Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » HDSP-2303

Témaindító: bistvan196700, idő: Szept 14, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) bistvan196700 hozzászólása Szept 14, 2009 /

HDSP-2303 kijelzőt szeretnék működésre bírni, egy PIC18F452 -vel, de a soros komunikációját nem értem
mert nemsikerül a karakter megjelenítés.
Ebben kérnék segítséget ha valaki megtenné, hogy megnézi a kijelző leírását én c-ben programozok.
Nem teljes programot kérek csak annyit, hogyan kell elküldeni az adatokat a soros lábra hogy, a kijelző működjön.

hdsp-2303.pdf

(#) Hp41C válasza bistvan196700 hozzászólására (») Szept 14, 2009 /

Szia!

Minden egyes HDSP-3203 az adatküldés szempontjából egy 28 bites léptető regiszternek felel meg. Az adat bemenete a 12 láb, az adat kimenete a 7. láb. Az órajele a 10. láb.

Működése:
Alapállapot: Az órajel alacsony szinten van.

1. Felfutó élet kell adni az órajel lábra.
2. Elő kell készíteni az soron következő bit értékét az adatbemeneti lábon.
3. Várni kell minimum (333-75) ns -ig.
4. Lefutó élet kell adni az órajel lábra.
5. Várni kell minimum 75 ns -ig.

A fenti 1..5 lépést egy modul esetén 28-szor el kell játszni (az 1. és 2. pontokat fel is lehet cserélni.). Ha több modulod van, az első adat kimenetét a második adat bemenetére kell kötni, a többit hasonlóan láncolni kell. Az órajel közös. Kezelése csak annyit változik, hogy annyiszor 28 bitet kell beléptetni, ahány modul van láncsolva.

Szia

Nagyon köszönöm a gyors választ.
Sajnos még azt nem értem, hogy pl:egy 'A' betűt szeretnék kiíratni a kijelző baloldali karakter pozíciójába,
akkor hogyan csináljam.
Mivel 4 db karakter hely van ez 4x5x7=140 pici led ezek
kigyújtása nem világos számomra.
Tehát ha a soros lábon beküldöm a 28 bit-et ez még
nem adja ki az 5x7 mátrixot. Illetve az oszlopok kiválasztása is fontos.

hdsp_2303.c

Elnézést a hdsp_2303.c fájl nem jó itt küldöm a működőt.

hdsp_2303.c

(#) watt válasza bistvan196700 hozzászólására (») Szept 15, 2009 / 4

Idézet:
„Tehát ha a soros lábon beküldöm a 28 bit-et ez még
nem adja ki az 5x7 mátrixot.”

Nem hát, ez csak egy oszlopot fog kigyújtani(7 LED-et mindegyik digitben). A COLUMN lábakkal tudod kiválasztani, melyik oszlop világítson. Egymás után kell kiküldeni az oszlopok adatait(5x(4x7)), miközben vezérled a kiküldött oszlophoz tartozó lábat. Ha kellően gyorsan csinálod, nem fog látszani, hogy villogna. Éremes erre valamilyen Timer megszakítást használni, amiben az kivitelek ütemét tudod beálítani.

A kivitelre szánt formákhoz tartozó bitmintákat neked kell megtervezni, és a megszakítások ütemében a megfelelőt kivinni.

Idézet:
„Egyébként nagyon tetszik ez a kijelző! Hol lehet kapni?”
(#) bistvan196700 hozzászólása Szept 15, 2009 /

Nagyon köszönöm a válaszokat Abonyi Zsoltnak, és WATT-nak is.
Olyan mint amikor a sötét szobában felgyújtják a villanyt
a bűvös szó 'frissítés' rögtön érthetővé vált az egész.
Nem tudom, hogy nem jutott eszembe mikor régebben
készítettem 6db 7 szegmenses kijelzővel egy áramkört
ahol szintén ilyen megoldást kellett alkalmazni.
Ma neki is állok és megcsinálom.
Én ezeket a hdsp-2303 kijelzőket egy régi panelről bontottam le 5 db-ot 1-et tudnék nélkülözni, nem tudom
segítene-e? Különben elég régi cucc szerintem csak külföldön lehet kapni, viszont HDSP-2112 (8 digit 5x7 pontmátrix, piros bontott) 2 darab 1200 Ft
http://www.hobbielektronika.hu/apro/hirdetes_7422.html
(#) watt válasza bistvan196700 hozzászólására (») Szept 15, 2009 /

Köszönöm a tippeket(és a pontokat is). Sajnos nekem csak olyan alkatrész jöhet számításba, amit lehet kapni, mert nem csak egy alkalomra szoktam tervezni. Kár, hogy az ilyen univerzális LED-es kijelzők kifutnak a piacról, jobban látni őket, mint az LCD-ket...
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem