Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kapcsolási rajzot keresek

Témaindító: Kallai Csaba, idő: Márc 11, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   256 / 377
(#) gerenk válasza Bagyula hozzászólására (») Ápr 17, 2014 / 1

Szia !
A csatolt lapon lévő családba tartozik, sajnos nincs a listán.

HWA rövidítés = nagyfrekvenciás széles sávú erősítő

p0118.jpg

(#) endrusz válasza gerenk hozzászólására (») Ápr 17, 2014 /

Szia! Azt esetleg megkérdezhetem hogy miből lett kimásolva ez az oldal? Engem is érdekelnének az adatlapok. Köszönöm,üdv pali
(#) gerenk válasza endrusz hozzászólására (») Ápr 17, 2014 /

Szia !
Itt találod.
(#) endrusz válasza gerenk hozzászólására (») Ápr 18, 2014 /

Szia! Igazán nagyon köszönöm. Régóta tag vagyok az E tanyán,de még soha nem jutott eszembe ezt ott keresni. üdv pali
(#) gerenk válasza endrusz hozzászólására (») Ápr 18, 2014 /

Nagyon szívesen, én is használom amikor szükséges, van az oszcilloszkópomba a MEV
hibridekből pár darab HPA-04 -05 -06 , de sajnos ezeket nem találom.
Nem csak a kapcsolását de magát a hibridet is keresem.
(#) endrusz válasza gerenk hozzászólására (») Ápr 18, 2014 /

Szia! Ebből is csak azt lehet megtudni hogy mik ezek.
(#) gerenk válasza endrusz hozzászólására (») Ápr 18, 2014 /

Köszönöm hogy kerested, megvan nekem is.
(#) Saggitarius válasza szikorapéter hozzászólására (») Ápr 19, 2014 /

(#) szikorapéter válasza Saggitarius hozzászólására (») Ápr 19, 2014 /

Köszönöm. Sokat segített .
(#) kowi hozzászólása Ápr 19, 2014 /

Sziasztok.
5 ledet kellene kapcsolnom egy kapcsolóval (max kettővel) de menniük kell külön-külön és egyszerre is.
Már gondolkodtam 4017-es íc-n meg relés megoldáson stb. de igazán jót nem sikerült kitalálnom ami olcsó és nem mikrokontrolleres... Ebben szeretném a segítségeteket kérni.
(#) proli007 válasza kowi hozzászólására (») Ápr 19, 2014 /

Hello! Ebből nem igazán lehet megtudni mit is szeretnél. A kapcsoló tényleg kapcsoló-e, és hogyan kapcsolgasson..
(#) Sebi válasza kowi hozzászólására (») Ápr 20, 2014 /

Amennyiben a "külön-külön" azt jelenti, hogy 5-ből 1-et, akkor 6 állású kapcsoló, diódákkal, és egy másik egyáramkörös kapcsoló diódákkal.
A hozzászólás módosítva: Ápr 20, 2014
(#) kowi válasza proli007 hozzászólására (») Ápr 20, 2014 /

Sima pici on-off-os kapcsoló. Azért gondolkodtam ic-be aminek van legalább 5 kimenete csak azt kellene tudni megoldani hogy pl. egy kapcsolás-kék kikapcsolom (az mehetne reset lábra) még egyszer felkapcsolom sárga stb és lenne még egy kapcsoló amivel az összes megy.
(#) kowi válasza Sebi hozzászólására (») Ápr 20, 2014 /

Szia! Nem szeretnék 6 állású kapcsolót mert nagy másrészt nincs itthon
(#) Szpisti válasza kowi hozzászólására (») Ápr 20, 2014 /

Nem tudom mi akar ebből lenni, de pl. ha megnézel egy cd4029-et, ami bin/dec fel-le számláló, van carry out, kötheted a bin/dec vezérlést valamelyik kimenetre, és jól össze-vissza keveri a 4 kimenet felkapcsolásait. Tehát a Cl jelekre még sokkal több variációt is kaphatsz mint akartad. Az ötödik ledet pl teheted a Carry kimenetre, vagy kettő kimenetből össze diódázod.
Vagy a Jam bemenetek valamelyikére visszaviszed valamelyik kimenetet.
Csak egy ötlet, annyira konkrét, mint a feladat meghatározása
A hozzászólás módosítva: Ápr 20, 2014
(#) karasimiklos hozzászólása Ápr 20, 2014 /

Tudna valaki segíteni? szükségem lennel egy Villamossági bekötési rajzra egy Kőnyűfém fröccsöntő géphez.

images.jpg

(#) kowi válasza karasimiklos hozzászólására (») Ápr 20, 2014 /

Típus? LS/ engel/Goldstar/crauss? Hány tonnás? Évekig javítottam ilyeneket nagyon sok fajta van más más megoldásokkal.
(#) proba válasza kowi hozzászólására (») Ápr 20, 2014 /

A 4017 miért nem jó? minden kimenetre egy egy diódán át egy egy led.Az első üresen marad, az utolsóra meg összediódázod az öszeset.(igaz nem kapcsoló kell hozzá hanem nyomógomb...)
(#) Lacko12 hozzászólása Ápr 20, 2014 /

Sziasztok!
Pioneer A 305R erősítőhöz kapcsolási rajzot tudnátok adni esetleg?
Nagyon jól jönne, mert google nem segít.
Köszi szépen előre is!
(#) vargaf válasza Lacko12 hozzászólására (») Ápr 20, 2014 /

Szia!
Segít a Google, de csak fizetős oldalt találtam:
Pioneer A 305R szervízkönyv
Üdv.: Feri
(#) gerenk válasza vargaf hozzászólására (») Ápr 20, 2014 /

SE-305 elérhető
(#) proli007 válasza kowi hozzászólására (») Ápr 20, 2014 /

Hello! Nem tudom ere gondoltál-e? De..
Igazából egy kapcsoló is elég, ha a 6. állás az összeset jelenti. Ha mégsem, akkor az "ALL" bementet nem a Q6-ra, hanem a 2. kapcsolón keresztül a tápra kell kötni. Természetesen ekkor az R1 ellenállás nem a Q7-re, hanem a Q6-ra megy.

5-LED-sch.png

(#) mindenes válasza Lacko12 hozzászólására (») Ápr 21, 2014 /

Sok sikert
(#) gernerakos hozzászólása Ápr 21, 2014 /

üdv!
Tud valaki olyan kapcsolási rajzot küldeni vagy linkelni, ami azt tudja, hogy figyeli egy hűtőborda hőmérsékletét és olyan 40 fok körül bekapcsol egy pc ventillátort? Ha lehet egyszerű legyen, és B1 120-as termisztor kelljen hozzá.
remélem tudtok segíteni!
A hozzászólás módosítva: Ápr 21, 2014
(#) proli007 válasza gernerakos hozzászólására (») Ápr 21, 2014 /

Hello! Nem baj, hogy nem tudjuk (legalább is én) milyen ez a "B1 120"-as termisztor? (Típusa, adatlapja, NTC vagy PTC és legalább ellenállása 25 fokon..)
(#) gernerakos válasza proli007 hozzászólására (») Ápr 21, 2014 /

Hát... NTC, az biztos. 25 fokon 1k ohm az ellenállása. De mindegy, jó lesz másféle is, csak kapcsrajz jönne jól
A hozzászólás módosítva: Ápr 21, 2014

Hello! Ha 10k-val is megfelelő, akkor így is megépítheted. Az R1-értékét természetesen a Fet tényleges Gate feszültségéhez kell választani. De akár ezt is megépítheted.

Bocs, még egy utolsó, buta, amatőr kérdés (lássuk be, mindkettő igaz rám) a T1, az a termisztor? Ha igen, akkor mi az a ventitől jobbra, továbbá a voltmérő miért kell? (bocs ha nagyon hülye vagyok )

A T1 az egy Fet tranzisztor. Az NTC a termisztor. A feszültségmérő, mint ahogy a ventit helyettesítő ellenállás is csak a szimuláció miatt kell, a valóságban természetesen nem. (Különben honnan látnád mire mit csinál..)

á! köszi! ma is tanultam valamit
Következő: »»   256 / 377
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem