Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kapcsolási rajzot keresek

Témaindító: Kallai Csaba, idő: Márc 11, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   276 / 377
(#) Gomba13 hozzászólása Feb 11, 2015 / 1

Sziasztok !
Kapcsolási rajzot keresek Siemens RS 281 ( a hátulján valami pontosítás végett RS 2817 van feltüntetve, meg széria szám is, bár azzal sem jutottam eddig előbbre) Music Centeremhez. Az a probléma vele, hogy sztereóban az egyik hangfal halkabban szól. Végfok csere megtörtént, így már végre nem búg az ami halkan szólt. Ha kapcsolási rajzzal mégse tudna senki sem szolgálni, bármiféle hasznos tippet szívesen fogadok ezzel kapcsolatban, hátha valamit nem próbált még műszerész ismerősöm. Válaszotokat és segítségeteket előre is köszönöm !
(#) (Felhasználó 51715) hozzászólása Feb 11, 2015 /

Sziasztok!

A Hunor 86 (71086) számológép kapcsolási rajzát keresem.
Előre is köszönöm a segítséget.
Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Feb 12, 2015
(#) proli007 válasza Gomba13 hozzászólására (») Feb 11, 2015 /

Hello! Csak egy általános tipp.. Ha valami halkabban szól, de tisztán, akkor valahol egy visszacsatolásnál a hidegítő kondit érdemes keresni. És mivel két csatorna van, egyes fokozatoknál összezárni a bemeneteket, a hiba kiszűréshez. Ahol már nincs változás, az mögött van a hiba.
(#) gbiro72 hozzászólása Feb 11, 2015 /

Sziasztok!

Olyan áramkört szeretnék építeni, amely a következőket tudja: Adva van egy mosogatógép, ami nem fűt, mert a fűtést vezérlő relé nem húz be valószínűleg a proci hibája miatt A fűtésen kívül a gép minden programot elvégez. Ezért gondoltam egy alternatív megoldásra: Az NTC adná a jelet egy hőfokszabályzóra, mely be van állítva max. 65 fokra. A víz eléri a hőfokot és kikapcsolja a fűtést. Tehát egy hőfokszabályzó vezérelné a fűtést az NTC mérései alapján. Ha a motor bekapcsol kapcsolná a fűtést is. Beiktatni egy időkapcsolót, hogy csak a mosás és öblítés időtartamán legyen fűtés, az előmosáskor nem, tehát a program indulása után kb. 10 perccel induljon a fűtés. Ilyen kapcsolási rajzot szeretnék kérni.

Köszönöm!
(#) Sebi válasza gbiro72 hozzászólására (») Feb 11, 2015 /

Én azért megnézném, hogy maga a processzor kimenet ad-e jelet. Merthogy az ő hibájának valószínűsége 10%, míg a relét meghajtó tranzisztor - vagy maga a relé - szakadása gyakori.
(#) Vales hozzászólása Feb 11, 2015 /

Üdv!
SONY MHC551 mini-Hi-Fi-hez keresek kapcsolási rajzot. Valószínűleg a hangszórókat védő áramkör hibásodott meg, mert csak fejhallgatón szól, a hangdobozok nem. Gondolom a relét nem akarja elegedni vagy behúzni.
Köszönöm!
A hozzászólás módosítva: Feb 11, 2015
(#) gbiro72 hozzászólása Feb 11, 2015 /

Relé cserén vett részt. A 24 V-os körben a relé meghajtásnál tranzisztor cserélve lett. Holnap a prociig át lesz vizsgálva a vezérlés és csak reménykedhetek, hogy még lesz hibás alkatrész a proci előtt és nem a proci lesz tényleg a hibás.
(#) reloop válasza Vales hozzászólására (») Feb 11, 2015 / 1

Szia! Rajzom ugyan nincsen, de emlékezetem szerint a fejhallgató kimenet független a végfoktól.
A végfok hibából eredő egyenfeszültség menne a hangszóróra, ezért avatkozik be a védelem.
Leolvasod a végfok IC típusát, valamilyen STK lesz az, adatlapján látod melyek a kimeneti lábak, azokon mérj egyenfeszültséget testhez képest.
Ebben a témában nem illendő elmélyülni a javításban ezért az Erősítő mindig témát javaslom, ha rajz nélkül vágnál bele.
(#) Vales válasza reloop hozzászólására (») Feb 11, 2015 /

OK, Köszönöm Szépen! Akkor ebből fogok kiindulni, Köszönet a tippért!
(#) fkx hozzászólása Feb 12, 2015 /

Hyundai miniesztergapad, motor fordulatszám szabályozójának a kapcsolási rajzát keresem, megvan valakinek?
Hyundai Hyd-350 - PDF
(#) csipaDJ hozzászólása Feb 12, 2015 /

Sziasztok!
Kapcsolási rajzot keresek vagy "service manual-t" a Behringer VMX100 -as keverőpultomhoz! Már "bejártam" az internetet de sehol sem találtam meg róla! Elgondolkodtatott hogy esetleg nem is publikálták..
Viszont én a segítségeteket kérném hogy ha esetleg valakinek meg van vagy megtalálta az legyen szíves megosztani velem! Nagyon szépen köszönöm előre is mindenki segítségét!!
(#) proli007 válasza csipaDJ hozzászólására (») Feb 13, 2015 /

Hello! Az az érdekes, hogy a fejlécben található két sárga sort, soha nem olvassátok el?
"Készülékek rajzai kérések ide!"
(#) kovacsj76 hozzászólása Feb 13, 2015 /

Sziasztok !
kapcsolási rajzot keresek JVC CA MX44BK hifihez, kicseréltem az végfokot de meg sem szólal,
kerestem a neten sajna nem találtam, nagyon szépen meg köszönném, ha valaki segítene,
(#) Sebi válasza kovacsj76 hozzászólására (») Feb 13, 2015 /

Nem hiszem el!
Kijelöltem, - keresés google - és tessék, rögtön elsőként.
(#) kadarist válasza Sebi hozzászólására (») Feb 13, 2015 /

Azt is írd le, hogy hogyan tudja letölteni.
(#) djcaveman válasza kadarist hozzászólására (») Feb 13, 2015 /

Ha nincs regisztrálva az oldalra, regisztrál és letölt.
(#) kadarist válasza djcaveman hozzászólására (») Feb 13, 2015 /

Nem kell regisztrálni, csak meg kell várni, amíg a "This file is downloadable free of charge. ...processing" felirat helyén megjelenik a "Get Manual" gomb.
A hozzászólás módosítva: Feb 13, 2015

letölt.GIF

(#) gbiro72 válasza Sebi hozzászólására (») Feb 14, 2015 /

Már van fűtés, de már nagyon is. El volt szakadva az áramkör a 24 V-os körben ami a relé tápja, a dióda és a relé bemenet között. Most ott tartok, hogy programkapcsolás után a relé egyből behúz, a vízszínkapcsoló az elért vízszintnél kapcsolja a fűtést. Az a gond, hogy nem kapcsol ki a fűtés: eléri a beállított hőfokot és nem kapcsol ki, nyitott ajtónál sem. Úgy néz ki, hogy a processzor fűtés vezérlése elszállt, állandó jelet ad a relé felé. Tehát valami alternatív megoldás szeretnék, olyan amit már megírtam.
A hozzászólás módosítva: Feb 14, 2015
(#) Sebi válasza gbiro72 hozzászólására (») Feb 14, 2015 /

Lehet, de hitetlen vagyok... Annyit tégy meg, hogy a proci lábról mindent lekötsz és egy 820 ohm-mal egy LED-et tégy rá a GND-felé. Ha az mindig világít, el kell hinni a proc-hibát.
(#) gbiro72 válasza Sebi hozzászólására (») Feb 14, 2015 /

OK, megpróbálom valahogy. Köszi!
(#) gbiro72 válasza Sebi hozzászólására (») Feb 16, 2015 /

Egyelőre annyit csináltam, hogy a vezérlőpanelra csak a feszültséget raktam rá, más semmit, és ekkor is behúz a relé - jelet ad a proci.
(#) Sebi válasza gbiro72 hozzászólására (») Feb 16, 2015 /

Nem ad új infót... Azt az egy proci lábat kellene szabaddá tenni egy LED számára. Mert a relé nem közvetlenül a proci lábán lóg, lehet ott tranyó, FET - ezekkel antiparalel dióda valahol elhelyezve. Bármelyik meghúzhatja a relét, függetlenül a procitól.
(#) Helios hozzászólása Feb 20, 2015 /

Üdv!

Segítséget kérnék Tőletek. Szükségem lenne egy Sony STR-7025-ös kapcsolási rajzára. Ha valaki tudna valamit azt megköszönném!
(#) elektroWarf hozzászólása Feb 22, 2015 /

Sziasztok!
"JVC AX-11 stereo integrated amplifier" kapcsolási rajzot keresek, illetve egy kis segítséget is mert kezdő vagyok. Problémám az, hogy kaptam egy erősítőt ami nem ad le hangot, előttem vitték szervizbe avagy "sufnituningba" 25.000HUF-ért megcsinálták és 20 percet ment majd megint elromlott. Szétszedtem, szeretném kimérni és összehasonlítani a gyári adatokkal illetve megnézni a gyári alkatrészeket mert forrasztást ugyan nem látok rajta de nem tudom mit piszkált az előző kis sufni szervizes gyerek.
Bocsi a kicsit összeszedetlen írásképért vagy lehet, hogy kicsit "érthetetlen" vagyok de most kezdtem a szakmát és szeretném megtanulni! Ha valaki leírja, hogy ő hogyan kezdene hozzá egy ilyen erősítő javításához azt megköszönném.
kép1: Bővebben: Link
kép2: Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Feb 22, 2015
(#) Józsibácsi59 hozzászólása Feb 22, 2015 /

Sziasztok! Keresek VGK 25 csillag delta kapcsoló bekötési rajzát lehetőleg amit a kapcsolóra szoktak ragasztani. Az enyémről leesett, hiányos. Köszönettel!
(#) zimi1991 válasza elektroWarf hozzászólására (») Feb 22, 2015 /

Valószínűleg az stk ic cserélte ez a sufnis és én gyanítom, hogy keméyen megkérte az árát
(#) elektroWarf válasza zimi1991 hozzászólására (») Feb 22, 2015 /

És mi lenne az oka, hogy megint kiment illetve hogyan tudnám ellenőrizni, hogy tényleg kiment-e? Vagy milyen rutinellenőrzéseket végezzek el egy ilyen erősítőn? /köszönöm szépen a válaszod! /
(#) zimi1991 válasza elektroWarf hozzászólására (») Feb 22, 2015 /

Ha jól sejtem a relé nem húzz be és miután stk ic-s az erősítő azt cserélni kéne...
Valószínűleg azért szált el, mert hitvány megbízhatatlan forrásból származó ic-t tettek be...
Ha valaki megtudja adni a kapcsolási rajzot akkor be tudnám jelölni hol mérj dc-t de én sajnos nem találtam a neten sehol sem...
90%, hogy ic szállt el megint.
(#) reloop válasza elektroWarf hozzászólására (») Feb 22, 2015 /

Szia! Az enyém így járt
Az STK4141 adatlapját veheted alapul Bővebben: Link
Mérj egyenfeszültséget testhez képest az IC 10. és 13. lábán, ennek közel 0V-nak kéne lenni.
A választ az STK javítás témába írd meg.
(#) elektroWarf válasza zimi1991 hozzászólására (») Feb 22, 2015 /

Azt lehet hallani ha behúz a relé nem? De a kapcsolási rajz de bosszant, hogy nincs meg. :S Pedig nem az a gyerek vagyok aki ha nem ért valamit egyből sírva szalad fórumokra hanem napok óta keresem és nem találom sehol a kapcsolási rajzát.
Következő: »»   276 / 377
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem