Fórum témák
» Több friss téma |
Ja. A zöld sárga oké.Egy fekete jön és egy barna ami továbmegy a világitáskapcsolóra. Megnéztem csipogóval volt egy olyan amikor 0 állásban is csipogott. Ezt kizártam. Ráraktam egy másikra de azzal meg nem áll le. Most megpróbálom a 3. Variácíót.
A hozzászólás módosítva: Júl 17, 2014
Értékelhető fénykép alapján nőne, a segítségnyújtás hatásfoktényezője.
Sziasztok.
Van egy Gorenje típusú 2 éves kombinált hűtőgépem (174/95literes), aminek a fagyasztója -26 fokra hűt, viszont a normál hűtő része semmit. A termosztát hibát kizártam azzal, hogy "direktbe köttöttem" a normal hűtő rész vezetékeit. Hát sajnos igy sem hűt az a rész. Nem sérült az ajtógumi sem. A kompresszorcsövek sem sérültek. Mi lehet a baja? Előre is köszönöm a segítségeteket.
Egykompresszoros gépnél, van egy váltószelep ami a két rész közötti kiválasztást végzi. Azt, és annak a körét kellene megnézni.
Ha van rajta gyorsfagyasztó kapcsoló (sárga) és világít akkor az nem engedi elindulni a normál teret és leállni a fagyasztót......
Sziasztok,
Van egy Indesit no-frost alul-fagyasztós hűtőszekrényem, a problémám, hogy a vezérlőpanelen lévő relé folyamatosan kattog, kapcsolgat, emellett a hűtő működik, úgy ahogy, de hetente le kell olvasztani, mert a ventilátort nem mindig indítja el, amikor a kompresszor elindul, megfigyeltem, hogy amikor más induktív fogyasztóval (pl: tumixgép, mikró) terhelem a hálózatot, a kattogás üteme felgyorsul. Szerintetek mi okozhatja a problémát? A rélé ment tönkre? Netán valami EMC-probléma lehet? Még annyit hogy ez egy 35éves panleház.
Az elektronikáról tudnál képet csinálni ? Így elég nehéz bármit is mondani de ha van rajta egy 1 -1,5 mikrofarad körüli (négyszögletes) kondenzátor nagy valószínűséggel az ő cseréje megoldja a problémát.
Sziasztok. Valaki meg tudná mondani, hogy egy átlagos hütőkompresszorban mennyi olajnak kell lenni?
Ha háztartási hűtő kompresszorra gondolsz 2-3dl körülbelül. De ez változó, normálisabbakra rá is írják az olaj típusát, és mennyiségét ami lehet tömegben van megadva. üdv!
Kösz a választ.
Üdv
Sziasztok! Van egy Zanussi 3 fiókos fagyasztószekrényem, melyen a piros lámpa nagyon sokszor világít. A szerelő most cserélt benne hőfokszabályzót (ami el volt törve), de a piros lámpa nagyon sokszor villog, vagy világít (főleg este látom, napközben nem feltűnő). Rendesen ki-be kapcsol, fagyaszt viszonylag jól - a dobozos fagyiból pl. rögtön lehet kivenni amikor kiveszem a fagyasztóból, de a többi bent lévő dolog tulajdonképpen fagyott. Gond-e a villogó piros lámpa, mivel én úgy tudom, hogy az akkor világít csak, ha melegszik a hőmérséklet a fagyasztóban. Visszahívjam a szerelőt, aki azt mondta, hogy nem probléma, ha világít a piros lámpa? Mit tanácsoltok?
Sziasztok!
Indesit hűtőgép,egy kompresszoros,fölülfagyasztós gépünk van.Pénteken nem ment,kicseréltem benne az üzemi konditami 4µF volt,3+1-et tettem bele,meg az indító"relét"(PTC-s vackot)utána szépen muzsikált,tette a dolgát.A PTC-s cucc bontott,paramétereiben megegyezett a régivel.Szobahőmérsékleten az ellenállása 16 Ohm volt.Rá két napra egyszer csak a kompresszornak megváltozott a hangja,sokkal zajosabban jár,kihallatszik belőle egy 50Hz-es morgás+ egy élesebb kerregésszerű hang,de nem tűnik mechanikus zörgésnek.Inkább a motor hangjának hallani.Ezzel egyidőben elkezdte,hogy nem hajlandó kikapcsolni.Egész délután ment, a kompresszor forró,nem állja a kezem.Mi lehet a probléma?A kondikat este már nem volt időm megmérni.Tecumseh kompresszor,Made in Brasil,kb 10 éves,R600 hűtőközeg. István
Mérj áram felvételt. (lassan kuka lesz a kompr.)
Kétértelmű amit írsz.! Ha ki-be kapcsol, nem szabadna világítani a pirosnak! Csak akkor világít, ha kb -10ra felmelegszik, akkor meg folyamatosan megy a kompresszor! Tegyél be egy normális hőmérőt, és ne nyitogasd naponta többször, max 1x2x Üdv!
Igen, ki-be kapcsol, közben pedig világít a piros. Megmértem a hőfokot, -17,5-nél kapcsol be és -19,1-nél kapcsol ki. Akkor úgy tűnik, hogy mégis jól fagyaszt. A piros lámpa attól még világít
![]()
Ha ilyen kapcsolási értékek mellett is világít (szerintem csak "dereng" halványan ) az gyártási szórásból eredő átvezetésből adódhat (az érintkezők között valami kis piszok maradt amin átszalad a 230v ) ez nem befolyásolja a működést.Akkor hívj szerelőt ha erősen kezd világítani a lámpa.
A hozzászólás módosítva: Júl 21, 2014
Megmértem az áramfölvételt.0,55-0,6 A között változik periodikusan.Ha hagyom fölépülni a nyomást,és úgy dugom be,akkor 4,55 A-t mértem,de ekkor áll a motor,majd kiold a klixon.Az üzemi kondik jók,4uF,amennyi volt .
István A hozzászólás módosítva: Júl 21, 2014
De jó neked! Miben cserélted ki? Hegesztó trafóban? Mikrohullámú sütőben? Miért nem használod a válasz gombot???
![]()
Ebben: Bővebben: Link Bővebben: Link
Sziasztok!
Samsung RT30MASW no-frost hűtőben (felülfagyasztós, 1 kompresszoros, kb. 8 éves) az utóbbi időben egyre hangosabban zúg a kompresszor, már a konyhával szomszédos hálóban zárt ajtók mögött is nehéz elaludni. A hűtéssel egyébként nincs gond, a fagyasztó és a hűtő része is jól működik, nem jegesedik (lévén no-frost), ezért nem gázra gondolok. A gép függőlegesen áll, nem billeg, a kompresszor gumibakjai rendben vannak, rendesen kapcsol be és ki, nem a hűtőtest rezonál, hanem magából a kompresszorból jön ki az erős zúgás. Így kívülről nem látok semmit, amivel javítani tudnék a dolgon. Mi lehet a gond? Motor, kenőolaj, vagy a gáz mennyisége éppen határértéken van? Ha tele lenne, akkor nem zúgna ennyire?
Házilag ezen nem tudsz segíteni . A kompresszorban van valami mechanikai hiba . Csak a kompresszor cseréje segít . Hívj szerelőt.
A hozzászólás módosítva: Júl 24, 2014
Érdemes kompresszort cseréltetni egy 8 éves hűtőben, vagy inkább vegyek újat?
Mennyi lehet egy csere? Mennyit ér egy 8 éves Samu hűtő? Ha autó lenne, a biztosító már gazdasági totálkárra venné sztem.
Helló!
Régebbi kombi hűtővel van gondom, a hőfokszabályzó kapilláris csövének vége egy műanyag karikával van felfogatva a hátlapra belülről, ebbe belerozsdált és beletört a csavar tőből. Tőle pár centire fúrhatok egy másik lyukat, nem vágok át semmit? Köszönöm.
A kompcsere 30E körül lehet de cégtől függően több is lehet . Hogy megéri e azt te döntöd el...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |