Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ez milyen alkatrész-készülék?

Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   1180 / 1180
(#) elektroncso válasza electrode hozzászólására (») Vas, 11:39 / 3

Ráírtam a képre az én megfejtésem.
(#) Bakman válasza elektroncso hozzászólására (») Vas, 15:46 /

Nekem úgy tűnik, a "10k ellenállás" alatt is ellenállás van.
(#) elektroncso válasza Bakman hozzászólására (») Vas, 15:49 /

Nem, az bizony kondenzátor. Volt már ilyenhez személyesen szerencsém javításkor, szüleimnél valahol meg is van a régi műhelyemben a fiókban.
Esetleg tekercs, de egy ellenállás mérés gyorsan eldöntené.
A hozzászólás módosítva: Vas, 15:50
(#) Bakman válasza elektroncso hozzászólására (») Vas, 16:07 /

Kicsit szokatlan a mérete de én előszeretettel használom. Fém réteg ellenállások.
(#) elektroncso válasza Bakman hozzászólására (») Vas, 16:25 / 1

Csak az kék ez meg zöldes-sárga. Kondenzátor, most megkerestem a gyártóját, már csak SMD-ket gyárt, de itt egy ebajos link:TAIYO YUDEN axial CERAMIC CAPACITOR
(#) Bakman válasza elektroncso hozzászólására (») Vas, 16:48 /

Ma is tanultam valamit. Úgy tűnik, nem vagyok elég öreg ilyen alkatrészek azonosításához (sem).
(#) elektroncso válasza Bakman hozzászólására (») Vas, 17:19 / 1

Közben megtaláltam, a kolléga kezében jó eséllyel ez a széria van: CAPACITOR CERAMICO 470PF X 50V AXIAL 10% UP050B471K-B-B PTH
Persze a színkód alapján a kapacitása nem biztos hogy ez.

U.i.: Így néznek ki belülről:axial lead capacitor
A hozzászólás módosítva: Vas, 17:20
(#) Régi motoros válasza elektroncso hozzászólására (») Vas, 19:29 /

Ez aztán a nagy találmány, SMD kondiból csináltak furatszereltet...
(#) elektroncso válasza Régi motoros hozzászólására (») Vas, 20:02 / 1

Sok helyen használnak még, vagy inkább használtak még a közelmúltban THT alkatrészeket, a beültetőgépek is erre voltak kialakítva így van/volt piaca ezeknek a tokozásoknak, de közben az alkatrészgyártó gépeket amik THT tokos alkatrészeket gyártottak leállították mert az ipar átáll SMD-re, ezzel terveznek mindent, az új beültetőgépek ezt fogadják (általában szalagban) így kellett egy átmenet a kettő között. Olcsóbb és egyszerűbb volt lábat tenni az SMD-re mint fenntartani egy gépsort az egyre szűkülő piac miatt.
Következő: »»   1180 / 1180
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem