Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » JLH erősítő
Lapozás: OK   221 / 221
(#) mek-elek válasza Suba53 hozzászólására (») Jún 10, 2024 /
 
Kedves Suba, az általánosítás elfedi a hozzászólásom lényegét. A hangtechnikailag, ahol a rendszer része a hangfal, mint hangsugárzó eszköz, a helységakusztika objektíven is eléggé meghatározó dolog. Azt, hogy ezt ki hogy értékeli az már valóban szubjektív véleményezés. És egy ebben kezdő olvasó nem árt, ha ezzel tisztában van. És persze nem árt, ha a rendszer része egy jó erősítő is!
(#) segítő hozzászólása Jún 10, 2024 / 1
 
Az eredeti JLH megépítése manapság lehetetlen kategória. Alkatrészek. Egy rendszer reprodukálása szintén. Nincs is értelme, szerintem.
Egy jó erősítő jó félvezetős kiindulási alap tipp. Audio Innovations ALTO 1. Kissé hasonló
(#) Skori válasza segítő hozzászólására (») Jún 11, 2024 / 1
 
Arról van szó amit csatoltam?

ALTO4.jpg
    
(#) compozit válasza Skori hozzászólására (») Jún 11, 2024 /
 
Hát, ha ez az, akkor az ádáz fejlesztőmunka eredménye...
(#) segítő válasza Skori hozzászólására (») Jún 11, 2024 /
 
Igen az. Van benne 1 kritikus alkatrész.
Anno a piacról beszerezhető alkatrészekből építkeztek.
Mi a fejlesztés?
Manapság kizárólag a profit.
Azért érdekes, hogy a korabeli (1980-90) jó hangúnak mondott erősítők nagyjából azonos felépítéssel készültek. És a vég: kvázi komplementer. (mondjuk akkor még nem voltak a mai korszerű, nagy teljesítményű párba válogatott félvezetők.)
Hobbi. Hajrá!
(#) segítő válasza compozit hozzászólására (») Jún 11, 2024 / 1
 
Minden esetre anno a piac beárazta, manapság is jó ára van.
Én is átestem agymosáson ifjú koromban..) Megépítettem a BJCOD féle 48 tranzisztoros RIAA korrektort RT évkönyv alapján. Tök felesleges volt.
Az általam nagyra becsült Sípos Gyulának talán ez az egyetlen melléfogása volt.
(#) segítő hozzászólása Jún 11, 2024 / 1
 
Vissza a JLH-hoz
(#) ngyzoli válasza efgyuri hozzászólására (») Júl 2, 2024 /
 
Igazából nem tudok csodálkozni azon,hogy elmaradt a(z a bizonyos) "woow"-érzés.A JLH-t az eredeti verzióban megépíteni manapság totál irreleváns.Lapos,élettelen,dinamikátlan,és-egyszerűen-döglött hangja van.Ezzel a 4 jelzővel tudnám leginkább leírni.Továbbá még színez is... Bár lehet,ezzel sokak ellenérzését kiérdemlem,-én ezt tapasztaltam.Van aztán olyan eset is,hogy ki lehet belőle csikarni egészen méltányolható hangot,de ez már egy következő téma.
(#) ngyzoli válasza Skori hozzászólására (») Júl 2, 2024 /
 
Ehhez a rajzhoz nincsenek alkatrész-értékek? Ez így kicsit,...nesze semmi,fogd meg jól.
(#) Ge Lee válasza ngyzoli hozzászólására (») Júl 2, 2024 /
 
Légyszi, csak egyetlen olyan félvezetős végfok rajzot mutass nekem, ami nem lapos, élettelen, döglött hangú, csak mert nekem még nem sikerült ilyet találnom 30 év alatt. Még a félmilliós-milliós gyári csodák hangja is csalódás. Talán az NHB-108 az egyetlen kivétel ami kilóg ebből a sorból, na de a szó szoros értelmében véve az sem szól jól, hanem inkább olyan csöves jellegű lágy hangja van.
Mondjuk, nem nagyon értem, hogy egy EAR mellett (már ha jól csináltad meg) mit nyűglődsz ilyenekkel... Várod hátha egyszer csak csoda történik?
(#) btamas81 válasza ngyzoli hozzászólására (») Júl 2, 2024 /
 
Na akkor gondolj bele, nekem az jlh az etalon. Én eddig még akármit raktam mellé, az általad leírt jelzőkkel illettem ami mellette volt. (Gondolhatod akkor milyen milyen messze vagyok az audio nirvánától) Viszont ami feltűnt, hogy lassú vagy nem tudom másképp megfogalmazni. Pörgősebb zenénél nálam nem jó.
(#) Skori válasza ngyzoli hozzászólására (») Júl 2, 2024 /
 
Alkatrész értékekkel is "nesze semmi,fogd meg jól" lenne. A neten találtam a rajzot, csak azért raktam be, mert az érdekelt, hogy valóban erről a kapcsolásról van-e szó... nézd meg mire reagáltam.
Következő: »»   221 / 221
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem