Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hangszórók MNC SAL
 
Témaindító: Dzót, idő: Dec 13, 2005
Lapozás: OK   36 / 43
(#) ProdigyAudio hozzászólása Júl 1, 2010 /
 
Nos ennek a hangszórónak nem nőtt púpja. De a projekt egy hónapig félretéve, mert más dolgom akadt így nagy hírtelenjében. Ha valakit érdekel belőle igen korrekt áron az elérhetőségeimen megteheti.

20cm.jpg
    
(#) shalafi.66 válasza ProdigyAudio hozzászólására (») Júl 1, 2010 /
 
Mert az eredetihez képest nem is nagyon lehetne már növelni.
(#) ptesza válasza (») Júl 2, 2010 /
 
50 év tapasztalat? Ezt te készíted a 6-8 év tapasztalatoddal ,nem az 50 év .Az egészen másképp néz ki. Téves információkkal könnyen félre lehet vezetni másokat, ha hagyják.
(#) didyman válasza (») Júl 2, 2010 /
 
Igen, ez épp elég baj, hogy a kapcsolati tőke mindenféle materiális racionalitás elé tolakszik és ott is marad. Elhiszem, hogy személyes marketinggel, és jó kapcsolatokkal minden -ne vedd magadra hirtelen- sz.rt el lehet adni ebben a világban, ezeknek az embereknek és elég szomorú az, hogy az emberek sokszor saját józan ítélőképességük elé helyezik a jól beszélő mánáger "érveit", és képesek teljesen elfeledni azt, hogy valaha mit és mennyiért tapasztaltak meg. Én tudom, hogy az egykori Videoton/Orion termékeknek olykor szarvas hibáik is voltak, de ezzel együtt az, amit ma konzumér hifi címszó alatt lehet kapni, az nagyon ritkán múlja felül nemhogy paramétereiben, de szubjektív végeredményében is az akkori korok termékeit, és totál eltorzított látásmóddal, soha el nem ért paraméterekkel dobálózik, miközben a magyar iparnak és az általános kultúrának jószerivel csak kárt okoz.
(#) shalafi.66 válasza ptesza hozzászólására (») Júl 2, 2010 /
 
Az Olson által felállított model az elektrodinamikus hangszórók helyettesítő képével több, mint hatvan éves, itt keresendők tehát a T-S modell alapjai, és a mai napig tovább dolgoznak ezen a témakörön, elég csak Wright, Leach, W. Klippel, vagy R. Small nevére gondolni. A működő magyar hangszórógyártás pedig pontosan 53 éve indult annál a vállaltnál, ahol a kínaiakat megszégyenítő darabszámok készültek, több millió hangszóró egy évben. Az első vezető pedig épp az a Huszty Dénes volt, akinek a nevéhez számtalan szabadalom fűződik akár Videotonos, akár későbbi-korábbi BEAG-os működése kapcsán. Ízelítőképp ilyen a szélessávú hangszórók mechanikailag többutas voltának felismerése, és az ehhez kapcsolódó tervezési módszerek kidolgozása, a Dynaudió által ma használt membrángeometriák hatásairól, továbbfejlesztési lehetőségeikről szóló írás, esetleg egyik utolsó munkái közül, a bolgár hangszórógyártás alapjainak megteremtése (magyarul neki köszönhetjük az Orion HS sorozatát, és az azokban helyet foglaló LB0921, LB1021-1031, LA-LB1231 elnevezésű hangszórókat), de hosszan lehetne még sorolni, az elektroakusztikai gyárnál, vagy azon kívül végzett munkáival... amik mai napig meghatározó jelentőségűek az elektroakusztika, és hangszórógyártás terén. Ez pedig bőven ötven éves múlt már önmagában is.
Viszont a Videotonnál Huszty után sem állt meg az élet, új fejlesztések-szabadalmak jöttek elég nagy számban, akusztikus felfüggesztés, membránok, kosarak, lengő és rezonáns rendszerek tervezésével kapcsolatban, és rengeteg felhasználható információ maradt ránk a papírmembrán adalékolásától kezdve az alumínium membránok rezonanciáinak kezelésén át, olyan, akár jelenleg is egyedülállónak számító tervekig (gondolok itt a ma gyártott H2000 hangszórók membránjainak alapjaira, és Polczer, Niedetzky, Szunomár nevére), amivel például megoldható a 40-10000Hz-ig egyenes átvitel egy 160mm-es mélyközéphangszórónál.
Szóval nem tudom elképzelni sem, hol itt a téves, vagy a még rosszabb, félrevezető információ.
Ez a múlt, szerintem tisztelni és elfogadni, hasznosítani kell (vagy ha nem is kötelező, de mindenképp érdemes), mert hasznunkra válik, és tartozunk ennyivel azoknak az elődöknek, akik nem kevés munkával idáig eljutottak. Én ehhez próbálom tartani magam, szóval igyekszem, hogy az az 50 év, valóban 50 legyen, és ha lehet, akkor tartson még tovább is.
(#) Moderátor hozzászólása Júl 2, 2010
 
Felhívom a Tisztelt Urak figyelmét arra, hogy a Hobbielektronika.hu közösségének védelme és egybentartása érdekében, Shalafi és fantom nick-jei által, bármilyen módon létrejövő ismételten sértő, bántó megnyilvánulásai esetén, bárki aki észreveszi, azonnal használja a moderátori értesítés gombot [?].

Kitiltani nincs értelme, már megtettük 20-szor. Mivel nem ért a szóból, így kénytelenek vagyunk a közösség összetartó erejét, és erre való törekvését kihasználva rendben tartani ezt a témát.
Kérem továbbá, hogy aki csak személyes ellenszenve, és nem egy ismételt vitaindítás miatt használná a moderátor értesítést, az ne tegye. Kizárólag szakmai és nyugalmi szempontokat vegyünk figyelembe.

Köszönöm előre is, mindenki együttműködését.


A témát - ideiglenesen? - újra megnyitottuk.

Szerk: Természetesen bárki más esetén, a direkt gerjesztett vitázás, ugyan úgy kerülendő, és továbbra is mindent elkövetünk, hogy ez ne is történjen meg.
(#) wolfi95 hozzászólása Aug 2, 2010 /
 
Sziasztok!
Vlaki nekem tudna véleményeket mondani Mnc magasról?
Pontosan MNC 33509 dome sugárzó.Bővebben: Link
(#) shalafi.66 válasza wolfi95 hozzászólására (») Aug 2, 2010 /
 
A 105dB csak csúcsban van meg, valójában kb. 8dB-vel kevesebb az érzékenysége kihasználható tartományban, úgy 5-6k fölött működik elfogadhatóan.
(#) norb23 hozzászólása Aug 23, 2010 /
 
Sziasztok
Olyan kérdésem lenne, 71L -es ládába milyen 12" -os mély sugárzót tudnátok ajánlani, b-reflexben ? 2 utas láda, mivel a láda megvan sokat változtatni nem akarok rajta! Ha jól tudom előtte MNC Eclipse volt a benne.
De nem biztos. A lényeg, majd ennek a helyére kéne szereznem egy másikat...
Szerintetek ?
(#) shalafi.66 válasza norb23 hozzászólására (») Aug 23, 2010 /
 
És mire fogod használni, illetve hol?
(#) gery20 válasza norb23 hozzászólására (») Aug 23, 2010 /
 
Eclipse volt benne akkor noir meg fellel helyette mert szinte ugyan az.
(#) shalafi.66 válasza gery20 hozzászólására (») Aug 23, 2010 /
 
Hát az a két hangszóró a lehető legmesszebb van egymástól. Az MNC felirat meg a rezonáns középtartomány hasonlít csak.
(#) gery20 válasza shalafi.66 hozzászólására (») Aug 23, 2010 /
 
Igaz de szerintem nem kéne annyira bonyolítani.
Szerintem egyszerűen is lehet segíteni.
(#) shalafi.66 válasza gery20 hozzászólására (») Aug 23, 2010 /
 
Ha egyszerűen segítünk, azt mondjuk, kerülje az MNC-t.
Nem tudom elképzelni, mitől annyira bonyolult megmondani egy szoba méreteit, vagy a felhasználási célt.
(#) norb23 hozzászólása Aug 23, 2010 /
 
Sziasztok, köszi a választ gery20 de nem mnc -t szeretnék bele, inkább valami "érzékenyebb" hsz kellene, a szoba kb 27 m2. A felhasználási cél, zeneileg slágerzenék, pop zene, néha kis rock is belefér. A mély tartománya legyen jó, és ha szükség van rá akár egy kisebb összejövetelen is állja meg a helyét. Terhelhetőség érdekelne, és mondjuk, hogy elhelyezésnél mennyire befolyásoló tényező a tetőtéri szoba ?
(#) gery20 hozzászólása Aug 24, 2010 /
 
Szia akkor így bővül a kör mert így sok lehetőség van árban a legjobban a H2000 hangszórókkal jönnél ki.
De ha inkább bulizásra kéne akkor EMINENCE de meg éri az árukat.
H2000 hangszóróknál kérd ki Shalafi véleményét jobban tud segíteni. De még rengeteg márka van nézelődj ha van valami ami teszik akkor linkeld ide és majd valaki segít.
(#) norb23 válasza gery20 hozzászólására (») Aug 24, 2010 /
 
Hali , igen nézegettem az eminenceket igazából olyan 16500 környékén lenne egy, de drágállom, a h2000 -nél meg annyiból kijönne 2db is így az utóbbi meggondolandó, amit néztem az a 7100ft os HA - 31.
De nem igazán tudom milyen alsó határfreki érhető el ezzel a hsz -el ebben reflexben ládikóban ?
(#) shalafi.66 válasza norb23 hozzászólására (») Aug 24, 2010 /
 
Az Em. érzékenyebb-hangosabb, de rosszabb mélyben, a HA31-el 40Hz-es alsó határ érhető el, jó imp. válasz mellett.
(#) potenciameter válasza dzsonz hozzászólására (») Jan 27, 2011 /
 
(#) deny-g hozzászólása Feb 6, 2011 /
 
Szép napot mindenkinek !
VAlaki dolgozot már SAl X pro 2060-al
(#) halon hozzászólása Márc 1, 2011 /
 
üdv
van egy sbx4060 egy 80 literes zárt ládában, de nincs mivel meghajtanom...

Mit ajánlotok? kisebb teljesítményű végfokot rá lehet kötni? (nem vagyok járatos a PA technika és házi hifizés közti kontrasztokban)
(#) ptesza válasza halon hozzászólására (») Márc 2, 2011 /
 
Kisebbet bármikor.

Építs neki egy tda 7294 hidat .Az biztosan kiakasztja.
(#) Turbina33 hozzászólása Ápr 14, 2011 /
 
Halihó!

Tudja valaki,hogy a SAL DPH-1416-os tölcséres magasnál,a pilletartó műanyag és a mágnes között miért van az a vastag papírlap?
(#) Turbina33 válasza Turbina33 hozzászólására (») Ápr 17, 2011 /
 
Én már tudom...

Kivettem kiváncsiságból,mert szerintem nem ér bele miatta rendesen a tekercs a légrésbe.Az eredmény lenyűgöző! Megjöttek az igazi "sz"-ek,és kissé hangosabb is lett! Tettem még rá egy + mágnest is(csak azért mert ráértem),így már igazi driver! A különbség akkora,hogy most 3,9R van előtte,eddig pedig semmi nem volt.
Akit esetleg érdekel a mágnes mérete:100/50/10 mm.Taszításban a fedlapra szimetrikusan elhelyezve,papírt levettem a fedlapról és a mágnest pillanat ragasztóval rögzítettem.
(#) tittex1 hozzászólása Ápr 23, 2011 /
 
M'N'C Forever 12" mélynyomóról tudtok véleményeket adni?
(#) leocska66 hozzászólása Máj 1, 2011 /
 
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne , hogy adott egy MNC Eclipse 2 250W 8ohm os mélynyomó és olyan kérdésem lenne hogy ez megér-e újonnlag 5 ezret? És hogy valakinek van-e hozzá adatlap ?
Köszi
(#) tittex1 hozzászólása Máj 6, 2011 /
 
Szerintem ennyi pénzért megéri.
Milyen ládád van hozzá bass reflex vagy zárt?
(#) kelli4450 válasza ProdigyAudio hozzászólására (») Máj 10, 2011 /
 
Szia!
Van két darab M.N.C. Back stage 20cm-es hangszóróm, lassan egy éve kallódik a szekrényemben. Sajnos nem ismerem a paramétereit, kérésem is ez irányú lenne, ismeri valaki ezeknek a hangszóróknak az adatait? Az M.N.C. honlapon nem találtam róluk semmit.
Előre is köszönöm a segítséget.

mnc.JPG
    
(#) kendre hozzászólása Júl 21, 2011 /
 
Sziasztok!
Adott egy pár SAL 2610 álló front hangfal gyári állapotban.
Úgy olvastam több helyen, hogy az oldalsó mélysugárzónak nincs semmi szűrő beépítve, ezért tettek neki egy tekercset és sokkal jobb hangja lett. Nos, valami megoldást szeretnék én is találni erre a történetre. Két variáció van:
1., keresek valami jobb minőségű 3 utas váltót, ami szépen kezeli ezeket a hangszórókat.
2., csak egy tekercset, vagy hangváltót teszek a szubnak.
Mindkettőre várom a segítségeteket: hol lehet ilyeneket kapni, melyik a jobb megoldás, esetleg konkrét típusok, melyeket nyugodt szívvel tudtok ajánlani.
Természetesen nem mindegy az ár sem, épp ezért áll fenn mindkét változat.
(#) ptesza válasza kendre hozzászólására (») Júl 21, 2011 /
 
Szerintem elég lesz egy nagyobb értékű tekercs sorosan. 1.5-2mH , 0.8 -1 mm-es huzalból. Ennél többet nemigen tehetsz.
Következő: »»   36 / 43
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem