Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Inverteres hegesztőtrafó

Témaindító: Gabi, idő: Aug 12, 2005
Lapozás: OK   139 / 564
(#) Ghoost válasza VillTMK hozzászólására (») Okt 15, 2010 /

az is hegesztheto!
de nem inverterrel -szerintem, hanem dinamoval
De biztos van itt valaki aki,ebben megerosit, avagy megcafol
(#) dobo válasza Ghoost hozzászólására (») Okt 15, 2010 /

Öntvénypálcával hegeszthető szerintem inverterrel is.
Ha már itt járok megkérdezem mi az anyagköltsége egy ilyen kis hegesztőinverternek ?
Úgy hogy van rezem és kábelem is na meg ferritem.
(#) guliver83 válasza Ghoost hozzászólására (») Okt 15, 2010 /

Hali!
Igenis lehet hegeszteni az öntöttvasat inverterrel!
Én hegesztettem rezet, öntvényt, rozsdamentes vasat, és alumínium. Az alumíniummal az volt a baj, hogy nagyon nehezen vitte, mert 3mm volt a pálca és a 120A-es gép az kicsi neki, de szerintem egy 2mm pálcával szerintem menne az is.
(#) Ghoost válasza guliver83 hozzászólására (») Okt 15, 2010 /

megkovetlek!
muszeresz vagyok, nem hegeszto
illetve, meg igazan hegeztettem ez idaig.
na majd ezutan, ha ossza allitom idovel ERGAB inverteret
(#) BarnaPili válasza X Sügi X hozzászólására (») Okt 15, 2010 /

Alapvetően két dolog végett épül ez az inverter.1: Az építés öröme,tanulás.2: Meg kellene lassan tanulnom hegeszteni,mert amit most annak nevezek,az mások szerint "kotlósz*r".Bár a satupadom még nem hullott széjjel...De nem lehet filléreskedni,megyek,szétnézek a vaterán.Kösz a tippeket.
István
(#) erdgab válasza BarnaPili hozzászólására (») Okt 15, 2010 /

Idézet:
„mások szerint "kotlósz*r"”

Majdnem húztam egy vonalkódot az alsó fertályomat takaró pamutkelmébe,ez nagyon jó volt! :gumicsirke:
Eddig csak taknyolás, kánya f*s és gólyafészek megnevezéseket hallottam,bár ez utóbbiba azt mondták,a viziló is belekölthetne.
Bocsánat.
(#) guliver83 válasza Ghoost hozzászólására (») Okt 16, 2010 /

Te legalább műszerész vagy, de nekem semmi közöm az elektronikához csak szeretem csinálni.
De aki műszerész mi egy ilyen neki.
Ha én az lennék, nem is tudom, hogy miket építenék
(#) Ghoost válasza guliver83 hozzászólására (») Okt 16, 2010 /

hat kerlek.......
nem minden muszeresz foglalkozik az elektromosaggal.
ahogy en magam sem.
inkabb a mechanika all hozzam kozelebb.
amit tudok azt konyvekbol tudom, az viszont nem sok
, de igyekszem gyarapitani tudasom, megha nem is jutok olyan magasagokba, mint az elottem szolok
(#) borvendeg válasza VillTMK hozzászólására (») Okt 16, 2010 /

Hello!
Hát állatira rossz helyre írtad szerintem. De ha teszel fel képet a panelról akkor talán tudunk segíteni.
(#) INOX 4 EVER hozzászólása Okt 17, 2010 /

Jól sejtem?
Inverteres heggesztőt készít valaki házilag?
Le a kalappal.
Mekkora az anyagköltsége nagyjából?
Nagyon érdekelne a téma.
(#) Ricsi89 válasza INOX 4 EVER hozzászólására (») Okt 17, 2010 /

Nem csak valaki, hanem ha visszaolvasol, akkor már elég sok ember készített itt hegesztőt. Az anyagköltség meg függ attól, hogy hol vásárolsz, mi van otthon, amit nem kell beszerezni, esetleg olcsón meg tudod venni.
(#) Ghoost válasza INOX 4 EVER hozzászólására (») Okt 17, 2010 /

szia Inox!

hat jopar embernek mar sikerult is

az anyagkoltseg?! hat az jo kerdes, fugg a megepitendo projecttol is nagyban, de olyan 20-30e szerintem, amely olyan tudasal rendelkezik, mint egy 100e HUF erteku gep.
Viszont GR89nek igaza van!
a koltsegeid csokkenek az otthon levo vagy olcsobban beszerzett dolgok araval.
(#) INOX 4 EVER válasza Ricsi89 hozzászólására (») Okt 17, 2010 /

Milyen a jelleggörbéje?
Vagy máshogy kérdezem,milyen eljáráshoz készítettek a fiúk eddig invertert? BKI,AWI,AFI?
Egyenáramút,vagy vegyesüzeműt?
(#) tpeter25 válasza INOX 4 EVER hozzászólására (») Okt 18, 2010 /

Elkészült az én első inverteres hegesztőm is hála ennek a topiknak.
A "maci" féle gépet építettem meg, így az anyagköltségem cirka 17-18 ezer forint volt. Zománchuzalom és házam volt. Elsőre nagy lett az e65-ös légrése, de csökkentettem rajta, és így már kijön belőle a 130 amper
Tényleg köszönet mindenkinek!

És hogy a másik kérdésedre is feleljek, itt nagyrészt egyenáramú invertereket építenek, de volt pár mikroprocesszoros megoldás is a vegyes üzemre. De ezt majd pontosan leírják ők
(#) erdgab válasza tpeter25 hozzászólására (») Okt 18, 2010 /

Gratulálok,használd egészséggel!
Képeket láthatna a T. fórum? Köszönöm.
(#) guliver83 válasza tpeter25 hozzászólására (») Okt 18, 2010 /

Szintén Gratulálok!
A fotókat majd mindenki látni szeretné!
(#) tpeter25 válasza erdgab hozzászólására (») Okt 18, 2010 /

Hát őő most nincsenek, de majd lesznek
Nos a belsejére igazán nem vagyok büszke, voltak gondok az első panel tervvel, illetve a gond az volt, hogy olyan hűtőbordát sikerült szerezni, amihez nem volt jó.
Így nem lett túl esztétikus a belseje, de tökéletesen működik.
(#) mpisti válasza INOX 4 EVER hozzászólására (») Okt 18, 2010 /

"BKI,AWI,AFI?"
Ne haragudj,de számomra a BKI ismeretlen fogalom. Kérlek részletezd, milyen hegesztési eljárást,vagy üzemmódot takar ez az üzemmód?
A másik kettőt ismerem.
(#) Cavalier válasza mpisti hozzászólására (») Okt 18, 2010 /

Bevontelektródás Kézi Ívhegesztés.
Itt mondja. Bár én se hallottam még így rövidítve.
(#) mpisti válasza Cavalier hozzászólására (») Okt 18, 2010 /

Logikus. Bár én ezt MMA üzemmódként szoktam emlegetni. Eszembe juthatott volna.
(#) erdgab válasza tpeter25 hozzászólására (») Okt 18, 2010 /

Nem kritizálni akarjuk,csak látni a kész művet,különben is,a végeredmény a fontos,az hogy működik.

Más:
Ma "számot vetettem" átlapozva-olvasva a fórumot s kiollózva mennyi gép készült a fórum "hatására" az elmúlt időben.Tubi,dara barátaim és én nem vagyunk beleszámolva mert máshol kezdtük,igaz itt folytattuk.Amiről tudok az 23 gép,ha jól számoltam és nem siklottam el az adatok felett,ebből még 3 nincs teljesen befejezve,de nagyon közel van hozzá.Van ÉRTELME a fórumnak!
(#) dobo válasza erdgab hozzászólására (») Okt 18, 2010 /

Értelme?!
Mi az hogy én még csak szemlélgetem a dolgokat de ez az igbt technika nagyon komoly!
És maga az áramkörök megépítése is rengeteg tanulásra adnak lehetőséget 3 hónapja azt sem tudtam mi az az igbt
Most meg már azon dolgozom hogy a gépemet hol fogom éleszteni mert szkópom nincs sajnos .
Még az is lehet beruházok 10-20 ezerért eggyet.
(#) tpeter25 válasza dobo hozzászólására (») Okt 18, 2010 /

Dobo, leírom neked őszintén, én szkóp nélkül élesztettem.. Ha nagyon odafigyelsz a tekercs kezdő és végpontokra, nem lesz gond. Szigorúan égővel indítottam, de nem volt gond. Azóta már 4 pálcát megevett
(#) guliver83 válasza dobo hozzászólására (») Okt 18, 2010 /

Hali
Én is szkóp nélkül csináltam a gépemet és hála a jó tanárnak (erdgab-nak) és mindenki másnak itt a fórumon elsőre sikerült beindítani a gépemet. Ami a lényeg nagyon sok odafigyelés!
(#) KissAttila válasza erdgab hozzászólására (») Okt 18, 2010 /

Az én gépemet ne számold a befejezettek köze, mert még csak ideiglenesen egy deszkára rögzitve tengeti az életét.Használva nincs, talán nem is lesz, csak nagyritkán.Lényegébe bele fáradtam az alkatrészek hajhászásába, cirka hat hosszú hónap leforgása alatt sem tudtam beszerezni az összes megfelelő-előírt alkatrészt.Máskülönben én sem tudtam szkóppal mérni,mert nincs.Leválasztó kis teljesítményű trafót alkalmaztam indításkor,először kb.45V, másodszor kb.90V váltó áramot.Fényképeket csinálnék, de azt sem tudom, hogy hogyan kell felrakni a fórumra.
(#) erdgab válasza dobo hozzászólására (») Okt 18, 2010 /

Örülök a pozitív véleményednek.Amikor az első gépemet építettem a mellékletben mutatom az összes műszeremet,ha ez annak nevezhető,szkópom azóta se csincsen ,de 4 gépem működik.Mindezektől függetlenül szükség van műszerekre a pontosabb,jobb munkához.

830.jpg

(#) dobo válasza erdgab hozzászólására (») Okt 19, 2010 /

Az igazat megvalva én is gondolkodtam erősen hogy itt a fórumon szinte mindenki a hibás trafótekerés vagy bekötés miatt kényszerült szkópozni.
Tehát megoldható nélküle is.
(#) dobo válasza dobo hozzászólására (») Okt 19, 2010 /

Találtam egy kis érdekességet plazma és tig témakörben.Bővebben: Link
(#) tpeter25 hozzászólása Okt 19, 2010 /

Szép jó reggelt! Akadt egy kis gond a hegesztőmmel, fém házba építettem bele, és most tapasztaltam, hogy a negatív pólus erősen csíp ha hozzáérek. A pozitív semmit. Mindent átmértem, semmi nem testel le... Segítene az ha egy 10 nanós kondival összekötöm a negatív kimenetet a testtel? Ja természetesen a csípést csak akkor érezni, ha földelt konnektorba dugom.. Tapasztalt már valaki ilyesmit?
(#) dobo válasza tpeter25 hozzászólására (») Okt 19, 2010 /

Próbáld ki egy havarodnál is vagy mérd meg ne -e a te hálózatodban van a hiba.
Következő: »»   139 / 564
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem