Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ez milyen alkatrész-készülék?

Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   268 / 1172
(#) emmzolee hozzászólása Okt 13, 2010 /

Én is kérdeznék egyet.
ATX számítógép tápjában találkoztam egy IC-vel, de nem tudom mi lehet az.
Az a típusa:
2003 Ez jó nagy számokkal van rá írva
BA388930542H
Valószínű, hogy egy pwm ic lehet de mi pontosan?

Van egy másik ugyanilyen tápom, amiben meg az IC jele 2005

Mind a kettő 16lábú DIP tokos.

Köszi
(#) lapose válasza emmzolee hozzászólására (») Okt 13, 2010 /

Szia!

Az egyik: Bővebben: Link
A másikhoz rajz: Bővebben: Link
Talán otthon van hozzá adatlapom is(ha jól emlékszem).
(#) emmzolee válasza lapose hozzászólására (») Okt 13, 2010 /

Köszi szépen. Sokat segítettél.
(#) lapose válasza emmzolee hozzászólására (») Okt 13, 2010 /

Szívesen!
(#) jacsu hozzászólása Okt 14, 2010 /

Sziasztok!
TT 25F 1000KDL 26 W4,DD 31 H 1400 SWN,TD 45F 1100 KFC 29TI,feliratu AEG gyártmányu egyenirányitoknak hol tudnám megnézni a paramétereit?
(#) kadarist válasza jacsu hozzászólására (») Okt 14, 2010 /

Szia!
Segítség a TT, TD, DD értelmezéséhez: Bővebben: Link
A többi jelzés értelmezése: Bővebben: Link
(#) jacsu válasza kadarist hozzászólására (») Okt 14, 2010 /

Köszönöm,de kicsit segithetnél értelmezni,mennyi feszültséget birnak,stb,stb.Nem vagyok tulságosan otthon ebben a témában.

Egy-két kép sokat segítene, amin látszanak a feliratok. A Infineon és az AEG jelölése között vannak különbségek, de mindkettőnél az első szám a max. áramra utal, a második a feszültségre.

Képet holnap tudok feltenni.Engem elsősorban az érdekelne,hegesztőtrafo egyenirányitásához jok lehetnek e?

Ha csak egyenirányítani szeretnél, akkor a DD-s típusokkal próbálkozz. Ebben tokonként két dióda van, az ábra szerinti összekötéssel. Próbáld ki élesben a működésüket.

Vitték volna a müködő géppel a MÉH be,sajnáltam.Komplett áramkör baromi nagy hűtőbordákon,vannak valami egybeöntött tekercsek is,csak azokon semmi felirat,és vasmag nélküliek.
(#) VillTMK hozzászólása Okt 16, 2010 /

Tudom nem ide tartozik de nem tudom hol kellene megkérdeznem, van egy „ITOWA COMPACT – 8” típusú rádió vezérlésű daru távirányító. A nyomógombokkal van a baj. Ezek kétállásúak, félig benyomva az egyik záró érintkező zár. Teljesen benyomva mind a kettő. Panelba vannak forrasztva. Az igazi problémám hogy nem találok ilyen gombot. Felírat nincs rajtuk. Persze igazából nem is tudom hogyan keresem, hogyan jelölik az ilyen jellegű nyomógombokat. Ha tudsz segíteni kérlek írjál.
Üdv:.
BeLac
(#) saulhudson hozzászólása Okt 17, 2010 /

Sziasztok!

A képen látható alkatrész pontos megnevezésére lennék kíváncsi. Egy KORG AX1000G multieffekt alkatrésze, ha megnyomom a pedált, akkor ez a kis pöcök nyomódik be. Sajnos már nem mai darab, a 3-as pedál nem reagál a nyomásra, csak úgy, ha szétszedem, és a kis pöcköt nyomom be, de akkor is csak nagy nehezen vált át. Arra gondoltam, hogy én magam - bár még nem csináltam ilyet - cserélném ki. Gondolom egy forrasztópáka és némi forrasztó ón segítségével meg tudom csinálni? Előre is köszönöm a segítséget. Üdv.
(#) qvasz2 válasza saulhudson hozzászólására (») Okt 17, 2010 /

Valami ilyen, csak mérd meg a szár magasságát, mert van belőle sokfajtaBővebben: Link
(#) saulhudson válasza qvasz2 hozzászólására (») Okt 17, 2010 /

Köszönöm, sokat segítettél
(#) mikulamotor hozzászólása Okt 17, 2010 /

Üdvözlet mindenkinek! Szeretnék felvillágosítást kérni LM158 IC-ről hogy mire lehet használni vagy magyar nyelvű leírást hozzá. Előre is köszönöm
(#) pucuka válasza mikulamotor hozzászólására (») Okt 17, 2010 /

Az IC adatlapján mindent megtalálsz amire szükséged lehet, sajnos, csak angolul. Dehát ez van, meg kell tanulni.

LM158.pdf

(#) Abukodonozo hozzászólása Okt 17, 2010 /

Sziasztok!

Egy kevés segítségre lenne szükségem. A mellékelt képen egy termisztor látható, vagy (amire szerintem inkább hasonlít) egy resistance thermometer nevű eszköz lenne?

A wikipédián kutatva azt vettem észre, hogy inkább erre a "platinum resistance thermometer"-nek nevezett csodára hasonlít...

Köszönöm!
(#) kadarist válasza Abukodonozo hozzászólására (») Okt 17, 2010 / 1

Szia!
Ha termisztor, akkor a hőmérséklet növelésekor csökken az ellenállása, ha platina, akkor meg növekszik. Így különbséget lehet tenni közöttük.
(#) Abukodonozo válasza kadarist hozzászólására (») Okt 17, 2010 /

Köszi kadarist!

Ez platina lesz, mert ha rálehelek akkor nő az ellenállás... Ezt azt is jelenti (olvasom itt a wikipédián), hogy az ellenállása lineárisan fog változni, nem?
(#) HG7SZD hozzászólása Okt 17, 2010 /

remélem tud valaki segíteni
a képek magukért beszélnek
info: PHILIPS CD LASER
Google képkeresése erre: cdm12.4/05
A diódáról szeretném megtudni, hogy hogyan kell beüzemelni. (hova kell a szuflát kötni? áramgenerátorom van)
köszi mindenkinek
(#) qvasz2 válasza HG7SZD hozzászólására (») Okt 17, 2010 /

A cd-nek alig látható a fénye, de arra épp elég, hogy megvakulj. Mit szeretnél ezzel csinálni?
Amúgy van neki topikja: Bővebben: Link
(#) HG7SZD válasza qvasz2 hozzászólására (») Okt 17, 2010 /

köszi a topikot
nem tudom mit akarok csak ugy van. rá kéne bírni h világítson.
a szememre pedig vigyázok
(#) tanci hozzászólása Okt 17, 2010 /

Szevasztok.
Az lenne a kérdésem, hogy a 2SC1096 és 2SA634 alkatrészeket melyik BD tranzisztorokkal lehetne helyettesíteni?
(#) szamóca válasza HG7SZD hozzászólására (») Okt 17, 2010 /

Ha nem tudnád....
(#) lapose válasza tanci hozzászólására (») Okt 17, 2010 / 1

Szia!

Itt lehet kapni az eredetit/helyettesítőt: http://www.hqelektronik.hu/info/hu/2sa634.html#deps
Ha ragaszkodsz a BD-hez, akkor pl. BD241-BD242 jó lehet helyette, de más a tokozása.
(#) tanci válasza lapose hozzászólására (») Okt 17, 2010 /

Köszönöm a gyors választ.
(#) lapose válasza lapose hozzászólására (») Okt 17, 2010 /

Szívesen.
(#) mikulamotor válasza pucuka hozzászólására (») Okt 18, 2010 /

Köszönöm szépen! laci
(#) VillTMK hozzászólása Okt 18, 2010 /

Van egy „ITOWA COMPACT – 8” típusú rádió vezérlésű daru távirányító. A nyomógombokkal van a baj. Ezek kétállásúak, félig benyomva az egyik záró érintkező zár. Teljesen benyomva mind a kettő. Panelba vannak forrasztva. Az igazi problémám hogy nem találok ilyen gombot. Felírat nincs rajtuk. Persze igazából nem is tudom hogyan keresem, hogyan jelölik az ilyen jellegű nyomógombokat.
Ha tudsz segíteni kérlek írjál.
Következő: »»   268 / 1172
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem