Üdv.
A fenti tv-ben A68ESF 002X11 képcső van ami valószínűleg elhalálozott, ugyanis nincs benne piros szín, még ha felcserélem egy másik ágyú meghajtásával akkor sem. Azt olvastam ezekről a csövekről, hogy egy nagy rakás ******. A kérdésem a következő lenne, bele lehetne-e tenni más 110 fokos csövet? Ha a cső lábkiosztása nem megfelelő akkor a CRT panelon átkötném a lábakat. Vagy esetleg mit lehetne vele kezdeni? Segítségeiteket előre is köszönöm.
Üdv. Peti :
Moderálva.
szamóca
Biztos vagy benne?
Mert nekem ven egy jó öreg szadi módszerem, hogy a katódot leteszem talajra és mérem az áramot. Ennek jó képcsönél több ma-nek kell lennei. De ezt csak rövid ideig mert se katód se a sorkimenő nem kedveli
Üdv. Több Tv szerelő ismerősömmel is beszéltem akik a képcsőre gyanakodtak. Én nem vagyok tv szerelő, csak hobbiból javítok tv-ket, elektro-, elektronikai műszerész vagyok.
Szia!
Egy ugyanolyan átmérőjű és ívelésű csővel helyettesítheted. A tekercsek ellenállásainak is nagyjából passzolniuk kell.
Szerintem is kicserélheted ív,átmérő alapján.Én FUNAI 51 cm-es TV-be lengyel képcsövet tettem úgy hogy a képcső nyakán lévő panelon elvégeztem a szükséges átkötéseket.Ez 8-10 éve volt és a mai napig tökéletesen üzemel.