Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hangszóró probléma
Lapozás: OK   37 / 42
(#) forma3 hozzászólása Júl 2, 2012 /
 
Sziasztok!

Hallottatok már "Harmonie" nevű hangfalról? Ez, körül belül hogy szólhat? Mivel régi ovál papírmembrános, az azt jelenti hogy az érzékenysége elég nagy, ugye?
Bővebben: Link
(#) ptesza válasza maestro hozzászólására (») Júl 2, 2012 /
 
A 8"-os Noir 2 nem olyan rossz.
(#) forma3 hozzászólása Júl 3, 2012 /
 
És ezeknek a régi hangszóróknak tényleg olyan nagy az érzékenységük? Ezekszerint nem csak a tekercselés határozza meg, hanem mert a papírszélű membrán jobban berezeg?
(#) maestro válasza ptesza hozzászólására (») Júl 3, 2012 /
 
Gondoltam, hogy a 20 cm-es az biztos jobb a többinél, de én inkább a kicsikre, a 13 cm-esekre gondoltam. a 20 cm-es már 2000Ft/db lehet így akciósan is.
Lényegében az a kérdés, hogy polipropilén vagy papír membrán, illetve ez az FX?
A papír és a polipropilén membrános 1400Ft máshol, az FX hangszórók meg 1700Ft körül mozognak árban.

forma3: Tetszik a személyes adatod. Miért nem választottál más felhasználónevet?
Egyébként én úgy látom, hogy az az aukció már lezárult.
(#) bancsi15 hozzászólása Júl 11, 2012 /
 
Sziasztok!

Kocsi ajtóba kerülne beépítésre hangszóró. A későbbi javítások miatt, ha el kellene távolítani csatlakozóval szeretném ellátni. Milyen csatlakozót ajánlanátok?
Kb. 40W lehet a max. teljesítmény. RCA esetleg?
Köszi
(#) ptesza válasza bancsi15 hozzászólására (») Júl 11, 2012 /
 
Csoki ?
(#) reloop válasza bancsi15 hozzászólására (») Júl 11, 2012 /
 
(#) Inhouse válasza bancsi15 hozzászólására (») Júl 11, 2012 /
 
Nehéz elképzelni, mit is akarsz...
A hangszórók zöme (szerintem az autóba építhető összes) sarus, vagy más módon képes vezetéket fogadni forrasztás nélkül. Tehát saruval rakod fel, vagy megnyomós és csak le kell forrasztani a végét, hogy ne legyen szőrös, vagy lehet csavaros is...
Ha ajtópanel lesz és azt akarod bonthatóra csinálni, akkor lehet ez: csúszósaru házzal
Az RCA nem szerencsés erre a célra, bár egy minőségibb, robosztus fém dugó valószínű elbírná...inkább gagyi szobai cuccokba raknak ilyet...

Üdv
Inhouse
(#) ozzy76 hozzászólása Júl 20, 2012 /
 
Helló mindenkinek!
Van egy schneider midi 2225-ös hifim és annak a gyári hangszorói valamiért torzítanak ha az equalizeren feltolom a 100 hz-et , akkor csak fél hangerőig bírja mert onnantól már tórzít ha viszont csak az 1khz-et meg a 10khz-et tolom fel akkor simán bírja maxon. Először arra gondoltam hogy hátha csak valahol elvan szakadva a papírszél , de nem az hibátlan , valami ötletetek van?
(#) ozzy76 válasza CéCó hozzászólására (») Júl 20, 2012 /
 
Csak a mélynyomó torzít? Mert akkor valami a tekercsével van
(#) teddysnow hozzászólása Júl 20, 2012 /
 
Semmi baja nincs. Az a kb. 10 cm-es hangszóró ennyit tud.
(#) ozzy76 hozzászólása Júl 20, 2012 /
 
Üdv! Ezt nekem írtad?
(#) teddysnow válasza ozzy76 hozzászólására (») Júl 20, 2012 /
 
Szia

Annak aki hibásnak gondolja
(#) ozzy76 válasza teddysnow hozzászólására (») Júl 20, 2012 /
 
Üdv!
Csak ezért kérdeztem mert én úgytudom a gyári hifiknek a hangszorójának nem szabadna torzítani, milyet kéne vennem vagy szereznem hogy, jó legyen a jelenlegi 4ohm és 3 w , egy 4 ohm és 10 vattos jó lenne ?
(#) teddysnow válasza ozzy76 hozzászólására (») Júl 20, 2012 /
 
"gyári hifiknek a hangszorójának nem szabadna torzítani" Egy fordított példa: az autók végsebessége sem annyi, mint amit a sebességmérőjük mérni képes.
Miért torzít?
Az a helyzet, hogy, ha nagyobb hangszórót teszel rá (16-20 cm-est) akkor meg a hifi erősítője fog 100Hz-es emelésnél, nagy hangerőn torzítani. Ez nyugodt zenehallgatásra van kitalálva. Természetesen szerintem.
(#) ozzy76 válasza teddysnow hozzászólására (») Júl 21, 2012 /
 
Okés , akkor inkább hagyom így ahogy van , inkább akkor alapon hagyom az equalizert
(#) vissza01 hozzászólása Szept 17, 2012 /
 
sziasztok. tehát búg a hangszóró ha az erősítő miatt. Eddig tökéletesen működött. Ott rontottam el az egészet, hogy a mély hangszórókábelt és a magas hangszórókábelt összesodortam és bedugtam egy mélynyomóba. És persze az erősítőbe mind a kettő kábelt bedugtam és egy pár pillanatig elértem a kívánt hatást, mély és magas hang is észlelhető volt a mélynyomóból. De a aztán már csak a mély szólt. Amikor vissza csináltam az egészet a hangszóró csak búúúgott. és azóta is csak a mély szól. :/
(#) ODU válasza vissza01 hozzászólására (») Szept 17, 2012 /
 
Szia, nem akarlak elkeseríteni, de ez a téma hamarosan törölve lesz....
Próbáld ki a hangszórót egy másik csatornán, vagy másik erősítővel. Ha ott is csak búg akkor kilőtted a hangszórót. Ha szól a hangszóró akkor az erősítő ment tönkre. Szerintem a hangszóró lesz a problémás ha a párhuzamosan bekötött hangszórók közül szól a mély.

ui.: A pufferkondik eléggé púposak, nem ártana kicserélni azokat.
A hozzászólás módosítva: Szept 17, 2012
(#) mhatalyak válasza ODU hozzászólására (») Szept 18, 2012 /
 
Szerintem ő párhuzamosan kötötte a mély ki menetet és valamelyik másik csatornát, aztán azt kötötte csak a mélynyomóra. Itt a végfokkal lesz a gond. Szerintem!
(#) frodo34 hozzászólása Okt 14, 2012 /
 
Szeretnék segitséget kérni,hogy van egy Reflex R-150es gyári hangfalam,és a magas mindig elszáll,kérdésem az lenne,hogy tudom levédeni a magas hangszorót,hogy ne égjen le,mert hallottam olyan megoldást,hogy valamilyen ellenállást kel rákötni,és nem engedi tulterhelni,kérlek titeket,hogy irjátok meg,hogy milyen ellenálás kell beszereznem.
Erre az email cimemre várom a választ *******@freemail.hu Nagyon várom a válaszokat.Köszönöm mindenkinek.
A hozzászólás módosítva: Okt 14, 2012
(#) Moderátor hozzászólása frodo34 hozzászólására (») Okt 14, 2012
 
Nem email címre kérünk választ, hanem ide. Jó lenne ha elolvasnád a szabályzatot.
(#) silent15 hozzászólása Dec 28, 2012 /
 
Sziasztok, lenne egy olyan problémám, hogy a 2 hangdoboz -ban van 1-1-1 magas közép és mély hangszóró , és a mély ,olyan öblös mély hangoknál olyan mintha kotyogna , ez mitől lehet ? Az erősítő hibája lehet ? Egy Videoton erősítőm van.
(#) reloop válasza silent15 hozzászólására (») Dec 28, 2012 /
 
Szia! Ha mindkettőnél egyformán jelentkezik, az inkább az erősítő lesz. Ha csak az egyiknél, akkor cseréld fel a bekötéseket és figyeld meg mihez köthető a jelenség.
(#) silent15 válasza reloop hozzászólására (») Dec 28, 2012 /
 
Igen, erre nem is gondoltam, sajna mind a 2 nél jelentkezik, lehet valami, hogy felcseréltem a kimenetek pólusait , vagy egyéb hiba?
(#) madmax0504 hozzászólása Jan 3, 2013 /
 
Sziasztok, van két darab 3 utas hangfalam és meg lettek hajtva szilveszterkor, az egyikben most nem szól sem a közép sem a magas. Szétszedtem a hangfalat de nem látszik semmi sérülés, szakadás egyik hangszórón sem. Vagy nem is feltétlenül kell látszania? Esetleg a hangváltóval történhetett valami?
(#) Cort3zz hozzászólása Feb 22, 2013 /
 
Sziasztok!
Több helyen is próbálkoztam már -eddig sikertelenül-, remélem itt tud nekem segíteni.
Előre kikötöm, hogy teljesen tudatlan vagyok a témában, ezért hagyatkoznék másokra.
Van egy Technics SB-CA 21 frontpárom amire az van írva, hogy 100Wattos és 6 ohmos.
Azt már megtudtam, hogy a hangszóróknak közel sem ezek a tulajdonságaik, viszont nem kaptam arra választ, hogy hány wattos és ohmos magassugárzóra tudnám lecserélni a jelenlegi dóm tweetereket, mert az egyik meghalt benne.
Most úgy használom, hogy ki van véve belőle két magassugárzó, de így nem az igazi.
Tudnátok Nekem ebben segíteni?
Előre is köszi a választ.
Norbi
(#) Robertooo158 hozzászólása Márc 2, 2013 /
 
Sziasztok! Egy Philips LX600- as AV rendszerrel rendelkezem (6X100w) és lenne olyan problémám, hogy az első két hangfalban lévő magashangszóróm kiégett. Valaki valami tanácsot tudna nekem adni, hogy honnan tudnék szerezni bele újakat? Nagyon fontos lenne...
Másik gondom... az eggyik hátsó hangfalam (bal) hallkabban szól, mint a párja. Megnéztem más hangfallal, az erősítő azon az egy csatornán halkabb. Mi lehet a gond? Ugyanarról az AV rendszerről van szó. Köszönöm!
Üdv.: Robert
(#) majorgabor hozzászólása Ápr 23, 2013 /
 
Sziasztok!
Tapasztaltatok már olyat hogy egy hangszóró csak is befelé jár? Minden dobnál, basszusnál először befelé indul el és csak a normál állapotáig hajlandó visszajönni, tehát nem jár rendesen mint ahogy azt egy hangszórónak kellene tennie. Sajnos nem tudom más hogy leírni a problémát, remélem érteni fogjátok mire gondolok. A hangszóró nem is terhelhető. Eleinte volt egy fura szaga a hangszórónak és melegedett is a közepe. Mi lehet a probléma?
(#) Toothy hozzászólása Máj 17, 2013 /
 
Sziasztok!
Kaptam egy pár sony hangfalat (SS-E 317v) a gond csak az, hogy az egyik mély meg van halva és szeretném kicserélni, de a boltban azt mondták, hogy csak 4, és 8Ohm-os hangszórót tudnak adni, ez pedig 6Ohm.
Ti melyiket ajánlanátok, ill. nem lesz baja a gyári hangváltónak?
Előre is köszönöm.
(#) csikben hozzászólása Júl 15, 2013 /
 
Üdv! Befolyásolja az érzékenységet a hangfal induktivitása? Tehát ha az egyik hangfalon 1,65 mH-t mérek a másikon pedig 1,6 mH-t akkor emiatt hallom az egyiket kicsit halkabbnak? Az eredő ellenállás ugyan annyi pontosan, csak ez a különbség a kettő között. Talán az erősítő környékén vizsgálódjak?
Következő: »»   37 / 42
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem