Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kapcsolási rajzot keresek

Témaindító: Kallai Csaba, idő: Márc 11, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   278 / 377
(#) Sh4d3 válasza Ge Lee hozzászólására (») Márc 5, 2015 /

Úgy érzem, vagy én nem írtam le jól, vagy átsiklottál az érintőkapcsoló felett, a kivezetésen, 0,3-1,5 ohm lesz maximálisan, tehát egy fet kell nekem ami elméletileg meg is leltem (LR024N), de maga komplett kapcsolás a 2 érintő felülettel amit rövidre kell zárnom vagy két ujjal, vagy egyébb módon az nem áll össze
Természetesen nagyon köszönöm a segítségedet és, hogy időt szánsz rám.
(#) steelbird válasza Sh4d3 hozzászólására (») Márc 5, 2015 / 1

Szia!
Pontosítsd a leírást, mert elég ködös. Vagy csinálj skiccet, valami blokkvázlat-félét.
Az lenne a feladat, hogy érintésre kikapcsold a terhelésre a Li-Ion cella feszültségét és ezt közben jelezze is egy LED?
Amúgy van egy kis gond... 20A -ről volt szó, a FET pedig, amit kinéztél, 17A -t tud maximum. Az RDSON ellenállása pedig 0,065 Ohm, azon 20A átfolyó áram mellett esni fog 1,3V, vagyis már csak max. 2,4V -od lesz a kimeneten.
A hozzászólás módosítva: Márc 5, 2015
(#) steelbird válasza Gyula-bá hozzászólására (») Márc 5, 2015 /

Üdv!
Esetleg ez,
vagy ez
nem lesz jó?
(#) proli007 válasza Lali24 hozzászólására (») Márc 5, 2015 /

Hello! Ide nem jó akármi, mert nullátmeneti optptriac kell. Esetleg SSR, vagy is szilárdtest relé az opto és a triac helyett.
(#) eyess válasza Sh4d3 hozzászólására (») Márc 5, 2015 / 1

Nem értem a lényegét a dolognak.Ha töltés miatt kel egy kontroll led , ami azt jelzi , hogy van e töltés arra sokféle megoldás létezik.De ha azért kell egy kontroll led , hogy , vagy a + , vagy a - pontot megérintve világítson egy led annak nem látom értelmét.
(#) Sh4d3 válasza eyess hozzászólására (») Márc 5, 2015 /

Értelme a lednek kb annyi mint a ledes nyomógoboknak. Amikor megnyomod világít, pusztán csak annyi hogy maga a összeköttetés megvan, de inkább haggyuk is ki a ledet, nem lényeg de ha úgy kombinálomezt az egészet hogy a led egy töltés visszajelentő legyen ahogy te is írod akkor kellene nekem egy olyan kapcsolási rajz, mert ehez full sötét vagyok amely egy 3,7V Lion cellát tölt mondjuk 500mA-el és közbe is ki lehessen venni a két kapocsponton az áramot magyarul egy passtrought-os elektronika legyen, mindez ne nyomogombal hanem kapacitív kapcsolással, ahogyan az előbb szerettem volna, és nem kell kontroll led ha a kapacitív kapcsoló kapcsol.
(#) Gyula-bá válasza steelbird hozzászólására (») Márc 5, 2015 /

Találtam ott mindent csak kapcsolásit nem.
Ezen a fórumon egyszer már megtalálta valaki, csak nem találom a hozzászólást. Gyula-bá
(#) zolika60 válasza Gyula-bá hozzászólására (») Márc 5, 2015 /

Alul a lap alján a Get Manual feliratra kell kattintani, ha megjelent. Nem azonnal van ott, csak egy 10-20 másodperc múlva.
(#) eyess válasza Sh4d3 hozzászólására (») Márc 5, 2015 / 1

Általában az ilyen töltő áramkörök olyanok , ha a cellát rákapcsolod , akkor automatikusan beindul a töltés.És persze ezt egy led jelzi is. Inteligens töltő rendszerek a callát érzékelve , tehát , ha a cella elérte a mondjuk 100% os töltötségi szintet , akkor lekapcsolja a cellát.Szóval még mindig nem értem azt, hogy töltés közben , miért kell neked ilyen megszakításos dolog .

Na, akkor mi is kell valójában?
Eddig érintésre nagy áramot kellett kapcsolni, meg LED -et világíttatni közben.
Most meg már a Li-Ion cella töltéséről van szó, hogy azt kellene tölteni.
(#) Ge Lee válasza Sh4d3 hozzászólására (») Márc 5, 2015 / 1

Elég nehéz lesz úgy segíteni ha magát a kérdést sem tudod megfogalmazni. Nekem a 3 hozzászólásból még mindig nem sikerült rájönnöm hogy mit is kellene építeni.
(#) Sh4d3 hozzászólása Márc 5, 2015 /

Pedig úgy érzem elég jól leírtam az első hozzászólásomnál, de akkor nézzük így...
Adott egy fa doboz, jobb oldalába és bal oldalába is beverek egy 2mm-es réz heggesztőpálcát, ezek lesznek a kapacitív kapcsoló két pontja a negatív és a pozitív sarok, ezek együttes érintésére világítson egy led, menjen bele egy foglalatba a + és a - is ahol majd helyt kap egy min 0,5 ohmos fogyasztó. Az aku cella 3,7V Lion lghe218650 25A áramkorlátú.

Aha.. szenzoros érintőkapcsoló 3,7V -os aksihoz, 0,5Ohm -os fogyasztóval. Plusz LED-es visszajelzővel, ami jelzi, hogy mikor van bekapcsolt állapotban.
Így már alakul...
(#) Sh4d3 hozzászólása Márc 5, 2015 /

Asszem ez lenne az

Hurrá..
Ebből (valószínűleg) akkor lesz érintős, ha a G-S közötti 100kOhm -os ellenállást megnöveled jó nagyra, pl. 4,7MOhm -ra, vagy még nagyobbra.
Nem ártana akkor egy védődióda is a FET G-S lábai közé.
A LED pedig mehet a fogyasztóval párhuzamosan, egy kb. 330Ohm -os ellenálláson keresztül.
(#) Sh4d3 válasza steelbird hozzászólására (») Márc 5, 2015 /

Köszönöm a segítséget, főleg neked, sok üzit váltottun és te kellettél ahoz, hogy ez megszülessen!
Mindenki másnak is köszönöm rendes tőletek srácok!
Ha valami nem megy azért zavarhatlak titeket ?

Nincs mit.
Szerintem nem szaladunk el legközelebb sem...
(#) granpa válasza gerenk hozzászólására (») Márc 5, 2015 /

Köszönöm. Szétkapom (kicsit), és megnézem.Teljesen olyan, mintha működne, de csak hangyaháború van (mivel nincs mit vennie, gondolom), de a rádió részének ettől még működnie kéne.
(#) gerenk válasza granpa hozzászólására (») Márc 5, 2015 /

Van több rajzom is, ami hasonlíthat . Ha megnézed az IC készletét vagy lehet hogy csak tranzisztorok vannak, azt küldöm ami legjobb hozzá.
(#) granpa válasza gerenk hozzászólására (») Márc 5, 2015 /

Köszönöm, ha belenéztem, jelentkezem. Tavaly még működött (a rádió része nem lett próbálva), a nejem valami TV adást fogott rajt.
(#) Dadave hozzászólása Márc 5, 2015 /

Sziasztok!
HH Electronic MXA 100 4-csatornás keverő erősítő kapcsolási rajzát keresem!
Elég sok darabban van és hiányzik is pár alkatrész.
Előre is köszönöm!
(#) Dadave válasza Dadave hozzászólására (») Márc 6, 2015 /

Pontosítok! Csak a végfok rajza kell! a keverő rész egyben van.
A hozzászólás módosítva: Márc 6, 2015
(#) Gyula-bá hozzászólása Márc 7, 2015 /

Tisztelt Uraim

Keresem a Philips 21PT1557/01 típusú Tv kapcsolási rajzát.

Segítségüket előre is köszönöm: Gyula-bá
A hozzászólás módosítva: Márc 7, 2015
(#) endrusz válasza Gyula-bá hozzászólására (») Márc 7, 2015 /

Szia! Elküldtem mail-ben.
(#) Gyula-bá hozzászólása Márc 7, 2015 /

Megkaptam. Köszönöm szépen!
A hozzászólás módosítva: Márc 8, 2015
(#) Longa György hozzászólása Márc 10, 2015 /

Szevasztok.Behringer BXL 1800 A basszus kombó rajzát keresem.Szrvíz rajz lenne a legjobb.Köszi.
(#) poczkodi77 hozzászólása Márc 19, 2015 /

Sziasztok!

Az alábbi képeken látható gyújtásvezérlőhöz keresnék elsősorban kapcsolási rajzot, vagy az egyik képen, amin a vezérlő ki van forrasztva bekarikáztam egy IC-t, és egy tranzisztort. Ha valaki tudna segíteni a beazonosításukban, azt nagyon megköszönném! A tranyó sajnos nem olvasható, az IC-n lévő számok: 358 (ST R522). (Az ST adatbázisában sem találom…)

A segítséget előre is köszönöm!
PZ

Bővebben: Link

Használd a link gombot!
-moderátor-
A hozzászólás módosítva: Márc 19, 2015
(#) Lali24 hozzászólása Márc 20, 2015 /

Sziasztok!
Nekem egy uv körömszárítóhoz kellene kapcsolási rajz.
ennek:

DSC_0570.jpg

(#) Helios hozzászólása Márc 22, 2015 /

Üdv!

Segítséget szeretnék kérni. Egyik ismerősöm hosszú idő után úgy döntött hogy előveszi a Robson DX-1000 Turbo erölködőjét. Szomorúan tapasztaltuk, hogy az egyik oldalon a védelem reléje nem húz be, így nem működik megfelelően. Nem tudja valaki véletlen, hogy a kapcsolási rajzát hol találom meg a "Kicsikének"?
(#) Kovabe hozzászólása Márc 23, 2015 /

Sziasztok
Egy olyan kapcsolásra lenne szükségem ahol van egy 1,2V-os aksi és ha abból elfogy a szufla akkor egy pl tranzisztor kapcsolna egy 12V-os aksit és a hozzá tartozó fogyasztót.
Következő: »»   278 / 377
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem