Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » HESTORE.hu
HESTORE elektronikai alkatrész kis- és nagykereskedelem - Elérhetőségek
Ez a fórum a HESTORE.hu alkatrész áruház műszaki, webes és beszerzési kérdéseire jött létre, nem hivatalos kapcsolatfelvételi lehetőségként kötetlen formában. HESTORE-os ügyintézők fel-fel néznek ide szabadidejükben is, de hivatalos ügyfélszolgálati és rendelésekkel kapcsolatos kérdésekkel továbbra is ügyfélszolgálat keresendő. Ügyfélszolgálat: info@hestore.hu (+36 1 783 3436)
Meg van némi vesztesége is.... 10% simán. A VA-es alak Cos fi függő, Talán 0,71 - 0,8 körüli értékkel szoktam számolni. Azaz 1VA ~ 0,8W ebből jön le a veszteség.
Azért kérdezem, mert nem egy darab kellene, és nem akarok olyat vásárolni ami nem elegendő az igényeimhez.
Azért válaszoltam Szünetmentes áramforrásokkal és napelemes - pl trafós is - inverterekkel. Sokszor el kell magyarázni a felhasználónak, hogy a 3kVA-es inverterre ne akarja rátenni az 5kW-os fejőgépet.
Ohmos terhelés esetén azonos a kettő. Trafóknál a leadott teljesítmény szokás ráírni, a hálózatból többet vesz fel (hatásfok). Ami rá van írva, abból azt tudod meg -nagyon nehéz, bonyolult matematikai műveletekkel-, hogy hány A-rel (mA-rel) terhelhető.
A hozzászólás módosítva: Szept 30, 2015
Ennek a nyáktrafónak szeretném tudni a méreteit, ami a 2 képen van eléggé irreálisnak tűnik. 1,5VA-es típusok biztosan nem 15,3mm magasak.
De inkább az 1,5VA-es..
Nem tudom, mennyire illik ide a témába, de talán belefér. A minap rendeltem a boltból jópár cuccot, ma meg is érkezett, ezúton szeretném is megköszönni Enikőnek a segítséget.
Viszont van egy érdekes dolog, amivel eddig nem szembesültem egyetlen -ebből a boltból rendelt- alkatrésznél sem. Méghozzá az, hogy nem tudtam használni. A szóban forgó tétel a KLS 1,5 kódszámú hangszóróvezeték. Amikor megblankoltam, még örültem is, hogy milyen sok vékony szálból épül fel a vezető. Azonban a forrasztásnál jött a fekete leves. Fél órás kínlódás árán ez volt a legjobb eredmény, amit elértem. Próbáltam 250-től 400°C-ig, jobb, rosszabb ónnal, gyantával, anélkül. Mit csináljak vele, hogy fogja az ón? Valamivel kezelni kéne forrasztás előtt a vezetéket? Nem egy nagy érték, 6métert vettem, ez 500Ft-nak megfelelő összeg. De sajnálnám, ha 2x 3m hangszóróvezetékem kárba menne.
A szálak valószínűleg külön külön zománc szigetelést kaptak , a felblankolt vezeték végét nyílt lángon égesd meg és mártsd denszeszbe ezután már gyantáscinnel forrasztható lesz .
A hozzászólás módosítva: Okt 6, 2015
Nem használtam még a szóban forgó vezetéket de vannak selyemszálra tekercselt rézszalagos hangfalkábelek is. Préselhető érvéghüvely is megoldás, de folyasztószerrel is csodát lehet tenni.
A hozzászólás módosítva: Okt 6, 2015
Idézet a SAL.hu-ról:
"Termékleírás: 2 x 1,5 mm2 piros-fekete hangszóróvezeték 2C x 85 x 0.15mm szél. x mag.:6.0x3.0mm rézbevonatú alumínium 100 m / tekercs" Gyanítom az alumíniummal lesz a baj.
Akkor azért vágtam el ilyen könnyen. Ebből a méretből amúgy van OFC is, lényegtelen árkülönbséggel. Csak az nem volt raktáron. Azt hiszem megyek, és veszek másik vezetéket.
Ha már ebben a témában vagyunk: Lehetne pontosítani a hangszóró kábelek leírását? Hogy más ne járjon úgy, mint én?
Miért nem préselsz rá egy filléres érvéghüvelyt? Használható lenne azonnal. Simán kombifogóval is rálapíthatod, ha a geometria nem gond.
Az egyik vége egy 6,3-as jack csatlakozóba menne. A másik vége a hangszóróimba. Már csak az anyaga miatt sem tetszik, csöves erősítő és nem rossznak mondható hangszóró közé vettem. Nem voltam híve a kábelek hangjának, amíg egyszer egy elképesztően primitív rendszeren össze nem hasonítottam két vezetéket, amik ráadásul egyforma és nem épp drága árfekvésben voltak, mégis nagyon hallható volt a különbség köztük.
Ha ennyire audiofil a felhasználás - miért nem mondjuk Kimber? Vagy más High-End ezüst, lapos, kerek, szögletes kábel? Gondolom az anyagiak miatt. 500Ft/m és 18000Ft/m között is hallani fogod a különbséget. De hidd el nekem - minél többet foglalkozol ezzel a részével - annál jobban bánni fogod.
Üdv!
Ennek a csatlakozónak megtudhatnám a méreteit? Illetve elég lenne csak a szélessége. Köszönöm!! A hozzászólás módosítva: Okt 7, 2015
Üdv HeStore!
Érdeklődnék,hogy: - uf1002ct - p10nk60zfp Alkatrészek helyett van nálatok valami jó helyettesítője? Köszöm a választ!
Érdeklődnék kinek mi a tapasztalata rendeléssel kapcsolatban, tegnap rendeltem, fizettem, ma még semmi nincs kicsomagolva(minden volt raktáron). Nagyon jó oldal, nagy választék, csak néha utána kell járni a dolgoknak.
Kedves Helios,
Az RCA-230 termék méretei a következőek: 2,7cmx2,7cm és 3,5mm a lábak hossza a háztól számolva. Elnézésedet kérem a kései válaszért! Üdv, He Enci
Akkor szerintem holnap lesz.
Nekem legalábbis ez a tapasztalatom. Általában másnap vagy következőnap feladják, kivéve ha külső raktárban van a termék ilyenkor plusz 1-2 munkanap még kell. (A szállítási határidőt így szoktam kalkulálni.) (Hívd fel őket nyugodtan, nem sok ilyen segítőkész ügyfélszolgálat van...)
Sziasztok!
Valakinek van tapasztalata a linkelt fúróval kapcsolatban? Bővebben: Link Gondolkozom rajta, de jó lenne valami méretarány, tapasztalat, viszont erre a típusra semmit nem dob ki a kereső! Előre is köszönöm!
Hát a fúróhoz tartozó állványról ez a Hestore hivatalos véleménye: Bővebben: Link. Egy picit magasabb árkategóriával valószínűleg jobban jársz. Én olyan 6-8000 Ft környékén vettem csak fúrógépet (AD-628D már nem kapni), az bír mindent.
Amit az előtte lévő hsz ben írtam az meg sajnos tapasztalat 6000 ért megvettem a másik fajta műanyag állványt de már kicsomagolásnál láttam hogy kár volt megvennem viszont Ez már használható
A hozzászólás módosítva: Okt 20, 2015
Sziasztok!
Van egy szkóp amihez nem találtam sajnos magyarországi beszerzési forrást: HANTEK MSO5074FG 4 csatornás, 70MHz-es, 8 csatornás logikai analizátor és 25MHz-es jelgenerátor egyben. Ebay-ről megvenném de sajnos nekem mindenképpen magyar számla kell róla. Be tudnátok esetleg szerezni ilyet? Ha bruttó 280-300 alatt megállna akkor vennék egyet. A hozzászólás módosítva: Okt 21, 2015
Sziasztok!
Tegnap rendeltem a hestore-ból, délután fel is adták, természetesen az ünnep miatt hétfőre vártam. Csomagszámra ránéztem, minden rendben volt, most azt írja a rendeléseknél hogy : Állapot: Lezárult A csomagszám nincs a rendszerben, hogy lehet ez?
Sziasztok! Kényes kérdéssel fordulnék hozzátok. Vásároltam (Lomex) 2SC5200 végtranzisztorokat. Nagyon gyanús, hogy hamis, mert 1.) Kiváltottam vele egy kínai PWM vezérlőben tönkrement példányt. Kb 5 percig működött, jóval a névleges teljesítménye alatt, alaposan meghűtve. Kb pont ugyanennyit ment az elődje is. 2.) Quad 405-be építettem és nem ment egy percet sem - elfüstölt. Honnan lehet megbízható típust beszerezni - és hogyan tudom ellenőrízni, hogy valódi -e? (TOS) jelzésű a csomagjele, felirata alapján Toshiba . Még 2db példányom van belőle, de több darabra lenne szükségem - kb 10-12db az igényem. Még azt sem mondhatnám, hogy olcsó volt, drágább egy százassal, mint a HEStore-s változat.
Bővebben: Link A közepe érdekes.
Köszönöm. AKkor nekifutok mégegyszer, most a HEStore-ból. Csak összeszedem, még mi minden kell.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |