Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » HESTORE.hu

Témaindító: Topi, idő: Máj 8, 2009
HESTORE elektronikai alkatrész kis- és nagykereskedelem - Elérhetőségek

Ez a fórum a HESTORE.hu alkatrész áruház műszaki, webes és beszerzési kérdéseire jött létre, nem hivatalos kapcsolatfelvételi lehetőségként kötetlen formában. HESTORE-os ügyintézők fel-fel néznek ide szabadidejükben is, de hivatalos ügyfélszolgálati és rendelésekkel kapcsolatos kérdésekkel továbbra is ügyfélszolgálat keresendő.

Ügyfélszolgálat: info@hestore.hu (+36 1 783 3436)
Lapozás: OK   130 / 173
(#) gernerakos válasza rascal hozzászólására (») Dec 15, 2015 /

És tényleg. Nem vettem észre, bocsánat!
(#) hzsolt94 hozzászólása Dec 20, 2015 /

http://www.hestore.hu/prod_10036437.html
Ez a nálatok kapható 125kHz-es RFID tag írható is valamelyik nálatok kapható modullal, vagy csak olvasható?
(#) Topi válasza hzsolt94 hozzászólására (») Dec 21, 2015 /

Ez a TAG EM4100 szabványú, így csak olvasható az egyedi 64 bites sorozatszáma (bármelyik olvasóról is legyen szó)
(#) Hp41C hozzászólása Dec 28, 2015 /

Egy ötlet:
Egy-egy egységcsomagba összeállítani egy kezdő PIC / AVR készletet:
PIC:
Programozó (PICkit3 vagy PICkit2), breadboard és hozzá egy táp modul, egy-két DIP tokozású PIC, ellenállások kondenzátorok (100nF kerámia), LED -ek.

AVR:
Programozó, breadboard és hozzá egy táp modul, egy-két DIP tokozású AVR, ellenállások kondenzátorok (100nF kerámia), LED -ek.

Egy linket betenni a kezdők topikjának sárga mezőjébe.
A hozzászólás módosítva: Dec 28, 2015
(#) oxygen hozzászólása Dec 28, 2015 /

Sziasztok

Az Arrow-tól tudtok alkatrészt beszerezni? Erről lenne szó, egyetlen darab kellene, beregisztráltam, de nem tudok rendelni tőlük, mert Magyarországot nem lehet megadni a szállítási címnél.

Köszönöm
(#) Attila86 hozzászólása Dec 28, 2015 /

Sziasztok!
A Fairchild Semiconductor NC7SB3157 típusú analóg kapcsolóját (SPDT, 250MHz) be tudnátok szerezni "SC70" tokban? Bár a legjobb és a legolcsóbb az NC7SB3157, esetleg jó lehet helyette az NC7SBU3157, az FSA3157 és az FSA4157A is, nem vagyok válogatós.
Nem egy nagy tétel, 50-100Ft körülre jöhet ki kb. Viszont ehhez hasonlóan jó, kicsi és piszok gyors analóg kapcsolót nem kapni sehol (csak a TME-ben).
(#) sooty hozzászólása Dec 29, 2015 /

Sziasztok, vettem 4 db RC5 univerzális távirányító-t az óráimhoz. Meg tudná valaki mondani, hogy lehet belőle rc5-ös (philips) kódot kicsikarni? Ha univerzális, hogy lehet rajta kódot váltani? (Az óráim a vol+ vol- gombokra reagálnának, rc5 address figyelés ki van kapcsolva, tehát bármilyen philips kódra menniük kellene)
A hozzászólás módosítva: Dec 29, 2015
(#) sooty válasza sooty hozzászólására (») Jan 6, 2016 /

Egyáltalán RC-5 -ös ez a távirányító ? A kínai RGB szabályzó led panelt vidáman kapcsolgatja.
(#) kameleon2 válasza sooty hozzászólására (») Jan 6, 2016 / 1

Kis kiegészítés. A Philips Pronto sorozatú univerzális távirányítóiból elég volt egyet megvennie a kínai fejlesztőnek és az összes kódhoz máris hozzáfért. Ugyanezt te is megteheted, ha meg akarsz győződni a kódolásról, csak egy palmtopot, pda-t kell olcsón beszerezni és futtatni rajta azt a philips kompatibilis távirányító programot, amit régebben én is használtam. Az az infraportján keresztül képes detektálni a kódolást, sőt ki is írja, le is rajzolja oszcillogram formájában. Úgy emlékszem PC-re is létezik hasonló szoftver. Linuxra tuti van, talán Lirc a neve.
(#) sooty válasza kameleon2 hozzászólására (») Jan 6, 2016 /

Természetesen azt sejtem, hogy lehet megállapítani, hogy milyen kódolású a táviránytó így, hogy már leszállították nekem, de sajnos a vásárlás előtt csak a HEStore infóira tudtam hagyatkozni, ami azóta meg is változott "NEC ill. RC5 protokoll"-ra a korábbi RC5 helyett. A kérdésem továbbra is az lenne, hogy lehet RC5-kódra bírni ezt a táviránytót. Esetleg sikerült az illetve verziót megvennem?
(#) Hp41C válasza sooty hozzászólására (») Jan 6, 2016 /

A Mule-2 órát állítsd RC5 módba. Ezután, ha bármilyen RC5 infra kódot küldesz a távirányítóról, az óra megmutatja a vett kódot.
A PICkit2 logikai analizátorában AUX bemenetére tegyél egy TSOPxx36 alapkapcsolást (felhúzóellenállással) és rögzítsd a parancs lefutását.
A hozzászólás módosítva: Jan 6, 2016
(#) sooty válasza Hp41C hozzászólására (») Jan 6, 2016 /

Köszi, ezért kérdezem , hogy ebből a távirányítóból , hogy jön ki az RC5 mert a Mule v2 nem reagál rá , nem ír ki semmit a 9. Menüben. Az egyik Mule v2, ami alá távirányítós kínai rgb modult tettem , az alávilágítás színét kezde váltogatni, ami arra utal, hogy nem RC5 jön ebből a távirányítóból.
(#) Csupasz hozzászólása Jan 6, 2016 /

Úgy gondolom, hogy ebben a topicban nem az a feladatunk, hogy eldöntsük, hogy sooty ismeri-e az RC5 távirányítót. Mivel 4db-ot vásárolt, biztos vagyok benne, hogy igen.
Inkább az a kérdés, hogy a reklamáció után miért lett kijavítva a leírás, ami még így sem helyes.
Illetve, ha már rosszat kapott, talán járna egy bocs, vagy egy kártalanítás.
(#) Proci_85 hozzászólása Jan 7, 2016 /

Sziasztok

Örömmel látom a Modulvilág szekciót a Hestore áruházban.
Érdeklődni szeretnék, hogy ez az Arduino eredeti vagyy utángyártott?

Köszönöm!
A hozzászólás módosítva: Jan 7, 2016
(#) kameleon2 válasza Proci_85 hozzászólására (») Jan 7, 2016 /

Az utángyártott a harmadába kerül és fekete. A Sainsmart gyárt ilyet. De azon rajta van a logója is. Nekem ilyen van és pont ugyanúgy működik, mint az eredeti eddig.
(#) SBahadurD hozzászólása Jan 7, 2016 /

Ha jól vettem észre, egyik billentyűzetről sincsen lábkiosztás. Lehetne valami többet tudni róluk?
Konkrétan Keypad 12-06 numerikus 3*4-es billentyűzet érdekel.
De jó lenne az összesről tudni a lábkiosztást.
Köszönöm!
(#) Proci_85 válasza kameleon2 hozzászólására (») Jan 8, 2016 /

Szia
Köszi a választ. Értem, csak abból indultam ki, hogy ez is Arduino UNO és drágább. + a modulvilág részben felsorakoztatott modulok olyanok, amiket az ebayen tucatjával látunk, többek között Arduino UNO -t is, amiről első ránézésre nem mondja meg az ember, hogy eredeti olasz vagy kiváló kínai koppintás. Csak, ha jobban szemügyre vesszük látszik, hogy pl. kondin spóroltak, gyengébbre cserélték.

Tehát továbbra is érdekelne, hogy az vajon eredeti Olasz vagy klón?

Nehogy félre értse bárki, semmi negatív kritika, abszolút jó, hogy jó áron, gyorsan, számlával lehet venni ilyen modulokat, csak jó volna tudni, hogy hova skálázza be az ember a minőséget.
A hozzászólás módosítva: Jan 8, 2016
(#) Robin2 válasza Proci_85 hozzászólására (») Jan 8, 2016 /

Szia,
szerintem az elsö az klón, a második eredeti, vagy legalábbis eredetinek tűnik. A klónok is általában jól müködnek, föleg ha megtalálod az illesztő chip driverét
(#) siletto válasza Proci_85 hozzászólására (») Jan 8, 2016 /

Üdv! Az első klón, a második eredeti. Ha felkeresed a gyártó oldalát, ami elvileg Európában már Genuino néven fut, a klónoktól való megkülönböztetés végett gondolom, akkor ott fel van tüntetve az ára, kb 20Euró. Ebből szerintem kiderül hogy eredeti vagy klón a panel. Bár tény, hogy eBayen is van klón, eredeti árában.

A minőség utólag derül ki. Van 600Ft-os nano klónom ami kiváló, és 3500Ft-os mega klónom ami csak 3 ból 1-szer tölti fel a programot. Előre ne ítéld el.
(#) Helios hozzászólása Jan 10, 2016 /

Sziasztok!

Ennek a kondinak mekkora az átmérője? 30mm vagy 35mm?
(#) kistee válasza Helios hozzászólására (») Jan 11, 2016 /

Szia,

Nekem van ilyen kondim, 10000 uF, 63V. Megmértem: 35 mm.
(#) Alkotó válasza Helios hozzászólására (») Jan 11, 2016 /

Adatlap alapján kétféle átmérő is lehet, eltérő magassággal. Ezért várd meg a bolt válaszát, náluk éppen melyik van.
(#) gyuszo válasza Helios hozzászólására (») Jan 11, 2016 /

A nagyobb méretűhöz, ha elfér általában magasabb hőtűrés és hosszabb üzemidő tartozik.
(#) Helios hozzászólása Jan 11, 2016 /

Köszönöm mindenkinek! Az a baj hogy a 30mm-esre lenne szükségem, mivel nagyon helytakarékosan kell épitkeznem.
(#) Helios válasza Alkotó hozzászólására (») Jan 11, 2016 /

Igen, azért kérdeztem meg, mert nem elég egyértelmű hogy melyik tipusról van szó.
(#) Bakman válasza SBahadurD hozzászólására (») Jan 11, 2016 /

A látható érintkezők számából arra lehet következtetni, hogy a gombok 4 x 3 -as mátrixba vannak kötve.
(#) SBahadurD válasza Bakman hozzászólására (») Jan 11, 2016 /

Köszi, de ez amúgy is elég egyértelmű volt.
A kérdésem arra vonatkozik, hogy melyik lábra melyik sor/oszlop van kivezetve.
Tudom, hogy meg lehetne mérni (miután megvettem), de én nem akarom úgy megvenni, hogy nem tudom, hogy passzolni fog-e a kívánt áramkörbe.
(#) Bakman válasza SBahadurD hozzászólására (») Jan 11, 2016 /

NEm tudom mások hogyan csinálják, de én meg szoktam venni az alkatrészeket és ahhoz tervezem a nyák-ot. Ha vezetékkel kötöd be, nagy gond nem lehet, legfeljebb pár kereszteződés lesz benne.
(#) SBahadurD válasza Bakman hozzászólására (») Jan 11, 2016 /

Az áramkör már készen van, nem módosítható.
Közben neten megtaláltam, ha minden igaz. A hasonló külsejű 4*3-as billentyűzetek lábkiosztása ilyen: Középső oszlop, legfelső sor, bal oszlop, legalsó sor, jobb oszlop, alsó középső sor, felső középső sor.

Akkor ebből valószínűleg tényleg kébelezés lesz...

Ettől függetlenül a webshopban még lehetnének rendes leírások minden egyes billentyűzetnél.
(#) csak1andris hozzászólása Jan 11, 2016 /

Üdv! Érdeklődnék, hogy BF961-es fetet nem tartanak esetleg helyettesítőt? Sajnos nem bukkantam rá egy hasonló fetre sem. Köszi a választ! Üdv
Következő: »»   130 / 173
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem