Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » ICL7106/ICL7107
 
Témaindító: Zoli007, idő: Ápr 10, 2006
Lapozás: OK   21 / 93
(#) Sanyesz5 válasza M63-002 hozzászólására (») Feb 9, 2010 /
 
Szia,köszi,egy labortáphoz lesz,0-200 voltig lesz kalibrálva.Igazából úgy lenne jó ha ha egy kapcsolással,esetleg áramot is tudnék mérni vele.
Bár igaz most rendeltem "sample" -t, 2 db ot,de most azért külön még egy panelt építeni,nem tudom!
(#) Attila86 válasza M63-002 hozzászólására (») Feb 9, 2010 /
 
Idézet:
„Amúgy meg most rendeltem a MAXIM-tól néhány IC-t. Köztük 7107-est is.”

Ehhez csak gratulálni tudok!
(#) Sanyesz5 válasza M63-002 hozzászólására (») Feb 9, 2010 /
 
Szia,nem tudod véletlen hogy annak a nyáktervnek mik a pontos méretei,mert már egy rakás papírt kinyomtattam,de mértek hiányában egyik sem jó.
(#) vicsys válasza Kicsa hozzászólására (») Feb 9, 2010 /
 
(#) vision61 válasza Kicsa hozzászólására (») Feb 9, 2010 /
 
Én a múlt hónapban vettem eBay-en.
(Igaz nem egyet, mert csak 5 db-os kiszerelésben volt, de házhoz szállítva került 7 $-ba az 5 darab.)
Kb. egy hét alatt megérkezett.
(#) frank tibor válasza Sanyesz5 hozzászólására (») Feb 9, 2010 /
 
Hello
A nyákrajzot az IC méretére igazítod az egész panel mérete 1:1 -ben helyreáll. Építés előtt nézd meg a kijelződet a pontos lábkiosztás miatt. Most készül el az alapműszerem akkutöltő áramméréshez. A panelt a kijelzőkeret tartja, a -I digit elhagyható.
(#) Kicsa válasza vicsys hozzászólására (») Feb 9, 2010 /
 
Köszönöm szépen!
(#) MolnarG válasza Attila86 hozzászólására (») Feb 9, 2010 /
 
Nem értem mi a baj azzal, hogy rendelt a Maximtól? Vagy időközben ki lett törölve egy-két hozzászólás? Én is kértem már párszor Sample-t tőlük.
(#) Attila86 válasza MolnarG hozzászólására (») Feb 9, 2010 /
 
Az, hogy ICL7107-et rendelt ami nálunk is bárhol beszerezhető. Mindenki csak rendelgeti mert ingyen van, aztán majd ha a sok rendelgetés miatt Magyarország feketelistára kerül a Maximnál akkor nagyon boldogok leszünk hogy nem fognak már küldeni semmit. (Ez több más gyártó esetében sajnos már megtörtént, pont az ilyen emberkék miatt.)
A mintarendelést csak akkor használjuk, hogyha az adott IC Magyarországon nem szerezhető be. Az ICL7107 pont nem ilyen.
(#) (Felhasználó 56240) hozzászólása Feb 10, 2010 /
 
Sziasztok
Segítséget kérek
Kaptam egy feszültség mérőt és nem 200mV hanem 2V az alap mérőhatára
Nem tudom, hogy mi legyen az előtét elenálások valaki, tudna segíteni?
Egy labortápba lenne a műszer
50V max. Kimeneti feszültség a labortápnak
(#) vicsys válasza (Felhasználó 56240) hozzászólására (») Feb 10, 2010 /
 
Na, akkor számoljunk 1 kicsit...
Az ötven volt egy picit sok lenne, ezért osszuk el tízzel (1:10-es osztó). Hú ez még mindíg sok, hiszen 5V lenne. Akkor osszuk el 100-zal (1:100). Így kapunk 0,5V-ot amit már lehet mérni. Ha 3 és fél digites a kijelződ akkor alapban a legnagyobb érték: 1999mV (ami 2000mV és =2V-tal). Ha 0,5V-ot (50V-os bemenő) adsz neki, akkor az ugye 500mV és így a kijelzett érték _500 lesz. Tehát 1 tizedes pontossággal mérhetsz. (50V-be => leosztva 0,5V=> kijelezve _50.0)
Az ellenállás osztóra találsz példát a neten. Itt a topicban is van.
(#) (Felhasználó 56240) válasza vicsys hozzászólására (») Feb 10, 2010 /
 
Bocsi elírtam csak 30V
De nem találtam semmit Ellenállásosztó névre
(#) vicsys válasza (Felhasználó 56240) hozzászólására (») Feb 11, 2010 /
 
(#) Sanyesz5 hozzászólása Feb 11, 2010 /
 
Sziasztok,az lenne a kérdésem hogy az icl 7107cpl,és az icl 7107 cplz között mi a külömbség?
(#) Sanyesz5 hozzászólása Feb 15, 2010 /
 
Sziasztok,az oldalon lévő "Topi" féle,voltmérőhöz kellene nekem egy szimmetrikus táp kapcsa rajz,ha esetleg van valakinek kimondottan ehhez megköszönném.
(#) MolnarG válasza Sanyesz5 hozzászólására (») Feb 15, 2010 /
 
Nem egy bonyolult dolog, kicsit keresgélhetnél Te is, itt a fórumon vagy a Gugliba.

pl.: 1, 2, 3
(#) Alkotó válasza Sanyesz5 hozzászólására (») Feb 15, 2010 /
 
Ebben a hozzászólásban többek között van egy kapcsolás is. Azon jól elkülönül a tápegység. Ez ugyan nem a Topi féle kapcsolás, de ahhoz is jó lesz. Ettől összetetteb táp pazarlás ide.
(#) Sanyesz5 válasza Alkotó hozzászólására (») Feb 16, 2010 /
 
Köszi a választ,légszerelésben összedobtam a tápot,valami nem kóser.Nem gondoltam volna hogy a legegyszerűbb rész fog megszívatni
Legelőször használtam a feszmérőt,úgy hogy a gnd-t összekötöttem a negatívval,menni ment,de valamiért az utolsó karakter nem állt be fix értékre sosem,azt leszámítva pontos volt,dehát egy labortápba kell,nem árt ha nem ugrál A Te tápoddal elindult,de így is ugrál az utolsó számjegy,200V - os méréshatárra van bekalibrálva.
(#) Alkotó válasza Sanyesz5 hozzászólására (») Feb 16, 2010 /
 
Az utolsó jegy ugrálása típushiba. Maga a specifikáció is megenged az utolsó helyen egy kis "mozgást", de valójában az esetek döntő részében nyáktervezési (tehát huzalozási) gondok szoktak lenni. Most lusta vagyok megnézni Te mit is építettél, és hogy az rendben van-e ebből a szempontból. Inkább nézd meg te, hogy a kijelzők tápfeszültségének "rángása" nem cibálja-e magával a referencia feszültség "betáp" ágát is.
Kijelzőáramkörből nagyon célszerű kipróbált paneltervet használni, mert amiket én láttam azok túlnyomó részben rosszak voltak.
Idézet:
„a gnd-t összekötöttem a negatívval”

Remélem csak elírtad. A GND és a negatív összekötésével rövidre zártad a -5V-ot.
(#) Sanyesz5 válasza Alkotó hozzászólására (») Feb 16, 2010 /
 
Szia,ezt építettem meg:

Bővebben: Link
(#) Sanyesz5 válasza Alkotó hozzászólására (») Feb 17, 2010 /
 
Szia Alkotó,mellékelek egy videót a kijelzőről,megépítettem a labortápom,jól működik,a multiméter szerint stabilan 6,12 volt van rajt jelenleg,a feszmérőm meg ugrál,vajon miért lehet? Ha van ötleted szívesen venném,esetleg ha kell tudok a fesz mérőről képet csinálni.A tápja az "Attila86" féle labortáp feszmérőjéből lett kiollózva.
Bővebben: Link
(#) Alkotó válasza Sanyesz5 hozzászólására (») Feb 18, 2010 /
 
Elég furán közelíted a témát. Megépíted Topi tápját (aminek -szigorúan csak- szerintem alapjaiban elhibázott a bemeneti osztója) , majd Attila tápjáról járatod (ami teljesen jó, de az enyém talán egyszerűbb), és mégis engem kérdezel. És ki ne felejtsem, már válaszoltam korábban pontosan erre a problémára.
Feltételezhető, hogy azért van mozgás, mert a referencia feszültség is mozog. Ennek leggyakoribb oka, hogy maga a kijelző áramfelvétel ingadozása rángatja a feszültséget. Jó nyákkal lehet védekezni ellene.
Amit én tudok javasolni:
1. Mérd meg (nem könnyű), valójában ingadozik-e a referenciád. Remélem egyáltalán beálítottad, és azt jól csináltad, mert itt van egy két elég vitatható útmutatás erre. Aztán ha igen, akkor tenni kell ellen, ami akár külön stabilizálás is lehet neki, de akkor már megint csak tovább bonyolódik a dolog
2. Átrakod az alkatrészeket mondjuk Attila86 vagy esetleg az én panelterveim valamelyikébe, és akkor vélhetően azonnal, magától megszűnik a gondod. Attila paneljei most nincsenek előttem, de az enyémeken rajta van a táp is, tehát csak egyetlen AC8V-os feszültség kell neki és máris üzemkész. (a kétpaneles terv, ami több kijelzőt is szorosan egymás mellé enged tenni valamint az egypaneles terv)
(#) Sanyesz5 válasza Alkotó hozzászólására (») Feb 18, 2010 /
 
Köszi a választ,ha minden kötél szakad,megépítem az egypaneles verziódat.De ha lehet jó lenne menteni ami menthető,igazából,szokásom elkapkodva építettem meg ezt a verziót,csak ötletnek jött egy voltmérő,utána akkor már gondoltam jó lenne egy labortáp hozzá.Igazából talán ha már másikat kellene építenem,olyan kellene amin áramot tudok mérni egy kapcsolással,nem kell külön kettő kijelző.Hozzáteszem,sok a hiányosságom még az elektronika terén,azt sem tudom hol mérjem a referencia feszültséget.stb Jut eszembe,a nyák itt-ott még gyantás,mert friss,bár nem vastagon,az nem csinálhat ilyent?
(#) Sanyesz5 hozzászólása Feb 22, 2010 /
 
Üdv mindenkinek!
A kérdésem az lenne hogy egy megépített fesz mérő,konkrétan róla van szó: Bővebben: Link

Beállítottam 200voltos méréshatárra,a problémát megoldottam már nem ugrál a kijelzés,ha én az osztó ellenálást egy kapcsolóval váltogatnám (pl 20,és 200 voltos határ közötti váltás) akkor nem kell már újra kalibrálni!?
Persze a tizedes pontot is kapcsolnám egyszerre.
(#) Sebi válasza Sanyesz5 hozzászólására (») Feb 22, 2010 /
 
Természetesen nem kell: ha a 200mV alap-érzékenységnél hitelesítve lett, akkor azt nem kell bántani. A bemeneti osztó pontossága azonban beleszól (mindegyik a saját méréshatárába).
Ezt alacsony tűrésű ellenállásokkal kell kivitelezni, vagy minden méréshatárban kalibrálni kell.
A gyakorlatban azonban tökéletesen megfelelnek az 1% tűrésű ellenállások beállítás nélkül is.
(#) Sanyesz5 válasza Sebi hozzászólására (») Feb 23, 2010 /
 
Köszi,a másik kérdés az lenne,hogy ha építek ezzel az ic-vel egy ampermérőt is,akkor az mehet a voltmérővel együtt ugyanarról a trafóról mint a labortáp? Külön szekunderről persze,mert van rajta vagy 5 fajta
(#) mex válasza Sanyesz5 hozzászólására (») Feb 23, 2010 /
 
Külön szekunderről természetesen mehet.
Végülis hogyan szüntetted meg a kijelzők "ugrálását"?
(#) Sanyesz5 válasza mex hozzászólására (») Feb 23, 2010 /
 
Hali,csak a voltmérő van egyenlőre készen,úgy tudtam megoldani hogy a tápjában,a gnd-t a földre kötöttem,azóta jó,de ha van másik megoldás esetleg,azt szívesen meghallgatnám.
Meg egy működő ampermérő leírásnak sem mondanék nemet
(#) mex válasza Sanyesz5 hozzászólására (») Feb 23, 2010 / 1
 
Jó a megoldásod. Az ampermérő is tulajdonképp feszültséget mér...
Ebből következően készitesz egy 200mV-os alapműszert, és például 2A áramra 0.1 ohm értékű söntellenálláson méred a feszültséget.
(#) Sly hozzászólása Feb 27, 2010 /
 
Hali.Van ez a feszültség és árammérő lcd kijelzővel és amit megadtak hozzá program az csak demo. Ugyvettem ki belöle hogy csak 50szer engedi bekapcsolni a müszert.Ezt valaki nemtudná átirni?Hogy ez a korlátozás nelegyen?Mert én nemigen értek még az avr programozási részéhez.Aki tud kérem segitsen.A harmadik tipust szeretném megépiteni a 4 változat közül.Ja és melyik HEX megy ehhez a változathoz?Bővebben: Link
Következő: »»   21 / 93
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem