászólására (») Márc 7, 2010 /
 
Csao.
Lefotóztam a hot hedet is.
(#) ZSozsóó válasza kefe13 hozzászólására (») Márc 7, 2010 /
 
Hello!

Köszi, megegyezik azzal a rajzzal, amit találtam. Tulajdonképpen egy DS-1, az eredeti tone áramkört kb meghagyták magas potinak, a mély meg kapott egy girátort a végén, tulajdonképpen ennyi.
Köszi még egyszer

Zsolti
(#) Jama hozzászólása Márc 7, 2010 /
 
sziasztok

Valahogy sikerölt az üzemben levő tda2030a erősítő működése közben össze érinteni valamelyik lábait.

és most ha bekapcsolom halkan szól csak, és pár másodperc alatt tűz forróra melegszik a hűtőborda. kinyírtam? vagy mit tehettem tönkre?
(#) Bassmester válasza Jama hozzászólására (») Márc 7, 2010 /
 
Nos, valószínű hogy csak IC cserével tudod orvosolni a problémát :yes:
(#) Jama válasza Bassmester hozzászólására (») Márc 7, 2010 /
 
hát akkor holnap veszek egy másikat

nem tudod mitől lehet hogy, hogyha közelítem a kezem a volume potihoz elkezd még hangosabban búgni? konkrétan a középső lábnál.

földel lehet valami gubanc?
Következő: »»   77 / 316
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem