Fórum témák
» Több friss téma |
Én is kérdeznék egyet.
ATX számítógép tápjában találkoztam egy IC-vel, de nem tudom mi lehet az. Az a típusa: 2003 Ez jó nagy számokkal van rá írva BA388930542H Valószínű, hogy egy pwm ic lehet de mi pontosan? Van egy másik ugyanilyen tápom, amiben meg az IC jele 2005 Mind a kettő 16lábú DIP tokos. Köszi
Szia!
Az egyik: Bővebben: Link A másikhoz rajz: Bővebben: Link Talán otthon van hozzá adatlapom is(ha jól emlékszem).
Sziasztok!
TT 25F 1000KDL 26 W4,DD 31 H 1400 SWN,TD 45F 1100 KFC 29TI,feliratu AEG gyártmányu egyenirányitoknak hol tudnám megnézni a paramétereit?
Szia!
Segítség a TT, TD, DD értelmezéséhez: Bővebben: Link A többi jelzés értelmezése: Bővebben: Link
Köszönöm,de kicsit segithetnél értelmezni,mennyi feszültséget birnak,stb,stb.Nem vagyok tulságosan otthon ebben a témában.
Egy-két kép sokat segítene, amin látszanak a feliratok. A Infineon és az AEG jelölése között vannak különbségek, de mindkettőnél az első szám a max. áramra utal, a második a feszültségre.
Képet holnap tudok feltenni.Engem elsősorban az érdekelne,hegesztőtrafo egyenirányitásához jok lehetnek e?
Ha csak egyenirányítani szeretnél, akkor a DD-s típusokkal próbálkozz. Ebben tokonként két dióda van, az ábra szerinti összekötéssel. Próbáld ki élesben a működésüket.
Vitték volna a müködő géppel a MÉH be,sajnáltam.Komplett áramkör baromi nagy hűtőbordákon,vannak valami egybeöntött tekercsek is,csak azokon semmi felirat,és vasmag nélküliek.
Tudom nem ide tartozik de nem tudom hol kellene megkérdeznem, van egy „ITOWA COMPACT – 8” típusú rádió vezérlésű daru távirányító. A nyomógombokkal van a baj. Ezek kétállásúak, félig benyomva az egyik záró érintkező zár. Teljesen benyomva mind a kettő. Panelba vannak forrasztva. Az igazi problémám hogy nem találok ilyen gombot. Felírat nincs rajtuk. Persze igazából nem is tudom hogyan keresem, hogyan jelölik az ilyen jellegű nyomógombokat. Ha tudsz segíteni kérlek írjál.
Üdv:. BeLac
Sziasztok!
A képen látható alkatrész pontos megnevezésére lennék kíváncsi. Egy KORG AX1000G multieffekt alkatrésze, ha megnyomom a pedált, akkor ez a kis pöcök nyomódik be. Sajnos már nem mai darab, a 3-as pedál nem reagál a nyomásra, csak úgy, ha szétszedem, és a kis pöcköt nyomom be, de akkor is csak nagy nehezen vált át. Arra gondoltam, hogy én magam - bár még nem csináltam ilyet - cserélném ki. Gondolom egy forrasztópáka és némi forrasztó ón segítségével meg tudom csinálni? Előre is köszönöm a segítséget. Üdv.
Valami ilyen, csak mérd meg a szár magasságát, mert van belőle sokfajtaBővebben: Link
Köszönöm, sokat segítettél
Üdvözlet mindenkinek! Szeretnék felvillágosítást kérni LM158 IC-ről hogy mire lehet használni vagy magyar nyelvű leírást hozzá. Előre is köszönöm
Az IC adatlapján mindent megtalálsz amire szükséged lehet, sajnos, csak angolul. Dehát ez van, meg kell tanulni.
Sziasztok!
Egy kevés segítségre lenne szükségem. A mellékelt képen egy termisztor látható, vagy (amire szerintem inkább hasonlít) egy resistance thermometer nevű eszköz lenne? A wikipédián kutatva azt vettem észre, hogy inkább erre a "platinum resistance thermometer"-nek nevezett csodára hasonlít... Köszönöm!
Szia!
Ha termisztor, akkor a hőmérséklet növelésekor csökken az ellenállása, ha platina, akkor meg növekszik. Így különbséget lehet tenni közöttük.
Köszi kadarist!
Ez platina lesz, mert ha rálehelek akkor nő az ellenállás... Ezt azt is jelenti (olvasom itt a wikipédián), hogy az ellenállása lineárisan fog változni, nem?
remélem tud valaki segíteni
a képek magukért beszélnek info: PHILIPS CD LASER Google képkeresése erre: cdm12.4/05 A diódáról szeretném megtudni, hogy hogyan kell beüzemelni. (hova kell a szuflát kötni? áramgenerátorom van) köszi mindenkinek
A cd-nek alig látható a fénye, de arra épp elég, hogy megvakulj. Mit szeretnél ezzel csinálni?
Amúgy van neki topikja: Bővebben: Link
köszi a topikot
nem tudom mit akarok csak ugy van. rá kéne bírni h világítson. a szememre pedig vigyázok
Szevasztok.
Az lenne a kérdésem, hogy a 2SC1096 és 2SA634 alkatrészeket melyik BD tranzisztorokkal lehetne helyettesíteni?
Szia!
Itt lehet kapni az eredetit/helyettesítőt: http://www.hqelektronik.hu/info/hu/2sa634.html#deps Ha ragaszkodsz a BD-hez, akkor pl. BD241-BD242 jó lehet helyette, de más a tokozása.
Köszönöm szépen! laci
Van egy „ITOWA COMPACT – 8” típusú rádió vezérlésű daru távirányító. A nyomógombokkal van a baj. Ezek kétállásúak, félig benyomva az egyik záró érintkező zár. Teljesen benyomva mind a kettő. Panelba vannak forrasztva. Az igazi problémám hogy nem találok ilyen gombot. Felírat nincs rajtuk. Persze igazából nem is tudom hogyan keresem, hogyan jelölik az ilyen jellegű nyomógombokat.
Ha tudsz segíteni kérlek írjál. |
Bejelentkezés
Hirdetés |